Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts

Felulrol felrakni a bandazst nem jo otlet, hamarabb tonkremegy, ledorgoli az ember, ahogy fogja. Szoval felulrol csak szalonbiciklikre tekerunk! ;)

Nekem nem kos kormányra lesz, teljesen a stucni tövénél kezdem a tekerést, ott nem fogom sohasem a kormányt

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Felulrol felrakni a bandazst nem jo otlet, hamarabb tonkremegy, ledorgoli az ember, ahogy fogja. Szoval felulrol csak szalonbiciklikre tekerunk! ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Florian most meg van, mult heten legalabbis volt.
Amig nem kezdodnek a versenyek, szerintem biztos van.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Boccs az idézet kimaradt.
BBB BHT-05

Az a ragasztószalag feltétlenül szükséges lehet vagy anélkül is fel lehet rakni a bandázst?

Fel lehet úgy rakni, hogy ne látszódjon. Nekem legalábbis legutóbb úgy rakták fel, hogy fentrõl kezdték el és úgy haladtak lefele. A ragasztás - ami itt csak egy kis darab szigetelõszalag volt - egyáltalán nem látszik, a végét meg fogja ugye a záró dugó.

Az infót köszi!

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

BBB BHT-05

Az a ragasztószalag feltétlenül szükséges lehet vagy anélkül is fel lehet rakni a bandázst?

Nem , nélküle is fel lehet.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
A flóriános edzések meddig tartanak, vannak még márciusban is?

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts

Ha jól tippelem, hogy mire gondolsz, akkor a fékváltókar bilincs takarásához szokták használni. Nem feltétlenül mindenki, mert a bandázsolás technikájától függ a dolog, hogy kell oda, vagy sem.

Egyébként milyet vettél végül?

BBB BHT-05

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Megvettem, tetszik a tapintása. A szettben benne a bandázs, a kupak, ragasztós szalag ami nem bandázs anyagú, és 8centi hposszú bandázsdarab A kérdésem az volna csak hogy mire való a külön bandázsdarab?

Ha jól tippelem, hogy mire gondolsz, akkor a fékváltókar bilincs takarásához szokták használni. Nem feltétlenül mindenki, mert a bandázsolás technikájától függ a dolog, hogy kell oda, vagy sem.

Egyébként milyet vettél végül?

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Megvettem, tetszik a tapintása. A szettben benne a bandázs, a kupak, ragasztós szalag ami nem bandázs anyagú, és 8centi hposszú bandázsdarab A kérdésem az volna csak hogy mire való a külön bandázsdarab?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

értem, és esetleg van vmi ismertetõ jele annak h fékváltókarhoz való?

ez esetleg megfelelõ lenne?
Shimano 105-ös elsõ váltó « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Köszönöm!

Amik úgy néznek ki, mint egy mai váltó. Egyébként mindegyikben benne van a kódja/típusa, az alapján meg tudod nézni, hogy az már fékváltókaros rendszer volt-e. A linkelt váltó nem lesz jó, mert az 10-es rendszerekhez készült, keskeny a terelõ ketrece.
Milyen szakember az, aki nem tudja, hogy nem kompatibilisek a régi alsócsöves rendszerekhez készült elsõ váltók a fékváltókarokkal?

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
hmmm.. most meg nem mondom, hogy mozog-e az elsõ váltóm elõre-hátra is, vagy csak oldalirányban, de emlékeim szerint csak oldalirányban. Igaz, én azt a 105-öst nem is shimano fékváltókarral használom, szóval ki tudja.. Nekem ég-föld a fékváltókar-alsócsöves váltókar az elsõ átdobónál, elõbbivel annyival könnyebb-precízebb a váltás, szinte mikrométerenként mozgatható a terelõlap, így nagyon ritkán ér bele a lánc, ha mégis, egy klikk, és probléma megoldva.

Egyébként a hajtókar-középrész tömege mennyire kritikus? Oké, tudom, hogy rengeteget lehet spórolni rajta (pl. a Mirage UT majd' 90 deka, acél lánctányér..), de eléggé alacsonyan van, s közel a gép közepéhez ahhoz, hogy a menettulajdonságokat ne rontsa nagy mértékben egy ott levõ plusz tömeg..

