Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Én is azért autóztam arra, h esetleg jó lenne kimenni tekerni, de annyira nehéz a terep. Tele volt 10, 12, 13%-os emelkedõkkel. Szörnyû volt látni, gyorsan lemondtam róla. :) Volt olyan emelkedõ ahol a dízel gépsárkány is csak harmadikban tudott felkapaszkodni.

Én szegény meg kénytelen vagyok mindig arra edzeni.....
;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Sziasztok, országútisok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Korábban már írtam, hogy volt egy (feltehetõleg) Colombus csöves Dancelli kerékpárom. Mivel a láncvilla igencsak rozsdamarta volt, és féltem, hogy komolyabb lesz a baj, ha így hagyom, elvittem homokfúvókhoz, hogy fémtiszta legyen a váz, majd egy új fényezéssel ismét olyan lehessen a bringa, mint új korában. A homokfúvás során valamilyen külsõ erõhatás hatására a hátsó vázháromszög tönkrement. A meghajtás felõli oldal láncvillája behorpadt, és elhajlott, ahogyan a támvilla is. Valaki már javasolt korábban privátban olyan embert, aki tudna segíteni új vázháromszög elkészítésében, de elveszett a levél, nem találom. Valaki tudna segíteni nekem? Ha jól emlékszem, valaki közületek kb. 1-2 évvel ezelõtt már cseréltetett láncvillát acél vázas bringán. Esetleg hozzávetõleges árat tudtok mondani (akár pm-ben is)? Azzal tisztában vagyok, hogy akármilyen olcsón is sikerül megcsináltatni, nem olcsóbb, mint új, hasonló vázat venni az Ecserin, de nekem ez volt az elsõ országútim, és ragaszkodom hozzá.
Így néz ki jelenleg:
Posted Image
Elõre is köszönöm a segítségeteket, és bocsánat a kisesszéért.

Gábor

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Nektek!:D, de egy mezei outisnak maga a halál. :(

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem teljesen reális ez az átlag. Annyira nem sok ez a szint.

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

A terep jelenthet szintrajzot is, szerintem erre gondolt.
Es igen, 36-os atlag. Egyebkent ez olyan sok, de mivel csak oten voltak elol mar az elso emelkedo utan, azert nem is keves.

Igen, a szintekre gondoltam. Tegnap jártam arra, és szerintem pont abban az idõben. Ezért akadtam ki az eredményen. Valszeg Õ volt az aki a csapat elõtt kb. 4 perces szökéssel menetelt, majd a "tömeg" és leszakadva a bolytól kis csapatok 3-4 fõvel, sõt még bõ félórával is láttam rajtszámos, kigombolt és meggyötört versenyzõt. Én is azért autóztam arra, h esetleg jó lenne kimenni tekerni, de annyira nehéz a terep. Tele volt 10, 12, 13%-os emelkedõkkel. Szörnyû volt látni, gyorsan lemondtam róla. :) Volt olyan emelkedõ ahol a dízel gépsárkány is csak harmadikban tudott felkapaszkodni.

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A terep jelenthet szintrajzot is, szerintem erre gondolt.
Es igen, 36-os atlag. Egyebkent ez olyan sok, de mivel csak oten voltak elol mar az elso emelkedo utan, azert nem is keves.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Szerintem ez országúti verseny.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Ugye rosszul látom, h azon a terepen 36 feletti átlagot tekert? :confused:

Ridley Noah Fast 

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
én is néztem, minden szegmensen lenyomott mindenkit..:)
van blogja is, elég keményen adja elõ, nem csodálkozom, hogy megnyerte..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Andris_savaria,
Gondolom ezt lattad mar, de tudtad, hogy a srac megnyerte a kategoriajat ezzel a Friedens- Radmarathon-on?
Bike Ride Profile | 146kilometers near Stadtschlaining, Austria | Times and Records | Strava

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Köszi mindenkinek a segítséget! Az Endomondo-t kipróbálom majd, de szerencsére ma - ha nem is végig - de mégiscsak mûködött a MapMyTracks, így ideiglenesen megoldódott a probléma. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,467 posts
a totalcaron is írtak a kerékpárosok elõtt megnyíló buszsávokról. a kommentek mindent elárulnak a hazai közlekedési viszonyokról. az autósok sárdobálása igen érdekes volt számomra,miután nem lehetett nekik megmagyarázni,h nekik is jobb lesz ha nem megy mellettük a bringás. én ugyan nem folytam bele a diskurzusba,de voltak fönt kerékpárral közlekedõ emberek,és õk próbálták elmondani az érveket. mint mondtam:kevés sikerrel.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Meg se allt, mi? Orulok, hogy megusztad ennyivel.
Tegnapelott engem majdnem egy potkocsis teherautos nyomott a jardaszegelynek, es meg neki allt utana feljebb, meg le is szallt "oktatni" a rohadek.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
fákin hell! jobbulást

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Na ma engem is utolért a balszerencse, elsodort egy autós. Nem tartotta be a kötelezõ oldaltávolságot sõt szerintem észre sem vett egyszerûen leszorított az útról. Szerencsére nem volt nagy a tempó már Veszprém belterületén voltam, de azért így is sikerült fejjel elõre beleállnom az árokba. Könyököm oda meg eléggé bevágtam a bal lábam, de más szerencsére nem történt, sisakomon van még egy kis horpadás ahogy földet fogtam. Bringa is megúszta néhány karcolással, meg egy kis súrolással meg a hátsó váltó kapott egy nagy pofont kicsit elállítódott.

Vigyázzatok magatokra és mindig vegyetek fel sisakot.
11:38:11 IM 2012

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts

Tudtok olyan oldalt, ahol online lehet követni GPS alapon a biciklizést? Elvileg a MayMyTracks tudna ilyet, de nekem nem sikerült elérni nála.

Endomondo

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

Tudtok olyan oldalt, ahol online lehet követni GPS alapon a biciklizést? Elvileg a MayMyTracks tudna ilyet, de nekem nem sikerült elérni nála.

endomondo. asszem külön beállítani se kell, ha be van kapcsolva a mobilnet, folyamatosan tölti is fel az adatokat, illetve nyomon lehet követni, mere jársz éppen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Bicikli specifikust nem tudok.
A Strava csak a kesz fajlt tolti fel tudtommal.

Ilyenekkel megoldhato az alapkerdes.
https://play.google....meTracker&hl=en

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Igen, én azt szeretném, hogy tekerés közben online lehessen látni otthon, hol tartok épp. (Néha kicsit aggódik értem a család. :) )

A Strava tud ilyet? Én nem találtam benne hasonló opciót.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

tudtok olyan oldalt, ahol online lehet követni gps alapon a biciklizést? Elvileg a maymytracks tudna ilyet, de nekem nem sikerült elérni nála.

strava! :)