Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts

Sziasztok!

Szeretnék cserélni campa fogassort! Most 12-25 ös fogsorkiosztásom van és szeretnék 13-29 es-t venni! Az lenne a kérdésem hogy a campa chorus rövidkanalas váltó vinné-e rendesen? Van valakinek ebben tapasztalata?
Köszi!

évjárat, fokozatszám,v vlmi. több infót. mi nem látjuk a bringád. a 10es rövid kanalas max 26ost visz.

Levente09

Levente09

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Szeretnék cserélni campa fogassort! Most 12-25 ös fogsorkiosztásom van és szeretnék 13-29 es-t venni! Az lenne a kérdésem hogy a campa chorus rövidkanalas váltó vinné-e rendesen? Van valakinek ebben tapasztalata?
Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Legalább 90%ban az összes kormány matricázott kalloy.

A sebesség mindent megold.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Nekem van vagy két használt márkás kormányom, ötezerért odaadom. 42esek. Írj ha érdekel, lefényképezem. Egyébként a szélasség mellett a hajlítás is fontos, mennyire mélyre nyúlik le. Márkát nehéz javasolni, ez olyasmi, mint a nyereg

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Es ne feledjuk van olyan kormany, ami a vege fele szelesedik.
Pl. az en Eastonom ilyen, igy inkabb 44-est vettem, fekkarfogasnal 42.5-nek mertem.
A Deda Zero 100 44-es meg kozepbol kozepig ~42 mind a vegenel, mind a fekkarnal merve.

milyen kormányt javasolnátok akkor kezdõ oútisnak, max 15ezer pénzért? Ritchey bácsi vmelyik terméke? van WCS 10ezerért az apróban. bár fehér lenne a legszebb, de az durván feláras...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Es ne feledjuk van olyan kormany, ami a vege fele szelesedik.
Pl. az en Eastonom ilyen, igy inkabb 44-est vettem, fekkarfogasnal 42.5-nek mertem.
A Deda Zero 100 44-es meg kozepbol kozepig ~42 mind a vegenel, mind a fekkarnal merve.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
amúgy az sem mind1, hogyan mérik a szélességet. van gyártó, ami csõközéptõl csõközépig, de van amelyik széltõl szélig. ez pont 2cm különbség. én 46-nál (szél-szél) nagyobbat nem láttam még.

nekem van negyvenhatos is, a bike compról vettem anno. De outira nem ajánlanám, én is cx-en használom

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
nekem van negyvenhatos is, a bike compról vettem anno. De outira nem ajánlanám, én is cx-en használom

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Minden elsimeresem MJani, aze' ez nem semmi, ilyen nevek mogott 3. az szuper.

Nekem tragedia volt, fel orat kaptam a tavalyi onmagamhoz kepest, majd egy orat a gyoztestol es sikon szakadtam le sorban minden bolyrol, ami utolert.
Talan nemi magyarazat, hogy most beteg vagyok.

Szinte mindenki lassabb volt, mint tavaly. Belekerült plusz 4-5perc az utolsó heggyel és elején sem volt tempó, ami vitte a perceket. A gyõztes idõ is 10perccel lassabb volt, mint tavaly.
Sérült is voltál a télen és a bringád sem az igazi. A betegség meg simán el tud venni 10-20%-ot is.

Aki volt es merte a sajat idejet, a lassu rajtot is beleszamoltak? Az en hivatalos idom jo 6 perccel rosszabb, mint a sajat meresem.

Igen, beleszámolták.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Aki volt es merte a sajat idejet, a lassu rajtot is beleszamoltak? Az en hivatalos idom jo 6 perccel rosszabb, mint a sajat meresem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Minden elsimeresem MJani, aze' ez nem semmi, ilyen nevek mogott 3. az szuper.

