Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

2 db álombicaj: Colnago Master, C Record « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
De Rosa « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

a colnago pont a méretem, és csodálatos, most életemben elõször elgondolkoztam egy lottózó kifosztásán :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás
2 db álombicaj: Colnago Master, C Record « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
De Rosa « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Voltam már arra egy Berhida körön Nádasladány Balatonfõkajár felé, tényleg még az a legsíkabb régió, de nekem már az is "sok" volt. Viszont, most hogy ennyi a szint errefelé, vettem egy szintmérõs Sigma km órát, ha kicsit kitavaszodik, majd ellátogatok arra megint, lemérni mi mennyi, milyen magas.

Akkor marad a görgõ. :D
A ridewithgps oldal kb megmondja, hogy miben mennyi szint van.

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Voltam már arra egy Berhida körön Nádasladány Balatonfõkajár felé, tényleg még az a legsíkabb régió, de nekem már az is "sok" volt. Viszont, most hogy ennyi a szint errefelé, vettem egy szintmérõs Sigma km órát, ha kicsit kitavaszodik, majd ellátogatok arra megint, lemérni mi mennyi, milyen magas.
11:38:11 IM 2012

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem az a bajom itt, hogy akármerre megyek minimum 200m a szint, sík tempóedzéseket nem nagyon tudok csinálni, meg egyenlõre nincs még fix köröm sem, mint ami Szegeden volt az olajos kör. Ott aztán lehetett veretni az idõfutamokat. A Balaton környéke ideális lenne, mert az nagyjából sík, csak a 71esen nem lehet bringával menni, a bringaút meg szûk és helyenként kátyús is.

Gyere felénk (Gyulafirátót - Hajmáskér- Sóly- Vilonya- és innen már gyakorlatilag síkon vagy), abban nincs túl sok szint.

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Sziasztok, van esetleg saját tapasztalata valakinek Hutchinson Fusion 3 Kevlar protec gumiról?
Tegnap vettem egy párat elég olcsón (10k / pár) de ahogy utánanéztem elég sok panasz volt rá. Szál szokott benne szakadni ami miatt dudoros lesz a gumi.
Annyi még hozzá, hogy vaciláltam a boltban mert én is jártam már pont így Hutchinson gumival, de végül elhoztam. Töröm a fejem, hogy visszavigyem-e. Ha szar, akkor hiába olcsó, nem hiányzik még egy defekt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nekem az a bajom itt, hogy akármerre megyek minimum 200m a szint, sík tempóedzéseket nem nagyon tudok csinálni, meg egyenlõre nincs még fix köröm sem, mint ami Szegeden volt az olajos kör. Ott aztán lehetett veretni az idõfutamokat. A Balaton környéke ideális lenne, mert az nagyjából sík, csak a 71esen nem lehet bringával menni, a bringaút meg szûk és helyenként kátyús is.

: ) nekem szerencsére vannak "bejáratott" környéki köreim, csak sok közülük elég szivatós, traktorosok, kátyúk, ahol meg jobb az út, ott meg kinn figyel a tábla, hogy még lovasszekeret, de bringást se engednek (4-es fõút :( )

Jobb szeretek debrecenben és környékén tekeregni, ott valahogy barátságosabbak a sofõrök, jobbak az utak, kevesebb a kátyú, és minden egyéb pozitív tényezõ, kivéve, hogy szintkülönbség még annyi se, mint itt.

mondjuk az ultegra-agyas kerekeket tegnap elvitte valaki, addig vacilláltam rajta, hogy elment az orrom elõl. Most fõhet a fej, amire gondoltam, az tiagrákkal fûzött mavic open pro. Lehet, hogy utóbbi kicsit borsos, de úgy tudom, hogy ezek vannak hasonló tömegben a régi gp4-esekkel, ma2-esekkel, meg ami még vonzó, az az alacsony profil, nem hivalkodó kinézet, nomeg a név..

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Hogy mennyire irigylem azokat, akik normális domborzati viszonyú helyeken élnek ^^ Itt még a térképen is nagyítóval kell keresnem a 10 méteres szintkülönbségeket, bár a kisebb szurdokokból (alias-aljas kátyú) akad bõven.

