Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Posted 2013. March 02. - 18:47

Kérlek, ha nem okoz nagy gondot, akkor írd meg nekem a shimano wh-r500 kerék kónuszának (Y4BG98020) árát. Illetve 20 darabos 3/16"-os golyók milyen különbözõ minõségben érhetõk el? Gondolom más golyókat tesznek egy dura ace agyba mint egy szérián kívülibe...
Elõre is köszi!
Posted 2013. March 02. - 08:20

Posted 2013. March 01. - 20:06

Ridley Noah Fast
Posted 2013. March 01. - 17:45

Merida forgalmazókat kérdezz meg. Ha nem felejtem el akkor megkérdezem neked itt.Mert nem az en fotom, ofcoz. Fotosoppoljam meg egy kerdes miatt?
Eddig nem jartam szerencsevel boltban. Egy lampa tartot tudtam szerezni, ami majdnem jo, de tul szeles, es bumszli.
De majd meg probalkozom a bringaexpon is.
Btw. ha innen valaki menne, esetleg van par jegyem. ( ave@timeslip.hu )
>Írtam is róla egy bejegyzést.
Szuper, ez az pontosan ami nekem kell! Remelem 31.6-oshoz valo felmegy egy OS kormanyra is.
Biztos felmegy, csak 0,15mm a különbség átmérõben.
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. March 01. - 17:43

Szuper, ez az pontosan ami nekem kell! Remelem 31.6-oshoz valo felmegy egy OS kormanyra is.
Posted 2013. March 01. - 17:42

Eddig nem jartam szerencsevel boltban. Egy lampa tartot tudtam szerezni, ami majdnem jo, de tul szeles, es bumszli.
De majd meg probalkozom a bringaexpon is.
Btw. ha innen valaki menne, esetleg van par jegyem. ( ave@timeslip.hu )
Posted 2013. March 01. - 17:37

Posted 2013. March 01. - 17:15

Akkor miért nem csak a bilincsrõl tettél fel képet? Az a bilincs egy egyszerû prizmatartóbilincs (valószínû 31,6-os), ami elvileg jár minden itthon eladott kerékpárhoz. Szerintem bármelyik boltban kapsz ilyet, jó esetben ingyen.A bilincsen hol van topeak felirat?
Mert a Garmin tarto se Topeak termek, egy kepen vannak, az oke, de nem feltetlenul egy gyarto cuccai.
Posted 2013. March 01. - 17:12

Mert a Garmin tarto se Topeak termek, egy kepen vannak, az oke, de nem feltetlenul egy gyarto cuccai.
Posted 2013. March 01. - 16:04

Valaki felismeri milyen gyarto bilincse van a kepen? Pont ilyet vadaszok. (OS karmanyra)
Topeak felirat van rajta, ami egy létezõ márka.
Posted 2013. March 01. - 15:43

Posted 2013. March 01. - 15:35

"szerintem" és "jóárúsítva"....pfff mi jön még "köszönjük, emese" és az "ülj le, egyes" ?
Posted 2013. March 01. - 12:41

De pofátlan dolgok ezek sajnos. :-| a féktest egyetlen dolog, ott van a kar, a bowden, a felni, a betét. Ezért nem merem kijelenteni, hogy az egyforgáspontos 105-ösök rosszak, mert abból két szériához is szerencsém volt, a nyilacskáshoz, meg az 1050eshez, és elõbbi szinte kiszakította a küllõzést, míg utóbbit dísznek lehetett használni, másra nem nagyon. Megint egy semmitmondó phost.
Mellesleg, egyes gyártók nagyon elszálltak az árakkal mostanság... Úgy értem, Rose-ék alap outija 1000 euró környékén 105-ös szettel, RS-10-es kerékszettel, 8 kilós tömeggel.. Ghost Race 5000 105-tel, 8.5 kiló körül akciósan jóárúsítva ( GHOST országúti Race 5000 kerékpár - fehér-kék-zöld - 2012 - utolsó - Kerékpár webáruház & Kerékpár szerviz - Kerékpár, Kiegészítõ, Alkatrész, Házhozszállítás akár 24 órán belül, Schwinn Csepel ).. Canyon Roadlite megint ugyanezen cuccokkal, ugyanezen árban. De valamiért pl. Merida eléggé beárazta magát, még a kifutó modelljeire is, dizájnra meg (szubjektív tudom, de ha ugyanazzal szerelt ugyanott készült gépeket hasonlítunk össze, amin csak a matrica tér el, hagy nézzem már a kinézetet is..) nem olyan tetszetõsek. Szerintem.
Posted 2013. February 28. - 20:30

Pedig szvsz egyszerûbb lenne „szátbarmolni” a féket, azaz az imbuszos anya átmérõjére tágítani, nem is teljesen átmenõen, hanem csak kb anyahossz+1 mm mélységben (az anya irányábólDe gyanítom hogy az imbuszos anya nem lesz jó mert a kockában a furat akkora mint a csavar, vagyis nincs mellette hely az anyának. Szétbarmolni a vázat meg nem fogom egy fék miatt, akkor inkább marad hátul a régi.
Az elsõ úgyis fontosabb, sokáig a Campa szettekhez is elég volt hátra az egy forgós fék.
Ha viszont szét tudom szedni a féket akkor azzal még próbálkozni fogok.