A campa hátsó váltók elég súlyosak, nem? Nekem a konyhamérleg a tricolor 600-ra 223 grammot mutatott, a campa athena (94) meg 280 fölött van.. A veloce szintén 260 körüli tömeggel utazik, ez azért elég durva különbség.. no nem, mintha az én szintemen számítana, de tudom, hogy viszonylag sokat lehet nyerni egy bicaj tömegén akár kisebb részek cseréjével is (itt pl. kormány-kormányszár-nyeregcsõ mind-mind ritchey logic, ami hát.. nem a lepkesúlyról ismeretes..)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Upsz, ez aztan nagy meretu vaz...
http://blog.cyclesur...nished-bike.jpg

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Pl ez fékváltókar kompatibilis 105-bõl(oldalirányba mozog):http://hilarystone.c...no-105-FD-9.jpg ,ez meg nem(hátulról elõrefele mozog):http://imgs.inkfrog....D_Double_03.JPG .Ugyanez van RX100-ban is ahogy Jani is írta.A lényeg,hogy oldalirányba mozogjon,ne hosszanti irányba.
GT-Atee

Hangya90

Hangya90

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Rx100-ból is (sõt 105-bõl és 600-ból is) létezik olyan, ami nem fékváltókar kompatibilis.

értem, és esetleg van vmi ismertetõ jele annak h fékváltókarhoz való?

ez esetleg megfelelõ lenne?
Shimano 105-ös elsõ váltó « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Köszönöm!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm a gyors választ!! Azt elfelejtettem leírni h a boltban rx100-as átdobóval ugyanezt csinálta,de akkor megprobálok keresni a neten egy használt 105-öset.csak emiatt nem szeretnék feleslegesen vásárolni:(

esetleges ötleteket tippeket még szivesen fogadok!!
Köszönöm!!

Rx100-ból is (sõt 105-bõl és 600-ból is) létezik olyan, ami nem fékváltókar kompatibilis.

A sebesség mindent megold.

Hangya90

Hangya90

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Ahoz a fék/váltókarhoz tudomásom szerint nem jó a 300ex-es elsõváltó,más irányba tolja a láncot.Nézzél hozzá 8-as fék/váltókaros elsõvátót,van 105-ben is.

Köszönöm a gyors választ!! Azt elfelejtettem leírni h a boltban rx100-as átdobóval ugyanezt csinálta,de akkor megprobálok keresni a neten egy használt 105-öset.csak emiatt nem szeretnék feleslegesen vásárolni:(

esetleges ötleteket tippeket még szivesen fogadok!!
Köszönöm!!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Ahoz a fék/váltókarhoz tudomásom szerint nem jó a 300ex-es elsõváltó,más irányba tolja a láncot.Nézzél hozzá 8-as fék/váltókaros elsõvátót,van 105-ben is.
GT-Atee

Hangya90

Hangya90

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!!

Elég összetett kérdésem lenne.
kezdem az elején adott egy tricolor 600-as fékfáltókar(8sp)
hátulra vettem új agyat új sram sorral (8sp) új lánc valamint hátul a régi shimano exage300-as váltó(7sp de tökéletes a váltókarral illetve a 8as sorral)
elöl is az exage 300-as átdobó hozzá való dupla tányér vmi a tricorol 600-as fékváltó.
A gond az ott kezdõdik, h hátúl a váltás tökéletes(8-7-6-5 ös fogaskerekeken majd elkezd beleérni az átdobóba a lánc(nagytányéron az elsõ váltó),ekkor leváltok a kicsire és szépen megy a 5-4-3-as fogaskerék majd megint kerreg.
Erre énis azt mondanám h beállítás,DE!! szakember csinálta (Herce Hurca bringabolt) vagy az alsó fogaskerekeken jó vagy a felsõkön. oylan mintha a kar nem tolna eleget a finombeállításnál...
a régi rendszerrel (hátul 7-es sor és régi lánc vmint régi kerékszett)tökéletes volt!!

esetleg még annyi infó,h multkor mikor mentem haza az elsõ váltóm megszorult nem tudtam vele váltani de tudtam h megy a boltba és be lesz álítva minden nem foglalkoztam vele.

Elromolhat így a váltókar vagy a tricorol átdobót kéne használnom?? kérlek segítsetek mert tippem sincs h mihez nyúljak...

köszönöm a segítséget!!!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Dehogynem csinal. A kerdojel jobb oldali ive tamaszkodik a testen, azt csinalja. Ha nem lenne a hajlitas rajta, csunya kopasok lennenek ott. Persze nem kell teljes kerdojel, ez igaz.
Ezen nincs is.
http://forums.roadbi...aurrdspring.jpg

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
én is azt gondoltam volna, de nem. a mi funkcionalitárius agyunk sehol nincs az olasz linkséghez, szóval a kérdõjel nem csinál semmit, a váltójuk meg mûködik, mocsokban, esõben, fagyban, kutyaszarban :-)