Ruházkodás nálam a zokninál problémás, ott fagyok le mindig, bár ami a legjobban beválni látszik eddig, az a sima vékony zokniból 2 pár. Vagy egy vastag egy vékony, semmi extra zoknik. Általában reggel 5.30 és 7 közt vagy este ugyanebben az idõpontban megyek, azok meg a hûsebb idõk a napból.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én is nézegettem ezeket az Icebreaker cuccokat, de valahogy a vizes leszel se fázol történet miatt még nem vettem. Úgy vagyok vele hogy egyenlõre telitalálat a téli ruházatom, igazából a zokni kérdéssel vagyok bajban, ott kezdek el lefagyni de csak kb 3 óra kintlét után, ami szerintem "belefér". Én tavaly karácsonyra túrtam magamnak az ebayon egy Assos téli gatyót, az full. de tényleg. Tegnap 1 fokban mentem benne,sõt a völgyekben még hidegebb lehetett, de semmi hidegérzetem nincs benne.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Én az 5700-as(12-25) soromba 15000km-t raktam 2 és 1/3-ad szezon alatt három láncal cserélgetve,kb mindegyik lánc 2x2500-at ment rajta.Következõ szezonra 6700-ast(12-25) szeretnék,de ha nem jön össze,ismét 5700-as lesz,mert teljesen jól teljesített.
GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nedda, 25k egy 7900-es 12-25.
shimano dura ace 7900 « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Ez meg 20k, ugyanaz, de a (pocsek minosegu) kepbol itelve ez joval tobbet ment.
Dura ace 12-25 10sp « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
El akartam mar meselni, hogy mit vettem magamnak karacsonyra, de a mai 1-2 C fokos idojaras kellett meg hozza.
Naszoval, en vekony, igy eleg fazos vagyok, ugyhogy bevallaltam egy eleg draga (27k) Icebreaker 260g/nm-es, magasnyaku alaoltozot. 100% Merino gyapju.

Azt igerik, hogy nem fazik benne az ember akkor sem, ha megizzadt, gyorsan szarad es nem budos hasznalat utan sem. Hat ez mind igaz.

Elso proba nap 8 fok volt, ilyenkor szintetikusbol is csak egy hosszu ujjas alaoltozo + softshell (~szeru, Bicycle Line) kabat. A gyapjuban is jo volt, nem volt melegem.
Aztan kb. 5 fokban mentem legkozelebb, ez mar hatareset szintetikusban, egy hosszu mezt is szoktam a kabat ala felvenni, de most maradt csak a gyapju + kabat = jo volt
Ma pedig kb. 2 fokban indultam el, 1 fokban ertem haza, bator voltam, most is csak a gyapju alaoltozo + kabat = ma sem faztam! (csak a labujjaim a vege fele)

Hihetetlen, de egy piros lampanal 2 perces megallas utan sem fazom egy picit sem, szintetikusnal a megallas utan mindig "brrrrr" az elindulas.

Amikor hazaertem latom, hogy tiszta viz az egesz, de megsem faztam benne, nem akarmi ez az anyag tenyleg.
Es tenyleg nem erezni rajta, hogy mar 2x beleizzadtal, ez tuti valami varazslat. :)

Szoval aki fazos, es megteheti, hasznaljon Merinot! Van olcsobb Icebreakerbol is (Mountexben nagy keszlet van!), mas markakbol meg foleg.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Andris: Mindkettot bikemag aproban. Lehet azert, mert en csak 12-sel kezdodot veszek, masok meg 11-xx-re vadasznak, nem tudom.

