csináltam hagyományos fékekkel is: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2012. November 06. - 07:43
csináltam hagyományos fékekkel is: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png
Posted 2012. November 05. - 01:33
5baros 25-os gumi az viszont tenyleg segit.
Posted 2012. November 05. - 01:28
A német Bike Magazin sokat foglalkozik a merev vázas bringa kényelmessé tételével. Ez ugyan mtb újság de azért ott is fontos a kényelem. Méréseik szerint a legtöbbet egy vastagabb gumival kisebb nyomáson használva tehetsz a kényelemért. Ezután a nyeregcsövet említik, egy vékonyabb nyeregcsõ kicsit kényelmesebb. (31,6 vs. 27,2) A carbon váz szerintük is jó ötlet - de óriási különbségeket mértek a vázak rugalmassága közt. (ahogy a sporttársak is írták)Sheldon szerint lehet, hogy csak más (méretû) gumit kellene használnom. Lehet ez lenne a megoldás. Minden esetre karbonos ismerõseim arról gyõzködnek, hogy teljesen más érzés ilyen bringán ülni: "csillapítja az út rezgéseit". A konformitás kapcsán erre gondoltam.
Én még hozzátenném, hogy a nyeregben tapasztaltam nagy különbségeket. Most vettem egy nyerget, nyomkodva sokkal keményebbnek tûnik, mint a régi "puha", viszont sokkal kényelmesebb terepen.
Még egy tapasztalatom van de ez sajnos iszonyú drága: még régen piszkos olcsón találtam egy használt titán nyeregcsövet. Na, az olyan kényelmes, hogy az hihetetlen. Az elsõ úton leszálltam a bringáról és nyomkodtam a hátsó gumit, azt hittem defektes. Olyan érzés volt a hátsómnak, mintha le lenne eresztve a gumim ! Nem hittem el, annyira fölveszi a rezgést, ütéseket. Az egy álom, olyan jó.
Posted 2012. November 04. - 19:53
kicsit túlárazottnak érzem az acélvázakat / acélvázas bringákat mostanában
itt van pl ez Recikli kerékpármûhely: De Rosa országúti 56cm valahol 125 környékén érezném reálisnak
Posted 2012. November 04. - 18:55
Ridley Noah Fast
Posted 2012. November 04. - 17:41
Posted 2012. November 04. - 17:30
Posted 2012. November 04. - 15:03
Posted 2012. November 04. - 14:54
Sheldon szerint lehet, hogy csak más (méretû) gumit kellene használnom. Lehet ez lenne a megoldás. Minden esetre karbonos ismerõseim arról gyõzködnek, hogy teljesen más érzés ilyen bringán ülni: "csillapítja az út rezgéseit". A konformitás kapcsán erre gondoltam.
Ha van ismerõs akkor ki kell próbálni, de ezt nem lehet általánosítani ahogy Jani is írta az elõbb. Mindegyik más és más.
Posted 2012. November 04. - 14:50
Posted 2012. November 04. - 14:46
"Egy minõségi csõszettbõl készült acél váz+acél villa kényelem szempontjából a legjobb választás."
rögtön a titán, az olyanra tervezett/készített karbon és a szkandium után (na jó kb azzal van partiban), már persze ha pénz nem számít.
"Inkább a konformitás a kérdés"
az a szó ebben a formában meg szerintem mást jelent mitt amirõl itt értekezünk
"Találtam egy írást, Sheldon Brown, magyar változatban, e szerint nincs köze az anyagnak a kényelemhez, inkább pszichológia... Mondjuk ez régebbi cikk, a karbonra nem tér ki annyira."
engem errõl meg max egy legalább 4-5 tesztelõ által elkövetett vakteszt tudna meggyõzni, amennyiben döntõ többségben erre jutnának.
amúgy volt errõl itt is egy cikk, anno.
Ez az ha a pénz nem számít, a titánt ezért nem is írtam, de ez a kényelem dolog nagyon szubjektív dolog. Igazából csak azért írtam, hogy nehogy meglepetés érje a srácot, hogy vesz valamit és nem azt kapja amit elvárt. Viszont lehet placebo hatás is elhiszi, hogy ez most jobb.... A kényelem pedig nem csak a vázon és annak anyagán múlik...
Posted 2012. November 04. - 14:44
Posted 2012. November 04. - 14:42
Posted 2012. November 04. - 14:03
rögtön a titán, az olyanra tervezett/készített karbon és a szkandium után (na jó kb azzal van partiban), már persze ha pénz nem számít.
"Inkább a konformitás a kérdés"
az a szó ebben a formában meg szerintem mást jelent mitt amirõl itt értekezünk
"Találtam egy írást, Sheldon Brown, magyar változatban, e szerint nincs köze az anyagnak a kényelemhez, inkább pszichológia... Mondjuk ez régebbi cikk, a karbonra nem tér ki annyira."
engem errõl meg max egy legalább 4-5 tesztelõ által elkövetett vakteszt tudna meggyõzni, amennyiben döntõ többségben erre jutnának.
amúgy volt errõl itt is egy cikk, anno.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. November 04. - 13:55
itt van pl ez Recikli kerékpármûhely: De Rosa országúti 56cm valahol 125 környékén érezném reálisnak
Posted 2012. November 04. - 13:35
No, erre nem gondoltam, s pénzügyileg is megterhelõ lenne :-(
Inkább a konformitás a kérdés. Az acélt imádom de rossz úton (ebbõl van bõven) szétráz. A karbon tényleg csillapít, vagy ez misztikum?
Ha ez a fõ szempont akkor az alut szerintem mindenképpen elfelejtheted. Egyébként elég nagy a választék használt jó minõségû acél vázakból. Egy minõségi csõszettbõl készült acél váz+acél villa kényelem szempontjából a legjobb választás.
Posted 2012. November 04. - 12:50
No, erre nem gondoltam, s pénzügyileg is megterhelõ lenne :-(
Inkább a konformitás a kérdés. Az acélt imádom de rossz úton (ebbõl van bõven) szétráz. A karbon tényleg csillapít, vagy ez misztikum?
Vázfüggõ. Valamelyik kényelmesebb, valamelyik nem.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. November 04. - 12:36
Posted 2012. November 04. - 09:54
Huh, hat nekem a modern Pinarellok nem tetszenek ugy altalaban sem, de ez kifejezetten borzasztoan fest ebben a hatalmas meretben es foleg ebben a lopakodo szinben.
Persze ez szubjektiv.
nekem speciel ez az elsõ pinarello ami kifejezetten tetszik, és pont a lopakodó szín miatt

Sign In
Create Account

Back to top