Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Petter78: 5.1%... say no more.
De kivancsiva tettel, meg is neztem a stravan. Az utolso 2km alig emelkedik, Porte egyebkent 1:20 alatt tette meg az utolso km-t, 46-os atlaggal!

De ott a reszido 5.5km-nel, az ugye 11:24 volt Portenak.
Ez a szakasz atlagban 5.5%, 301metert emelkedik. Vagyis 1584-es VAM. Ez mar eleg dofi, ilyen lapos hegyen. Ahogy Kelly mondta: "this can't be right" ;)
Egyebkent 5.5km-nel Porte 7mp-vel gyorsabb volt, mint Wiggins tavaly...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kicsit OFF, de talán érdekes.
Tegnap még pont elkaptam a Párizs-Nizza utolsó szakaszának végét. Col 'd Eze Idõfutam, 9.6 km - 470m szint. A nyertes Porte 19:30 körüli idõt ment. Ez kiszámolva kb.1450m emelkedés óránként. Ez nem is olyan sok! Anno azért simán mentek 1600-1700 m/órákat nem? Lehet, hogy tényleg tisztul a sport?
Ha azt nézzük, hogy egy amatõr is simán tud akár 1100-1200m/órát hegyi idõfutamon 20-30 percen át.
Csak a miheztartás végett ha valaki Esztergomból megy föl Dobogókõre akkor ahol bemész az erdõbe és ahol elkezd tényleg emelkedni az út (a dupla visszafordító kanyartól) onnantól 9 km Dobogókõ és 470m a szint. Na itt kéne 20 perc alatt felérni. (Egyébként pont itt tekertem most a hétvégén és száraz az út)

Azt hiszem errõl beszéltünk már, lapos emelkedõn (az 5% az az) nem jön össze a profiknak sem a sok szintemelkedés és most még szezon eleje van, a fél mezõny még anaerobban nem edzett ebben a szezonban.

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Kicsit OFF, de talán érdekes.
Tegnap még pont elkaptam a Párizs-Nizza utolsó szakaszának végét. Col 'd Eze Idõfutam, 9.6 km - 470m szint. A nyertes Porte 19:30 körüli idõt ment. Ez kiszámolva kb.1450m emelkedés óránként. Ez nem is olyan sok! Anno azért simán mentek 1600-1700 m/órákat nem? Lehet, hogy tényleg tisztul a sport?
Ha azt nézzük, hogy egy amatõr is simán tud akár 1100-1200m/órát hegyi idõfutamon 20-30 percen át.
Csak a miheztartás végett ha valaki Esztergomból megy föl Dobogókõre akkor ahol bemész az erdõbe és ahol elkezd tényleg emelkedni az út (a dupla visszafordító kanyartól) onnantól 9 km Dobogókõ és 470m a szint. Na itt kéne 20 perc alatt felérni. (Egyébként pont itt tekertem most a hétvégén és száraz az út)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

tudom, hogy sokan leszólják, de ha nagyon vágynék pl egy drága alkatrészre/vázra, akkor megvenném áruhitelre. 200e ft esetén fizetném mondjuk 10 hónapig és lenne rajta +1 hónapnyi bukóm/költségem

200eft az nem drága, arra nem vennék fel hitelt. :)
De tudod, az ember frank hitel mellett egy idõ után úgy gondolja: hitelt soha többet, semmire.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
tudom, hogy sokan leszólják, de ha nagyon vágynék pl egy drága alkatrészre/vázra, akkor megvenném áruhitelre. 200e ft esetén fizetném mondjuk 10 hónapig és lenne rajta +1 hónapnyi bukóm/költségem

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Exile: Dehogynem, ez egy marhasag.
Azt hiszed, az osszes Audis, BMW-s maffiozo? Biciklibol a legjobbat megvenni sem olyan nagy kunszt, egy olcso auto tobbe kerul.

Nem, ez élettapasztalat...
(Vagy én szúrtam el nagyon valahol valamit?)
Egy autó azért családi körben is más prioritási szinten mozog, a biciklire meg hát... ami jut.
Persze én is szeretnék egy ilyen alkatrész-szettet - mint ahonnan ez a téma elindult - de megengedhetetlen luxusnak tartanám. Mindenesetre nagyon sok "felesleges" jövedelemmel kell rendelkezni ahhoz, hogy az alapvetõ szükségletek kielégítése után - meg azon szükségletek után, amelyeket kénytelen vagy a magadé elé sorolni - valaki még ilyesmit is megengedhessen magának.

A "maffiózó" persze poén volt, a sarkítás eszköze. Mindenesetre, aki mondjuk X6-ost vesz, nem áll minden gyanún fölül...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Én a 100éves limitált szettet fogom majd megvenni, ha addig be nem csõdölteti õket a két S. Ráépítem majd egy akkori titánvázra, megyek vele egy kört, aztán kiakasztom a falra. Az lesz a hagyatékom, ami majd apáról fiúra száll :D

Rob4bike nál ki van téve árral a szett. Valami olyasmi, hogy elõlegbe ki kell fizetni egy jelentékeny részét. (gondolom csak akkor állnak neki) a másik részletet meg átadáskor.

Rob4bike - 80. VFORDULS CAMPAGNOLO BORA ULTRA CULT KERKSZETT

Rob4bike - 80. VFORDULS CAMPAGNOLO SUPER RECORD 11S SZETT
11:38:11 IM 2012

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Azt hiszed, az osszes Audis, BMW-s maffiozo? Biciklibol a legjobbat megvenni sem olyan nagy kunszt, egy olcso auto tobbe kerul.

