Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,440 posts
fordítva. instabil lesz.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Hu, ehhez van nekem is gyorsan egy kérdésem.

Ezek szerint ha egy 30mm-es pályavillát rakok be a 45-ös országúti helyett ugyanabba a vázba, akkor nõ az utánfutás, tehát stabilabb lesz a bringa? Ez valahogy furcsa nekem, mert arról volt szó, hogy pályára, agilis fordulékony bringa kell.

Vagy félreolvastam valamit?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Semmi gond! Tudom, az elõre nyúlástól van az utánfutás, de megjegyezném kicsit visszás a kerék utánfutása kifejezés, mert ha ugyan azt a kereket más elõrenyúlású villába teszed be más lesz az utánfutás, vagyis nem a kerék határozza meg hanem a villa. Az angol is a villával határozza meg, fork offset (Sheldon) vagy fork rake (Speci).

Specialized kerékpár alkatrészek

Az offset vagy a rake csak az elõrenyúlás, ami az utánfutást meghatározó 3 elembõl csak 1. Itt van róla egy cikk: Utazás a vázgeometria körül - 1. rész: mi fán terem az utánfutás?

A sebesség mindent megold.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Mennyit érhet maga,csak a váz? Magellan gemini alu vázszett karbon villával « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
A bolti ára:23000-25000Ft

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

OS kell. A -10 fok keves, de nem rossz ez sem, igaz. Eszembe jutott, hogy most Deda van, tehat nem is 6, hanem 8 fokos.

az kicsi

az a colnago aranyos.kivancsi lennek ki vesz ilyen .ennyiert.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Most 8 fokos 120-as van. Egy 17-es stucni is jo lenne, valoban, csak hat az dragabb, mint egy 56-os Mali vaz. :)

ave! Te nem ilyet keresel? RITCHEY PRO STUCNI « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása Ja! Most nézem a kormány befogó mérete 26, nem tudom ,hogy az jó neked-e?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Elõrenyúlása. Az utánfutás mást jelent.
Bocs, de erõs belsõ késztetésem van ebben a témában a pontosításra.

Semmi gond! Tudom, az elõre nyúlástól van az utánfutás, de megjegyezném kicsit visszás a kerék utánfutása kifejezés, mert ha ugyan azt a kereket más elõrenyúlású villába teszed be más lesz az utánfutás, vagyis nem a kerék határozza meg hanem a villa. Az angol is a villával határozza meg, fork offset (Sheldon) vagy fork rake (Speci).

Specialized kerékpár alkatrészek

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az elsõ villának mekkora utánfutása lehet?! :)

Elõrenyúlása. Az utánfutás mást jelent.
Bocs, de erõs belsõ késztetésem van ebben a témában a pontosításra.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Úgy tûnik, tényleg sokan vásárolnak Devecserben... Pár hete láttam ott ezt, volt mellette egy Merckx is. A fényezésük szép volt de ez valami régi Favorit váz lehet. Meg se kérdeztem mennyi. Azt nem értem kit akarnak átverni ezzel, aki ért hozzá egy másodperc alatt leveszi, hogy mi a szitu és kiröhög, más meg úgyse adna egy acélvázért manapság 50-100 ezret. Viszont a munkát amit beletettek a fényezésbe azt értékelem :-)

én nem tudom mi van néhány emberrel. begombáztak,v mi a franc? ez a váz max 5 papír lehetne: Ha magas vagy és szeretnél egy szép vázat ezt nézd meg!64-cm-es gyönyörû fényezésû váz eladó! « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása szép a fényezés,de a váz maga egy 0. a csapágyház mögött lemez összekötõ,amire kitámasztó szerelhetõ. hova jut a világ...........

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

én nem tudom mi van néhány emberrel. begombáztak,v mi a franc? ez a váz max 5 papír lehetne: Ha magas vagy és szeretnél egy szép vázat ezt nézd meg!64-cm-es gyönyörû fényezésû váz eladó! « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása szép a fényezés,de a váz maga egy 0. a csapágyház mögött lemez összekötõ,amire kitámasztó szerelhetõ. hova jut a világ...........

Az elsõ villának mekkora utánfutása lehet?! :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

A lényeg, hogy írja rajta, hogy Colnago.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,440 posts

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
https://www.bike-com...OS-1-1-8--.html
Ez se rossz. Én ilyet akarok venni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Durvan 2cm hianyzik, tehat egy 17 fokos nagyjabol eleg lenne.
De elvoltam igy tavaly telen is, szoval nem letkerdes, csak agyalok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

OS kell. A -10 fok keves, de nem rossz ez sem, igaz. Eszembe jutott, hogy most Deda van, tehat nem is 6, hanem 8 fokos.

Hány mm-rel akarod lejjebb rakni a kormányt?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hm, nem is rossz, kb. 10000 Ft-ert az enyem lehet. De azert latszik az eredeti ara, en arrol beszeltem.
Apron meg nehez -17-est talalni ilyen hosszban nem tul gyakori.

Ki vásárol eredeti áron? :)
Ez 10 fokos.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

120-as vagy 130-as, -17 es oversize.

Ha 25,4-es a kormányod, tudok egy olcsó Thomsont. 140/15. Jó masszív.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hm, nem is rossz, kb. 10000 Ft-ert az enyem lehet. De azert latszik az eredeti ara, en arrol beszeltem.
Apron meg nehez -17-est talalni ilyen hosszban nem tul gyakori.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Muti egyet. 120-as vagy 130-as, -17 es oversize. Suly meg marka nem szamit.

Elsõre ez, kicsit drágább, de ha keresnék, biztos találnék olcsóbban is.