Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Lehet , hogy a magamon fogom megtapasztalni a túlzott hosszt, de az a + 2-5 mm olyan borzasztóan sokat jelent, jelenthet?

Abban bízom , kissé vígasztalva magam, hogy 2 évig használtam a 172-es hajtókart, annál a felfelé való plussz eltérés nem lesz olyan zavaró.

Nem hiszem, hogy gondot okozna a 180as kar használata, nekem már mind a 4 bringámon akkora van(2 terep - 2 aszfaltgép). 188cm vagyok amibõl 91cm láb. :D Ami talán jobban használható: 81cm a középcsapágycenter-nyeregülõsík távolsága végig nyeregvázcsõirányában mérve és nulla hátranyúlású nyeregcsõvel megyek.
Biztos, hogy nem akarok rövidebb hajtókarral menni. Ez olyasmi váltás, mint montinál a 29es kerék, széleskormány, csak ha agyonfizetnek, akkor mennék újra kiskerékkel és keskeny kormánnyal. :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

PBG,
...
a VB-det sajnalom nagyon.

+1!
de sebaj, majd jövõre! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
PBG,

Jo latni, hogy megint irogatsz! :)

Itt egy kis elirast talaltam:
2012.09.08. Mátra Kör mezõnyverseny (elite): 1. hely (U19-ben elsõ) (szökésben)

Tul sokszor voltal elso, gondolom ezert. ;) Amugy egesz jo eved volt, szo se rola, csak a VB-det sajnalom nagyon.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

coffein,
195 felett.
Persze van mindenfele kalkulator, meg elmelet, de a 180 azert nagyon hosszu.

sac, en 183-hoz csak 87!

Lehet , hogy a magamon fogom megtapasztalni a túlzott hosszt, de az a + 2-5 mm olyan borzasztóan sokat jelent, jelenthet?

Abban bízom , kissé vígasztalva magam, hogy 2 évig használtam a 172-es hajtókart, annál a felfelé való plussz eltérés nem lesz olyan zavaró.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Azért rendelek külföldrõl mert ha 27% áfát is rávágják akkor is kb 60%-on vásárolok. a Trükközésel az a baj hogy nagyon sok helyrõl ingyen vagy gombokért szállítanak ki, és sajnos azért nem mindegy hogy a 100Eur cuccomat 127 Eur (inc VAT) mondjuk 5Eur hozzák házhoz, vagy 5Eur-ért viszik a haveromhoz 119 (inc VAT), aki meg majd feladja nekem 15Eur ért

Ez való igaz!

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Nekem van 89cm-es lábhosszom a 183cm-hez szóval te olyan 195cm környékén lehetsz.. (bár lehet én vagyok nyakigláB)
ja persze 175-s hajtókarom van :D

csak 191 cm vagyok. Pár napja már írtam , hogy két hajtókart használok ( Kettõ kerékpáron).
Amelyiken 175-ös a hajtókar sokkal komfortosabbnak érzem gyorsításkor és hajtás közben is. A másik csak 172, 5-ös , nem az igazi .
177,5-öst szerettem volna, de nem igazán találtam. Kicsit lehet, hogy túlzott a 180-as, de biztos jobb lesza 172-nél.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
coffein,
195 felett.
Persze van mindenfele kalkulator, meg elmelet, de a 180 azert nagyon hosszu.

sac, en 183-hoz csak 87!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Érdekelne, hogy Te milyen magassághoz tudod ezt a hajtókar hosszt elképzelni.
Utána megírom a magasságom. A belsõ lábbhossz 91 cm.

Nekem van 89cm-es lábhosszom a 183cm-hez szóval te olyan 195cm környékén lehetsz.. (bár lehet én vagyok nyakigláB)
ja persze 175-s hajtókarom van :D

Azért ez furcsa. Elvileg ha nem magyarországi bankból utalsz, akkor csak a szállítási cím alapján derül ki a rendeltetési hely.
Plussz egy utalással , vagy baráti segítséggel ez kikerülhetõ.

Azért rendelek külföldrõl mert ha 27% áfát is rávágják akkor is kb 60%-on vásárolok. a Trükközésel az a baj hogy nagyon sok helyrõl ingyen vagy gombokért szállítanak ki, és sajnos azért nem mindegy hogy a 100Eur cuccomat 127 Eur (inc VAT) mondjuk 5Eur hozzák házhoz, vagy 5Eur-ért viszik a haveromhoz 119 (inc VAT), aki meg majd feladja nekem 15Eur ért :D

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

180mm!!! Mekkora vagy?

Érdekelne, hogy Te milyen magassághoz tudod ezt a hajtókar hosszt elképzelni.
Utána megírom a magasságom. A belsõ lábbhossz 91 cm.
http://www.myra-simo...ike/cranks.html

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

szept. 24-én még nem buzizott a bike24, most néztem meg az utolsó rendelésem, abban még 19%-volt..
de ez számomra is felfoghatatlan, hogy így megemelik az áfát..

