Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Szeretném leszögezni, hogy elméletben vagyok jó, nem volt ilyenem. Én a TRP-t néztem ki magamnak, arról van rengeteg teszt is.
Lényegesen nagyobb fékereje van mint a cantinak. A CX9-es pillangója 90mm, a CX8.4-nek 84 mm. A Shimano karokhoz elvileg a hosszabb pillangó a jobb, a Sram/Campa karokhoz a rövidebb (bovdenhúzás miatt). A rövidebb pillangó több helyet enged a pofa és a felni között ha Shimanoval használod. A CX9-es tök ugyan az mint a Tektro, kivétel a titán csavarok és a pofája egyszerûbb a Tektronak. A 8.4-est egy finomabb cuccnak írják, nincsen Tektro megfelelõje. Amúgy valóban tök ugyan az mint az MTB v-fékek. Érdemes lenne talán a Tektrot beszerezni, jobb csavarokat venni hozzá, és egy jobb pofát.
Valami ilyesmi sem árt hozzá az egyszerûbb beállítás érdekében: Inline Adjusters | Jagwire USA
Nekem nem gond (és nem is néztem utána), de szerintem ezekbõl a cuccokból semmi nem elérhetõ itthon...

Ma reggel kipróbáltam (ráadásul sárban) az SD7 pofákkal a Shorty 6-ot, és sokkal jobb volt a fékteljesítmény. Van valami ötlete valakinek, hogy miért nem a hosszabb v-fék pofákkal árulják ezeket a fékeket?

a kösz
teljesen jó a tektro is. nem igazán lennék hajlandó tiagra szint fölé menni csak ha nagyon muszáj. ha egyáltalán lesz vmi ebbõl a projektbõl.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ezért a kerékszett miatt kérdeztem az AM Classic agyakat Drágán adom? Csak 1654gr frissítve ! « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Vélemény?

A sebesség mindent megold.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,576 posts

mini v-fékrõl írnátok vmit ? azon kívûl hogy van olyan nem igazán vagyok képben.
s mini-v vagy canti , figyelembe véve hogy 86-88 kilónál sose leszek könyebb ?
köszi

Szeretném leszögezni, hogy elméletben vagyok jó, nem volt ilyenem. Én a TRP-t néztem ki magamnak, arról van rengeteg teszt is.
Lényegesen nagyobb fékereje van mint a cantinak. A CX9-es pillangója 90mm, a CX8.4-nek 84 mm. A Shimano karokhoz elvileg a hosszabb pillangó a jobb, a Sram/Campa karokhoz a rövidebb (bovdenhúzás miatt). A rövidebb pillangó több helyet enged a pofa és a felni között ha Shimanoval használod. A CX9-es tök ugyan az mint a Tektro, kivétel a titán csavarok és a pofája egyszerûbb a Tektronak. A 8.4-est egy finomabb cuccnak írják, nincsen Tektro megfelelõje. Amúgy valóban tök ugyan az mint az MTB v-fékek. Érdemes lenne talán a Tektrot beszerezni, jobb csavarokat venni hozzá, és egy jobb pofát.
Valami ilyesmi sem árt hozzá az egyszerûbb beállítás érdekében: http://jagwireusa.co...nline_Adjusters
Nekem nem gond (és nem is néztem utána), de szerintem ezekbõl a cuccokból semmi nem elérhetõ itthon...

Ma reggel kipróbáltam (ráadásul sárban) az SD7 pofákkal a Shorty 6-ot, és sokkal jobb volt a fékteljesítmény. Van valami ötlete valakinek, hogy miért nem a hosszabb v-fék pofákkal árulják ezeket a fékeket?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A gordulesi ellenallas szerintem nem igazan fugg az ut meredeksegetol.
Felfele szamit a suly, de 0.2kg kulonbseg ~4mp kulonbseget hoz ki 10km-nyi 6% emelkedon, 300 Watt mellett.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azonos nyomason jobban gordul a 25-os emelkedõn is? vagy ott azért jobb a 23as mert könnyebb?

