Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Ahhh. Azért az olaszok még mindig tudnak

Campagnolo To Release 80th Anniversary Collection - BikeRadar

Ez de kegyetlenül gyönyörû! Ha lenne sok pénzem, most lecserélném a hajtókart, vennék új kereket, csak azért, mert szép... :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ahhh. Azért az olaszok még mindig tudnak

Campagnolo To Release 80th Anniversary Collection - BikeRadar
11:38:11 IM 2012

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Én is egy hasonló kialakítású pumpeszt használok. Az a baj, ha a 8bar közelében jár már a nyomás akkor igencsak nagy erõt kell kifejteni, ezt pedig a müa talp nehezen tolerálja. Sajnos nekem már elrepedt.

Ez szerintem jobban megéri. Átalakító pedig van fém is a végére. :)

http://www.conrad.hu...ucts&pid=856063

Szerk: bár egyeseknek ez lehet kevés nyomás lenne... De ettõl függetlenül jó cucc. :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Extend 11bar alu állópumpa | Kiegészítõk | Pumpa | Mûhelypumpa

ennek a pumpának lehet létjogosultsága? Csak a többi hasonló árkategóriájú ált. mûanyag, ennek csak a talpa az, a test alu. Annyi nyomást, amennyit használok, tud lazán, s még a vendégágyat is fölfújom meg a fotelt egyszerûen vele... Kék fej nélkül.

Én is egy hasonló kialakítású pumpeszt használok. Az a baj, ha a 8bar közelében jár már a nyomás akkor igencsak nagy erõt kell kifejteni, ezt pedig a müa talp nehezen tolerálja. Sajnos nekem már elrepedt.

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Extend 11bar alu állópumpa | Kiegészítõk | Pumpa | Mûhelypumpa

ennek a pumpának lehet létjogosultsága? Csak a többi hasonló árkategóriájú ált. mûanyag, ennek csak a talpa az, a test alu. Annyi nyomást, amennyit használok, tud lazán, s még a vendégágyat is fölfújom meg a fotelt egyszerûen vele... Kék fej nélkül.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Te pedál, kulacstartó (és kulacs) és óra nélkül tekersz? Úgy maximum a mákdarálót érdemes.
Lehet 13 kilós acél országútival is versenyt nyerni, meg 6 kilóssal is. Szerintem 98% emberi tényezõ, a maradék 2% a többi. Persze vagyunk annyira technokraták, mûszaki emberek, fanatikusok, stb, hogy a bringát grammozzuk,de hát ez is az élvezet része:)

ez valami hatalmas poén akart lenni?
mert akkor várj egy kicsit, mindjárt összefosom magam a röhögéstõl.
pedál és kiegészítõk nélkül is van értelme megadni tömegadatot, azért, hogy összehasonlítható legyen a konfekció kerékpárokkal

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

kerekeken lehet spórolni, van olyan elsõkerekem ami nehezebb mint egy hátsó fulcrum7 sorral együtt. Vejnecske, az a Basso még nem is über nehéz.

10 kg pedállal egy acélvázastól? szerintem annyira azért nem nehéz : o) Vagy nem tudom. 2.2 kg a váz, ehhez jön a villa, a 72 küllõs kerekek, egyéb dolgok. Összejön az szerintem hamar, nem? :-|

A time vázszettrõl mintha itt diskurálnának:

My new Time Edge Racer

van egy táblázat is, de nem 100%, hogy az adott vázra vonatkozik. De a hozzászólásokat érdemes átbögrészni.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
egy kis segitséget kérnék, errõl tudna valaki mondani valamit,esetleg egy linket valami geometria táblázatrol,sajnos én nem találtam semmit. TIME FULL CARBON PROFI VÁZ « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
kerekeken lehet spórolni, van olyan elsõkerekem ami nehezebb mint egy hátsó fulcrum7 sorral együtt. Vejnecske, az a Basso még nem is über nehéz.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Hozd el hozzánk. Mérlegem ugyan nincs, de legalább iszunk egy jót, ha már ilyen szutyok idõ van! :)

Áhhh ne mondd..most hólapátolás után ráálltam a mérlegre, egy hét alatt 8kg mínusz vízben. Óje. A bringák viszont...

Basso aczélvázas Cromor csöves Mirage váltókaros Athena váltós fûzött 36 lyukas kerekes mavic felnis Modolo kormányos 3ttt stucnic Kalloy nyeregszáras, Turbo nyerges, wellgo montis patentpedálos Ultegra hajtókaros akármicsodacsoda kereken 10 kiló lámpával, sárral.

