Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Cruxa

Cruxa

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok!

Mivel nincs tapasztalatom országúti alkatrészek terén, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni.
Két fék között hezitálok:
XLC BR-R01 Comp Road (Fék | Fék | Országúti fék) | Kerékpár Webshop
Bike24 - JULY 20F Alu Road Brakes
Ahogy olvasgattam a fórumon a két forgáspontos fékeknek jobb a fékhatása, ezért inkább az XLC fék felé húzódok inkább.
Szerintetek is jobb lenne az XLC?
Elõre is köszönöm a válaszokat!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
itt van még néhány cucc: Újszerû Basson Loto ..Campagnolo Athena « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Kormányok, stucnik sokasága, olcsón! Cinelli, 3TTT, és egy retro 3ttt bajusz kormány is van :) « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása Kormányok, stucnik sokasága, olcsón! Cinelli, 3TTT, és egy retro 3ttt bajusz kormány is van :) « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
itt van még néhány cucc: http://apro.bikemag....na-l71644.html#
http://apro.bikemag....an-l71616.html# http://apro.bikemag....an-l71616.html#

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

ez a bringa eléggé rendben van: Bianchi-Ultegra 600-gravírozott Colombus-hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

ha már Bianchi gyönyörû Bianchi full campagnolo « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez a bringa eléggé rendben van: Bianchi-Ultegra 600-gravírozott Colombus-hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

A csövekbõl ítélve egy széria lehet a puchommal. De szerintem drága.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
6600-as fék/váltókart használtam 6700-as hátsóváltóval és tökéletesen tette a dolgát.Most már 6700-as a fék/váltókar,ami talán kicsit keményebb müködésü(lehet még túl új) mint a 6600,de ugyanúgy szuperál.A 6600 valamivel finabb érzésû volt,lehet az már bejáratottab volt.
GT-Atee

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

ugyanolyan jól mûködik 5700al, mint 6700al.

köszi, reméltem, hogy így van, de azért inkább rákérdezek.....

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ugyanolyan jól mûködik 5700al, mint 6700al.

ha már volt róla szó, akkor elnézést, de nem bogarásztam végig a topikot....

szóval egy ultegra 6700-es hátsóváltó mennyire mûködne pontosan 5600-os fékváltókarral?
nem csak évjárat eltérés van, hanem teljesen másik szettbõl valók, lehet jobb lenne egy 5700-es 105-ös hátsóváltó? vagy nem is nagyon lehet keverni a váltókat/fékváltókarokat?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
ha már volt róla szó, akkor elnézést, de nem bogarásztam végig a topikot....

szóval egy ultegra 6700-es hátsóváltó mennyire mûködne pontosan 5600-os fékváltókarral?
nem csak évjárat eltérés van, hanem teljesen másik szettbõl valók, lehet jobb lenne egy 5700-es 105-ös hátsóváltó? vagy nem is nagyon lehet keverni a váltókat/fékváltókarokat?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
azért rendeltem a 3ast, mert kompakt vázam van 73,5 ° os villaszöggel, és mivel a 4 még élesebb profilú, az már túl billegõs lett volna a kanyarokban elsõkeréken. nem mertem megkockáztatni, és nincs citrom színû :)
az meg hülyén is néz ki, hogy elöl hátul más gumi.
ha ez elfogy, akkor a következõ már lehet hogy Conti 4000GP lesz.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Azt hiszem kijelenthetem hogy alattam csak 4000Km-t bír a Pro3 Race hátsókeréken, ill. 4500-at, mert a tavalyi 4100 után idén eddig csak 300at tettem bele, és most így néz ki. Van még rajta hasonló kopás, de ez a legcsúnyább..
Megrendeltem a következõt, [...]

A Michelin Pro 3 Race az versenygumi, kicsit csodálkoztam is, hogy sokan azt használjátok „minden napra”. Könnyû, tapad is, jól is gurul, esõben és általában is jó, kissé érzékeny, nem szereti a kvarcot (pl. Északi-kh.) - s nyilván nem olyan tartós, mint egy Krylion Carbon, Vittoria Rubino Pro vagy Continental Ultra Race. Nekem pl. a Hutchinson Equinox is megteszi.
Miért nem Pro 4-et rendeltél, ha már...? Itt írtam a Pro 4-rõl: Országútikról mindent Michelin Pro 4 Race #16362.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hát, most már elég széles(kocka).
nem is értem miért nem cseréltem le már télen amikor pihent vadi újra...

Jani, a Super SportPlus nekem is hasonló képet mutat, rengeteget bír, viszont az nem 200g, ha nem 400. :)

Ez egy panaracer stradius sport, 290g defektvédelemmel.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Es mennyire "kocka" a futofelulet?
En mar nem mertem vele tovabb menni, annyira sik lett a futofelulet, de ilyen nyomok sehol sem voltak.

hát, most már elég széles(kocka).
nem is értem miért nem cseréltem le már télen amikor pihent vadi újra...

Jani, a Super SportPlus nekem is hasonló képet mutat, rengeteget bír, viszont az nem 200g, ha nem 400. :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok! Mi az az emelkedési szög ( stucninál)
ami még normális egy országútin?Jelenleg egy 110 mm -es 6 fokos van rajta viszont sajnos elég alacsonyan van a kormány!
milyet érdemesebb vennem ? 90 mm 30 fokos emelkedés?
vagy 90 mm 35 fokos emelkedés?
Köszönöm a válaszokat!

Általában a negatív szögû stucnik elfogadottak, de ha nem kényelmes akkor bármi elfogadható csak bután néz ki.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az enyém így néz ki 10e+km és kb 100 óra görgõzés után. Egy panaracer stradius sport.
Feltöltött kép

Ajjajj!!

http://kephost.hu/im...50_4F74389E.jpg

Azt hiszem kijelenthetem hogy alattam csak 4000Km-t bír a Pro3 Race hátsókeréken, ill. 4500-at, mert a tavalyi 4100 után idén eddig csak 300at tettem bele, és most így néz ki. Van még rajta hasonló kopás, de ez a legcsúnyább..
Megrendeltem a következõt, addig meg marad a télibringa..:/

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
Sziasztok! Mi az az emelkedési szög ( stucninál)
ami még normális egy országútin?Jelenleg egy 110 mm -es 6 fokos van rajta viszont sajnos elég alacsonyan van a kormány!
milyet érdemesebb vennem ? 90 mm 30 fokos emelkedés?
vagy 90 mm 35 fokos emelkedés?
Köszönöm a válaszokat!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Mert akkor az köszönõviszonyban sincs a szûk 1mm-es, puha mezei belsõvel :)
Ilyet jobb lenne szerezni, de sztem haveroknak sincs...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
kicsit azért vastagabb volt a futófelülete. 2-3 mm. a könnyû szingó nem arról szól,h nincs futófelülete. alapvetõen kevesebb gumi kell hozzá,de ezt sûrûbb szövéssel kompenzálják.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Gondolom a felniszalag része. A vékony szingós is megállt ilyen 1mm körül akkor? Egy próbát megér...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám