Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez a gép most így ahogy van jöhetne is..

Bike24 - Cervelo R5 Dura Ace Rennrad 2013

Bennetek nem motoszkál hogy milyenek lehetnek ezek az újabb generációs szettek? Ha multimilliomos lennék, biztos, hogy lenne egy aktuális top szettes bringám mindhárom gyártótól. Najó az 5 lenne, mert még plusz két elektromos is :)
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

No, már saját magamon röhögök, de itt is földobom a témát.. Shimergo. Ki mit hallott-tud a dologról? Csak a módszerre "esküdõk" nagyon "fanatikusak", nagyon odavannak érte.

Hovatovább, "állítólagosan" egy régebbi nyolcsebességes campagnolo karral hetes shimano sorokon tudsz váltogatni, csak egy kicsit alternatív kábelvezetéssel csökkenteni kell a bowdenhosszt, amit a kar húz (3.5 millit húz állítólag a campa, míg a shimano váltó egy kattanásához 3.2 is elég.)

Rengeteg mûködõ kombót, leírást találni itt-ott-amott, a "budzset-költségek" miatt esküdnek rá sokan, mert olcsóbban kijönnek így, mint egy teljes shimano vagy campagnolo szettel.

Shimano and Campagnolo – Can’t We All Get Along? | Cyclocross Magazine – Cyclocross News, Races, Bikes, Photos, Videos

bárkinek van tapasztalata, véleménye, vagy csak szimplán idiótának tartja az ötletet :) ne kíméljetek.

nem ma tetted fel a kérdést,de azért írnék néhány sort. akik régebb óta vannak itt azoknak biztos uncsi lesz már. õ tõlük elõre is bocsánatot kérek. a 8as campa ergopower váltórendszer a shimano 7es sorokat simán viszi. ez tuti,mert direkt így képzelték el az olaszok. a 8as dura ace sti csak saját magával kompatibilis. ez is tuti. a shimano a 9es cuccainál tette lehetõvé az alkatrészei közötti teljes átjárhatóságot. elvileg a shimano 9es váltó müxik a 8as sorral,és sti-vel. az elvileget azért írom,mert nekem volt egy ilyen felállásom,de nagyon kaki volt. ekkor utáltam meg végérvényesen a shimanot. viszont,lehet ez az én hibám is. valakinél láttam,talán Yasec mesternél,hogy egy bazi régi,spéci kiadású (arany,fekete) suntour superbe pro hátsó váltó kezelt egy 9es,10 shimano sort,és talán campa karral. nem bizti,hogy jól emlékszem,ezért is bocsi. neki volt türelme kisakkozni,hogy hová is kösse be a bovdent. a 9es campa ergopower,9es campa hátsó váltó viszi a 9es shimano sort minden bûvésztrükk nélkül. ez is tuti,mert nekem volt ilyenem. baromi pontos,pedig csak veloce váltás volt. van még egy tutin mûködõ rendszer,bár ez nem annyira aktuális,miután ez csak 7es. suntour 7es váltókar,suntour hátsó váltó,és 9es campa hézagolókkal összerakott sor. ez a téli bicómon van,és köszöni szépen jól van. ezeket láttam,tapasztaltam. a belinkelt oldal az pedig,"láttam azt,aki hallotta". szóval azokról inkább nem nyilatkoznék. lehet,hogy müxik,de lehet,hogy nem.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
az én bringám egyedi. ez abban merül ki,hogy méretre lett készítve,és az én igényeim szerint épült a váz. ebben az esetben van létjogosultsága az egyedi gépnek,de a csillivilli milli vannili kegészítõktõl még szerintem nem lesz egyedi semmi. legfeljebb cirkuszi. fontossági sorrend szerintem egy váznál: 1.: méretben passzoljon, 2.: kezes,jól irányítható legyen, 3.: a tömeg,és a kényelem. ezt a 2 jellemzõt egy kalap alá veszem,mert egyiket sem tudnám a másik elé helyezni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Amúgy ma gondolkoztam egy kicsit bringán, hogy korábban én is éltem-haltam azért, hogy egyedi vasam legyen, egyedi festéssel, matricázással, kiegészítõkkel, legyen ilyen pöpec-piperkõc, színes gumik, bowdenek, kézi festés, minták, gravíros krómvilla, szegecselt retrónyereg, színes küllõk, blablabla...

