Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Rob, próbáltam PM-et írni, de nem ment.
Kérlek, ha nem okoz nagy gondot, akkor írd meg nekem a shimano wh-r500 kerék kónuszának (Y4BG98020) árát. Illetve 20 darabos 3/16"-os golyók milyen különbözõ minõségben érhetõk el? Gondolom más golyókat tesznek egy dura ace agyba mint egy szérián kívülibe...
Elõre is köszi!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,436 posts
dögöljek meg,de ma elõveszem az ünneplõs bringám. :) igaz mostanság már az ünnepnap nekem,mikor egyáltalán tekerni tudok 1 órácskát. :( holnap kezdõdik a Paris-Nice,úgyhogy tuti itt a tavasz. :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
..nekem egy Cateye lámpát tart a képen látható bilincs. A nyúlvány végén ricnis kialakítás található, amivel a lámpa szögét tudom állítani. A lámpa típusa pedig: TL-LD1100

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mert nem az en fotom, ofcoz. Fotosoppoljam meg egy kerdes miatt? :)

Eddig nem jartam szerencsevel boltban. Egy lampa tartot tudtam szerezni, ami majdnem jo, de tul szeles, es bumszli.
De majd meg probalkozom a bringaexpon is.

Btw. ha innen valaki menne, esetleg van par jegyem. ( ave@timeslip.hu )

Merida forgalmazókat kérdezz meg. Ha nem felejtem el akkor megkérdezem neked itt.

>Írtam is róla egy bejegyzést.
Szuper, ez az pontosan ami nekem kell! Remelem 31.6-oshoz valo felmegy egy OS kormanyra is.

Biztos felmegy, csak 0,15mm a különbség átmérõben.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Írtam is róla egy bejegyzést.
Szuper, ez az pontosan ami nekem kell! Remelem 31.6-oshoz valo felmegy egy OS kormanyra is.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mert nem az en fotom, ofcoz. Fotosoppoljam meg egy kerdes miatt? :)

Eddig nem jartam szerencsevel boltban. Egy lampa tartot tudtam szerezni, ami majdnem jo, de tul szeles, es bumszli.
De majd meg probalkozom a bringaexpon is.

Btw. ha innen valaki menne, esetleg van par jegyem. ( ave@timeslip.hu )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
2011-ben ilyen bilincsekkel raktam fel a kulacstartót a montim nyeregcsövére. Írtam is róla egy bejegyzést.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A bilincsen hol van topeak felirat?
Mert a Garmin tarto se Topeak termek, egy kepen vannak, az oke, de nem feltetlenul egy gyarto cuccai.

Akkor miért nem csak a bilincsrõl tettél fel képet? Az a bilincs egy egyszerû prizmatartóbilincs (valószínû 31,6-os), ami elvileg jár minden itthon eladott kerékpárhoz. Szerintem bármelyik boltban kapsz ilyet, jó esetben ingyen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A bilincsen hol van topeak felirat?
Mert a Garmin tarto se Topeak termek, egy kepen vannak, az oke, de nem feltetlenul egy gyarto cuccai.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Valaki felismeri milyen gyarto bilincse van a kepen? Pont ilyet vadaszok. (OS karmanyra)

Feltöltött kép

Topeak felirat van rajta, ami egy létezõ márka.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Valaki felismeri milyen gyarto bilincse van a kepen? Pont ilyet vadaszok. (OS karmanyra)

Feltöltött kép

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
:-)
"szerintem" és "jóárúsítva"....pfff mi jön még "köszönjük, emese" és az "ülj le, egyes" ?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Szerintem semmi probléma nincs pl. a miche performance (alias tektro 510) fékekkel, fékerõre kiválóak, csak az a fránya felirat ne lenne. Hosszú benyúlású, relatíve olcsó is (6-7-8 körüli árakon repkednek), mûködésre meg jó. Összehasonlítani a veloceval meg régi 1forgáspontyosokkal tudom, elõbbihez mérhetõek simán, a különbség nagy része felni-fékbetét függvénye lehet. Észrevehetõen erõsebb ugyan a veloce-khamsin párosítás szárazon, de nedves körülmények közt a miche-kopottmavic már combosabb. Igaz, utóbbi gyári fékbetétje erõsen hajaz valami fekete kemény mûanyagborítékra, kb hasonló anyaga van, mint az olcsó tesco value szemüvegkereteknek.

