Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Ha eddig volt is bármi akadálya a jövõ évi versenyeken való indulásnak, a mai ajándékommal ez elhárult!

Full Carbo(hydrate)n Merida! :) és csak 187g!!!

https://skydrive.liv...AAv3AQzcL3B524A

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Szeretnék 10 cm-el rövidebb lábakat...

...mozdonyvezetõ vagyok, segítek. :D

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Finom Kalácsot, Jézuskát, Ben Hur nézést, bejglievést.

Donciccio: néztem, szép, de ilyen idõben sajnálná az ember kint hajtani. :-\ Irigylek mindenkit, akinek méretre is jó. Szeretnék 10 cm-el rövidebb lábakat...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts
ez azért úgy rendben van: F.Moser 51-es « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása fölpolírozva az ultegra cuccok elég ütõsek.

boldog karit mindenkinek! :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!!

Ridley Noah Fast 

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 posts

ennyiért még nem vitték volna el ezt a szuper bringát? Full 600.! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása vagy csak nem szedték le a hirdetést? már néhány hónapja is sasoltam,szerintem elég jó vétel.

Azt már rég elvitték sztem, elsõnek arra nyomultam én is. ;)
Alex

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts

Egyreszt ezt valoszinuleg csak 7-es, nincs fekvaltokar es nagyon kicsi meret is.

Raadasul meg a gumik sincsenek a szelephez igazitva, micsoda dolog mar ez, kerem. :)

tudom,hogy 7-es,de annyira jó állapotúnak tûnik. ennyiért sztem okés lehet vlkinek. méretben pedig jó lenne nekem. :cool2:

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Akkor nekem is...:) Alapvetõen a pörgetés sokkal hatékonyabb még ha az elõször szokatlan is. .

"elõször szokatlan is"---->ezen van a hangsúly... a kiállva tekerésrõl is leszoktam egy rövidke idõ után, a lábfejmozgás-tartás is 99%-ban más, mint pár hete-hónapja volt, valószínûleg a lomháskodás is átmeneti.

Csak mióta pár alapvetõ dologra jobban figyelek, könnyebb a tekerés, élvezetesebb is, nomeg sokkal gyorsabb. ez meg nem "just get the job done" jellegû dolog, mert ízületekrõl, technikáról "hardware"-rõl van szó, talán pont Janiról hallottam a revófórumon, hogy állítólag az õ tekerési technikája kifejezetten hajtókar-lánc-fogassor kímélõ, ellentétben sok "észtekervénnyel".

az áttét dologra meg egy boltostól idézek "Ti magas nyakigláb zsiráfok mind meg vagytok baszva az áttétetekkel, pedig lehet menni három közelivel is remek tempót..." : )

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egyreszt ezt valoszinuleg csak 7-es, nincs fekvaltokar es nagyon kicsi meret is.

Raadasul meg a gumik sincsenek a szelephez igazitva, micsoda dolog mar ez, kerem. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

életem legrosszabb döntése volt pl. a singlimnél a 16-os ratschni az 52-es tányérhoz.. jójójó, de teszkóparkolós draghoz ideálisabb, mint 200 méter feletti távokra :D

Ennyire kemény vagy? Én 42×18-cal nyomom oúton egysebességessel és 10-30as tempó között totál jó.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,437 posts
ennyiért még nem vitték volna el ezt a szuper bringát? Full 600.! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása vagy csak nem szedték le a hirdetést? már néhány hónapja is sasoltam,szerintem elég jó vétel.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Jani gyógyszere elgurult. :D amúgy nekem is ez a véleményem. :) akkor nekem is elgurult. :o

Akkor nekem is...:) Ekkora áttétel sem a szervezetednek, sem a technikának nem tesz jót. Alapvetõen a pörgetés sokkal hatékonyabb még ha az elõször szokatlan is. Persze van amikor erõbõl kell menni. A profik használnak idõfutamon 55-ös tányérokat, de az egy verseny õk ott mennek és erõbõl tapossák a nagy áttételt síkon a minél jobb eredmény érdekében, megfelelõ fordulaton és mennek 50-el vagy többel akár. De nem látsz senkit nyaszatolni senkit, hogy milyen keveset kell tekerni és milyen jól haladok...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
53x12 az meg 80-as pedalfordulattal is 46 km/h. Sokat mesz ilyen gyorsan?

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
"Nem túl kicsike az az áttét?"

áttét a csontokba nõ meg a tüdõbe, és abból a kicsike is szopás :D
én is azt hittem régebben, hogy az 52/11 majd milyen jó lesz, majd megyek vele, mint az állat. aztán kiderült, hogy szinte sosem használtam. most ott járok, hogy a 13asat is csak ritkán, inkább 15 vagy 17-tel megyek. (nekem 7 es renszerem van) 55 ös nagytányér hobbistáknak??? persze, meg combátültetés cancellaráról :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

nézegettem a hajtókarok fogkiosztását, s ahogy láttam, a legtöbb 52-53 fogas, de vannak kicsike, szinte trekking (50)-es karok is.. Fõleg pl. Torpedó 4-en, 50-es kar elöl, hátul a Miche sor legkisebbje 13-as... Nem túl kicsike az az áttét?