A fékhídnak ezzel semmi baja nem lesz, ugyanis, ha netán vissza akarnál tenni egy régebbi, egyszerû anyacsavaros, a hídon teljesen átmenõ rögzítõcsavarú féket (bár miért tennéd), egy, az imbuszos anyával megegyezõ átmérõjû csõdarabkával, vagy akár az imbuszos anya vállának lefûrészelésével megteheted, így kitöltvén a „lötyögést”.
Különbözõ mélységû imbuszos anyák vannak, ez fõleg elsõ féknél érdekes. Legalább 5 menet legyen az imbuszos anyán a végleges állapotban, elõre méregetni kell.
Az egyik biciklimen ilyen mélyebb (55 mm) lenyúlású fékpofa-híd távolság van, így a téli sárhárítót is oda tudtam tenni.
Posted 2013. February 28. - 11:44

féket leszed, hátuljában benne van, hogy mi az (br-r600, vagy br-5600, br-4500 vagy ilyesmi hasonló jelölés)
ha ez megvan, keresel rá egy robbantott ábrát (google is segít, ha beirod, hogy például "shimano br-5600 pdf") vagy elmész a techdocs.shimano.com-ra, és rákeresel
aztán megnyitva a pdf-et kiderül, hogy van-e cikkszáma az alkatrésznek amit keresel, vagy nincs.
ha van (Y-al kezdõdik minden esetben, ha nem, akkor is) akkor azt beirod ide, és utánanézek, hogy mennyiért, mikorra és egyáltalán, beszerezhetõ-e.
Posted 2013. February 28. - 00:01

Mivel használtan vettem ezért nem volt hozzá, biztos az elõzõ tulaj lenyelte :-)
De gyanítom hogy az imbuszos anya nem lesz jó mert a kockában a furat akkora mint a csavar, vagyis nincs mellette hely az anyának. Szétbarmolni a vázat meg nem fogom egy fék miatt, akkor inkább marad hátul a régi.
Az elsõ úgyis fontosabb, sokáig a Campa szettekhez is elég volt hátra az egy forgós fék.
Ha viszont szét tudom szedni a féket akkor azzal még próbálkozni fogok.
féket leszed, hátuljában benne van, hogy mi az (br-r600, vagy br-5600, br-4500 vagy ilyesmi hasonló jelölés)
ha ez megvan, keresel rá egy robbantott ábrát (google is segít, ha beirod, hogy például "shimano br-5600 pdf") vagy elmész a techdocs.shimano.com-ra, és rákeresel
aztán megnyitva a pdf-et kiderül, hogy van-e cikkszáma az alkatrésznek amit keresel, vagy nincs.
ha van (Y-al kezdõdik minden esetben, ha nem, akkor is) akkor azt beirod ide, és utánanézek, hogy mennyiért, mikorra és egyáltalán, beszerezhetõ-e.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2013. February 27. - 14:13

ez szuper megoldásnak tûnik!
utánanéztem, sehol se láttam, hogy külön megvásárolható lenne. jobban felszerelt bringaboltokban vajon be tudják szerezni?
mindent be lehet szerezni ami shimano es van termekkodja. Csak kerdes hogy mikor ez mennyiert. rob tudna, csak o ma BringaExpo standot epit, de majd erre iranyitom es megmondja hogy mi a helyzet.
nekem van ilyen berakva(ugy adták hozzá,nem kellet külön megvenni) de azért olyan nagyon sokat nem számit. persze van akinek ez is elég.
Igen, en is csak ugy talalkoztan eddig ilyennel hogy jott a bringahoz (Specialized Dolce modelleket raktam anno ossze nagy uzemben), es tenyleg nem szamit sokat, de mas megoldas szerintem nincs, ugyhogy egy probat meger.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2013. February 27. - 11:09

Andris, csak nem az amelyiknek a hátán UCI embléma van?
bordó-szerû végig cipzárral.
És szerintem évek óta ezt küldözgetik mindenkinek próbára, mert tavaly már jártak nálunk ezek a próba mezek, csak akkor nem lett semmi a közös mez dologból
Flickr
Posted 2013. February 27. - 08:22

allitasi lehetoseg nincs rajta, kiskezueknek (es noknek) szoktak ilyesmit adni:
http://www.moruyabic...700 Block 8.jpg
ez egy gumi "tavtarto" ami kozelebb tolja a fekkart a kormanyhoz.
nekem van ilyen berakva(ugy adták hozzá,nem kellet külön megvenni) de azért olyan nagyon sokat nem számit. persze van akinek ez is elég.