De pofátlan dolgok ezek sajnos. :-| a féktest egyetlen dolog, ott van a kar, a bowden, a felni, a betét. Ezért nem merem kijelenteni, hogy az egyforgáspontos 105-ösök rosszak, mert abból két szériához is szerencsém volt, a nyilacskáshoz, meg az 1050eshez, és elõbbi szinte kiszakította a küllõzést, míg utóbbit dísznek lehetett használni, másra nem nagyon. Megint egy semmitmondó phost.

Mellesleg, egyes gyártók nagyon elszálltak az árakkal mostanság... Úgy értem, Rose-ék alap outija 1000 euró környékén 105-ös szettel, RS-10-es kerékszettel, 8 kilós tömeggel.. Ghost Race 5000 105-tel, 8.5 kiló körül akciósan jóárúsítva ( GHOST országúti Race 5000 kerékpár - fehér-kék-zöld - 2012 - utolsó - Kerékpár webáruház & Kerékpár szerviz - Kerékpár, Kiegészítõ, Alkatrész, Házhozszállítás akár 24 órán belül, Schwinn Csepel ).. Canyon Roadlite megint ugyanezen cuccokkal, ugyanezen árban. De valamiért pl. Merida eléggé beárazta magát, még a kifutó modelljeire is, dizájnra meg (szubjektív tudom, de ha ugyanazzal szerelt ugyanott készült gépeket hasonlítunk össze, amin csak a matrica tér el, hagy nézzem már a kinézetet is..) nem olyan tetszetõsek. Szerintem.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
én is kifúrtam a Simplomatik hátsóhídját, amikor felkerültek a "modern" fékek...nem kell sokat aggódni rajta..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

De gyanítom hogy az imbuszos anya nem lesz jó mert a kockában a furat akkora mint a csavar, vagyis nincs mellette hely az anyának. Szétbarmolni a vázat meg nem fogom egy fék miatt, akkor inkább marad hátul a régi.
Az elsõ úgyis fontosabb, sokáig a Campa szettekhez is elég volt hátra az egy forgós fék.
Ha viszont szét tudom szedni a féket akkor azzal még próbálkozni fogok.

Pedig szvsz egyszerûbb lenne „szátbarmolni” a féket, azaz az imbuszos anya átmérõjére tágítani, nem is teljesen átmenõen, hanem csak kb anyahossz+1 mm mélységben (az anya irányából :) ). Ez egyetlen fúrás (fékenként), persze pontosan kell, de ha te nem akarod, bármelyik jobb bolt megteszi helyetted. Lassan tucatnyi ilyen fékkorszerûsítést hajtottam végre, általában Shimano Sora fékre cseréltem a régebbi egy forgáspontost, mert az eléggé lenyúlik. Azzal kell kezdeni az ilyesmit, hogy a lenyúlást pontosan meg kell mérni, hátul van megoldás rövidebb lenyúlású kétforgáspontos fék (azaz jobb Campa, Sh vagy Sram) odatételére pár kis fémlappal, Sheldon Brown tanácsa szerint. A modern fékek 40-50 mm közti tûrésûek, a régebbieké 45-56 mm, még régebbiek 65 mm lenyúlásúak; A Sora jó 45-55 közt. Más, pl. Tektro (pl. R539, 47-59 mm) és Longus mély lenyúlású kétforgáspontos fék is van.
A fékhídnak ezzel semmi baja nem lesz, ugyanis, ha netán vissza akarnál tenni egy régebbi, egyszerû anyacsavaros, a hídon teljesen átmenõ rögzítõcsavarú féket (bár miért tennéd), egy, az imbuszos anyával megegyezõ átmérõjû csõdarabkával, vagy akár az imbuszos anya vállának lefûrészelésével megteheted, így kitöltvén a „lötyögést”.
Különbözõ mélységû imbuszos anyák vannak, ez fõleg elsõ féknél érdekes. Legalább 5 menet legyen az imbuszos anyán a végleges állapotban, elõre méregetni kell.
Az egyik biciklimen ilyen mélyebb (55 mm) lenyúlású fékpofa-híd távolság van, így a téli sárhárítót is oda tudtam tenni.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Köszi! bár nem csak a Shimano gyárt féket... és sajnos ez sem az. Amúgy a techdocs oldalt szoktam használni, sokat segít akkor is, ha valamit szét akarsz szedni, pontosabban ha utána össze is akarod rakni

