Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nyereg téma:

eléggé leharcolt a borítás a nyergemen, és színben sem erõsíti az összhatást. aki már cseréltetett rajta borítást: hol érdemes megcsináltatni és kb mennyibe kerül egy ilyen történet?

koszi
v,

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Szerintem hegyrõl lefelé télen a kesztyû és a cipõ a legneccesebb, a többit megoldja a szélálló gúnya. Egyébként szoktunk menni, ha nem is gyakran.

a balettról mindenképp képet :)

amúgy szoktatok hegyre is menni télen ?
mert síkon nekem sincs semmi bajom 2-3 órán át (azon kívûl hogy halálra unom magam) de mikor a hegymenet után matára izzadva -igen a legjobb cuccban (jó assos még nem volt) is - döngetek lefelé 60-al akkor kb csak sícuccban nem fázom.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

télre csakis softshell

hát igen..
A múltkori fagyban én is felvettem a dzsekim 1 db rövid ujjú mezzel, és csak onnan tudtam hogy hogy jött egy széllökés, hogy valami visszafogta a bringát.
Lejtõztem már benne megizzadva 50-el, de semmit nem engedett át a szélbõl.
Szakadó esõnek kb 25-percig áll ellen, aztán ahol be van hajolva, ott elkezdi átengedni kicsit.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Köszönöm! :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Honnan tudnám kideríteni, hogy milyen kell - és fõleg honnan tudnék szerezni - Fulcrum Red Wind XLR-het küllõkulcsot?

Az is segítség volna, ha azt meg tudjátok mondani, hogy németül, angolul, hogy van a küllõkulcs. :) Fogalmam sincs, hogyan keressek rá erre.

Fulcrum T-18 spoke wrench (spoke spanner)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
spoke wrench (mintha..)

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Honnan tudnám kideríteni, hogy milyen kell - és fõleg honnan tudnék szerezni - Fulcrum Red Wind XLR-het küllõkulcsot?

Az is segítség volna, ha azt meg tudjátok mondani, hogy németül, angolul, hogy van a küllõkulcs. :) Fogalmam sincs, hogyan keressek rá erre.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
télre csakis softshell

amúgy nekem van 2 féle aldis aláöltözõm, az egyik nem olyan jó, kicsi izzasztós, a másik meg kurva jó. Mondjuk az nem is igazi aláöltözõ, hanem téli mez, zsebbel, meg minden

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,262 posts
télen felfelé akkora tempót tartok, ami csak annyi izzadást eredményez, amitõl nem fagyok csonttá lefelé. meg persze felfelé elõtt 1-2 réteg le, "szellõzõk" kinyitva; lefelé elõtt vissza minden.

az ave féle kép a legjobb illusztrációja annak, miért is nem akartam sosem "profi" kerékpáros lenni...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A lenyeg, hogy kemenynek kell lenni. Fantasztikus ez a kep, a kemenysegrol mindig ez jut eszembe. http://i45.tinypic.com/2qurgib.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mert síkon nekem sincs semmi bajom 2-3 órán át (azon kívûl hogy halálra unom magam) de mikor a hegymenet után matára izzadva -igen a legjobb cuccban (jó assos még nem volt) is - döngetek lefelé 60-al akkor kb csak sícuccban nem fázom.

2008-ban télen Tésrõl lefelé megfagyott a pára a ruhámon. Utána már nem fáztam olyan szélálló réteget képezett a kabáton a jég. :)

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Irigylem azokat akik nem faznak telen semmi ruhakban.

Vannak csoda melegítõ krémek, meg aztán szokni kell a szántást. :)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

"vettem ma a lidl-ben valami meleg aláöltözõnek látszó tárgyat 1690-ért. :) kíváncsi leszek mennyire használható."

attól függ mire ? :)

balettozni,és batikolni szeretnék benne. :D csak ezért vettem. semmi esetre sem szeretném bringázáshoz használni. ;)

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 posts
  • LocationZalaegerszeg, Hungary
Én 55 000 Ft-ért vásároltam egy jó állapotban levõ full 600-as 2x8-as kerékpárt, szép állapotban. Rejtett fékbovbenvezetéssel, kazettás agyakkal, könnyen fejleszthetném. Ez alapján a Dancelli szerintem drága.

