Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
nyekergés: nekem a télin nyikorgott a nyereg,és környéke. szétszedtem a "bilincset",és láss csodát: több helyen is el van repedve. mondjuk nekem 1xübb volt felfedezni,m a nyergem eleve hangoskodott. neki elég volt némi olaj a pálcák,és a váz kapcsolódásaihoz. a nyeregcsõ fejének repedései kicsit meglepõek voltak,de végül is belefér,m elég öreg,és az idõjárás sem kedvez a fémeknek.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

köszi a válaszokat, elõször akkor a könnyebbekkel kezdem, aztán ha nem javul a helyzet, akkor megbontom a kart-csapágyat.

Erre a jobb oldali terhelésre fellépõ nyekergésre is hosszú ideig vadásztam a megoldást, kétszer kompletten ki lett bontva a hajtókar, míg végül kiderült hogy hátul a sor lelazult valahogy.. nem is lehetett rajta sokat húzni talán egyet vagy kettõt kattant, de megszûnt a probléma. Szerintem hátul is nézz szét minden rendben van-e?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
köszi a válaszokat, elõször akkor a könnyebbekkel kezdem, aztán ha nem javul a helyzet, akkor megbontom a kart-csapágyat.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hát attól függ hogyan értelmezzük a mezõnyhajrát. Utolsó 10km-en ment a lószparádé, aztán kettõnknek sikerült 3 km-rel a vége elõtt lelécelni és hazaérni pár mp-cel. De magát a sprintet szokásához híven a Viktor nyerte, mi csak az elõfutárok voltunk:D

Értem. :)

A sebesség mindent megold.

nuskingb

nuskingb

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok!

Segítsetek légyszives!

trekingrõl esetleg átpártolnék mondjuk egy fitnes gépbe.

95%ban aszfalton megyek, de mondjuk egy 5% alkalmával egyszerûbb földutak, kisebb ösvényeken lehetetlen elmenni a fitnessel?
Borsodba lakok, jellemzõen rossz utak vannak, hogy bírja ezt a bicaj?

olyan 250 környékén szeretnék bicajt venni, tudtok ajánlani valamit? köszönöm

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

ha kiállva tekerek erõbõl, fõleg emelkedõn, valami erõsen nyekereg.(ülve semmi hangja)
de nem tudom hogy kormánycsapágy, vagy monoblokk.
mivel a jobb láb terhelésétõl csinálja azt gondolom hogy az utóbbi.
mi lehet a baja?
2x4000Km van benne, ennyit bírt volna a 7800-as csapágy? vagy a váz nem bírja az integrált tengelyt?
ki kéne venni a kart, és ráhúzni a csészékre?

valakinek ötlet?

Én ma fojtattam nyekergés elhárítást, az összes klasszikus helyet ( hajtómû, kormánycsapágy, kormány, stucni, nyeregcsõ, lánckerekek, fogsor) végig zongorázva már erõsen váz repedést keresve, a váltótartó konzolnál találtam meg az eszméletlen recsegés forrását.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Most látom, hogy megnyerted a mezõnyhajrát. :)

Hát attól függ hogyan értelmezzük a mezõnyhajrát. Utolsó 10km-en ment a lószparádé, aztán kettõnknek sikerült 3 km-rel a vége elõtt lelécelni és hazaérni pár mp-cel. De magát a sprintet szokásához híven a Viktor nyerte, mi csak az elõfutárok voltunk:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Igen úgy tényleg necces, bár én is kvázi kísérés nélkül nyomtam végig, mivel a kísérõnk az elmenéssel volt érthetõ módon. Mondjuk õ nem vett fel 1x se semmit az elmenésben. Gondolattal lehet játszani, én is szoktam, de azért elég komoly emberek voltak abban az elmenésben, és elég komolyak szakadtak is onnan vissza. Az esélyesek egymást figyelték, közben meg nem látták a fától az erdõt... Nagyon benne volt, már a legelejétõl, hogy haza tudnak érni.