De valahogy nem látom már értelmét... A színek kavalkádjától nem fogok tudni gyorsabban menni, jobban élvezni a tekerést, nem lesz pontosabb a váltó, nem fog jobban fordulni a bringa, ellenben egy rakat pénzbe van-lenne, és az úgy... Már nem olyan jó, ha valaki két célra tart két bringát.. egy sportolásra és egy "boltbajárásra-plázaelõttotthagyásra". ;- )

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
Dr Nagy Sándor Bicajoskönyv: http://nagysandor.eu...nyv1_lowres.pdf

és a 2. rész: http://alleycat.hu/f...jos-konyv-2.pdf

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Még a végén rávesztek. De ehh, ezt még akkor is fényezni kellene, meg levagdosni a bowdenvezetõket, ilyesmik.

Itt pl. a Columbus csõszettekrõl találsz pontos infókat.
Az egyes vázanyagokról összehasonlítást meg itt: http://Yasec.

Szerintem nem érdemes egyedi gép építésébe vacak vázzal belekezdeni. Ha a váz-villa-kerék rendben van, de a többi szerelvény olcsóbb, az elfogadhatóbb kompromisszum, mintha az elõzõ három elemmel lenne minõségi probléma.

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Még a végén rávesztek. De ehh, ezt még akkor is fényezni kellene, meg levagdosni a bowdenvezetõket, ilyesmik.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
vedd meg azt a simplont, azok a fényezés alatt krómozva vannak(az enyém pont ilyen).
átmegy mindenen de nem ráz, nem nyeklik-nyaklik jobban mint a mostani magellánod, kétszer takartam vele nagyot, de semmi baja..

ha tényleg strapabringát akarsz, akkor hagyd meg az eredeti festést, hagyd hogy minél koszosabb legyen ;)
vagy vesze lhozzá egy 5Kg-os láncot, és akkor csak az elsõ kereked lopják el.....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

A kényelemben mit jelent?
A tömegben néztem én is, de a mostani 15 kilós magellanhoz képest egy 11 kg-os bringa is jó lesz :)

Már itt is taglaltuk, de sok cikket lehet olvasni máshol is. A kényelem nem a váz anyagán múlik. A minõségi acél váz azért drágább, mert többszörösen húzott változó falvastagságú hõkezelt csövekbõl készült. Egy topp kategóriás acél váz olyan súlyban van kb mint egy alap alu váz. Szerintem nem kell neked ennyire a végletekben gondolkodni, van nagyon sok fokozata az acél vázaknak. Nem kell neked topp kategóriás váz, de abban osztom az elõttem szólók véleményét, hogy nem egy ilyen lemez papucsos guberált vázat kellene választanod, ha már a többi alkotó elemere, festésre ennyit költesz. Én azt javaslom, hogy itt az apróban keresgélj vagy másik apróban. Viszont jól meg kell nézni, hogy nem emészti e õket a rozsda, kellõ körültekintéssel kell eljárni. A váz feszegetés sem annyira egyszerû, hogy egy kicsit szét vagy össze. Úgy kell kivitelezni, hogy a váz szimmetrikus maradjon valamint a papucsokat is újra kell párhuzamosítani. Ha lehet akkor inkább törekedj a minden szempontból megfelelõ vázra.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ami meg kényelmes, az sok esetben hajtás szempontjából rugalmasabb. Ha kényelem kell, akkor minél nagyobb gumi, minél alacsonyabb nyomáson, géles betekerõ/markolat, titánpálcás nyereg, karbon nyeregcsõ... Persze a váz is számít, de elõször legyen tökéletes a geometriája, aztán ha választani lehet, vedd a jobb csõszettet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
"Nem csak súlyra a legkönnyebb az összes közül, de a hajlított villával, remek rezgéselnyelõ fölépítéssel"

2 tulajdonság erõsen összefügg...

egy 3mm falvastagságú vizcsõbõl taknyolt váz se kényelmes, se könnyû nem lesz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
beeloztek.torolheto.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Nos, én három, rel. olcsó csõszettrõl tudok nyilatkozni. Az elsõ, a leg-low-endebb, leggagyibb amin ültem, carbolite 103, dögnehéz, rossz, bár a vázgeometria se volt az igazi számomra..

