Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
"tehetõsebb sznobok körében újabban nagy sikerük van az egzotikusabb vázanyagoknak: az alumíniumnak és a titánnak"

:D

hatalmas arc a szerzõ

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Tegnap megkaptam eletem elso defektjet...:) A konyhaban! Epp a peremes szettre dobtam fel egy uj garnitura kulsot, hogy legyen kintre tartalek ha a szingo bekakil, es miutan vegeztem mindket kerekkel, a hatso 1 perc allas utan eldurrant. Nem is ertettem, annak ellenere, hogy rutin az egesz, meg igy is mindket oldalt vegigneztem nincs-e becsipve, es persze nem volt sehol. Na mind1 o egy beteg egyed lehetett. A vicces az egeszben, hogy annyira elszoktam a peremestol, hogy utana eszmeltem ra, hogy tartalek belsom sincs...hat ez a lelketlen amator szinvonala :) Kerdes, hogy a Decathlonban meg mindig a legolcsobb a latex Michelin belso vagy hozza lehet jutni vhol olcsobban?

willem

willem

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Elnézést ha esetleg mégsem ide való a(z egyébként amatõr) kérdés:
Ejtõpapucsos váz, jó-e bele a váltó?
Vettem egy Csepel Torpedó vázat (ejtõpapucsos) és van egy shimano tourney váltóm (ilyen: http://www.camdencyc...ccessories/tx30 )

Bele tudom rakni, illetve ha igen, hogyan?

Ahogy néztem képeket, az ilyen vázba ilyen imbuszos felfogatású váltó kell: http://www.camdencyc...ccessories/tx30..

mint ahogy ezen a képen is: http://linuxhungary....3_blue_full.jpg

Segítsetek nagyon várom és köszönöm mert még ma össze kell raknom a biciklit! (elõtte meg a másikat szétszedni)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás
kincset találtam: Nagy Sándor biciklis témájú könyvei :cool2: :D a Bicajoskönyv 2-t sztem még most is érdemes elolvasni. tudom,h nem mai dolgok vannak benne,de azért még jó. :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Úgy elég kevesen tudnak menni, hogy normál esetben ne lehessen beállni mögéjük, nekem sem megy, ráadásul robbanékony sem vagyok. Általában valamiért elengedik az embert, nem figyelnek vagy éppen nincs erejük. Most sem tudom, hogy miért nem jöttek velem. Lehet azért, mert két meredek emelkedõ után voltunk és nem tudtak vagy egymásra vártak vagy nem tudom.

Nekem csak az emelkedõk feküdtek mindig, bár ez se az én érdemem volt. Azért lássuk be a magyar amatõr mezõny kb 90% szenved az emelkedõn síkon kihajtják magukból a 40-50 környékét Dh-ba mennek mint az eszetlen emelkedõn meg gereblye. Kb 10-20 kerékpárossal szoktam egész évben a Pilisben találkozni ebbõl 15-t kb rossz nézni ahogy teker...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sajnos annyival nem tudok gyorsabban menni hogy ne csak a széltörõ szerepét töltsem be..

Úgy elég kevesen tudnak menni, hogy normál esetben ne lehessen beállni mögéjük, nekem sem megy, ráadásul robbanékony sem vagyok. Általában valamiért elengedik az embert, nem figyelnek vagy éppen nincs erejük. Most sem tudom, hogy miért nem jöttek velem. Lehet azért, mert két meredek emelkedõ után voltunk és nem tudtak vagy egymásra vártak vagy nem tudom.

A sebesség mindent megold.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

nincs olyan szabály hogy 2 mûködõ féknek kell lennie a bringán?

De UCI és ITU szabály szerint kötelezõ a 2 fék... (és triathlonon a depoba ellenõrzik is keményen ... és nem csak ITU versenyeken)

...
Ha tudsz menni kell, ezt megtanultam már tavaly.

Sajnos annyival nem tudok gyorsabban menni hogy ne csak a széltörõ szerepét töltsem be..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Zengo GP most hetvegen?

Nem tudom, lehet, de akkor is csak vasárnap.

Nice job! Szerintem jó taktikával megérdemelt helyezet. A pályát leírva én mindig ezeken voltam olyan "gyáva" hogy nem indultam el úgy mint te. Ilyenkor mindig picit hiányzik a versenyzés(nem mintha bármikor is elértem volna valamit vele), de most nincs idõ edzeni:(

Ha tudsz menni kell, ezt megtanultam már tavaly.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Kicsit offolni fogok, ezért elnézést kérek (nem tudom hol lenne helye kérésemnek/kérdésemnek). Szeretném elolvasni illetve megvásárolni Lance Armstrong két könyvét. A jogok lejártak, sajnos már nem kaphatóak.
1. Minden másodperc számít
2. Bicikli életre-halálra

Összefirkált saláta nem, csak jó állapotban érdekel! Privátban keressetek ha lehetséges. Nem olvasom rendszeresen a topicot. Nem valószínû, hogy észrevenném, amit egy, esetleg két hónap vagy késõbb írnátok ide ezzel kapcsolatban.

Félig megoldódott, így már csak a LA: Minden másodperc számít érdekel.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Ha belegondolok, hogy milyen sok helyen jártunk és mennyi szép, vagy épp rázós pillanatot éltünk meg együtt....
hmmm..
hiányozni fog. :,(
használt aluvázat soha többet!

Gondolom nem akarod, de egy jó (ismétlem JÓ) hegesztõ ezt simán megjavítja (én se mernék vele versenyezni azután, de "boltbajárósnak, görgõzni" jó még

Így is lehet rajta jó versenyt csinálni, csak versenyzõk kérdése. Annyi, hogy ha jó lenne az út akkor többen biztonságosabban elférnének rajta. Így most kicsit technikásabb volt a pálya, bár összesen két kanyarnál kell csak fékezni, szóval annyira nem kell hozzá tudni bringázni.
Egy ember esett a versenyen, Apátistvánfalváról a hotel felé vezetõ lejtõn, az út jobb szélén van egy kis gödör, õ meg felül fogta a kormányt kesztyû nélkül és lecsúszott a keze.

Nice job! Szerintem jó taktikával megérdemelt helyezet. A pályát leírva én mindig ezeken voltam olyan "gyáva" hogy nem indultam el úgy mint te. Ilyenkor mindig picit hiányzik a versenyzés(nem mintha bármikor is elértem volna valamit vele), de most nincs idõ edzeni:(

Ave: 240 Watt te aztán ki lehettél készülve,
pláne hogy Stravan azért vannak szép számmal 400 Watt feletti tempóid.
(Mellesleg te is flat-liner vagy)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Zengo GP most hetvegen?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Eredmenylista van?

btw. Havasnak sem sikerult a vasarnap, persze lehet technikai okai voltak.

Még nincs, de biztos lesz, meg képek és videók is lesznek. Ha pár nap múlva nem kerülnek fel az eredmények akkor majd elkérem emailben, úgyis akarok még egy dologban is írni nekik.
Havas szerintem elfáradt szombaton. :) Nem hiszem, hogy nem hagyott nyomott benne.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Eredmenylista van?

btw. Havasnak sem sikerult a vasarnap, persze lehet technikai okai voltak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha mindenhol jó lenne az aszfalt, akkor jó versenyt lehetne rajta csinálni?

Így is lehet rajta jó versenyt csinálni, csak versenyzõk kérdése. Annyi, hogy ha jó lenne az út akkor többen biztonságosabban elférnének rajta. Így most kicsit technikásabb volt a pálya, bár összesen két kanyarnál kell csak fékezni, szóval annyira nem kell hozzá tudni bringázni.
Egy ember esett a versenyen, Apátistvánfalváról a hotel felé vezetõ lejtõn, az út jobb szélén van egy kis gödör, õ meg felül fogta a kormányt kesztyû nélkül és lecsúszott a keze.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

szépen lassan felgyûlt benne a feszültség, és a 3 hét pihenõ alatt kipattant belõle.(gondolom) az elsõkerék 15cm-el magasabban van tárolás közben.
tavaly elõtt belementem egy autóba, idén elütöttem egy robogót, többször eldõlt oldalra, a hegyeken meg lett tekerve a bajsza rendesen.
és ez csak az, amit én tettem bele. (használtan vettem)

és hiába van a padláson, azért a napi 20°C hõingás nagy része oda is beszivárog

Még valami.
Szerintem ez a pálya nem bír el nagyszámú versenyzõt. Arányaiban véve sokkal rosszabb az út, mint a gerecsei versenyeken, 1km-tõl a 10km-ig keskeny és rossz az út. Egy átlag amatõr kupás versenyzõi létszámnál én már elgondolkoznék a különbözõ távok külön indításán.

ha mindenhol jó lenne az aszfalt, akkor jó versenyt lehetne rajta csinálni?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi.
Már otthon úgy készültem, amikor csak 8%körülinek láttam az utolsó emelkedõt, hogy "csak" túl kell élnem és az utolsó két körben egy jó ütemû támadással szöknöm kell. Mivel nem támadtak eléggé a dupla emelkedõn (szerintem a többiek is csak túlélni akarták) így csak az esélyeimet növelték.

Még valami.
Szerintem ez a pálya nem bír el nagyszámú versenyzõt. Arányaiban véve sokkal rosszabb az út, mint a gerecsei versenyeken, 1km-tõl a 10km-ig keskeny és rossz az út. Egy átlag amatõr kupás versenyzõi létszámnál én már elgondolkoznék a különbözõ távok külön indításán.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Andris,
Ezt csak igy magatol?

Hasztakurva! Mitörtént, vagy hogy?

szépen lassan felgyûlt benne a feszültség, és a 3 hét pihenõ alatt kipattant belõle.(gondolom) az elsõkerék 15cm-el magasabban van tárolás közben.
tavaly elõtt belementem egy autóba, idén elütöttem egy robogót, többször eldõlt oldalra, a hegyeken meg lett tekerve a bajsza rendesen.
és ez csak az, amit én tettem bele. (használtan vettem)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJ,
Az elejen olvasottak alapjan nem gondoltam volna, hogy ilyen jol vegeztel a vegere. :)
A Havast utolerni azert nem akarmi.

Gratula, es koszi a beszamolot!

Köszi.
Már otthon úgy készültem, amikor csak 8%körülinek láttam az utolsó emelkedõt, hogy "csak" túl kell élnem és az utolsó két körben egy jó ütemû támadással szöknöm kell. Mivel nem támadtak eléggé a dupla emelkedõn (szerintem a többiek is csak túlélni akarták) így csak az esélyeimet növelték.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
MJ,
Az elejen olvasottak alapjan nem gondoltam volna, hogy ilyen jol vegeztel a vegere. :)
A Havast utolerni azert nem akarmi.

Gratula, es koszi a beszamolot!

mateetam

mateetam

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Ha belegondolok, hogy milyen sok helyen jártunk és mennyi szép, vagy épp rázós pillanatot éltünk meg együtt....
hmmm..
hiányozni fog. :,(

használt aluvázat soha többet!

Hasztakurva! Mitörtént, vagy hogy?