Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2012. August 06. - 09:50

Posted 2012. August 04. - 23:23

a fondriest acélvázakról nagy sztori volt bobby julich valószínûleg kamu meséje, hogy amikor még a cofidisban nyomta, annyira instabil kolbásznak érezte a fondriest acélvázat hogy a paris nizza verseny elõtt direkt eltörte a vázat, aztán ráfogta, hogy a szállítás közben tört el. hahaha, remélem kapott egy ugyanolyan szart :-))
+1 komment: szép ez a muff :-)) http://www.flickr.co...tream/lightbox/
Posted 2012. August 04. - 17:31

Posted 2012. August 04. - 16:39

ez megint 1 jó vétel lehet vlkinek: Scott AFD-701 « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
nyár végén valóban vannak jó vételek Fondriest « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Posted 2012. August 04. - 14:23

Posted 2012. August 03. - 22:19

Õszinte részvétem családjának és mindenkinek aki szerette.
Posted 2012. August 03. - 15:01

9es láncot szinte bárhol kapni. nem feltétlenül kell shimano-t venned. a sort sem nehéz beszerezni. én a láncot cserélném elsõ körben. a sor elbír talán 2 láncot is. a connex-nek van rozsdamentes lánca,nekem nagyon bevált. kicsit tovább bírta,mint más gyártók termékei.
Én 10-s rendszert használok, a sorban 15 e. km van, úgy tervezem , hogy még 20- 25 e. km-en használom. A láncokat amikor amikor a nyúlásmérõ szerint eléri az 1-es értéket, ( nyúlást ) , akkor cserélem. Ez egy sorral kb. 10 láncot jelent.
Posted 2012. August 03. - 13:59

2007-es Merida 903-ast hajtok. Pontosan nem tudom, hány kilométert hajtottam bele, mert 2009-tõl használok órát. Valahol 8-9 ezer km körül lehet benne.
A helyzet az, hogy olvasgattam több oldalt és mindenhol írják, hogy a lánc 1000 km-et bír, meg a fogas 2-2,5 ezer km-et. Picit megijedtem, mert nekem még minden gyári,eredeti rajta a hajtásnál. A bicajt minden évben 1-szer elviszem szerelõhöz aki szétszedi, bezsírozza, stb. A láncot egy szezonon belül kétszer átmosom, a fogast kipucolom, megolajozok mindent.
Namármost így az utóbbi 1 hónap alatt letekert 426 km-en összesen 3-szor ugrott meg a lánc, ami nekem tökéletesen belefér. Viszont jobban szemrevételeztem a szettet és a lánctányérokon és a fogas leggyakrabban használt áttételein is érzékelhetõ némi kopás (összehasonlítva a netes képekkel, egyáltalán nem vészes).
A kérdésem a következõ, mik a tapasztalatok az alkatrész ellátottsággal az országútik tekintetében. 9-es tiagra szettrõl van szó és ahogy nézegettem Mo.-n netes boltokban elég korlátozott az elérhetõség, viszont 1-2 helyen egész jó árban van a fogas, lánc, sõt még hajtókart is lehet venni fullosan a három lánctányér árából. Érdemes most bevásárolni és majd feltenni, amikor tényleg eljön az ideje, vagy az a tapasztalat, hogy a régebbi rendszerekhez való alkatrészek továbbra is elérhetõk?(Tiagrából ugye most már 10-est gyárt a shimano)
Más, a hátsó váltó görgõi is érzékenyek a kopásra?Itt bevallom nem látok problémát, vagy a fentiek cseréjénél ezt is cserélni kellene?
9es láncot szinte bárhol kapni. nem feltétlenül kell shimano-t venned. a sort sem nehéz beszerezni. én a láncot cserélném elsõ körben. a sor elbír talán 2 láncot is. a connex-nek van rozsdamentes lánca,nekem nagyon bevált. kicsit tovább bírta,mint más gyártók termékei.
Posted 2012. August 03. - 13:41