Másik: colombus aelle (haha, tudom, ez is alacsony presztízsûnek számít, nem egy slx, nem egy genius, ez van...) ez egész kellemes volt, kényelmes, nem sok rázkódást éreztem a nyeregben.
Most amin a seggem nyugszik, "basso tube concept", ami nem sokat mond, de ezt rangsorolnám a legpatentebbnek. Nem csak súlyra a legkönnyebb az összes közül, de a hajlított villával, remek rezgéselnyelõ fölépítéssel, és naggyon agilis geometriával, (hmm, a 23-as gumik mikor fölkerültek rá a régi 20-asok helyett, beleértek az utólag rábarkácsolt sárvédõszemekbe, szóval azok le is kerültek róla.) egyszerûen imádom, macskakõ, vasúti átjáró, figyelmetlenség (kátyú), minden tökéletesen tolerálható a nyeregben.

Hmm volt még egy "mixte" vázas motobecane supertour is, valami 1250-es szettbõl, ez is kb. carbolite103 szint, szóval olcsó, nehéz, nem túl jó, de legalább lehet bele kerekeket tenni ;) Sajna "álumíniumról" nem tudok objektívan nyilatkozni, mert csak egy csepel touringhoz volt "szerencsém", egynes villával, de hát ezt inkább ne hasonlítsuk komolyabb aluvázas gépekhez. : -(

Szóval eddig nálam a Basso a nyerõ, fõképp, miután megláttam egy pár szép régi Lotot vagy mostani Vipert... Egy Viper vázat Kampányolóval, (veloce-szint, nem kell ide komolyabb.. ;) ) bármikor ... szeretnék.. összeszedni.. Klasszikus formák, gyönyörû kidógozás meg hát olasz.

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
A kényelemben mit jelent?
A tömegben néztem én is, de a mostani 15 kilós magellanhoz képest egy 11 kg-os bringa is jó lesz :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
akkor egy jo vazat vegyel.
az ajanlott csoszettek kenyelemben es tomegben ternek el leginkabb a gagyibbaktol.
es a vazepito is valoszinu torekedett a minosegre az epitesnel ha mar a dragabb csovet valasztotta.

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ez így hülyeség, attól a szar suzuki még nem fog menni, ha szétspoilerezem és matricázom, meg vágok alá egy kályhacsövet. Ellenben ha kap egy rendes futómûvet, meg egy új kipufogórendszert, akkor valamelyest javulhat
De ha a váz alapból nem szar, akkor miért is lenne baj, ha ráépítenék egy normális hajtású, erõs kerekekkel szerelt strapabringát? És nem akarom, hogy szarul nézzen ki, ellenben rikító rózsaszín sem lesz, hogy azonnal szemet szúrjon.

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Festeni 100%, hogy fogok. Az a perverzióm, hogy csontfehér és piros/barna lesz az összeállítás. A fehér váz és felni viszont 100%-ig biztos, olyannyira, hogy a megvásárolt fehét felnihez lesz kevertetve a vázra való festék. Szóval azt mindenképpen hozzá kell adni.

Novatec és Sturmey flip-flop agyak is vannak 120 és 130-as tengelytávval. Hézagolni nem feltétlen szeretnék, én is úgy gondoltam, hogy kibírja azt a 2.5-2.5 mm feszítést, Kérdés, hogy összenyomni érdemesebb, vagy picit széthúzni.

