Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>váz(L)+stucni+középcsapágy+nyereg+nyeregcsõ=2050g

Durvan: 1490 + 120g + 60g + 190 + 190g = 2050g
Nem semmi, hogy a ~500grammal konnyebb vazammal, ~200grammal konnyebb kerekkel nehezebb a bringam. A Red tuti heliummal van otvozve. :D

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

mielõtt még elvesznétek a részletekben. 2 érdekes hirdetést is találtam. itt az egyik: PINARELLO MONTELLO!!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ennyire drága pezsgõ 105-ö szettel szerelt acélbringát én még nem láttam. :) a másik: Bianchi Titanium Mega Set 52-es TITÁN vázszett « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ez most mi? én látom rosszul az árát? vagy jó lesz alu váznak is. ez 1 webshop ráadásul. szóval vlmi nem kerek.

Meg gugliztam, találtam ilyen Bianchi titán vázat, nagyon hasonló ez is. Azt írják a Litespeed csinálta nekik. Rá kell tenni a mérlegre....

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
mielõtt még elvesznétek a részletekben. 2 érdekes hirdetést is találtam. itt az egyik: PINARELLO MONTELLO!!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ennyire drága pezsgõ 105-ö szettel szerelt acélbringát én még nem láttam. :) a másik: Bianchi Titanium Mega Set 52-es TITÁN vázszett « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ez most mi? én látom rosszul az árát? vagy jó lesz alu váznak is. ez 1 webshop ráadásul. szóval vlmi nem kerek.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Ebben a felállásban: váz(L)+stucni+középcsapágy+nyereg+nyeregcsõ=2050g
Akkor valszeg ennyivel könnyebb.:)

Ridley Noah Fast 

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Road Race Lite 905

Az enyém egy 2012-es Race Lite 904-es L-es méretben.Amiért kérdeztem az pedig,hogy mikor én mértem a vázat súlyra,maga a váz teljesen mezítlábasan(kormánycsapágy/csészék,középcsapágy,nyeregcsõbilincs,kulacstartócsavar,láncleesésgátló)majd minden nélkül,csak váltófüllel:1680g-ot,míg a fullkarbon villa is minden nélkül,méretre vágva:420g-ot nyomott mérlegen,ez így össz-vissz kb:2,1kg.Tiéd annyival könnyebb lenne.?
GT-Atee

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

simon23,neked most milyen/melyik Merida vázad van?

Road Race Lite 905

Ridley Noah Fast 

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Ezt azért értékeljük át! :D Az, h a kerék mekkora erõvel nyomja a pályát, ott van szerepe a tömegnek. Vagy én tanultam régen fizikát? :confused:

Azt beleírtam a gördülési ellenállásba. :) Szerintem ez olyan elhanyagolhatóan kis különbség, h lehet csak elvi jelentõsége van. De szívesen látnék rá tesztet. :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Fõleg ha jobbak az aero tulajdonságai.

Síkon a nehezebb jobban tartja az elért sebességet.

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ezt azért értékeljük át! :D Az, h a kerék mekkora erõvel nyomja a pályát, ott van szerepe a tömegnek. Vagy én tanultam régen fizikát? :confused:

Síkon a nehezebb jobban tartja az elért sebességet.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
simon23,neked most milyen/melyik Merida vázad van?
GT-Atee

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Síkon a súly semmiféle szerepet nem játszik a sebességedben.

Ridley Noah Fast 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
annak idején három dolgot csináltunk hajrá elõtt. 1 kulacsok eldobb 2 klipsz szíj meghúz 3 fék kiold kettõre van józan magyarázat,a kulacsra nincsen,nem hiszem hogy az a ca.200 g számit

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

nekem 8,88 kg (pedál, kulacstartók és óra nélkül). ebbõl 2,5 kg a váz+villa. alkatrészek átlagosak, nincs ami könnyûnek nevezhetõ

Te pedál, kulacstartó (és kulacs) és óra nélkül tekersz? Úgy maximum a mákdarálót érdemes.
Lehet 13 kilós acél országútival is versenyt nyerni, meg 6 kilóssal is. Szerintem 98% emberi tényezõ, a maradék 2% a többi. Persze vagyunk annyira technokraták, mûszaki emberek, fanatikusok, stb, hogy a bringát grammozzuk,de hát ez is az élvezet része:)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Elõtte meg nem árt megtanulni imádkozni. :D

minek imádkozni,ha van mibe kapaszkodni :) amúgy is,fék nélkül gyorsabb :D

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Elõtte meg nem árt megtanulni imádkozni. :D

Ridley Noah Fast 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
>mert ugye nem mindegy hogy beleér-e a felni a fékbe a 8%-os emelkedõn vagy sem -erre az a megoldás hogy a hegy lábánál kiakasztod a féket :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
akkor rakjam vissza az R500-akat? :D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>mert ugye nem mindegy hogy beleér-e a felni a fékbe a 8%-os emelkedõn vagy sem.

Adrian szerint ha a feknel bele-bele er a felni a fekbe, az inkabb a merev kerek jele. :)
Levezette miert, roviden: az elkerulhetetlen, hogy a tengely alatti resz csavarodjon oldalra, es ha az ezzel szembelevo resz is hajlik, akkor az azert van, mert merev, az egesz egyutt mozog.
A hihetetlenul jonak marketingelt Enve felnik pl. gumibol vannak a meresei szerint, felul nem hajlik.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
2011 dec. óta folyamatosa fogyok egészségügyi okokból, és most tartok 67,5 Kg-nál.
Ennél lejjebb már nem nagyon fogok menni; talán 67-ig.(már most is alig van rajtam zsír)
A bringát nem raktam még össze, de remélem hogy 8 alatt lesz teljesen fölszerelve.

a nehéz de olcsó, és a könnyû de merev kerék között viszont hatalmas különbség van azt azért ne felejtsétek el, jellemzõen nem csak a tömege számít, hanem a tipráskor való csavarodása(tapasztalataim alapján R500 vs WH7801)
mert ugye nem mindegy hogy beleér-e a felni a fékbe a 8%-os emelkedõn vagy sem.

a hajtómû tõkesúlyként viselkedik, az akár nehéz is lehet...:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

>A hajtómûvet komplett mértem, 609g.
Tengellyel, cseszekkel??

..csak a hajtómû, a csészék a vázban. 97kg vagyok bicóval együtt. :D:D

Ridley Noah Fast