Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Melyik a jobb/tartósabb szett? Shimano 105 vagy Sram Apex? (Áttételkiosztástól tekintsünk el, az új 105ös hátsóváltó is viszi a 32es fogat mint ahogy az Apex is.)

105.

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Úgy értem, hogy ki tudja mennyit használták már elõttem, van benne X ezer km, és ha baja lenne, akkor az én 12ezer km-em alatt észrevettem volna. (Remélem továbbra sem lesz...)

ja hogy használtan vetted....értem, az úgy azért mindjárt más!

tapered pazzaz ha minden igaz. ha nem akkor valami amit talalok eBayen. 3T, columbus, stb

és gondolom a lényeg hogy valami színben hozzá illõt. :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Melyik a jobb/tartósabb szett? Shimano 105 vagy Sram Apex? (Áttételkiosztástól tekintsünk el, az új 105ös hátsóváltó is viszi a 32es fogat mint ahogy az Apex is.)
Addig 2×9-es Tiagrám volt, igazából problémám nem volt vele, csak idõközben megváltam a cx gépemtõl most pedig valami rendesebb országúti masina kellene.

Ugyanitt kérdés: Mavic Aksion gumi Contiból vagy Schwalbebõl mihez áll a legközelebb?

3. kérdés: Lehet még valahol 180as kompakt tálas DA kart kapni? Nem a csoda-üreges tálas kellene, hanem még az utolsó "fapados" verzió.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás

jesszus , már 2 kiló egy sora-s aluvázas bringa??!!

és még drágább is lesz. most,hogy sikerült bevásárolni magukat a Lampre-hoz. majd jön a szöveg,hogy profiknak terveztük,és csak most,csak neked.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Rapha Continental | D2R2 on Vimeo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
jesszus , már 2 kiló egy sora-s aluvázas bringa??!!

hát akkor inkább Corratec Forcia 57-es « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Specialized Allez 2012-es, alu-karbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Utolsó kérdés és nem rontom tovább a levegõt.

Ezt a gépet milyennek látod? Bírná a strapát?

Merida '12 Road Race Lite 901-com | Kerékpár | Országúti

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha nem ultrakonnyu keves kullos kerek van benne siman birja amugy a kikepzest. a ciclocrosszosok is sima orszaguti kerekkel kuldik altalaban. Kell ra egy 28mm-s gumi aztan jo lesz az.

és ebbe milyen villa lesz? valami jó kis 80-100-at mozgó?!

tapered pazzaz ha minden igaz. ha nem akkor valami amit talalok eBayen. 3T, columbus, stb
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Sziasztok!

Bocsi, hogy bepofátlankodok! Csak lenne egy kérdésem az országútikról. Hosszabb túrákra keresek magamnak biciklit. És elgondolkoztam az országútin. A kérdésem az, hogy a rosszabb minõségû aszfaltot, az úthibáktól hemzsegõ utat, hogyan bírja? Pl. a római parton végig lehetne vele tekerni? (az északi vasúti összekötõ hídtól)

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Nem fogjuk! :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

:)
És ezt egy bolt árulja.

több mint 1 bolt. ez az új matúz formáció

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Azért bátorkodtam én is feltenni a karbon vázra vonatkozó kérdésem, mert az az észrevételem, hogy talán alaptalanul leírjuk ezeket a vázakat,( vagy más pl. alu ) tartósságuk szempontjából.
A "hétvégi fagyizós" hozzászólásra talán csak annyit: minden vázat alaposan megvisel, ha verseny körülményekhez hasonló terhelést kap, ahol az eredményesség a fõ szempont.
Ilyenkor senki nem kíméli a vázat, kereket, kap rendesen. Edzéseken belefér, hogy nem zúgok bele egy kátyúba, hanem lassítok, kikerülöm,ki tudom kerülni, rossz minõségû úton visszaveszek a tempóból.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Elnézést hogy hozzászóltam.Vegyetek karbonvázat,lehetõleg minél régebbit.Remélem itt befejezhetjük.

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Pedig ez engem is érdekelne, vita nélkül! :D
Én speciel nem ismerek olyat a környezetemben akinek egy karbon vázzal a kora miatt adódott volna problémája.
Neked igen?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Én meg azért írtam, hogy "Miért?", mert komolyan érdekel, mi alapján alakult ki ez a véleményed. Ezek szerint ezt nem fogjuk megtudni?

Senkivel,semmilyen módon nem szeretnék belefolyni a mi a jobb vitába.Ha neked a 8éves karbonváz a fejlövésed,használd még sokáig egészséggel.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

A 12 ezret bele lehet tenni hétvégi fagyizással is ahol a terhelés 0.Amit írtam az az én saját véleményem volt,ettõl eltérõ nem a képzelet szüleménye.Nem kell elmélyülni benne,merthát ugye van Trabant club is.

Én meg azért írtam, hogy "Miért?", mert komolyan érdekel, mi alapján alakult ki ez a véleményed. Ezek szerint ezt nem fogjuk megtudni?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
A 12 ezret bele lehet tenni hétvégi fagyizással is ahol a terhelés 0.Amit írtam az az én saját véleményem volt,ettõl eltérõ nem a képzelet szüleménye.Nem kell elmélyülni benne,merthát ugye van Trabant club is.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Sokat írtatok már a karbon vázak tartósságáról. Találkoztatok már olyan vázzal, mely fáradás miatt tört el, és nem egy esetleges korábbi sérülés miatt?

Van egy vegyészmérnök végzettségû haverom, aki mûanyagokkal foglalkozik. Igaz, õ nem bringás, ilyen oldalról nincs rálátása. Viszont amikor sörözés közben felvetettem neki az aggályaimat a régi karbon bringámmal kapcsolatban, megnyugtatott, hogy elõbb fogok én elöregedni, mint a bringám váza. :) (Õ szokott mindig kijavítani, hogy "A karbon az egy földtörténeti korszak; amirõl ti beszéltek, az a szénszálerõsítésû mûgyanta." :) ) Én is kíváncsi vagyok mások, bringások tapasztalatára is, de azért ez engem eléggé megnyugtatott.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Úgy értem, hogy ki tudja mennyit használták már elõttem, van benne X ezer km, és ha baja lenne, akkor az én 12ezer km-em alatt észrevettem volna. (Remélem továbbra sem lesz...)

Sokat írtatok már a karbon vázak tartósságáról. Találkoztatok már olyan vázzal, mely fáradás miatt tört el, és nem egy esetleges korábbi sérülés miatt?

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

szerintem a 12K nem túl sok...az alatt nem nagyon használódott el, nap sem érte annyit.