Kisebb a gördülési ellenállása azonos nyomáson mindig. Ettõl még 0,000000000000001%-kal lassabb hegyen.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

>a sebesség rovására fog menni
Nem nagyon, en nem vettem eszre. Azonos nyomason jobban gordul a 25-os, sok cikk foglalkozik ezzel. Masreszt versenyen kivul mit szamit, hogy 9 ora helyett 9 ora 10 percig tekersz?

hát ez az, totál semmit!

Én most Schwalb Durano-val megyek, 25össel, de szerintem önmagában nem kényelmesebb, mint pl. a 23as GP 4000s, merevebb az oldalfala. De éppen emiatt lehet alacsonyabb - 6.5 mondjuk - nyomáson használni, akkor már kényelmesebb. Persze semmit sem mértem, csak érzésre.

ki fogom próbálni. én eddig 9baron mentem huszonhármasal. rámentem egy kavicsra, eltörte két csigolyámat :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én most Schwalb Durano-val megyek, 25össel, de szerintem önmagában nem kényelmesebb, mint pl. a 23as GP 4000s, merevebb az oldalfala. De éppen emiatt lehet alacsonyabb - 6.5 mondjuk - nyomáson használni, akkor már kényelmesebb. Persze semmit sem mértem, csak érzésre.

köszi a tippeket mindenkinek. a huszonötös gumi nekem is megfordult a fejemben, kicsit alacsonyabb nyomáson. a sebesség rovására fog menni, az elég valószínû, de kompromisszumokat kell kötni :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Nem nagyon, en nem vettem eszre. Azonos nyomason jobban gordul a 25-os, sok cikk foglalkozik ezzel. Masreszt versenyen kivul mit szamit, hogy 9 ora helyett 9 ora 10 percig tekersz?

Azonos nyomason jobban gordul a 25-os emelkedõn is? vagy ott azért jobb a 23as mert könnyebb?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

mini v-fékrõl írnátok vmit ? azon kívûl hogy van olyan nem igazán vagyok képben.
köszi

tulajdonképpen csak annyi, hogy a mini v-fék 1,5-2 centivel rövidebb, emiatt kisebb bovdenhúzás kell neki, és ezért használható outi fék(váltó)karral is. fékerõben majdnem a hagyományos v-fékkel van egy szinten, ami ugye bõven jobb, mint egy átlag canti féké.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Köszönöm az Avid Shorty segítségeket. A mini v-fék, tektro/trp-vel kapcsolatban képben vagyok, kíváncsi voltam a tapasztalatokra. A trp-bõl is van 8.4-es meg 9-es, mindenki mást ajánl a külföldi fórumokon (pedig az újabb Shimano karokhoz elvileg a 9-es való).

köszi

más
ilyen erõsen amatõr aszfaltos rendezvényeken ahol chipes mérés van, mindenhol szokták mérni a nettó idõt is ?
monti maratonokon után ez meglepett.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
American classic országúti agyakkal van valakinek valamilyen tapasztalata?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Ez olyan, mint az idõfutam. :)

köszi a tippeket mindenkinek. a huszonötös gumi nekem is megfordult a fejemben, kicsit alacsonyabb nyomáson. a sebesség rovására fog menni, az elég valószínû, de kompromisszumokat kell kötni :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

MJani,
Jo olvasmany megint! Nem vagy semmi bakker, lobogsz a mezony mogott leszakadva, es nem adod fel, respect.

Ez olyan, mint az idõfutam. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>Ez egyszerû szögfüggvény.
Fiatal vagy. :) Es gondolom nem bolcsesz...

Ez nekem kb olyan, mint hogy valaki tud írni.

A végén mi lett veled?

