Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2012. augusztus 07. - 09:01

Írta 2012. augusztus 07. - 08:30

Reggelire mûzli az pont nem a legjobb táplálék mert csak egy kis szénhidrát és passz meg még egy kis rostban dús (=nehezen emészthetõ) mag vagy ilyesmi van benne. Jó van egy kis tej is, de az nagyon kevés. Én úgy szoktam hogy viszek magammal egy zselét a hosszabb túrára meg pénzt. Aztán ha úgy áll a helyzet hogy érzem kezdek elfogyni, megállok egy helyi kisboltban parizeres zsemlét venni meg egy dobozoskólát. Ha ezzel nem bírom ki hazáig akkor már benyomom a zselét. Nálam okosabbak vallották hogy az az edzés amin eléhezel inkább árt mint használ (Tisza Zoli) Hosszú távon bármilyen edzés közben a belsõ szervek mûködése teljesen lelassul. Ezért is van hogy nem lehet mindenfélét büntetlenül összeenni bringázás alatt. Minden vér a végtagokban kering ilyenkor meg a tüdõ körül.
Azért is kell könnyen emészthetõ szénhidrátot bevinni mozgás közben. Pl az ironmant idén úgy csináltam hogy egyet pisiltem reggel 7kor. A következõ már csak este 5 körül tört rám, pedig közben megittam vagy 8 kulacs vizet. Inkább párologtattam mint kiválasztottam.
az a baj, hogy nem lehet mindig megoldani a boltban vásárlást. a legjobb mikor nyitva van Bánkúton a büfé, egész jó a hamburgerük. na azzal lehet menni még pár kilométert. ezt a mûzli dolgot kell szerintem elfelejteni, majd megpróbálok valami tartalmasabbat kajálni. eddig azért volt a mûzli, mert azért nálam még a fogyás is téma, van még kb 4-5 kiló pluszban...
Írta 2012. augusztus 07. - 08:18

Írta 2012. augusztus 07. - 06:33

én sem vagyok szakértõ csak tapasztaltam párszor, gondolom a szénhidrát hiánya és a gyomor túlzott mûködése okozza. szerintem egy óra alatt eléheznék, ha csak vizet kéne innom egy keményebb bringázáson.
az elfáradás az amikor magadnál vagy, tudod mit csinálsz, csak már nem megy úgy mint mikor elindultál.nem nyomnak-húznak már úgy a lábaid, és a levegõt sem tudod már olyan gyorsan venni(a rekeszizom is fárad) és 24 perc alatt érsz fel egy olyan hegyre ami amúgy 21 perc kényelmesen.
az éhségérzet szerintem csak az elsõ figyelmeztetõ jelén onnan ismerem fel az eléhezést, hogy kurvára éhes vagyok
Flickr
Írta 2012. augusztus 07. - 06:28

Ugyan nem ertek hozza, de szerintem nem szabad osszekeverni az elfaradast az elehezessel.
En ritkan megyek igazan hosszukat, amikor igen, akkor vagy ettem feltav korul valamit (pl. hot dog), vagy volt hogy 200km-s kor felenel rendesen megebedeltunk.
De a Maratonat (7 es fel ora) gyakorlatilag csak egy szolid reggelivel, 4 Powerbar szelettel es 4 zselevel mentem vegig.
Elehezni rovidebb korokon is sikerult mar, elfaradni viszont nem okoz nehezseget barmilyen hosszu tavon, ha rosszul osztom be.
De lehet sose faradok el, csak elehezek, mert nem ertek hozza?
én onnan ismerem fel az eléhezést, hogy kurvára éhes vagyok

Írta 2012. augusztus 07. - 01:33

En ritkan megyek igazan hosszukat, amikor igen, akkor vagy ettem feltav korul valamit (pl. hot dog), vagy volt hogy 200km-s kor felenel rendesen megebedeltunk.
De a Maratonat (7 es fel ora) gyakorlatilag csak egy szolid reggelivel, 4 Powerbar szelettel es 4 zselevel mentem vegig.
Elehezni rovidebb korokon is sikerult mar, elfaradni viszont nem okoz nehezseget barmilyen hosszu tavon, ha rosszul osztom be.
De lehet sose faradok el, csak elehezek, mert nem ertek hozza?

