Változnak az idõk.
A competivecyclist-on is ott van a 3féle beállítás. A másik dolog, ha kb 3cm-t emeled a kormányt akkor horizontálisan 1cm-rel közelebb kerül a kormány, mert nem 90fokos a fejcsõszög, így pl nálam a nyereghez képest -10cm-es kormánymagasságnál 90-es stucnival vízszintesen ugyanannyira van a kormány, mint -1cm-nél 120-assal. Ezenkívül a rövid vázhoz (pl az említett 53-ashoz) laposabb fejcsõszög is tartozik, ezt megtoldod a hosszú stucnival (ilyenkor nem játszik a kormánymagasság stucnikompenzációja, mert a tengelyhez képest ugyanott van a kormány) sokkal lomhább lesz az irányítás, mint az eggyel nagyobb váznál és rövidebb stucninál (és még a kereket sem kell rugdosnod
), persze valaki ezt szereti vagy ezt szokta meg.
Úgy emlékszem, hogy Kiskubainak az egekben szokott lenni a kormánya.
Rosszul emlekszel. A Merida vazamnak nagyon rovid volt a fejcsove, azert volt ott tobb hezagolo. Itt van ket kep osszehasonlitasnak, az Orbean mar lentebb van a kormanyom. A BMC-nek is egesz rovid a fejcsove, de valszeg azt is hezagolo nelkul fogom hasznalni. Slam that stem!

Egyebkent sokkal furgebb, fordulekonyabb a hosszabb vaz-rovidebb stucni felallas, nekem jobban bejon. A nyaron mentem 92km/h-val, kanyarba is befordultam 80al (szeeep nagy ivu kanyar volt

) es abszolut nem volt instabil, nem "ideges" az iranyitas. A masik meg az, hogy mostanaban valahogy nincsenek jo alkalmi vetelek S-es meretben