Fiatal vagy.
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2012. május 07. - 23:25
Írta 2012. május 07. - 23:21
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. május 07. - 23:05
Anno én is elsõsorban a kényelem miatt vettem karbont, ezt megértem. Viszont azt azért elmondhatom, hogy a kényelem szempontjából legalább annyira fontos a kerék mint a váz. Ha igazi kényelmet akarsz akkor vegyél egy klasszikus fûzött kerékszettet is hozzá 25-ös gumival. OK, persze, ezek a kerekek azért nem ugranak úgy mit egy betonmerev gyári szett, de valamit valamiért.
Most pedig más: ha akárcsak egy kicsi dudor vagy S kanyar van a gumitokban akkor azzal még edzeni sem menjetek, nemhogy versenyre. Ezt most a saját káromon tanultam meg, elment egy versenyem miatta....és még mákom is van, hogy 40-50 körül a bolyban nem pereceltem egy nagyot, elsõ kerék volt.
A vasárnapi Fonyód kupán a 2. fonyódi körön az élbolyról szakadtam le egy akkora durrdefekt miatt amitõl csengett a fülem. A külsõm 4-5 centi hosszan hasadt fel valószínûleg egy szálszakadás helyén. Ezt a szálszakadást, ami leginkább egy S formájú dudor volt gumin pedig szombaton már észrevettem de gondoltam csak kibírja...hát nem bírta ki.
Az edzõgumijaimon már egy éve vannak dudorok, de azok inkább elvetemedések.
A végén mi lett veled?
Ez egyszerû szögfüggvény.stucnihossz belövéséhez (dõlésszögekkel): TTBIKEFIT.COM - Stem Calculator
Acél.értem, köszi az infót. egyébként azt mennyire tartjátok butaságnak, hogy most mindenáron karbon bicajt szeretnék? leginkább kényelmi szempontok vezérelnek. vacak a derekam de ennek ellenére szeretnék kifejezetten hosszúkat is tekerni, hét-nyolc órát is a nyeregben tölteni. egy full karbon azért hosszútávon csak kényelmesebb mint egy alu vát karbon villával, nem?
Írta 2012. május 07. - 22:48
Igazi versenybringa, valoban versenyeztek vele.
Ha kenyelmes bringat akarsz akkor nem eleg csak a vazanyagot nezni.
Vannak karbon buntetok, amik nagyon hazavagnak meg jo utakon is.
Titant, acelt is erdemes lenne megfontolni.
Ha mar kenyelem, en most valtottam 25-os gumira, es eloszor mentem vele rossz uton, hat eleg nagy kulonbseg a full karbon bicohoz kepest az acelvaz a 25-ossel.
Persze kisebb nyomassal is mentem, de tenyleg mukodik, ugy erzem.
Írta 2012. május 07. - 22:48
Most pedig más: ha akárcsak egy kicsi dudor vagy S kanyar van a gumitokban akkor azzal még edzeni sem menjetek, nemhogy versenyre. Ezt most a saját káromon tanultam meg, elment egy versenyem miatta....és még mákom is van, hogy 40-50 körül a bolyban nem pereceltem egy nagyot, elsõ kerék volt.
A vasárnapi Fonyód kupán a 2. fonyódi körön az élbolyról szakadtam le egy akkora durrdefekt miatt amitõl csengett a fülem. A külsõm 4-5 centi hosszan hasadt fel valószínûleg egy szálszakadás helyén. Ezt a szálszakadást, ami leginkább egy S formájú dudor volt gumin pedig szombaton már észrevettem de gondoltam csak kibírja...hát nem bírta ki.
értem, köszi az infót. egyébként azt mennyire tartjátok butaságnak, hogy most mindenáron karbon bicajt szeretnék? leginkább kényelmi szempontok vezérelnek. vacak a derekam de ennek ellenére szeretnék kifejezetten hosszúkat is tekerni, hét-nyolc órát is a nyeregben tölteni. egy full karbon azért hosszútávon csak kényelmesebb mint egy alu vát karbon villával, nem?
Írta 2012. május 07. - 22:43
Írta 2012. május 07. - 22:27
A magyar válogatott szponzora.
értem, köszi az infót. egyébként azt mennyire tartjátok butaságnak, hogy most mindenáron karbon bicajt szeretnék? leginkább kényelmi szempontok vezérelnek. vacak a derekam de ennek ellenére szeretnék kifejezetten hosszúkat is tekerni, hét-nyolc órát is a nyeregben tölteni. egy full karbon azért hosszútávon csak kényelmesebb mint egy alu vát karbon villával, nem?