Írta 2012. augusztus 06. - 18:30

Írta 2012. augusztus 06. - 14:47

Így egy egész napos bájkolás után nem érzem magam rosszul, itthon meg nem eszem ki a hûtõt.
Sajnos ezek nem férnek el egy tatyóban, de ami belefér azzal ne menj egész napra, mert csodák nincsenek.
Ridley Noah Fast
Írta 2012. augusztus 06. - 12:15

de a legjobb benne, hogy azt akkor is be tudom nyomni, ha hajnalban még nem megy a szilárd táplálék

Írta 2012. augusztus 06. - 12:07

Reggelire 4 szelet teljeskiõrlésû toast kenyér mogyorókrémmel(nem muszáj nutella) és mellé egy doboz kaukázusi kefir.
Ha 4-nél több órát bringázok mindig van nálam legalább 2 Cerbona müzli és 2 zselé.
Az elsõ 2 órában csak az izontoniás italt iszom a kulacsból, majd utána óránként egy-egy zselé-müzli kombó sok vízzel. Ennél jobbat eddig nem sikerült kitalálnom...
Utolsó mentsvár a szõlõcukor tabletta lehet.(én azt szinte sose viszek)
ez jól hangzik, köszi!
Írta 2012. augusztus 06. - 11:30

Ha 4-nél több órát bringázok mindig van nálam legalább 2 Cerbona müzli és 2 zselé.
Az elsõ 2 órában csak az izontoniás italt iszom a kulacsból, majd utána óránként egy-egy zselé-müzli kombó sok vízzel. Ennél jobbat eddig nem sikerült kitalálnom...
Utolsó mentsvár a szõlõcukor tabletta lehet.(én azt szinte sose viszek)
Flickr
Írta 2012. augusztus 06. - 11:07

toljál banánturmixot sok mézzel, aztán meg 1-2 óra múlva már mehet a szendvics is
kipróbálom:)
Írta 2012. augusztus 06. - 10:54

nem veszi be reggel a gyomrom. fél ötkor kelek, ötkor indulok, ennyire korán csak a mûzli... de megpróbálom, csak félek, hogy megfo..at
toljál banánturmixot sok mézzel, aztán meg 1-2 óra múlva már mehet a szendvics is
Írta 2012. augusztus 06. - 10:36

Írta 2012. augusztus 06. - 10:36

esetleg madáreleség helyett vmi emberi táplálék reggelire...
nem veszi be reggel a gyomrom. fél ötkor kelek, ötkor indulok, ennyire korán csak a mûzli... de megpróbálom, csak félek, hogy megfo..at

Írta 2012. augusztus 06. - 10:35

Írta 2012. augusztus 06. - 10:26

esetleg madáreleség helyett vmi emberi táplálék reggelire...
úgyúgy
egész napra meg vigyél téliszalámit, kenyeret, sajtot, paradicsomot, sült húst, meg ilyesmit
vagy 2 rugót egy ebédre meg sörre
Írta 2012. augusztus 06. - 10:19

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. augusztus 06. - 10:00

Menj gyorsabban, hogy ebédre hazaérj.
Kérdésedre válaszolva: max. valami szendvicsszerûség jó lehet, hosszabb túrákra általában azt készítek párat, ha befér, akkor egy paradicsom is, de ezek sem pótolják az igazi kaját.
gondoltam már rá. a régi jó szenyónál talán nincs is jobb. de hátha

Írta 2012. augusztus 06. - 09:57

segítsetek már nekem kicsit plíz. mostanában a hosszabb tekerések (mármint nekem hosszabb, 100km fölött) vége felé teljesen eléhezem, hiába viszek magammal energiaszeleteket. reggilre mûzlit szoktam enni tejjel, plusz egy banán. dél körül már hiányzik a rendes ebéd (hozzá vagyok szokva a fõtt kajához ebédre), három-négy fele meg már annyira eléhezem, hogy szinte semmi erõm, csak vonszolom magam (jó, ez általában hegyen, montival szokott elõfordulni, így kicsit offtopic, de lehetne országúti is
) mit javasoltok dél körül, ami majdnem felér egy normális ebéddel és elfér a tatyóban?
Menj gyorsabban, hogy ebédre hazaérj.