Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34375 replies to this topic

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

az igaz, de ma valahogy már nem volt kedvem vele bringázni.....

különben is, én csak hobbi bringás vagyok, nem edzek, csak bringázgatok....

Én is csak hobbi bringás vagyok, engem is zavar az ennyire erõs szél. Jó erõs volt ma, a fákon nulla lombkorona még, nem volt menekvés elõle....

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

A szél a legjobb edzõtárs! :)

az igaz, de ma valahogy már nem volt kedvem vele bringázni.....

különben is, én csak hobbi bringás vagyok, nem edzek, csak bringázgatok....

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

én kihagytam a mai napot, kínlódtam eleget a széllel, mióta "tavaszodik" (tegnap is, pl.)

azmiaza GA1 ?

A szél a legjobb edzõtárs! :)

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Szep ido volt ma. :)
Kedvenc 2km-es szakaszomon a Soskuti uton (az M7 es Erd kozott) 44.5 km/h-s atlagot mentem konnyeden GA1-ben. (a hatszelen kivul 0.5% lejto is segitett)
Persze ennek megvolt az ara, Budaors es Biatorbagy kozott a GA1 volt hogy csak 18 km/h-hoz volt eleg nagyjabol sikon. Emelkedon meg volt hogy 10 km/h-val vanszorogtam.

én kihagytam a mai napot, kínlódtam eleget a széllel, mióta "tavaszodik" (tegnap is, pl.)

azmiaza GA1 ?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,475 posts
jövõ 7en hosszú 7vége :) talán tudok menni 1 kicsit tekerni. feltéve,ha nem kell menjek vlhová dolgozni.

Fábián Imre

Fábián Imre

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Kedvenc 2km-es szakaszomon a Soskuti uton (az M7 es Erd kozott) 44.5 km/h-s atlagot mentem konnyeden GA1-ben. (a hatszelen kivul 0.5% lejto is segitett)
Persze ennek megvolt az ara, Budaors es Biatorbagy kozott a GA1 volt hogy csak 18 km/h-hoz volt eleg nagyjabol sikon. Emelkedon meg volt hogy 10 km/h-val vanszorogtam.

Szia!

Hány km volt a teljes táv és ehhez milyen az átlagsebbesség ?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,475 posts
nézem a párizs-nizza idõfutamát,és én úgy látom,h Wiggins-nek nincsen dugó a kormányában. ez én úgy emlékszem nem szabályos. szerintetek? lehet,h félrenézett 1 kicsit az 1ik uci ellenõr :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,475 posts
jól tudod. most néztem meg 1 2003as shimano katalógusban.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Jól tudom, hogy a shimano 5500-as és 6500-as szériáinál a fékváltókar 2 és 3 tányérral is kompatibilis volt?

A sebesség mindent megold.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Én a Campa hajtókaron cseréltem BBB-s 50-es tányérra az 53-ast. Nekem vastag volt a BBB-s tányér a hajtókarnál lévõ rögzítési ponton. Emiatt kellett vékonyítanom rajta. Nem tudom a többi márkánál van-e ilyen eltérés. Campagnolonál az eltérõ évjárat miatt volt ez probléma. Írtam nekik, a következõ évi katalógusban már szerepelt az évjárat korlátozás is.
Ezzel csak kiegészíteni szerettem volna az infókat.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

BBB BCR-11S RoadGear 130mm-es lyukkör + 50T

Shimano Sora FC-3403 lánctányér 130mm-es lyukkör + 50T

Shimano 105 FC5502 Double Chainring - szintén elérhetõ 50T+130mm lyukkörrel

A kompatibilitás csak a lyukkörön/lyukszámon múlik, vagy kell más is hozzá?

Kösz!

én Sram hajtómûvön az 53-as lánctnyért cseréltem ugyanilyen BBB Roadgaer-re, de ezek közül akármelyik jó kell legyen neked. esetleg a formája lehet olyan, ami nem mutat jól a te hajtókarodon, bár inkább csak az újabb ultegra/dura-ace hajtókarokon vannak ilyen (sztem) elborult formájú, érdekes lánctányérok.

plusz lehet, hogy a láncból is ki kell venni pár szemet, mert lehet, hogy így már nem tudja majd a hátsó váltó elég feszesen tartani.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

én kompakt hajtókarellenes vagyok, de ha cserélsz , akkor asszem venned kell kompakt hajtómûhöz való átdobót is

nem az átdobót, hanem a hátsó váltót szokás hosszú kanalasra cserélni 50-34 v 36 esetében, mivel több láncot kell tartalékolnia.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ket fele Shimano orszaguti hajtokar van. normal: 130-as lyukkor, kompakt 110-es.
(A Campa persze nem kompatibilis ezekkel, de az mindegy is, meg vannak mas egyedi megoldasu orszaguti karok is)

Shimano ha gyart is 50-est 130-as korrel, nem nagyon forgalmazza. Ha talalsz ilyet, ez kell neked.

Egyeb gyartok viszont biztos csinalnak, nekik pont ez a piac.
pl. HEGOA Chainrings

derdos

derdos

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
BBB BCR-11S RoadGear 130mm-es lyukkör + 50T

Shimano Sora FC-3403 lánctányér 130mm-es lyukkör + 50T

Shimano 105 FC5502 Double Chainring - szintén elérhetõ 50T+130mm lyukkörrel

A kompatibilitás csak a lyukkörön/lyukszámon múlik, vagy kell más is hozzá?

Kösz!

derdos

derdos

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
nem nagyon értek hozzá... Mi a kompakt hajtókar? Nem csak egyszerûen kicseréli az ember a nagy lánctányért?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hello!

Most kezedek outizni (a 3 bringám Xc/tracking/city mellé vettem egy negyedik - road-ot) .
A használt bicó amit vettem 53/39-es shimano 105-ös hajtókarral szerelt. Meg tudja valaki mondani, hogy az 53-as lánctányér (130-as lyukkör) cserélhetõ-e 50-esre? Van ilyen a kínálatokban (különbözõ internetes boltokat böngészve -SORA is, 105-ös is)... Ezek kompatibilisek? Az 53-as keék 130-as lyukkörrel, 5 csavaros.

Elõre is Köszönöm.

130-as lyukkörrel 50-es csak más márkákból létezik. Az 50-es sora és egyéb azok 110-esek.

én kompakt hajtókarellenes vagyok, de ha cserélsz , akkor asszem venned kell kompakt hajtómûhöz való átdobót is

Nem kell, mert nem létezik olyan.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

derdos

derdos

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hello!

Most kezedek outizni (a 3 bringám Xc/tracking/city mellé vettem egy negyedik - road-ot) .
A használt bicó amit vettem 53/39-es shimano 105-ös hajtókarral szerelt. Meg tudja valaki mondani, hogy az 53-as lánctányér (130-as lyukkör) cserélhetõ-e 50-esre? Van ilyen a kínálatokban (különbözõ internetes boltokat böngészve -SORA is, 105-ös is)... Ezek kompatibilisek? Az 53-as keék 130-as lyukkörrel, 5 csavaros.

Elõre is Köszönöm.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,475 posts
közben találtam infót a fékváltókarokról: Updated! Colnago C59 Carbon: Formula disc brake equipped road bike - Bike Rumor