Wilier Triestina alumínyium-kharbon, khamsin kerekes ricsi pro alukiegészítõs (kormány, stüczni, nyeregszár) meg veloce szettes 8.7, igaz, valami régi bmx-es platformpedállal fémbõl. :-|

A Basso 60-as CT, a wilier XL-es. A gumikban nagy különbség nincs, az egyiken conti gp hajtogatós, conti supersport plus hajtogatós van, a másikon meg a cst kevlár hajtogatósa.

Valami nincs rendben... Az az 1.3 kg szinte a vázszettek súlyából kijön, nomeg a 72 klüllõs fûzött kerékszett vs. khamsin.. Bár utóbbi simán megvan 2 kiló, nem? :-|

Viszont az acélvázas súlyában pozitívan csalódtam, látszik a gyereken,hogy szerettgetem, nem akar csalódást okozni nekem B) most meg a jó esõs-sáros idõ miatt úgyis gyûjteni fogja a km-eket, fusson csak a szarvas.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

....szívesen elviszem, csak mond, h hova. :D

Hozd el hozzánk. Mérlegem ugyan nincs, de legalább iszunk egy jót, ha már ilyen szutyok idõ van! :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Én is szívesen földobnám Simon bringáját a horgászmérlegemre :) Valahogy nekem sem áll össze az össztömeg...

....szívesen elviszem, csak mond, h hova. :D

Ridley Noah Fast 

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Én is szívesen földobnám Simon bringáját a horgászmérlegemre :) Valahogy nekem sem áll össze az össztömeg...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>váz(L)+stucni+középcsapágy+nyereg+nyeregcsõ=2050g

Durvan: 1490 + 120g + 60g + 190 + 190g = 2050g
Nem semmi, hogy a ~500grammal konnyebb vazammal, ~200grammal konnyebb kerekkel nehezebb a bringam. A Red tuti heliummal van otvozve. :D

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

mielõtt még elvesznétek a részletekben. 2 érdekes hirdetést is találtam. itt az egyik: PINARELLO MONTELLO!!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ennyire drága pezsgõ 105-ö szettel szerelt acélbringát én még nem láttam. :) a másik: Bianchi Titanium Mega Set 52-es TITÁN vázszett « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ez most mi? én látom rosszul az árát? vagy jó lesz alu váznak is. ez 1 webshop ráadásul. szóval vlmi nem kerek.

Meg gugliztam, találtam ilyen Bianchi titán vázat, nagyon hasonló ez is. Azt írják a Litespeed csinálta nekik. Rá kell tenni a mérlegre....

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.436 hozzászólás
mielõtt még elvesznétek a részletekben. 2 érdekes hirdetést is találtam. itt az egyik: PINARELLO MONTELLO!!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ennyire drága pezsgõ 105-ö szettel szerelt acélbringát én még nem láttam. :) a másik: Bianchi Titanium Mega Set 52-es TITÁN vázszett « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ez most mi? én látom rosszul az árát? vagy jó lesz alu váznak is. ez 1 webshop ráadásul. szóval vlmi nem kerek.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Ebben a felállásban: váz(L)+stucni+középcsapágy+nyereg+nyeregcsõ=2050g
Akkor valszeg ennyivel könnyebb.:)

Ridley Noah Fast 

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Road Race Lite 905

Az enyém egy 2012-es Race Lite 904-es L-es méretben.Amiért kérdeztem az pedig,hogy mikor én mértem a vázat súlyra,maga a váz teljesen mezítlábasan(kormánycsapágy/csészék,középcsapágy,nyeregcsõbilincs,kulacstartócsavar,láncleesésgátló)majd minden nélkül,csak váltófüllel:1680g-ot,míg a fullkarbon villa is minden nélkül,méretre vágva:420g-ot nyomott mérlegen,ez így össz-vissz kb:2,1kg.Tiéd annyival könnyebb lenne.?
GT-Atee

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

simon23,neked most milyen/melyik Merida vázad van?

Road Race Lite 905

Ridley Noah Fast 

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Ezt azért értékeljük át! :D Az, h a kerék mekkora erõvel nyomja a pályát, ott van szerepe a tömegnek. Vagy én tanultam régen fizikát? :confused:

Azt beleírtam a gördülési ellenállásba. :) Szerintem ez olyan elhanyagolhatóan kis különbség, h lehet csak elvi jelentõsége van. De szívesen látnék rá tesztet. :)