Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2012. október 04. - 09:24

Én ezt használom a második éve...
Az mit takar a 4 órás hõtartás? Mondjuk beletöltöd a hûtõbõl a 7 fokos vizet az 4 óra múlva is még csak 1-2 fokot szedett fel? Vagy csak hidegebb mint a kinti 30 fok..?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Én is ilyen Elite kulacsot használok. A hûtõbõl betöltött folyadék, 2-3 jégkockával 2 óra elteltével még kellemes.
A 4 órát nem tudja, csak kb. 2-2,5 órát, amikor még 30 fokos levegõ hõmérséklet mellett is iható,nem langyos a kulacs tartalma.
A beletöltött folyadék szívárgása nálam is gond.
Írta 2012. október 04. - 08:52

Írta 2012. október 04. - 08:25

Változnak az idõk.
A competivecyclist-on is ott van a 3féle beállítás. A másik dolog, ha kb 3cm-t emeled a kormányt akkor horizontálisan 1cm-rel közelebb kerül a kormány, mert nem 90fokos a fejcsõszög, így pl nálam a nyereghez képest -10cm-es kormánymagasságnál 90-es stucnival vízszintesen ugyanannyira van a kormány, mint -1cm-nél 120-assal. Ezenkívül a rövid vázhoz (pl az említett 53-ashoz) laposabb fejcsõszög is tartozik, ezt megtoldod a hosszú stucnival (ilyenkor nem játszik a kormánymagasság stucnikompenzációja, mert a tengelyhez képest ugyanott van a kormány) sokkal lomhább lesz az irányítás, mint az eggyel nagyobb váznál és rövidebb stucninál (és még a kereket sem kell rugdosnod
), persze valaki ezt szereti vagy ezt szokta meg.
Úgy emlékszem, hogy Kiskubainak az egekben szokott lenni a kormánya.
én mindent értek Jani. elismerek mindent amit írtál,de... de tizen év alatt az ember anatómiája nem változott. legalábbis nem így tudom. rakok ide néhány fotót Hinaultról,Lemondról,Pantaniról. azokból az idõkbõl,amikor még jócskán méretre készültek a versenyzõk gépei. azért is választottam ezeket a fotókat,mert 1ik versenyzõ sem volt 1 óriás. persze ez csak a testmagasságukra vonatkozik.

1ikük sem használt 80,90-es stucnikat. amikor az once csapat elkezdte használni a slooping-os giant vázakat,ott kezdett megváltozni az egész bringaipar. bemagyarázták sok embernek,hogy jó lesz neked a nagyobb váz is rövid stucnival. 1ébként a sporinak pont a 2 méret közötti lett volna a megfelelõ. szóval nem az ember változott,hanem az ipar.
Írta 2012. október 04. - 07:53

...Nekem telre van egy Decas termo kulacsom...
Nyarra nem tudom van-e ertelme, mire felmelegszik, elfogy a lotty.
Nekem mondjuk pont nyárra kellene, mert télen úgyis terep futok inkább, ott meg gázos a nagy kulacs (szétveri a hátam)
Idén feltöltöttem közel 0-fokos Nestea-val az egyik kulacsomat rektam bele 5-6 jégkockát, a Nánásiról elindulva a skanzen magasságában (kb 30perc) már ihatatlan volt, és világgos szürke a kulacs is.
Azután a nyár az úgy telt hogy 1 kulacs és kúttól kútig... (a *csak* víz engem viszont kicsinál 100-120km környékén)
hoho, kell egy ilyen.
Turbospoke Bicycle Exhaust System (Ages 6+) - YouTube
Amikor még át kellett mennem a városon én azon gonolkoztam hogy egy Légószirénát rakok fel...
Én ezt használom a második éve...
Az mit takar a 4 órás hõtartás? Mondjuk beletöltöd a hûtõbõl a 7 fokos vizet az 4 óra múlva is még csak 1-2 fokot szedett fel? Vagy csak hidegebb mint a kinti 30 fok..?
Írta 2012. október 04. - 06:10

Valaki használ Thermo Kulacsot? vagy bármiféle hõtartót?
Nem kifejezetten téli inkább a nyári használatra gondolok..[/QUOTE']
Én ezt használom a második éve:
Elite Nanogelite Thermotrinkflasche - BIKE-COMPONENTS.DE
A hõtartása szerintem teljesen ok, nyáron a hideget, télen a meleget cc. 4 órát tartja. A konstrukcióval viszont nem vagyok megelégedve. Az egyik teljesen tökéletes, a másik viszont nem zár rendesen, csak úgy ha teflonszalagot tekerek még a kulacs szájára. Nem szeretem ha lötyi ráfolyik a vázra menet közben

