Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

nem lehet belõle esztergáltatni?

Erre én is gondoltam, de akkor a villanyak és a leesztergált csapágyrész között hézag lesz, mivel az esztergálás következtében a kupos résznek " megnõ" az átmérõje.
Azt viszont nem tudom, hogy az a bõ fél cm , amit le szeretnék venni belõle , mit jelenthet átmérõ változásban.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nem lehet belõle esztergáltatni?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
http://images.bruege...0828830_new.jpg

Sziasztok!
Ilyen kormánycsapágy magaságából szeretnék " levenni", hogy a kormányom lejjebb kerüljön.
A csapágy cseréjén kívül van más megoldás?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
technika visszabutítva 30 évet.
Feltöltött kép
és végre nem kell 42X13-al járnom.

Flickr

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
kösz

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás
megnéztem katalógusban. 435 grammot ír a moskva felnire. a mavic open sport jó választás lenne. más felni nem ugrik be.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
tudtok ajánlani valami jól bevált felnit, ami a campa moskva80 asaimnak máltó utóda lehet a bringámban? mavic open sportot néztem, kb max 8 rugót szánnék darabjára. amúgy acél vázba megy, rsx agyak köré, szóval leginkább az számítana, hogy olyan 5+ évig meglegyek vele az alföldi utakon. de azt sem akarom, hogy sokkal nehezebb legyen, mint a mostani, aminek gõzöm sincs a súlyáról :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Steel Vintage Bikes - Sold Bikes

pár jó projekt. a még nem eladott bringák jelentõsen túlárazva

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

megpróbál6sz egy foltot belülrõl beragasztani,de tökéletes már nem lesz. vész,vész,vész tartalék külsõnek még jó lehet. esetleg csináltat6sz belõle derékszíjat. :)

Sziasztok!
Continentál G.P. 4000 -es külsõ oldafalán 2-3 mm-es vágás, melyen a belsõ gyufafejnyi nagyságban kitüremkedik.
Lecseréltem.
A sérült javítható vagy kuka?

Azt még így utólag be kell vallanom, hogy a vélt sikeres javítás után, ami azt jelentette, hogy felnyomtam 8,5 barra, kézbevettem , kerestem a sérülést és akkor durrant ki.
A nagy durranásra a feleségem is némi érdeklõdéssel nézett rám a garázsban.
Sikertelenségemet jókora arcul csapással nyugtázta a gumi. Így külsõ és belsõ is kukában végezte.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En is szoktam koveket lodozni jobbra-balra, tenyleg kellemetlen, ha autora pattan. Mondjuk nekem meg egyszer sem vagta ki a gumit, csak elrepul a ko.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szerintem egy éles kõre mehettem rá, ami kipattan , hallhatóan, láthatóan a gumi alól .Ez az út melletti feltõltésekból kerül az útra, kanyarodó, az útról lekapó autók hordják fel.
Nem túl nagy méretûek, a nagyonbbak 2-3 cm nagyságúak.
Jártam már úgy, hogy a gumi alól kipattanva a szembõl érkezõ autón pattant, igen hangosan. Biztos nyomot hagyott a karosszérián.
Mielõtt kipattan a gumi alól , meghorzsolja a gumi külsõ oldalát, belülrõl , mintha penge vágta volna át. Most is így nézett ki.

Valószínû, én is jártam így, én voltam a ludas mert nem volt teljesen felnyomva 8 bár-ra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Continentál G.P. 4000 -es külsõ oldafalán 2-3 mm-es vágás, melyen a belsõ gyufafejnyi nagyságban kitüremkedik.
Lecseréltem.

Meg lehet varrni és utána foltozni, használható lesz, de már nem lesz az igazi.

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nekem egyszer felütéses defektem lett egy ilyen nyomorék kis kavicstól.
olyan igazi Snake bite volt a belsõn...pech. :/

Flickr

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

megpróbál6sz egy foltot belülrõl beragasztani,de tökéletes már nem lesz. vész,vész,vész tartalék külsõnek még jó lehet. esetleg csináltat6sz belõle derékszíjat. :)

hogy sikerült kivágni az oldalfalát?

Szerintem egy éles kõre mehettem rá, ami kipattan , hallhatóan, láthatóan a gumi alól .Ez az út melletti feltõltésekból kerül az útra, kanyarodó, az útról lekapó autók hordják fel.
Nem túl nagy méretûek, a nagyonbbak 2-3 cm nagyságúak.
Jártam már úgy, hogy a gumi alól kipattanva a szembõl érkezõ autón pattant, igen hangosan. Biztos nyomot hagyott a karosszérián.
Mielõtt kipattan a gumi alól , meghorzsolja a gumi külsõ oldalát, belülrõl , mintha penge vágta volna át. Most is így nézett ki.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
hogy sikerült kivágni az oldalfalát?

Flickr

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat!
Próbáltam belülrõl foltot ragasztani ( Tip- Top ). Alig akart hozzáragadni. Csiszolgatás finoman , hígítós tisztítás után jónak látszott.
Visszaraktam, felfújtam 8,5-re, szép nagyot szólt.
TOVÁBBSZAKADT!
Tanulság , ezen nem lehet spórolni. 1500 km volt benne.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Kuka

Sziasztok!
Lecseréltem.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
Lecseréltem.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Nem hiszem, hogy gondot okozna a 180as kar használata, nekem már mind a 4 bringámon akkora van(2 terep - 2 aszfaltgép). 188cm vagyok amibõl 91cm láb. :D Ami talán jobban használható: 81cm a középcsapágycenter-nyeregülõsík távolsága végig nyeregvázcsõirányában mérve és nulla hátranyúlású nyeregcsõvel megyek.
Biztos, hogy nem akarok rövidebb hajtókarral menni. Ez olyasmi váltás, mint montinál a 29es kerék, széleskormány, csak ha agyonfizetnek, akkor mennék újra kiskerékkel és keskeny kormánnyal. :D

" Ami talán jobban használható: 81cm a középcsapágycenter-nyeregülõsík távolsága végig nyeregvázcsõirányában mérve és nulla hátranyúlású nyeregcsõvel megyek."

Ez nálam is pont így van, 81 cm és hátranyúlás nélküli nyeregcsõ, 59-es felsõ csõhossz, 100 mm-es stucni.