Nekem tragedia volt, fel orat kaptam a tavalyi onmagamhoz kepest, majd egy orat a gyoztestol es sikon szakadtam le sorban minden bolyrol, ami utolert.
Talan nemi magyarazat, hogy most beteg vagyok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
]

Te tényleg országúti vásárlásán töröd a fejed? Én még leragadtam a "fully aszfaltra is" gondolatodnál. :)

még az sincs kizárva :)

de múlt vasárnap úgy döntöttem mégiscsak kell vmi aszfaltos .
a, könnyú monti tar gumival
b, ismét cross bicó
c, ez a cx bringa (azért 35-ösnél csirkébb gumira nem lennék hajlandó)aminek idéztem a geótábláját
d, ugyanez egyenes kormánnyal, csak akkor eggyel nagyobb váz

ed . bocs a 2 post, ez a többszörös idézet vhogy nem jött össze
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Én mindig klasszikus geometriában értem a méreteket, abban az 53-54-esnek 53-54cm a felsõcsöve. Annyiféle méretezés van, hogy csak felsõcsõhosszt, a szögeket és a fejcsõhosszt érdemes nézni.

ja ok. alapban én már montinál is, azt nézem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ügyesek voltatok, jól elléptetek! Képeket hol érdemes még nézegetni? Szinte végig fotóztak minket motorról, út szélérõl de autóból is.
Ha ismersz még linket feldobhatnád,

Kösz,
KP

A tegnap linkelt képeket egy montis ismerõs készítette és õ kért meg, hogy rakjam be õket, mert õ nem bírja idegekkel a szerver túlterheltségét. A szervezõk azt ígérték, hogy hamarosan felteszik a képeket a honlapjukra és a facebook oldalukra.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Ügyesek voltatok, jól elléptetek! Képeket hol érdemes még nézegetni? Szinte végig fotóztak minket motorról, út szélérõl de autóból is.
Ha ismersz még linket feldobhatnád,

Kösz,
KP

Kínok Kínja beszámoló: Márkus Jani kerékpáros blogja: Kínok Kínja - 2012.05.13.

Én mindig klasszikus geometriában értem a méreteket, abban az 53-54-esnek 53-54cm a felsõcsöve. Annyiféle méretezés van, hogy csak felsõcsõhosszt, a szögeket és a fejcsõhosszt érdemes nézni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kínok Kínja beszámoló: Márkus Jani kerékpáros blogja: Kínok Kínja - 2012.05.13.

azok már általában karcolgatják az 55 körüli eff felsõcsõhosszt, azzal meg kb ott lennék mint anno a meridával.

amúgy adott a váz ami szóba jöhet,abból a geóból meg igazából erõsen a 49-es felé hajlok

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

azok már általában karcolgatják az 55 körüli eff felsõcsõhosszt, azzal meg kb ott lennék mint anno a meridával.

amúgy adott a váz ami szóba jöhet,abból a geóból meg igazából erõsen a 49-es felé hajlok

Te tényleg országúti vásárlásán töröd a fejed? Én még leragadtam a "fully aszfaltra is" gondolatodnál. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Szerintem inkább 53-54-ben gondolkodj.

.