Ridley Noah Fast
Írta 2012. október 04. - 01:17

Változnak az idõk.
A competivecyclist-on is ott van a 3féle beállítás. A másik dolog, ha kb 3cm-t emeled a kormányt akkor horizontálisan 1cm-rel közelebb kerül a kormány, mert nem 90fokos a fejcsõszög, így pl nálam a nyereghez képest -10cm-es kormánymagasságnál 90-es stucnival vízszintesen ugyanannyira van a kormány, mint -1cm-nél 120-assal. Ezenkívül a rövid vázhoz (pl az említett 53-ashoz) laposabb fejcsõszög is tartozik, ezt megtoldod a hosszú stucnival (ilyenkor nem játszik a kormánymagasság stucnikompenzációja, mert a tengelyhez képest ugyanott van a kormány) sokkal lomhább lesz az irányítás, mint az eggyel nagyobb váznál és rövidebb stucninál (és még a kereket sem kell rugdosnod
), persze valaki ezt szereti vagy ezt szokta meg.
Rosszul emlekszel. A Merida vazamnak nagyon rovid volt a fejcsove, azert volt ott tobb hezagolo. Itt van ket kep osszehasonlitasnak, az Orbean mar lentebb van a kormanyom. A BMC-nek is egesz rovid a fejcsove, de valszeg azt is hezagolo nelkul fogom hasznalni. Slam that stem!

Egyebkent sokkal furgebb, fordulekonyabb a hosszabb vaz-rovidebb stucni felallas, nekem jobban bejon. A nyaron mentem 92km/h-val, kanyarba is befordultam 80al (szeeep nagy ivu kanyar volt

Írta 2012. október 03. - 23:29

Írta 2012. október 03. - 21:40

Augusztusban meg en is remenykedtem, hogy talan meglatom a hasizmaimat, de nem, pedig kiloban es cm-ben is partiban vagyunk nagyjabol.
Nekem telre van egy Decas termo kulacsom. Szobahomersekletu vizzel toltom fel, es erezhetoen melegebb marad, mint a simaban.
De 0.75-os meretu es nem fer bele csak 0.45. Valamint nem lehet nyomni belole, ez fura.
Nyarra nem tudom van-e ertelme, mire felmelegszik, elfogy a lotty.
Írta 2012. október 03. - 21:19

már nem azért gyerekek,de 80-as,90-es stucnikkal a 160 centis lányok mentek régebben. 1 tök átlag magasságú embernek,ha100-as stucninál rövidebb kell a bicajhoz,akkor már kisebb vázat kéne néznie. normál kormányhoz mondom. én vagyok 170 cm,de 535 mm-nél hosszabb felsõcsövû vázat meg se vennék. most 532 mm,és 120-as stucnival megyek vele.
Változnak az idõk.

A sebesség mindent megold.
Írta 2012. október 03. - 20:59

Az nem kifejezés. De van elõnye is183cm vagy és 61 kg? az szálkás!
:)

Utoljára erdõben bringával egy GT-vel jártam az meg amin nem ment át azt kidöntötte

(Ezzel az outival azért a Pilisben a lezárt sorompó kikerülése már bajos...)
btw OFF Nem beszólni... ez is országútiról mindent ON
Valaki használ Thermo Kulacsot? vagy bármiféle hõtartót?
Nem kifejezetten téli inkább a nyári használatra gondolok..
Írta 2012. október 03. - 20:54

58as váz 120-as (183cm-hez) stucni, én ígyis úgyis úgy fordulok mint egy busz. De mondjuk nem is akartam outival Y-ozni
183cm vagy és 61 kg? az szálkás!

Írta 2012. október 03. - 20:47

Írta 2012. október 03. - 19:55

...volt már olyan montim, ami hosszú volt; na az úgy fordult mint egy busz...:/
58as váz 120-as (183cm-hez) stucni, én ígyis úgyis úgy fordulok mint egy busz. De mondjuk nem is akartam outival Y-ozni
Írta 2012. október 03. - 19:44

az 555 vízszintesen van mérve? mert a bmc matricáján slopingban rajzolták
BMC swiss cycling technology - Racemaster SLX01 Standard - Road - BMC, Bicycles, Bikes, BMC Cycles, BMC Mountainbike, BMC Cycle
volt már olyan montim, ami hosszú volt; na az úgy fordult mint egy busz...:/
Flickr
Írta 2012. október 03. - 19:27

Írta 2012. október 03. - 18:01

Írta 2012. október 03. - 16:51

Nekem 700 körüli (a 61 kghoz) de ez nem is a széthajtós tempóm. Most szerintem nekem se lenne meg a 20km 30 pecben, talán könyöklõvel, de inkább azzal se....szénhidrátot rendesen(óránként 800Kcal megy le), mert azzal megy a bringa, mégis megmaradt a 68 kg...
Írta 2012. október 03. - 14:56

Írta 2012. október 03. - 14:49

1700kcal bevitel napi 3órás edzéssel???
én 3 óra alatt kb 2000-t elégetek, plusz még az egész napos tevékenységeim során is 1000nél többet biztos. Ha 1700at vinnék be emellett 1 nap, az annyira negatív enegrgiamérleget eredményezne, hogy elfogynék szép lassan. Igyis alig birom tartani a 70kg-ot, pedig nyáron, amíg rendesen volt idõm edzeni, níapi 6000kcal.t is megettem.
El is fogytam. Ez is volt a cel.