Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
H.Zoli : Eloszor is nyugalom! Masodszor : Az esetnek az igazsagot tekintve ketfele szempontja van/lehet. Jogszabalyokban lefektetett buntetojogi - az autot vezetovel szemben, illetve maga a valosag ( valamilyen szintu "felbujtast" ep esszel feltetelezni kell egy ilyen helyzetben, ez nyilvanvalo, de nem hiszem, hogy ez barmifele szerepet fog kapni az igazsagszolgaltatas soran ). A gyakorlatban 99%, hogy az elso megkozelites fog ervenyesulni, holott nyilvanvalo, hogy a tenyleges igazsag valahol a spektrum ket vege kozott helyezkedik el. Senki nem a vezetot probalja itt mentesiteni, ezt kell latnod, csak nem feketen-feheren probalnak hozzaallni a dologhoz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

fiataloknál szeirntem is elõfordul, hogy a srácok közösen drukkolnak egy elõzénél, vagy felhangzik a "nyomjad neki"

Sajnos igaza van az elõttem szólónak. A "tömeg" befolyásolása nagyban hat az egyénre, hatással van viselkedésére és cselekedeteire.

Értem, akkor ezek szerint legyen kresz módosítást és a hibázó, vétkes sofõr jogos büntetésének a felét kapja meg minden, a balesetet okozó jármûben utazó személy, mert nem tartatta be vele a szabályokat? Csak és kizárólag a sofõr a hibás, olyan nincs, hogy egy társaság elütött. Az, hogy egy idióta barom a haverjaival együtt, az mindegy, az õ kezében van az irányítás, neki kell mérlegelnie a dolgokat.
Én dobtam ki régen a kocsimból haverokat éjjel, a préri közepén, mert be voltak baszva és hülyeségeket ordibáltak.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

nem mondom meg,m még elviszitek az orrom elõl. :P ha megvettem elárulom. :cool2: 1-2 hét múlva kapok fizut,utána vlmikor bemegyek érte. lehet,h zsíros kenyér lesz a menü,de ez van.

..de ha megvetted kérem a címet!!:D

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sajnos igaza van az elõttem szólónak. A "tömeg" befolyásolása nagyban hat az egyénre, hatással van viselkedésére és cselekedeteire. Valszeg, h egyedül megy (nem szeretném minõsíteni a sofõrt) akkor nem történik meg ez a szörnyûség. Én nagyon sokat kerékpározom azon a részen, több oka van, az egyik és legfontosabb, h nyugodt csendes, forgalomtól alig terhelt szakaszokon kerékpározhat az ember. Idáig sisak nélkül, mondván, ott nincs rá szükség. Átértékelõdött bennem minden. :(

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
fiataloknál szeirntem is elõfordul, hogy a srácok közösen drukkolnak egy elõzénél, vagy felhangzik a "nyomjad neki"

fiatal, rutintalan, kanos sofõr meg nyomja is neki....

nem véletlenül akarták bevezetni a próba jogsit, hogy az elsõ két évben csak rutinos sofõr mellett lehessen vezetni, mert nagyon sokat számít

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
viszont....

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Hagyjál már a hülyeségeddel. Ha egy család ül a barom apuka mögött,akkor elütött egy felelõtlen család?
Ha pedig egy iskolabusz, akkor pedig elütött egy felelõtlen 40 fõs fiatal társaság, ahol csak egy volt 12 évesnél öregebb?

ha nem szóltál volna...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Hagyjál már a hülyeségeddel. Ha egy család ül a barom apuka mögött,akkor elütött egy felelõtlen család?
Ha pedig egy iskolabusz, akkor pedig elütött egy felelõtlen 40 fõs fiatal társaság, ahol csak egy volt 12 évesnél öregebb?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Szörnyû, nyugodjék békében.
Megértem a cikkíró fájdalmát, de ki kell, hogy javítsam.
"így 5 ember helyett, „csak” három embert ütött el egy felelõtlen, 5-fõs fiatal társaság, ahol a legidõsebb sem volt 21 évnél öregebb"
Egy 5-fõs társaság nem tud elütni senkit, csak és kizárólag az astra sofõrje felelõs a tragédiáért.

ne legyél ebben olyan biztos. egy társaság tagjai igenis hatással vannak egymásra. szerintem. talán ha négyen ordítják neki, hogy lassíts bazmeg, akkor...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,438 posts

..hol prószáltad?? Publikus az üzlet neve és címe???

nem mondom meg,m még elviszitek az orrom elõl. :P ha megvettem elárulom. :cool2: 1-2 hét múlva kapok fizut,utána vlmikor bemegyek érte. lehet,h zsíros kenyér lesz a menü,de ez van.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Szörnyû, nyugodjék békében.
Megértem a cikkíró fájdalmát, de ki kell, hogy javítsam.
"így 5 ember helyett, „csak” három embert ütött el egy felelõtlen, 5-fõs fiatal társaság, ahol a legidõsebb sem volt 21 évnél öregebb"
Egy 5-fõs társaság nem tud elütni senkit, csak és kizárólag az astra sofõrje felelõs a tragédiáért.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Itt a történet. FLEK! (In memoriam Simon Csabi)

hát ez borzalmas... bennem is mindig megvan a félsz ha elõznek vagy ha gyorsabban jönnek szembe, de ezek után még el is gondolkodom, hogy jó ötlet-e országútizni :(

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

:( Rettenetes.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tegnap a verseny után tudtam meg, hogy a barátaimmal mi történt: TRAGIKUS BALESET: Gyorshajtó okozta a magyarországi biciklisek vesztét? | Paraméter

Magyar volt az autós is, átmentek egy kicsit bulizni, meg próbálgatták mit tud a gép. Ha arra gondolok, hogy múlt hét végén egy szakaszon még együtt mentünk...

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

tesa maszkolószalag :)

wow :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Mérd le a pontos kerékkerületet. Lehet játszani krétával, cérnával, sok viszonylag pontos módszer van.

tesa maszkolószalag :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Mérd le a pontos kerékkerületet. Lehet játszani krétával, cérnával, sok viszonylag pontos módszer van.

ez nem hülyeség :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

szokásos láma kérdésem következik:

ciclosport cm 4.2 km órához milyen kerékméretet kell állítanom? itt van egy táblázat, kicsit nehezen, de kivehetõ. 25-ös gumik vannak fent.

ui: Gandros, kész a bringám!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
szokásos láma kérdésem következik:

ciclosport cm 4.2 km órához milyen kerékméretet kell állítanom? itt van egy táblázat, kicsit nehezen, de kivehetõ. 25-ös gumik vannak fent.

ui: Gandros, kész a bringám!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

..hol prószáltad?? Publikus az üzlet neve és címe???

Speci cipõk vannak ládaszámra (legalábbis montisok) a budapesti Bergusonban.