Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Anno én is elsõsorban a kényelem miatt vettem karbont, ezt megértem. Viszont azt azért elmondhatom, hogy a kényelem szempontjából legalább annyira fontos a kerék mint a váz. Ha igazi kényelmet akarsz akkor vegyél egy klasszikus fûzött kerékszettet is hozzá 25-ös gumival. OK, persze, ezek a kerekek azért nem ugranak úgy mit egy betonmerev gyári szett, de valamit valamiért.

Most pedig más: ha akárcsak egy kicsi dudor vagy S kanyar van a gumitokban akkor azzal még edzeni sem menjetek, nemhogy versenyre. Ezt most a saját káromon tanultam meg, elment egy versenyem miatta....és még mákom is van, hogy 40-50 körül a bolyban nem pereceltem egy nagyot, elsõ kerék volt.
A vasárnapi Fonyód kupán a 2. fonyódi körön az élbolyról szakadtam le egy akkora durrdefekt miatt amitõl csengett a fülem. A külsõm 4-5 centi hosszan hasadt fel valószínûleg egy szálszakadás helyén. Ezt a szálszakadást, ami leginkább egy S formájú dudor volt gumin pedig szombaton már észrevettem de gondoltam csak kibírja...hát nem bírta ki.

Az edzõgumijaimon már egy éve vannak dudorok, de azok inkább elvetemedések.
A végén mi lett veled?

stucnihossz belövéséhez (dõlésszögekkel): TTBIKEFIT.COM - Stem Calculator

Ez egyszerû szögfüggvény.

értem, köszi az infót. egyébként azt mennyire tartjátok butaságnak, hogy most mindenáron karbon bicajt szeretnék? leginkább kényelmi szempontok vezérelnek. vacak a derekam de ennek ellenére szeretnék kifejezetten hosszúkat is tekerni, hét-nyolc órát is a nyeregben tölteni. egy full karbon azért hosszútávon csak kényelmesebb mint egy alu vát karbon villával, nem?

Acél.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>akkor egyelõre marad az 56-os Carrera. tudnátok mondani róla valami bíztatót?
Igazi versenybringa, valoban versenyeztek vele.

Ha kenyelmes bringat akarsz akkor nem eleg csak a vazanyagot nezni.
Vannak karbon buntetok, amik nagyon hazavagnak meg jo utakon is.
Titant, acelt is erdemes lenne megfontolni.

Ha mar kenyelem, en most valtottam 25-os gumira, es eloszor mentem vele rossz uton, hat eleg nagy kulonbseg a full karbon bicohoz kepest az acelvaz a 25-ossel.
Persze kisebb nyomassal is mentem, de tenyleg mukodik, ugy erzem.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Anno én is elsõsorban a kényelem miatt vettem karbont, ezt megértem. Viszont azt azért elmondhatom, hogy a kényelem szempontjából legalább annyira fontos a kerék mint a váz. Ha igazi kényelmet akarsz akkor vegyél egy klasszikus fûzött kerékszettet is hozzá 25-ös gumival. OK, persze, ezek a kerekek azért nem ugranak úgy mit egy betonmerev gyári szett, de valamit valamiért.

Most pedig más: ha akárcsak egy kicsi dudor vagy S kanyar van a gumitokban akkor azzal még edzeni sem menjetek, nemhogy versenyre. Ezt most a saját káromon tanultam meg, elment egy versenyem miatta....és még mákom is van, hogy 40-50 körül a bolyban nem pereceltem egy nagyot, elsõ kerék volt.
A vasárnapi Fonyód kupán a 2. fonyódi körön az élbolyról szakadtam le egy akkora durrdefekt miatt amitõl csengett a fülem. A külsõm 4-5 centi hosszan hasadt fel valószínûleg egy szálszakadás helyén. Ezt a szálszakadást, ami leginkább egy S formájú dudor volt gumin pedig szombaton már észrevettem de gondoltam csak kibírja...hát nem bírta ki.

értem, köszi az infót. egyébként azt mennyire tartjátok butaságnak, hogy most mindenáron karbon bicajt szeretnék? leginkább kényelmi szempontok vezérelnek. vacak a derekam de ennek ellenére szeretnék kifejezetten hosszúkat is tekerni, hét-nyolc órát is a nyeregben tölteni. egy full karbon azért hosszútávon csak kényelmesebb mint egy alu vát karbon villával, nem?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
stucnihossz belövéséhez (dõlésszögekkel): TTBIKEFIT.COM - Stem Calculator

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A magyar válogatott szponzora.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ma is okosabb lettem, köszönöm! a Carreráról nem találok túl sok infót, de ha minden igaz, Pantani ment vele.