Én 53-12-vel vagyok most, de el bírnék viselni 11-est, vagy, akár kicsit nagyobb elsõ lánctányért. Tudom, hogy "csapásszámnöveléssel" lehet azért dobni a szpídet, de mindig is a hatékonyabb megoldások (és gyorsabban kopó alkatrészek :D ) híve voltam.

Hajtókarok 55-45 kiosztással pl. szerintem ideálisak lennének a fölhasználók 60%-nak?? :-\ életem legrosszabb döntése volt pl. a singlimnél a 16-os ratschni az 52-es tányérhoz.. jójójó, de teszkóparkolós draghoz ideálisabb, mint 200 méter feletti távokra :D

magas áttétellel a keringésedet terheled, (ami edzhetõ a végtelenségig lásd Froom vagy Wiggo) így a lábizmaidat tartalékolhatod a kellõ pillanatra.
a júzerek 60%-a "puding" az 54-es tányérhoz, és valljuk be õszintén a földfelszín sem teljesen lapos(vannak emelkedõk is), ahol szintén jó ha emberi áttételt tudsz hajtani (85 környéke)...
na ezért a kompakt tányérok világhódítása....;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
nézegettem a hajtókarok fogkiosztását, s ahogy láttam, a legtöbb 52-53 fogas, de vannak kicsike, szinte trekking (50)-es karok is.. Fõleg pl. Torpedó 4-en, 50-es kar elöl, hátul a Miche sor legkisebbje 13-as... Nem túl kicsike az az áttét?

Én 53-12-vel vagyok most, de el bírnék viselni 11-est, vagy, akár kicsit nagyobb elsõ lánctányért. Tudom, hogy "csapásszámnöveléssel" lehet azért dobni a szpídet, de mindig is a hatékonyabb megoldások (és gyorsabban kopó alkatrészek :D ) híve voltam.

Hajtókarok 55-45 kiosztással pl. szerintem ideálisak lennének a fölhasználók 60%-nak?? :-\ életem legrosszabb döntése volt pl. a singlimnél a 16-os ratschni az 52-es tányérhoz.. jójójó, de teszkóparkolós draghoz ideálisabb, mint 200 méter feletti távokra :D

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Sziasztok!

Bike24-rõl rendeltem pár dolgot, a fizetés "cash in advance" -azaz hagyományos banki átutalással történt Euroban. Van valakinek esetleg tapasztalata, hogy mennyi idõ alatt ér oda hozzájuk a pénz?

Bike24-rõl nálam 4-5 nap alatt ér ide a rendelt áru.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
ultegra agyas spéci kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ez nagyon jó ajánlatnak tûnik mellesleg, gumikkal egüytt, és mivel már volt dolgom az eladóval, így pozitívan elfogult is vagyok vele szemben (konkrétan, elhiszem, amit leír... :P )

Ha a saját kerekeim elmennének egy 10-esért, már akkor is bõven megéri, a 65-ös ultegra szériáról rosszat még nem hallottam ... :P öregecske, de tartós és jó. Kár, hogy szó sem lehet arról, hogy megveszem, de ha valaki keres jó kerekeket jó áron jó eladótól, akkor ezt ajánlom neki szíves figyelmébe...

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts

Jobb is ha ott marad. Mi is vettünk 2 éve nyitási akcióban. Az analóg jelátvitel miatt ha egy mobil van a zsebedben a pulzusmérõ néha 210-es pulzust mutat, A sebességmérõ jeladója annyira gyenge, hogy a villa tetejére kell rögzíteni, és az elemeket is zabálja, egy szezonnál nemigen megy el többet.

Az ára nem magas, de kidobott pénz szerintem.

Az Aldiban árulnak analógot és digitális átvitelüt is. A digitális megér ötezret biztosan nekem olyan van. Semmi bajom nincs vele. Pulzus és sebességet is digitális kódolt jelátvitelen viszi át. Ilyet márkásat ötezerért nem kapsz. Esetleg 15 ért.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

akkor ott marad..:)

Jobb is ha ott marad. Mi is vettünk 2 éve nyitási akcióban. Az analóg jelátvitel miatt ha egy mobil van a zsebedben a pulzusmérõ néha 210-es pulzust mutat, A sebességmérõ jeladója annyira gyenge, hogy a villa tetejére kell rögzíteni, és az elemeket is zabálja, egy szezonnál nemigen megy el többet.

Az ára nem magas, de kidobott pénz szerintem.