Henger mutatott nemrég egy dákia logánt, aminek az új ára 3 milla körül van, és igénytelen, rossz, csúnya, de legalább autó. Aminek ugyebár biztosítás, benzinköltség..

Csak ez is bicikli végtére.. az olcsó sok bosszúságot tud okozni, a jó ár-érték arányú meg sok örömet.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Egyik se drágább a szokásosnál, csak már régóta tart... Mondjuk a zeneiskolába már nem járhat diák-áron, mert már elmúlt 18.
(Ami a matekot illeti: mérnök vagyok, tehát felvételiztem meg szigorlatoztam is belõle. Sõt, régen korepetáltam is diákokat, de családon belül ez valahogy nem mûködik... )
Csak azért tódítom még az off témát, mert én is a külföldön szerencsét próbálást akartam még javasolni, de valahogy kimaradt. De most már befe.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Vejnecske:

OFF

Hogy "megvigasztaljak", soha nem fogsz ahhoz eleget keresni, hogy egy ilyet megvehess. Legalábbis "szokványos" életvitel mellett. Mert addigra már más lesz a prioritás. Én pl. már egész komoly biciklit tudnék venni egyhavi nettó fizetésembõl - ha közben nem kéne enni, rezsit fizetni, hitelt törleszeni, autót tankolni, gyereket eltratani... Az épített montimban pl. teló sincs. Van helyette háromlábú befogadott macskánk, akinek az állatorvosi kezelésére költött pénzbõl már egy Fox is kijött volna. A lányom matek korepetálásának meg zeneiskolai tandíjából meg egy komplett Speci FSR...

Hacsak nem leszel gazdagon honorált mûvész, vagy valami ritka, keresett szakma elismert mûvelõje. (Vagy gengszter, de hogy nézne ki egy maffiózó biciklin?) Aztán lehet, hogy a gyerekeid akkor is tojnának a biciklialkatrészre, inkább iPhone 15-öt vagy Louis Vuitton fürdõruhát fognak akarni...

OFF/2
Nagyon drága zeneiskolába jártahatod a lányodat , vagy inkább a matekkorrepetítorotok szeretnék lenni?
Amúgy igazad van.Itthon legalábbis.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Vejnecske:

OFF

Hogy "megvigasztaljak", soha nem fogsz ahhoz eleget keresni, hogy egy ilyet megvehess. Legalábbis "szokványos" életvitel mellett. Mert addigra már más lesz a prioritás. Én pl. már egész komoly biciklit tudnék venni egyhavi nettó fizetésembõl - ha közben nem kéne enni, rezsit fizetni, hitelt törleszeni, autót tankolni, gyereket eltratani... Az épített montimban pl. teló sincs. Van helyette háromlábú befogadott macskánk, akinek az állatorvosi kezelésére költött pénzbõl már egy Fox is kijött volna. A lányom matek korepetálásának meg zeneiskolai tandíjából meg egy komplett Speci FSR...

Hacsak nem leszel gazdagon honorált mûvész, vagy valami ritka, keresett szakma elismert mûvelõje. (Vagy gengszter, de hogy nézne ki egy maffiózó biciklin?) Aztán lehet, hogy a gyerekeid akkor is tojnának a biciklialkatrészre, inkább iPhone 15-öt vagy Louis Vuitton fürdõruhát fognak akarni...

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Az a nyolcvanadik évfordulós gruppó... Biztos nagyon olcsó, keresek rá pre-ordert..

Mire elvileg egész jól fizetõ munkám lesz, addigra kijön a csentenáriós is, az majd szép ajándék lesz valamelyik gyerkõcnek..

Egyébként aki kicsit autentikusabb, mit lehet tudni a Power Torque-Ultra Torque rendszerek közti különbségrõl, illetve a QuickShift-UltraShiftrõl? Mert korábban pl. a campa hajtányok alja (Mirage-Veloce-Centaur) is UT-vel készült, ma meg már csak chorus s attól fölfelé találtatik UT rendszerrel, ahogy néztem (más kérdés, hogy azon boltocskák itthon (Biondo, BikeExpress, TuttiBringa) akik ilyesmit forgalmaznak, kifejezetten csak UT rendszerû hajtányokat forgalmaznak még Veloce szinten is.

Miben kevesebb-jobb-rosszabb-több egyik rendszer, mint a másik?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a stucnitól kezdett bandázs hamar felrojtosodik

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Sosem tetszett a Campa,

Nem leszünk jóba! :D

Egyébként azóta is szorgosan veszem a lottót, hátha... Ha bejön az 5-ös, veszek magamnak 2 szettet ebbõl. Az egyiket a falra, a másikat meg használatra.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Gyönyörû :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Álomgép.. egy Crisp titánváznál kevés jobb választás lenne ennek a szettnek.
11:38:11 IM 2012

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sosem tetszett a Campa, de ez igazán pofás. :)

Ridley Noah Fast 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.436 hozzászólás
a nyolcvanadikra:

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Felulrol felrakni a bandazst nem jo otlet, hamarabb tonkremegy, ledorgoli az ember, ahogy fogja. Szoval felulrol csak szalonbiciklikre tekerunk! ;)

Nekem nem jött le, stabilan ott van még most is, csak már nagyon elkoszolódott, azért akarom cserélni.