Donciccio, vagy más akinek van véleménye Dancelli « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása errõl a géprõl, megéri a pénzt?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

A cyclocrossokat, meg tavaszi klasszikus menoket sem ertem, hogy birjak a rovid cuccokban 0 fok korul, meg ha nagy terhelesen is.

nálam az elsõ rendesen végig edzett telem után fordult meg minden. addig fázós voltam,utána meg már alig vettem észre a hideget. 97-ben tekertem végig elõször a telet,és idõnként olyan hideg volt,hogy tényleg extrém sportnak tûnt a bringa. volt olyan,hogy a termoszos kulacsba befagyott a mézes forró tea 1 órán belül.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A cyclocrossokat, meg tavaszi klasszikus menoket sem ertem, hogy birjak a rovid cuccokban 0 fok korul, meg ha nagy terhelesen is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én száraz szoktam maradni :)

Alul egy aláöltözet és egy Adidas õszi gatya ami plusz 8fokos. Felül: a gatya felsõ része a legalsó réteg. Erre kerül egy hosszúujjú technikai futófelsõ vagy alsó (általában versenynyeremény) erre egy rövidujjú bringásmez ha hideg van (2-3 fok körül), legfelülre egy téli Adidas kabát, aminek az eleje Windstopperes, a hátulja viszont vékony, szellõzõ. 2-3 órát szoktam menni kint ebben a felállásban , az eddigi lyukas részem a cipõ zokni kombó volt, rendes téli kamáslim nincs, két zokni nem fér a cipõmbe, egy meg kevés. :) Idei szezonban ezt a részemet kell még rendbetenni.

Az az alap, hogy több vékonyabb réteget célszerû felvenni, illetve a másik örök klasszikus, hogy akkor találod el az öltözetet, ha kilépve az ajtón az utcára kicsit fázol. Mostanában gondban vagyok kicsit emiatt, hogy reggel vagy kora délelõtt a környéken még jó ha 3-5 fok van, de van hogy dél környékén mire hazaérek már van 12-13 fok.

Futáshoz meg:

5fokig van egy téli futógatyám, ez alá veszek ha már fagy egy aláöltözetet. Felülre kerül egy technikai nyereménypóló (rövid ujjú, hogy a könyökömnél a hajlat ne izzadjon be) erre kerül egy vékony technikai hosszúujjú futófelsõ, a legfelsõ réteg meg egy Nike futódzseki, aminek lecipzározható az ujja. Ha melegem lenne, a dzsekiujjat egyszerûen lecipzározom és kicsire össze lehet hajtani és zsebrevágni. Így a futás során is lehet szabályozni az izzadást és a párologtatást.

Mindenkinek más a hõháztartása. Egyébként azt javasolják, hogy ne legyen rajtunk túl sok réteg, mert akkor jobban lélegzik a ruhánk.

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én száraz szoktam maradni :)

Alul egy aláöltözet és egy Adidas õszi gatya ami plusz 8fokos. Felül: a gatya felsõ része a legalsó réteg. Erre kerül egy hosszúujjú technikai futófelsõ vagy alsó (általában versenynyeremény) erre egy rövidujjú bringásmez ha hideg van (2-3 fok körül), legfelülre egy téli Adidas kabát, aminek az eleje Windstopperes, a hátulja viszont vékony, szellõzõ. 2-3 órát szoktam menni kint ebben a felállásban , az eddigi lyukas részem a cipõ zokni kombó volt, rendes téli kamáslim nincs, két zokni nem fér a cipõmbe, egy meg kevés. :) Idei szezonban ezt a részemet kell még rendbetenni.

Az az alap, hogy több vékonyabb réteget célszerû felvenni, illetve a másik örök klasszikus, hogy akkor találod el az öltözetet, ha kilépve az ajtón az utcára kicsit fázol. Mostanában gondban vagyok kicsit emiatt, hogy reggel vagy kora délelõtt a környéken még jó ha 3-5 fok van, de van hogy dél környékén mire hazaérek már van 12-13 fok.

Futáshoz meg:

5fokig van egy téli futógatyám, ez alá veszek ha már fagy egy aláöltözetet. Felülre kerül egy technikai nyereménypóló (rövid ujjú, hogy a könyökömnél a hajlat ne izzadjon be) erre kerül egy vékony technikai hosszúujjú futófelsõ, a legfelsõ réteg meg egy Nike futódzseki, aminek lecipzározható az ujja. Ha melegem lenne, a dzsekiujjat egyszerûen lecipzározom és kicsire össze lehet hajtani és zsebrevágni. Így a futás során is lehet szabályozni az izzadást és a párologtatást.
11:38:11 IM 2012

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

1 Bicycle Line trikó, egy Kipsta ujjatlan és egy Kipsta hosszú ujjú aláöltözet. :)

Látom mindenki Michelin babának öltözik :D 1zöld HM-es kincstári pamut trikó, és egy Decathlonos RockRider termo mez ebben futok -5 fokban is (bringázni elve csak +5 fokig megyek)

Lidle olyan mint a deka... ki kell fogni, futó zoknijuk meg mezük bõven megérte a pénzt (persze megvártam amíg haverok kipróbálták :D)