A legvégén?
Az oldalszeles átvezetõ rész egy pici emelkedõvel indult a faluból kifelé, azon elindultam felfelé picit tempósabban és egybõl eltávolodtam. Gondoltam lefárasztom magam így a végére. Erre egy Cervelo-s srác feljött rám és mondta, hogy akkor gyerünk. Én meg mondtam, hogy nem vezetek neki mert igazából nem vagyok már versenyben (már a rajtszámom sem volt fenn, chipet is leadtam) és így ez nem lenne etikus. És akkor picit visszavettem, beálltam a boly végére. Azt a srácot megfogta a boly de a csapattársai rögtön kontráztak és elkezdtek menni közvetlenül Fonyód elõtt. Erre mozdulhattam volna de bevillant, hogy megint nem lenne jó beleszólni a dolgokba, nehogy én húzzam rájuk a sort vagy legalábbis segítsek ebben. Ígyhát szépen lecsorogtam a sor végére, és intettem, hogy tiétek a pálya és lemaradtam picit.
Aztán ezután láttam, hogy lassul a tempó és gondoltam, hogy akkor a végét még elkapom, el is kezdtem menni, de akkor kanyarodtatok el balra Fonyód elõtt ahol befújt a pofaszél...na itt gondoltam azt, hogy akkor ennyi volt mára a tudomány és a technika újdonságaiból. Felgurultam a célba és megnéztem a befutót

Értem. Azt hittem megint defektet kaptál úgy megálltál.
A Cervelo-sokat nem értettem. Hova siettek ennyire? Ketten is voltunk hátul, akik ha elindulnak simán megfogjuk õket.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
MJani,
Jo olvasmany megint! Nem vagy semmi bakker, lobogsz a mezony mogott leszakadva, es nem adod fel, respect.

Most talaltam meg a fotot, ez volt az en gumim, amit a Peti Nagydij elott csereltem le. Ami lyuknak latszik, az tenyleg lyuk, atlatni a kulson. Talan az volt a szerencsem, hogy nem mentem vele tul kemenyen, no meg az, hogy nem vagyok tul nehez.
Feltöltött kép

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
A végén mi lett veled?

A legvégén?
Az oldalszeles átvezetõ rész egy pici emelkedõvel indult a faluból kifelé, azon elindultam felfelé picit tempósabban és egybõl eltávolodtam. Gondoltam lefárasztom magam így a végére. Erre egy Cervelo-s srác feljött rám és mondta, hogy akkor gyerünk. Én meg mondtam, hogy nem vezetek neki mert igazából nem vagyok már versenyben (már a rajtszámom sem volt fenn, chipet is leadtam) és így ez nem lenne etikus. És akkor picit visszavettem, beálltam a boly végére. Azt a srácot megfogta a boly de a csapattársai rögtön kontráztak és elkezdtek menni közvetlenül Fonyód elõtt. Erre mozdulhattam volna de bevillant, hogy megint nem lenne jó beleszólni a dolgokba, nehogy én húzzam rájuk a sort vagy legalábbis segítsek ebben. Ígyhát szépen lecsorogtam a sor végére, és intettem, hogy tiétek a pálya és lemaradtam picit.
Aztán ezután láttam, hogy lassul a tempó és gondoltam, hogy akkor a végét még elkapom, el is kezdtem menni, de akkor kanyarodtatok el balra Fonyód elõtt ahol befújt a pofaszél...na itt gondoltam azt, hogy akkor ennyi volt mára a tudomány és a technika újdonságaiból. Felgurultam a célba és megnéztem a befutót

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,576 posts
Köszönöm az Avid Shorty segítségeket. A mini v-fék, tektro/trp-vel kapcsolatban képben vagyok, kíváncsi voltam a tapasztalatokra. A trp-bõl is van 8.4-es meg 9-es, mindenki mást ajánl a külföldi fórumokon (pedig az újabb Shimano karokhoz elvileg a 9-es való). Kicseréltem most a pofákat az Avid SD7 fékpofákra, holnap tesztelem ha nem esik reggel az esõ. A garázsban nagyon jól mûködött, nem értem miért kicsi/rövid pofákkal árulják...
Ezt a gépet építettem, itt vannak még képek: Ki milyen bringával nyomul? - Oldal 831

Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Ez egyszerû szögfüggvény.
Fiatal vagy. :) Es gondolom nem bolcsesz...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tegnapi verseny: Márkus Jani kerékpáros blogja: I. Bianchi Kupa - Fonyód - 2012.05.06.