En tavasszal, amikor eloveszem az unneplo bicot felrakok egy uj lancot, es az marad a kovetkezo ev tavaszaig. Ez max. 8k-t jelent, a tobbi km-hez a teli bicot hasznalom.
Ez utobbin egyebkent evek ota nem csereltem lancot. :) Megmertem, termeszetesen meg van nyulva, de nem ugrik 1000Wattos sprint alatt sem, igy egyelore nem cserelem. De azert vigyazok am ra, evente 2x is meg szoktam kenni. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nekem egy szezon(4000Km) egy lánc,tehát három láncot használtam el rajta.
mivel egy 6700-as lánc kb 7000Ft, nem nagyon szoktam nézegetni nyúlásmérõvel, fõleg hogy nincs is..:)
de biztos hogy kaptak rendesen mert szeptember vége felé már nem nagyon szokták szeretni a keveset használt 12-13-14es fogakat a lejtõkön...

akkor nem költök feleslegesen 40K-t sorra...marad a 5700-as 12-27

amúgy Ave Te honnan szereztél DA sort 22E-ért ha szabad kérdezni? :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Andris, dehogy eri meg.
En 20-ert, es 22-ert vettem 7800-as es 7900-es sorokat. Ennyiert "megeri" egy kis sulycsokkentes, de igazabol ennyiert sem. Csak hat a bling-bling, meg a grammok az excel tablaban...

De egyebkent teljes nonsense, amilyen arakon aruljak. Ha nem tudok majd "akciosan" venni, akkor tuti Ultegra sorom lesz megint.
En meg semmit nem tudtam elkoptatni egy sort se, igy nem tudom jobban birjak-e.

A Maratonara 6600-as 12-27-tel mentem, ki tudja, 40grammal kevesebbel lehet gyorsabb lettem volna fel perccel? ;)

Láncoknál, tartósságot tekintve nekem nem volt különbség a 105-ös és Ultegra között. A Dura Ace lánc kb. 1000km-el bír többet.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Andris, dehogy eri meg.
En 20-ert, es 22-ert vettem 7800-as es 7900-es sorokat. Ennyiert "megeri" egy kis sulycsokkentes, de igazabol ennyiert sem. Csak hat a bling-bling, meg a grammok az excel tablaban...

De egyebkent teljes nonsense, amilyen arakon aruljak. Ha nem tudok majd "akciosan" venni, akkor tuti Ultegra sorom lesz megint.
En meg semmit nem tudtam elkoptatni egy sort se, igy nem tudom jobban birjak-e.

A Maratonara 6600-as 12-27-tel mentem, ki tudja, 40grammal kevesebbel lehet gyorsabb lettem volna fel perccel? ;)

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Bike24 - Shimano 105 CS-5700 Cassette 10-speed

Bike24 - Shimano Dura Ace CS-7900 Cassette 10-speed

a kettõ között 40E Ft különbség van, megéri?
mennyivel megy el többet a DA a 105-höz képest?
a mostani 5600-asban 12000Km van, de mindenképp 27-es végût akarok, tehát mindenképp cserélek. most még van pénz, de az év végére tervezett ingatlanvásárlás egy idõre nullázni fogja a bringázásra szánt keretet..
úgyhogy még most tavasszal be kell vásárolni az asszony tudta nélkül..;)

Az 5600-ashoz hány láncot használtál?
Én Dura Ace sort használok, több lánccal. A láncokat 1000 km után cseréltem. Az elsõ lánc most lett cserés (a láncnyúlás mérõ 1).
A sorban eddig kb. 16 e. km van. Ha mindegyik lánc megnyúlt, és új láncot rakok fel, akkor látom, hogy miként viselkedik majd, nem fog e ugrani.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Bike24 - Shimano 105 CS-5700 Cassette 10-speed

Bike24 - Shimano Dura Ace CS-7900 Cassette 10-speed

a kettõ között 40E Ft különbség van, megéri?
mennyivel megy el többet a DA a 105-höz képest?
a mostani 5600-asban 12000Km van, de mindenképp 27-es végût akarok, tehát mindenképp cserélek. most még van pénz, de az év végére tervezett ingatlanvásárlás egy idõre nullázni fogja a bringázásra szánt keretet..
úgyhogy még most tavasszal be kell vásárolni az asszony tudta nélkül..;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

En gondolkodom a 9000-esen

Ugyanígy vagyok vele, csak nekem a 9000es mellé ott van a 11es Record is.