Anno én is elsõsorban a kényelem miatt vettem karbont, ezt megértem. Viszont azt azért elmondhatom, hogy a kényelem szempontjából legalább annyira fontos a kerék mint a váz. Ha igazi kényelmet akarsz akkor vegyél egy klasszikus fûzött kerékszettet is hozzá 25-ös gumival. OK, persze, ezek a kerekek azért nem ugranak úgy mit egy betonmerev gyári szett, de valamit valamiért.
Most pedig más: ha akárcsak egy kicsi dudor vagy S kanyar van a gumitokban akkor azzal még edzeni sem menjetek, nemhogy versenyre. Ezt most a saját káromon tanultam meg, elment egy versenyem miatta....és még mákom is van, hogy 40-50 körül a bolyban nem pereceltem egy nagyot, elsõ kerék volt.
A vasárnapi Fonyód kupán a 2. fonyódi körön az élbolyról szakadtam le egy akkora durrdefekt miatt amitõl csengett a fülem. A külsõm 4-5 centi hosszan hasadt fel valószínûleg egy szálszakadás helyén. Ezt a szálszakadást, ami leginkább egy S formájú dudor volt gumin pedig szombaton már észrevettem de gondoltam csak kibírja...hát nem bírta ki.
Az edzõgumijaimon már egy éve vannak dudorok, de azok inkább elvetemedések.
A végén mi lett veled?
Ez egyszerû szögfüggvény.stucnihossz belövéséhez (dõlésszögekkel): TTBIKEFIT.COM - Stem Calculator
Acél.értem, köszi az infót. egyébként azt mennyire tartjátok butaságnak, hogy most mindenáron karbon bicajt szeretnék? leginkább kényelmi szempontok vezérelnek. vacak a derekam de ennek ellenére szeretnék kifejezetten hosszúkat is tekerni, hét-nyolc órát is a nyeregben tölteni. egy full karbon azért hosszútávon csak kényelmesebb mint egy alu vát karbon villával, nem?