féket leszed, hátuljában benne van, hogy mi az (br-r600, vagy br-5600, br-4500 vagy ilyesmi hasonló jelölés)
ha ez megvan, keresel rá egy robbantott ábrát (google is segít, ha beirod, hogy például "shimano br-5600 pdf") vagy elmész a techdocs.shimano.com-ra, és rákeresel
aztán megnyitva a pdf-et kiderül, hogy van-e cikkszáma az alkatrésznek amit keresel, vagy nincs.
ha van (Y-al kezdõdik minden esetben, ha nem, akkor is) akkor azt beirod ide, és utánanézek, hogy mennyiért, mikorra és egyáltalán, beszerezhetõ-e.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Mivel használtan vettem ezért nem volt hozzá, biztos az elõzõ tulaj lenyelte :-)
De gyanítom hogy az imbuszos anya nem lesz jó mert a kockában a furat akkora mint a csavar, vagyis nincs mellette hely az anyának. Szétbarmolni a vázat meg nem fogom egy fék miatt, akkor inkább marad hátul a régi.
Az elsõ úgyis fontosabb, sokáig a Campa szettekhez is elég volt hátra az egy forgós fék.
Ha viszont szét tudom szedni a féket akkor azzal még próbálkozni fogok.

féket leszed, hátuljában benne van, hogy mi az (br-r600, vagy br-5600, br-4500 vagy ilyesmi hasonló jelölés)
ha ez megvan, keresel rá egy robbantott ábrát (google is segít, ha beirod, hogy például "shimano br-5600 pdf") vagy elmész a techdocs.shimano.com-ra, és rákeresel
aztán megnyitva a pdf-et kiderül, hogy van-e cikkszáma az alkatrésznek amit keresel, vagy nincs.
ha van (Y-al kezdõdik minden esetben, ha nem, akkor is) akkor azt beirod ide, és utánanézek, hogy mennyiért, mikorra és egyáltalán, beszerezhetõ-e.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

ez szuper megoldásnak tûnik!
utánanéztem, sehol se láttam, hogy külön megvásárolható lenne. jobban felszerelt bringaboltokban vajon be tudják szerezni?

mindent be lehet szerezni ami shimano es van termekkodja. Csak kerdes hogy mikor ez mennyiert. rob tudna, csak o ma BringaExpo standot epit, de majd erre iranyitom es megmondja hogy mi a helyzet.

nekem van ilyen berakva(ugy adták hozzá,nem kellet külön megvenni) de azért olyan nagyon sokat nem számit. persze van akinek ez is elég.

Igen, en is csak ugy talalkoztan eddig ilyennel hogy jott a bringahoz (Specialized Dolce modelleket raktam anno ossze nagy uzemben), es tenyleg nem szamit sokat, de mas megoldas szerintem nincs, ugyhogy egy probat meger.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Andris, csak nem az amelyiknek a hátán UCI embléma van? :)

bordó-szerû végig cipzárral.
És szerintem évek óta ezt küldözgetik mindenkinek próbára, mert tavaly már jártak nálunk ezek a próba mezek, csak akkor nem lett semmi a közös mez dologból
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

allitasi lehetoseg nincs rajta, kiskezueknek (es noknek) szoktak ilyesmit adni:

http://www.moruyabic...700 Block 8.jpg

ez egy gumi "tavtarto" ami kozelebb tolja a fekkart a kormanyhoz.

nekem van ilyen berakva(ugy adták hozzá,nem kellet külön megvenni) de azért olyan nagyon sokat nem számit. persze van akinek ez is elég.