Most látom, hogy megnyerted a mezõnyhajrát. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Igen úgy tényleg necces, bár én is kvázi kísérés nélkül nyomtam végig, mivel a kísérõnk az elmenéssel volt érthetõ módon. Mondjuk õ nem vett fel 1x se semmit az elmenésben. Gondolattal lehet játszani, én is szoktam, de azért elég komoly emberek voltak abban az elmenésben, és elég komolyak szakadtak is onnan vissza. Az esélyesek egymást figyelték, közben meg nem látták a fától az erdõt... Nagyon benne volt, már a legelejétõl, hogy haza tudnak érni.

Csak annyit tudok, mint ami velo-n megjelent. Nem tudom mi volt elöl. De az biztos, hogy 3 kulacs kevés lett volna nekem egy 5órás versenyen. A tavalyi kiszáradás sem tett igazán jót, visszavetette a formám hetekre.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Nem voltam (csapat és frissítés nélkül nem láttam értelmét bevállalni), csak a rövid beszámolót olvastam. Hihetetlen, hogy hagyták a szökést hazaérni... :) El lehet játszani a gondolattal, hogy mi lett volna, ha én is elöl vagyok, pont ez a stílusom, tempózni órákon át (aztán leszakítanak a végén :) ).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Pelson volt valaki?

Nem voltam (csapat és frissítés nélkül nem láttam értelmét bevállalni), csak a rövid beszámolót olvastam. Hihetetlen, hogy hagyták a szökést hazaérni... :) El lehet játszani a gondolattal, hogy mi lett volna, ha én is elöl vagyok, pont ez a stílusom, tempózni órákon át (aztán leszakítanak a végén :) ).

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Gyorszar is csinalhatja a nyekergest.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
Pelson volt valaki?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nekem többször volt olyan, hogy a monoblokk menete alá ment be kosz és az adott ki szörnyûséges hangokat. érdemes makulátlanra takarítani, majd zsírral, nem sajnálva összerakni. másik eset az volt, amikor nem volt rendesen összehúzva az összehúzó csavarral a rendszer, és úgy lett meghúzva a két imbusz. Rosszabb volt mint 4 traktor együtt...

ha kiállva tekerek erõbõl, fõleg emelkedõn, valami erõsen nyekereg.(ülve semmi hangja)
mi lehet a baja?
2x4000Km van benne, ennyit bírt volna a 7800-as csapágy? vagy a váz nem bírja az integrált tengelyt?

valakinek ötlet?

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
Ön túl erõs kérem tekerjen finomabban:)

Nekem is volt ilyen Rosta Zoli elõször zsírozta majd cserélte a középcsapágyat. De a pedál is adott már ki nyekergõ kattogõ hangot.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

mi lehet a baja?

valakinek ötlet?

Én kihajtanám a jobb pedált, kitörölném a meneteket és kis zsírral visszatenném. Ha tovabbra is recseg, jönne a monoblokk.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

mi lehet a baja?

valakinek ötlet?

Szia!
Nekem a kormányszár adott hangot, a villanyaknál volt fellazulva.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
mi lehet a baja?

valakinek ötlet?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,578 posts
Megérkezett a TRP CX9 mini v-fék, fel is került a bringára, egy rövid találkozásom már volt is vele. Teszek majd fel képeket, de errõl a fékrõl van szó:
TRP

Kifejezetten profi a csomagolás és maga az alkatrész is. A fékerõ döbbenetes, simán odatehetõ egy jobb MTB v-fék mellé (és egy cx bringánál hamar el lehet veszíteni a tapadást). Egy ujj is elegendõ a fékkar húzáshoz, így az adagolást nagyon meg kell szokni. Egy kicsit nyúlós érzésre a fékezés, de nem vészes. A fékpofákat a lehetõ legközelebb kell beállítani a felnihez, ezzel csökkenthetõ a nyúlás, és növelhetõ a harapása a féknek. Összességében jó lesz ez nagyon, nem véletlenül dicsérték mindenhol.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,470 posts
én maradok a jó öreg 10es recordomnál. :) még alu kanala van a hátsó váltónak,4szögtengelyes,alu a kar is. már elavultnak tûnik a mostaniakhoz képest,de azért nagyon szépen teszi a dolgát. nem utolsó sorban királyul csillog a sok polírozott felület. :) nem szürkül bele a mostanában divatos sötét színekbe.