Posted 2012. August 03. - 10:45

Posted 2012. August 03. - 10:33

Posted 2012. August 03. - 10:08

A helyzet az, hogy olvasgattam több oldalt és mindenhol írják, hogy a lánc 1000 km-et bír, meg a fogas 2-2,5 ezer km-et. Picit megijedtem, mert nekem még minden gyári,eredeti rajta a hajtásnál. A bicajt minden évben 1-szer elviszem szerelõhöz aki szétszedi, bezsírozza, stb. A láncot egy szezonon belül kétszer átmosom, a fogast kipucolom, megolajozok mindent.
Namármost így az utóbbi 1 hónap alatt letekert 426 km-en összesen 3-szor ugrott meg a lánc, ami nekem tökéletesen belefér. Viszont jobban szemrevételeztem a szettet és a lánctányérokon és a fogas leggyakrabban használt áttételein is érzékelhetõ némi kopás (összehasonlítva a netes képekkel, egyáltalán nem vészes).
A kérdésem a következõ, mik a tapasztalatok az alkatrész ellátottsággal az országútik tekintetében. 9-es tiagra szettrõl van szó és ahogy nézegettem Mo.-n netes boltokban elég korlátozott az elérhetõség, viszont 1-2 helyen egész jó árban van a fogas, lánc, sõt még hajtókart is lehet venni fullosan a három lánctányér árából. Érdemes most bevásárolni és majd feltenni, amikor tényleg eljön az ideje, vagy az a tapasztalat, hogy a régebbi rendszerekhez való alkatrészek továbbra is elérhetõk?(Tiagrából ugye most már 10-est gyárt a shimano)
Más, a hátsó váltó görgõi is érzékenyek a kopásra?Itt bevallom nem látok problémát, vagy a fentiek cseréjénél ezt is cserélni kellene?
Posted 2012. August 02. - 13:17

Posted 2012. August 02. - 09:44

Posted 2012. August 02. - 09:15

De úgy tudom, a Nyugati tér kb. 120m-en van.
szvsz az kizárt. olyan 105 körül inkább.
edit :
http://hu.wikipedia....st_VI._kerülete
103-104m a kerület, s a téren is legfeljebb a felüljáró magasabb

bár ez már erõsen nem ez a topik
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. August 02. - 08:43

Posted 2012. August 02. - 01:10

Ha pl. Dobogókõn jársz, a kilátóban ki van írva, hogy 700 méteren van.Legtobbunknek sajnos a valosagos adatok nem allnak rendelkezesunkre, igy nehez ahhoz hasonlitani.
Nekem pl. fogalmam sincs semmilyen kerékparral elerheto pont hivatalos magassagarol.
De úgy tudom, a Nyugati tér kb. 120m-en van. Én legalább is így kezdtem beállítani az enyémet (sok éve), talán 2-3 métert kellett pontosítani. Én úgy vagyok vele, ha 5-10 méteren belül van a mérõm, mint amikor egy hegyen ki van írva a pontos érték, az szerintem tökéletes.
Posted 2012. August 01. - 21:55

Legtobbunknek sajnos a valosagos adatok nem allnak rendelkezesunkre, igy nehez ahhoz hasonlitani.
Nekem pl. fogalmam sincs semmilyen kerekparral elerheto pont hivatalos magassagarol.
én pl anno mikor az elsõ magasságmérõs órámat vettem, pont dolgoztak a közelben (házunkhoz) földmérõk, megkérdeztem. meg fölmentem a tanácshoz is, építési osztályra, ott is túrt az ügyintézõ egy (közeli) tervrajzot amin volt magasságadat. s ilyen 60-80 kilcsis 1400-1600 szintes túra után ált otthon +-10 m re visszaáll a kiindulóhoz képest.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. August 01. - 14:52

Campa szakértõket kérdezem ismét: ha veszek egy akármilyen agyat (kazettást persze) mondjuk egy 8as Veloce-t azt egy rotorcserével át tudom alakítani 10essé?
elméletileg igen,gyakorlatilag........ "felcsdel". volt olyan record agy régen aminek a rotorja jó lenne neked,de olyan ritka mint a fehér holló. viszont miche sorral lehet,h jó lenne a 8as agyad is.
szerk.: miche sorral sem lehet belõle 10es.