A magyar válogatott szponzora.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A kerékszettet ismerem, jónak találom. Annak új ára akciósan 110e. Ft.
A stucni szerintem hosszú lesz neked, de az majd menet közben ill. beállításnál derül ki.
Az SMP nyerg is jó, csak nehéz beállítani. Ahhoz, hogy kényelmes legyen, pontosan kell belõni a kormánytól való távolságát.

igen, egy stucnicsere biztosan kelleni fog ha ezt választom.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Integrált hajtómûnél a tengely a jobb oldali hajtókar részét képezi, míg a többi típusú hajtómûveknél van egy monoblokk, ami a vázban van, ebben benne van a tengely, csapágyak, s ennek tengelynek a két végére rögzíted a hajtókarokat.

ma is okosabb lettem, köszönöm! a Carreráról nem találok túl sok infót, de ha minden igaz, Pantani ment vele.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

akkor egyelõre marad az 56-os Carrera. tudnátok mondani róla valami bíztatót?

A kerékszettet ismerem, jónak találom. Annak új ára akciósan 110e. Ft.
A stucni szerintem hosszú lesz neked, de az majd menet közben ill. beállításnál derül ki.
Az SMP nyerg is jó, csak nehéz beállítani. Ahhoz, hogy kényelmes legyen, pontosan kell belõni a kormánytól való távolságát.
Érdemes felhívni az eladót, érdeklõdni magasságáról.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

ha tudnám mi az :) de megjegyzem!

Integrált hajtómûnél a tengely a jobb oldali hajtókar részét képezi, míg a többi típusú hajtómûveknél van egy monoblokk, ami a vázban van, ebben benne van a tengely, csapágyak, s ennek tengelynek a két végére rögzíted a hajtókarokat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Pontosan ez történik. A kis fogaskerekeket nem is tudom használni, de ezt az alátét témát kipróbálom.

Akkor megpróbálhatsz vastagabb alátétet is berakni, 0,3mm-est akkor szoktam amikor az alsó kettõn beleér. Egyébként nem lesz egyszerû ilyen alátétet találnod, vékony 12mm-s. Szerintem keskenyebb lánccal sem lenne jó, mert csak tized mm-ben mérhetõ a láncok közti különbség. Valami más gond is lehet ott.

A carrera a te méreted.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A 2-es szerintem felejtõs, a 60-as vázméret miatt.

A Te méreted 56 cm-es váz.

a hirdetõ szerint 175-190cmig jó. ez mondjuk nehezen hihetõ. de akkor egyelõre marad az 56-os Carrera. tudnátok mondani róla valami bíztatót?

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. tudom, jobb helye lenne a kérdésnek a milyen bringát vegyek topicban, de azt végül is tudom, hogy milyet, csak azt nem, hogy melyiket :)

181cm magas vagyok, kicsit súlyosabb rider 85 kilóval. hármat néztem ki, Ti melyiket ajánlanátok? elõre is köszönöm!

1

2

3

A 2-es szerintem felejtõs, a 60-as vázméret miatt.

A Te méreted 56 cm-es váz.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Pontosan ez történik. A kis fogaskerekeket nem is tudom használni, de ezt az alátét témát kipróbálom.

Sly: a Mosert elfelejteném. A minimum hogy egy országúti ennyi dohányért integrált hajtókaros legyen.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Elöl a kicsin csöröghet, de csak azért, mert beleér a nagyba, ha ferdén áll a lánc. Erre egy 0,3-0,5mm-es alátét a megoldás.

Sly: a Mosert elfelejteném. A minimum hogy egy országúti ennyi dohányért integrált hajtókaros legyen.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. tudom, jobb helye lenne a kérdésnek a milyen bringát vegyek topicban, de azt végül is tudom, hogy milyet, csak azt nem, hogy melyiket :)

181cm magas vagyok, kicsit súlyosabb rider 85 kilóval. hármat néztem ki, Ti melyiket ajánlanátok? elõre is köszönöm!

1

2

3

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem tudtam ki az idomero. No mindegy, a lenyeg, hogy megvan vegre.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.436 hozzászólás
a tegnapi giro szakaszon néztem Lars Bak ridley bringáját,és elég érdekesnek találtam a fékeit. azt hittem,h vlmi prototípus,de megtaláltam a ridley katalógusban: Noah FB / FAST - ROAD - Bicycles - Ridley Bikes itt találtam róla jobb fotókat: http://www.thebikesh...---fast-concept

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

En meg most se tudom.
Eredmenyek "Feltöltés a versenyt követõen."

Elsõként mindig az idõmérõ honlapján érdemes keresni. 2012 évi eredménylisták

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mi történik ha egy 8as sorra 9es láncot teszek fel? Vettem az edzõbringámra a helyi domborzati viszonyoknak megfelelõ lánctányérokat, de azok a termékleírással ellentétben csak 9/10 fokozathoz passzolnak, ezzel a vastag 8as lánccal csörög-csattog az egész. Szerintem semmi, max kicsit gyorsabban kopik, de más?

Semmi, ugyanúgy mûködik. Bár érdekes, hogy elöl csörög-csattog miközben ugyanolyan széles a 9/10-es lánckerék, mint a 8-as. Elöl a kicsin csöröghet, de csak azért, mert beleér a nagyba, ha ferdén áll a lánc. Erre egy 0,3-0,5mm-es alátét a megoldás. A régi shimano hajtómûvek is így voltak kihézagolva.