Azért ez furcsa. Elvileg ha nem magyarországi bankból utalsz, akkor csak a szállítási cím alapján derül ki a rendeltetési hely.
Plussz egy utalással , vagy baráti segítséggel ez kikerülhetõ.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Evvel mi is a gond?429euro ami tartalmazza a 19%-os áfájukat.

Nincs semmi gond, 19 %% ÁFA, mint bárhol Németországban.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Bakker, hat ezt nem tudtam. Erdekes szabaly. Igy gyakorlatilag muszajbol kiadnak olyan adatokat a forgalmukrol, amiket egyebkent nemigen szeretnenek...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szept. 24-én még nem buzizott a bike24, most néztem meg az utolsó rendelésem, abban még 19%-volt..
de ez számomra is felfoghatatlan, hogy így megemelik az áfát..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ne kóperáljatok... inkább olvassatok utánna:
EU áfa szabályzat

A példa:
Egy Francia webshopból vásárol 19,6% os adóval egy belga. A Belgiumi limit EUR35000. Ezután a Francia webshop köteles az áfát már a fogadó országnak közvetíteni, ami Belgium esetében 21% tehát onnantól kezdve 21%-al számol és a belga adóhivatalba számol el.
(Magyarország: HUF 8,800,000 )

Tehát idén már 8.8k-t rendeltek a magyarok a bike24-tõl (ami szerintem nevetségesen kevés) így már a magyar adóhatóságoknak kell elszámolniuk a magyar törvények szerint ami 27%...

azért elég vicces, hogy a kínában legyártott cuccok mitõl olcsóbbak a szegény németországban, mint a gazdag magyarországon, áfával együtt is

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Nemetorszagban nincs 27%-os AFA.

Ami szerintem az egyetlen lehetseges magyarazat, hogy a bike24-nak leadott rendelest valamiert egy magyar ceg teljesiti.
Ez esetben a bike24-et kerulni erdemes a jovoben.

Ne kóperáljatok... inkább olvassatok utánna:
EU áfa szabályzat

A példa:
Egy Francia webshopból vásárol 19,6% os adóval egy belga. A Belgiumi limit EUR35000. Ezután a Francia webshop köteles az áfát már a fogadó országnak közvetíteni, ami Belgium esetében 21% tehát onnantól kezdve 21%-al számol és a belga adóhivatalba számol el.
(Magyarország: HUF 8,800,000 )

Tehát idén már 8.8k-t rendeltek a magyarok a bike24-tõl (ami szerintem nevetségesen kevés) így már a magyar adóhatóságoknak kell elszámolniuk a magyar törvények szerint ami 27%...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Két napja vásároltam:

pieces Products: Product. No Singleprice Price
1 x Dura Ace Kurbelgarnitur FC-7900 Hollowtech II
Color / Size:anthrazit-silber/180,0 mm 39-53

19139
19139-285-103 429,00 EUR 429,00 EUR

Items: 429,00 EUR
plus Shipping (German Post) 9,95 EUR
incl. 19.00% Tax: 68,50 EUR
Total: 438,95 EUR

iga a bike- components.de-tõl.

Evvel mi is a gond?429euro ami tartalmazza a 19%-os áfájukat.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
bike24.rtf - 4shared.com - online file sharing and storage - download -

Remelem mukodik ez a link!

Az utolso levelukre mar valaszolni se voltam hajlando, rettenetesen terelni es haritani probaltak. Jogi szemelyt nem szerettem volna bevonni ebbe, meg ismerost sem, ennyit nem er az egesz. Annyi fog tortenni, hogy a jovoben soha nem rendelek toluk.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
180mm!!! Mekkora vagy?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Az, hogy kulonbozo arakkal szamolnak orszagonkent, ezt lehet ugy tudtak a legegyszerubben megoldani a webshopjukban, hogy a raszamolt VAT merteket birizgaljak. De ez tok szabalytalan lenne.

A webshop is kiirja, hogy 27% afat szamol. Nagyon erdekes. A BIKE-COMPONENTS.DE - Fahrradteile & Fahrradzubehr fr Mountainbike (MTB), Rennrad, Trekking-Fahrrder und Roadbike -t megneztem, az 19%-et szamol, tehat nem valtoztak torvenyek, amikrol esetlen nem tudtam.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Két napja vásároltam:

pieces Products: Product. No Singleprice Price
1 x Dura Ace Kurbelgarnitur FC-7900 Hollowtech II
Color / Size:anthrazit-silber/180,0 mm 39-53

19139
19139-285-103 429,00 EUR 429,00 EUR

Items: 429,00 EUR