Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

próbáltam ma elastic-os mezt(úgy néz ki lesz közös mezünk), és hát nem tudom, hogy ennyire alul vannak-e méretezve, de az XS-es volt az, amelyik nem lobogott rajtam.
174cm-68Kg vagyok...

Andris, csak nem az amelyiknek a hátán UCI embléma van? :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
próbáltam ma elastic-os mezt(úgy néz ki lesz közös mezünk), és hát nem tudom, hogy ennyire alul vannak-e méretezve, de az XS-es volt az, amelyik nem lobogott rajtam.
174cm-68Kg vagyok...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
ez szuper megoldásnak tûnik!
utánanéztem, sehol se láttam, hogy külön megvásárolható lenne. jobban felszerelt bringaboltokban vajon be tudják szerezni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
allitasi lehetoseg nincs rajta, kiskezueknek (es noknek) szoktak ilyesmit adni:

http://www.moruyabic...700 Block 8.jpg

ez egy gumi "tavtarto" ami kozelebb tolja a fekkart a kormanyhoz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Ultegra fékkart alsó fogásban épphogy elérem. Van-e rajta olyan állítási lehetõség, amivel alapállapotban kicsit "elõfeszíthetem" ?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Mivel használtan vettem ezért nem volt hozzá, biztos az elõzõ tulaj lenyelte :-)
De gyanítom hogy az imbuszos anya nem lesz jó mert a kockában a furat akkora mint a csavar, vagyis nincs mellette hely az anyának. Szétbarmolni a vázat meg nem fogom egy fék miatt, akkor inkább marad hátul a régi.
Az elsõ úgyis fontosabb, sokáig a Campa szettekhez is elég volt hátra az egy forgós fék.
Ha viszont szét tudom szedni a féket akkor azzal még próbálkozni fogok.

Imbuszos anya a megoldás. Nem adtak a fékhez?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De jó, hogy ezt linkelted, az elsõ kép ami nekem érdekes mert gondom van, hátha tud valaki segíteni.
Szóval a hátsó fékhídban középen van egy kis "kocka" és ebbe van rögzítve a fék. Vettem egy pár 2 forgáspontos féket nemrég az acélvázas bicómba ahol szintén egy kis kockán van átvezetve a csavar ami a túloldalt anyával van rögzítve. A régi 1 forgáspontos féknek jóval hosszabb a csavarja, az simán átér a kockán de az új fékeken ez a csavar sokkal rövidebb és nem tudom rátenni az anyát a túloldalon.

Valakinek van tippje hogy mit érdemes ezzel csinálni? Bevallom a féket még nem próbáltam meg nagyon szétszedni, nem tudom, hogy a csavar cserélhetõ-e.

Amúgy a linkelt képen sem anyával van rögzítve a fék hanem a kockába nyúló imbuszos anyával, mint elöl szokás.

Imbuszos anya a megoldás. Nem adtak a fékhez?

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
De jó, hogy ezt linkelted, az elsõ kép ami nekem érdekes mert gondom van, hátha tud valaki segíteni.
Szóval a hátsó fékhídban középen van egy kis "kocka" és ebbe van rögzítve a fék. Vettem egy pár 2 forgáspontos féket nemrég az acélvázas bicómba ahol szintén egy kis kockán van átvezetve a csavar ami a túloldalt anyával van rögzítve. A régi 1 forgáspontos féknek jóval hosszabb a csavarja, az simán átér a kockán de az új fékeken ez a csavar sokkal rövidebb és nem tudom rátenni az anyát a túloldalon.

Valakinek van tippje hogy mit érdemes ezzel csinálni? Bevallom a féket még nem próbáltam meg nagyon szétszedni, nem tudom, hogy a csavar cserélhetõ-e.

Amúgy a linkelt képen sem anyával van rögzítve a fék hanem a kockába nyúló imbuszos anyával, mint elöl szokás.

pár dolog itt azért már elég meredek

NAHBS 2013 highlights :: Beauty in the Details | Cycling Tips

a cherubim integrált stucni viszont tetszett

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
pár dolog itt azért már elég meredek

NAHBS 2013 highlights :: Beauty in the Details | Cycling Tips

a cherubim integrált stucni viszont tetszett

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,436 posts
ismerõs hirdetés: CINELLI spinaci könyöklõ « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása néhány hónapja mintha láttam volna. az ár még mindig jó.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
akkor már csak egy bringát kell valahogy "becsempésznem". Igazából a korált kéne vinni, ha azzal megtanulok emelkedõs terepen menni, a triestinával röhögve fogok falra mászni is. Legalábbis az a kb. 1.5 kg súlykülönbség, meg a bringák merevsége közti eltérés elég markánsan érzõdik emelkedõkön. A fokozatkiosztás mondjuk a triestinán eléggé hegyvidékies, a coralon meg laposvidéki.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Budateteny jo kiindulasi pont, ahogy Menyus mondja.

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Budatétény környékén vannak kisebb-nagyobb dombok.
Vannak helyben is, ha nagyon rövidet akarsz menni.
Tovább lehet menni a kamaraerdõ felé ami néhány km-re van csak. Ott is van egy kisebb emelkedõ.
Onnan el lehet menni Törökbálint vagy Budaörs felé, és onnan Normafa felé.
Lehet azért azt a kistányért koptatni erre! :-)
Ha meg jót akarsz menni, akkor átmész a városon a rakparttal párhuzamosan, és feltekersz Dobogókõre.
Az már egész jó kör. Van benne mászás is, hazafelé meg suhanós lefelé a hegyrõl! :-)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
én a kis német zászlócskás "handmade in germany" conti gp-t használom, teljesen jó, és mikor vettem, olcsó volt. Azóta ment má' eleget, néha elkapott szép dolgokat, de nagyon jól bírja, meg ha nem taknyos az út, fekszi a kanyarokat is szépen.

egyébként van, aki ismergeti Budatétény környékét? Az ottani terep mennyire alkalmas kicsit rászoktatni a lábakat az alföldön kívül másra is? Mennyire használható úgymond a környék arra, hogy kicsit a kistányért is koptassam?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
elégedett vagyok ezzel a külsõvel Wiggle | Vittoria Zaffiro Pro Folding Clincher Tyre | Road Race Tyres bár 23-asban kicsit nehezebb mint ahogy írják: 255 gr, saját mérés alapján

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Tavaly közel 7000 km-t mentem a 4000s-el. Defektem nem volt, a hátsó már necces, de az elsõ még teljesen ok. Azért ez nem pusztán szimpátia. :D

Ridley Noah Fast 

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ez szimpátia kérdése csak ebben a ligában talán :) olyan mint a melyik a jobb az Audi a BMW vagy a Mercedes örök kérdés. Én a Continentalra esküszöm. Volt/van 3000em Attack/Forceom, 4000Sem és Competition szingóm. Defektállóságra szerintem a Conti a legjobb.
11:38:11 IM 2012

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
..a GP 4000s szerintem mindenképp.

Ridley Noah Fast 

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a GP4000 jobb mint a felsoroltak kozul barmelyik?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Miért csak a Schwalbe? Conti GP 4000?

Azt forgalmazzák.

A sebesség mindent megold.