[TABLE]
[TR]
[TH]UNITS [/TH]
[TH]SIZE [/TH]
[TH]TTH [/TH]
[TH]STA [/TH]
[TH]HTA [/TH]
[TH]RC [/TH]
[TH]FC [/TH]
[TH]WB [/TH]
[TH]FL [/TH]
[TH]OF [/TH]
[TH]BBH [/TH]
[TH]SO [/TH]
[TH]HT [/TH]
[TH]BBS [/TH]
[TH]FD [/TH]
[TH]STACK [/TH]
[TH]REACH [/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]mm [/TD]
[TD]47cm [/TD]
[TD]520 [/TD]
[TD]74.5° [/TD]
[TD]70° [/TD]
[TD]425 [/TD]
[TD]594 [/TD]
[TD]1010 [/TD]
[TD]395 [/TD]
[TD]45 [/TD]
[TD]285 [/TD]
[TD]756 [/TD]
[TD]110 [/TD]
[TD]BB-30 / 68mm [/TD]
[TD]34.9 [/TD]
[TD]530 [/TD]
[TD]373 [/TD]
[/TR]
[TR="class: altercolor"]
[TD]mm [/TD]
[TD]49cm [/TD]
[TD]535 [/TD]
[TD]74° [/TD]
[TD]70.5° [/TD]
[TD]425 [/TD]
[TD]599 [/TD]
[TD]1016 [/TD]
[TD]395 [/TD]
[TD]45 [/TD]
[TD]285 [/TD]
[TD]765 [/TD]
[TD]110 [/TD]
[TD]BB-30 / 68mm [/TD]
[TD]34.9 [/TD]
[TD]533 [/TD]
[TD]382 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mm [/TD]
[TD]53cm [/TD]
[TD]550 [/TD]
[TD]73.5° [/TD]
[TD]71° [/TD]
[TD]425 [/TD]
[TD]606 [/TD]
[TD]1022 [/TD]
[TD]395 [/TD]
[TD]45 [/TD]
[TD]285 [/TD]
[TD]797 [/TD]
[TD]135 [/TD]
[TD]BB-30 / 68mm [/TD]
[TD]34.9 [/TD]
[TD]558 [/TD]
[TD]385 [/TD]
[/TR]
[TD]mm [/TD]
[TD]56cm [/TD]
[TD]565 [/TD]
[TD]73° [/TD]
[TD]71.5° [/TD]
[TD]425 [/TD]
[TD]612 [/TD]
[TD]1029 [/TD]
[TD]395 [/TD]
[TD]45 [/TD]
[TD]288 [/TD]
[TD]822 [/TD]
[TD]155 [/TD]
[TD]BB-30 / 68mm [/TD]
[TD]34.9 [/TD]
[TD]576 [/TD]
[TD]389 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mm [/TD]
[TD]59cm [/TD]
[TD]585 [/TD]
[TD]73° [/TD]
[TD]72° [/TD]
[TD]425 [/TD]
[TD]627 [/TD]
[TD]1044 [/TD]
[TD]395 [/TD]
[TD]45 [/TD]
[TD]288 [/TD]
[TD]847 [/TD]
[TD]175 [/TD]
[TD]BB-30 / 68mm [/TD]
[TD]34.9 [/TD]
[TD]597 [/TD]
[TD]403 [/TD]
[/TR]
[TD]mm [/TD]
[TD]61cm [/TD]
[TD]605 [/TD]
[TD]72.5° [/TD]
[TD]72.5° [/TD]
[TD]425 [/TD]
[TD]636 [/TD]
[TD]1053 [/TD]
[TD]395 [/TD]
[TD]45 [/TD]
[TD]288 [/TD]
[TD]860 [/TD]
[TD]185 [/TD]
[TD]BB-30 / 68mm [/TD]
[TD]34.9 [/TD]
[TD]608 [/TD]
[TD]413 [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Csontközé nem nõ izom. A két vállízület távolsága adott, kivéve ha eltörted a kulcscsontod.
Az a bringa valójában 56-os, csak slopingos.

tulajdonképpen mindkettõben igazad van, és a második különösen megnyugtató :) na mindegy, majd alszom ma éjjel...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

"Azt elfelejtettem mondani, hogy a vállszélességnek nincs köze az úszáshoz. A csontok szélességét kell mérni, az meg adottság."

hmm, ebben azért nem vagyok biztos. a csontok közti izomzat is tudja szerintem növelni a vállszélességet. pl mióta futok, jelentõsen összementek a vállaim is.
egyébként úgy néz ki, hogy a Giant méretét alaposan elb...tam. M/L a Defy-nál 53.5cm. nekem meg 56-os kellett volna. bal**sz vagyok, hiába :( az volt a baj, hogy nem találtam a bicjat a neten, mert a csávó azt írta, hogy 2011-es a bringa, úgy pedig nem találtam meg, mivel 2010-es mindegy, ettõl még bal**sz vagyok. úgy vettem meg, hogy nem tudtam ráülni, mert nem volt benne hajtómû. tényleg korrektül bal**sz vagyok...

Csontközé nem nõ izom. A két vállízület távolsága adott, kivéve ha eltörted a kulcscsontod.
Az a bringa valójában 56-os, csak slopingos.