Írta 2012. május 07. - 19:12
ma is okosabb lettem, köszönöm! a Carreráról nem találok túl sok infót, de ha minden igaz, Pantani ment vele.
A magyar válogatott szponzora.
Írta 2012. május 07. - 19:11
A kerékszettet ismerem, jónak találom. Annak új ára akciósan 110e. Ft.
A stucni szerintem hosszú lesz neked, de az majd menet közben ill. beállításnál derül ki.
Az SMP nyerg is jó, csak nehéz beállítani. Ahhoz, hogy kényelmes legyen, pontosan kell belõni a kormánytól való távolságát.
igen, egy stucnicsere biztosan kelleni fog ha ezt választom.
Írta 2012. május 07. - 19:10
Integrált hajtómûnél a tengely a jobb oldali hajtókar részét képezi, míg a többi típusú hajtómûveknél van egy monoblokk, ami a vázban van, ebben benne van a tengely, csapágyak, s ennek tengelynek a két végére rögzíted a hajtókarokat.
ma is okosabb lettem, köszönöm! a Carreráról nem találok túl sok infót, de ha minden igaz, Pantani ment vele.
Írta 2012. május 07. - 19:08
akkor egyelõre marad az 56-os Carrera. tudnátok mondani róla valami bíztatót?
A kerékszettet ismerem, jónak találom. Annak új ára akciósan 110e. Ft.
A stucni szerintem hosszú lesz neked, de az majd menet közben ill. beállításnál derül ki.
Az SMP nyerg is jó, csak nehéz beállítani. Ahhoz, hogy kényelmes legyen, pontosan kell belõni a kormánytól való távolságát.
Érdemes felhívni az eladót, érdeklõdni magasságáról.
Írta 2012. május 07. - 18:48
ha tudnám mi az
de megjegyzem!
Integrált hajtómûnél a tengely a jobb oldali hajtókar részét képezi, míg a többi típusú hajtómûveknél van egy monoblokk, ami a vázban van, ebben benne van a tengely, csapágyak, s ennek tengelynek a két végére rögzíted a hajtókarokat.
Írta 2012. május 07. - 18:46
Akkor megpróbálhatsz vastagabb alátétet is berakni, 0,3mm-est akkor szoktam amikor az alsó kettõn beleér. Egyébként nem lesz egyszerû ilyen alátétet találnod, vékony 12mm-s. Szerintem keskenyebb lánccal sem lenne jó, mert csak tized mm-ben mérhetõ a láncok közti különbség. Valami más gond is lehet ott.Pontosan ez történik. A kis fogaskerekeket nem is tudom használni, de ezt az alátét témát kipróbálom.
ha tudnám mi az
de megjegyzem!
A carrera a te méreted.
Írta 2012. május 07. - 18:43
A 2-es szerintem felejtõs, a 60-as vázméret miatt.
A Te méreted 56 cm-es váz.
a hirdetõ szerint 175-190cmig jó. ez mondjuk nehezen hihetõ. de akkor egyelõre marad az 56-os Carrera. tudnátok mondani róla valami bíztatót?
Írta 2012. május 07. - 18:41
sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. tudom, jobb helye lenne a kérdésnek a milyen bringát vegyek topicban, de azt végül is tudom, hogy milyet, csak azt nem, hogy melyiket
181cm magas vagyok, kicsit súlyosabb rider 85 kilóval. hármat néztem ki, Ti melyiket ajánlanátok? elõre is köszönöm!
1
2
3
A 2-es szerintem felejtõs, a 60-as vázméret miatt.
A Te méreted 56 cm-es váz.
Írta 2012. május 07. - 18:33
Pontosan ez történik. A kis fogaskerekeket nem is tudom használni, de ezt az alátét témát kipróbálom.
Sly: a Mosert elfelejteném. A minimum hogy egy országúti ennyi dohányért integrált hajtókaros legyen.
ha tudnám mi az
Írta 2012. május 07. - 18:27
Pontosan ez történik. A kis fogaskerekeket nem is tudom használni, de ezt az alátét témát kipróbálom.Elöl a kicsin csöröghet, de csak azért, mert beleér a nagyba, ha ferdén áll a lánc. Erre egy 0,3-0,5mm-es alátét a megoldás.
Sly: a Mosert elfelejteném. A minimum hogy egy országúti ennyi dohányért integrált hajtókaros legyen.
Írta 2012. május 07. - 18:22
Írta 2012. május 07. - 18:21
Írta 2012. május 07. - 18:21

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére