Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Jól tudom, hogy a shimano 5500-as és 6500-as szériáinál a fékváltókar 2 és 3 tányérral is kompatibilis volt?

A sebesség mindent megold.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Én a Campa hajtókaron cseréltem BBB-s 50-es tányérra az 53-ast. Nekem vastag volt a BBB-s tányér a hajtókarnál lévõ rögzítési ponton. Emiatt kellett vékonyítanom rajta. Nem tudom a többi márkánál van-e ilyen eltérés. Campagnolonál az eltérõ évjárat miatt volt ez probléma. Írtam nekik, a következõ évi katalógusban már szerepelt az évjárat korlátozás is.
Ezzel csak kiegészíteni szerettem volna az infókat.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

BBB BCR-11S RoadGear 130mm-es lyukkör + 50T

Shimano Sora FC-3403 lánctányér 130mm-es lyukkör + 50T

Shimano 105 FC5502 Double Chainring - szintén elérhetõ 50T+130mm lyukkörrel

A kompatibilitás csak a lyukkörön/lyukszámon múlik, vagy kell más is hozzá?

Kösz!

én Sram hajtómûvön az 53-as lánctnyért cseréltem ugyanilyen BBB Roadgaer-re, de ezek közül akármelyik jó kell legyen neked. esetleg a formája lehet olyan, ami nem mutat jól a te hajtókarodon, bár inkább csak az újabb ultegra/dura-ace hajtókarokon vannak ilyen (sztem) elborult formájú, érdekes lánctányérok.

plusz lehet, hogy a láncból is ki kell venni pár szemet, mert lehet, hogy így már nem tudja majd a hátsó váltó elég feszesen tartani.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

én kompakt hajtókarellenes vagyok, de ha cserélsz , akkor asszem venned kell kompakt hajtómûhöz való átdobót is

nem az átdobót, hanem a hátsó váltót szokás hosszú kanalasra cserélni 50-34 v 36 esetében, mivel több láncot kell tartalékolnia.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ket fele Shimano orszaguti hajtokar van. normal: 130-as lyukkor, kompakt 110-es.
(A Campa persze nem kompatibilis ezekkel, de az mindegy is, meg vannak mas egyedi megoldasu orszaguti karok is)

Shimano ha gyart is 50-est 130-as korrel, nem nagyon forgalmazza. Ha talalsz ilyet, ez kell neked.

Egyeb gyartok viszont biztos csinalnak, nekik pont ez a piac.
pl. HEGOA Chainrings

derdos

derdos

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
BBB BCR-11S RoadGear 130mm-es lyukkör + 50T

Shimano Sora FC-3403 lánctányér 130mm-es lyukkör + 50T

Shimano 105 FC5502 Double Chainring - szintén elérhetõ 50T+130mm lyukkörrel

A kompatibilitás csak a lyukkörön/lyukszámon múlik, vagy kell más is hozzá?

Kösz!

derdos

derdos

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
nem nagyon értek hozzá... Mi a kompakt hajtókar? Nem csak egyszerûen kicseréli az ember a nagy lánctányért?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hello!

Most kezedek outizni (a 3 bringám Xc/tracking/city mellé vettem egy negyedik - road-ot) .
A használt bicó amit vettem 53/39-es shimano 105-ös hajtókarral szerelt. Meg tudja valaki mondani, hogy az 53-as lánctányér (130-as lyukkör) cserélhetõ-e 50-esre? Van ilyen a kínálatokban (különbözõ internetes boltokat böngészve -SORA is, 105-ös is)... Ezek kompatibilisek? Az 53-as keék 130-as lyukkörrel, 5 csavaros.

Elõre is Köszönöm.

130-as lyukkörrel 50-es csak más márkákból létezik. Az 50-es sora és egyéb azok 110-esek.

én kompakt hajtókarellenes vagyok, de ha cserélsz , akkor asszem venned kell kompakt hajtómûhöz való átdobót is

Nem kell, mert nem létezik olyan.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

derdos

derdos

új vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hello!

Most kezedek outizni (a 3 bringám Xc/tracking/city mellé vettem egy negyedik - road-ot) .
A használt bicó amit vettem 53/39-es shimano 105-ös hajtókarral szerelt. Meg tudja valaki mondani, hogy az 53-as lánctányér (130-as lyukkör) cserélhetõ-e 50-esre? Van ilyen a kínálatokban (különbözõ internetes boltokat böngészve -SORA is, 105-ös is)... Ezek kompatibilisek? Az 53-as keék 130-as lyukkörrel, 5 csavaros.

Elõre is Köszönöm.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
közben találtam infót a fékváltókarokról: Updated! Colnago C59 Carbon: Formula disc brake equipped road bike - Bike Rumor

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
tárcsaféknek akkor lenne értelme, ha a bringa hátuljára feldobnám a gyerekülést, és abba beültetném a 30Kg-os gyereket..
bár ezt szerintem senki nem egy C59-esen tervezi. :)

mindenesetre szép ez a formula fv-kar
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

hat itt az "elso" (dehogy elso, de megis) tarcsas orszaguti.
C59 Disc | Colnago

Itt vannak jo kozelik rola.
Tapei show: Colnago launch C59 Disc road bike | road.cc | Road cycling news, Bike reviews, Commuting, Leisure riding, Sportives and more

azon a szürke/fehér/piros colnagon milyen fékváltókar van? úgy látszik megjelentek az utángyártott elektromos karok. mondjuk,ha ez hidraulikus is,akkor talán lehetne kombinálni a magura féktesteivel. így már lenne némi értelme az olajos fékeknek. a tárcsaféket azért balesetveszélyesnek tartom mezõnyben.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Magam ugy oldottam meg a kormanyszar kerdest, hogy vettem 2k-ert egy olcsot, hatha nem az lesz a jo hossz. Szerintem tudsz kolcson is kerni kulonbozo meretueket, erdemes probalgatni, mielott megveszed a vegleges darabot.

én is így voltam vele, 80-110-ig végigpróbálgattam az összeset, szerencsére tudtam kölcsönkérni, illetve valami 2k körül vettem én is egyet, mire összeállt, mekkora is kell nekem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A Mondas az, hogy a te magassagodhoz mar lehet 175-ost kart is hasznalni, de 172.5 is jo.
A stucni hossz a tablazatban szerintem lenyegtelen, gondolom ezt teszik ra komplett bico rendelesnel, mert valamit tenni kell ra.
A vazbol szerintem jo meretet rendeltel, de szerintem hosszabb stucni fog kellene. De a kormany elorenyulasatol is fugg, mekkora kell.
Magam ugy oldottam meg a kormanyszar kerdest, hogy vettem 2k-ert egy olcsot, hatha nem az lesz a jo hossz. Szerintem tudsz kolcson is kerni kulonbozo meretueket, erdemes probalgatni, mielott megveszed a vegleges darabot.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,576 posts
Remélem jó helyre írok cyclocross kérdésekkel, pár tanácsra lenne szükségem. Sok-sok év mtb után a megszokott terepeket idén már cx bringával fogom (próbálom majd :D) meghódítani. Az alkatrészek többsége már úton van (2012-es Ultegra, Fulcrum 5 cx kerekek, stb).
Valószínûnek tartom, hogy CX70 hajtókar és átdobó lesz a masinán.
Az egyik kérdésem, hogy miként tudom kiszámolni a hajtókar hosszát? Pár évvel ezelõtt volt egy 58-as Spec Allez bringám, egyrészt az nagy volt egy kicsit nekem (181 cm vagyok), és azt hiszem azon 175-ös karok voltak. Most 56-os Spec vázat rendeltem.
A másik kérdés is hasonló, milyen hosszú stucnit rendeljek hozzá, és milyen márkát? (carbon alkatrészekre nem vágyom)
Itt egy méretajánló a Spec weboldaláról, ezt vegyem "szentírásnak"?
Posted Image

Köszönöm a segítséget!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
hat itt az "elso" (dehogy elso, de megis) tarcsas orszaguti.
C59 Disc | Colnago

Itt vannak jo kozelik rola.
Tapei show: Colnago launch C59 Disc road bike | road.cc | Road cycling news, Bike reviews, Commuting, Leisure riding, Sportives and more

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
Vlmit lehet,h beneztem.52es méret kb ami nekem jó,és arra c-t méret 51cm.Sztem az 1kicsit sloopingos.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
inkább a 73-as fejcsõ szög miatt ilyen hosszú a felsõ csõ. nem?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A geometria tablazat szerintem egyaltalan nem rovid. (adott fejcso magassaghoz nezve (565/155) az en meretemben 73.5-es ulescso sem szamit meredeknek.