Ezt a linket meg tudnád adni nekem? Mert még mindig nem tudom, miért "nem normális"- ak a fent említett vázak :D :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nekem ez ugy hangzik mintha a legotvarabb szuzukit szarra optikai tuningolnad.
lehet hogy jol nez majd ki de attol meg egy otvar marad.

azt sem ertem hogy minek a bling kormany es a csili vili kiegeszitok ha egy jo vazra mar sajnalod a garast.
arrol nem is beszelve hogy egy jo gepet 3 szempillantas alatt lopnak ki alolad.

ha kozlekedesre kell akkor vedd meg azt a toscanat es hasznald ugy ahogy van es csak akkor csereled ha mar kirohadt alolad.

szoval nem csesztetni akarlak de dontsd el mit akarsz.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Nemrég találtam egy linket (talán éppen itt), ahonnan le lehet tölteni Dr. Nagy Sándor: Bicajoskönyv 1.-2.-t. A 2-esben (Kerékpárosok könyve) konkrétan van egy olyan fejezet, hogy "miért jobb a Reynolds..."

Ha jól értelmezem, annak a Simplon Reynolds váznak magának 15e a (kínálati) ára, csak az ellenség megtévesztése érdekében tartalmaz a hirdetés egész bringáról fotót. (Kezdenek egyébként pofátlan árai lenni az ilyen muffolt acélvázaknak, ez még nem is annyira pofátlan. Ezen felbuzdulva azonban Jóskapista is elõhúzza a padlásról a vízvezetékcsõ Csepelt/Toscanat/XB3-t, és azt hiszi, hogy az is annyit ér... Hiszen ferde papucsos.) Mindenesetre azzal elég sok pénzt meg tudsz spórolni, ha találsz olyat, amit nem kell azonnal festeni.

Ha egysebit építesz, akkor azért kezeld kritikával, amit az országútisok reflexbõl mondanak: a 130mm-es papucstávot. Fejbõl nem is tudnék 130mm-es papucstávhoz való egysebis agyat mondani. Vannak ugye a 135-ös papucstávúak egysebis montikhoz, meg a 120mm-es papucstávú "pálya" agyak. Utóbbit csak egy keveset kell hézagolni egy régi váz 126mm-es papucstávához... De +-5 mm-t (2*2.5) nyugodtan lehet egy ilyen acélvázat feszegetni, ha muszáj.
A franciamenetet viszont tényleg kerüld, az tényleg zsákutca. (68mm széles a csapágyház, de a jobbos csésze is jobbmenetes.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Még nem lettem meggyõzve. Nem vagyok ekkora májer a témában, ezért kérlek, gyõzzetek meg, hogy mit jelent a normális, rendes csõszett

Mivel ad többet egy ilyen simplon reynolds váz, mint bármelyik régi csepel-puch-toscana-stb stb muffolt acélváz? Normális körülmények (Csak Bp-i, városi suhanás, nem akarok versenyeken indulni, szóval only aszfalt) között, miért jobb a fönt linkelt masina. 80 kilós vagyok egyébként , ha ez számít valamit.
Csak azért kérdem, mert tavaszig a kis diákmunkás keresetembõl akarom összerakni a bringát, és ahhoz, hogy ne kókányolt, sufnituning single legyen, nagyon súlyos pénzeket kell költenem a felnikre-agyakra-hajtásra-fogaskerékre-fûzésre stb-re (Nem beszélve a kis pluszokról, amik még dobnak rajta -charge kormány, színben passzoló csavarok, lánc, bowden)
És a vázért annyit kéne fizetnem amúgy, amit elkérnek a kikevert festékért, meg kb a munkadíját a fényezõ srácnak, aki nagyon-nagyon baráti szívességbõl és áron lepucol róla nekem minden felesleges kis kitüremkedést, lecsupaszítja az acélig, elõkészíti-alapozza-polírozza, olyanra, mintha gyári lenne. És mondjuk ez már jelentõs mínusz költség.

De mondom, ha tényleg van valami durva minõségbeli eltérés, ami jelentkezik a kb max 35-40es tempóval történõ (de inkább 30) közlekedésnél, akkor nincs mese, csúszik az építés.