Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
vonat szerelvenyekre?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

gemesif

gemesif

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Tud valaki 'forrast' hasznalt szerelvenyekre?
Igenyes cuccok, olcson...
Az ebay jo lenne, de 'messze van', maceras...

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

Megvan mi lesz az uj kormanyom.
Superleggera

A tokeletes forma es tenyleg csak 180-185g. Lehet ebben a honapban a gyerek nem kap kindertojast. ;)
De csak ha tenyleg raszanom magam a cserere, vegulis a mostani is nagyon jo.

ez tényleg jól néz ki, de én azért kiprobálnám mielõtt kiadom a 31 db kindertojás árát :D (ha csak ennyi lenne az ára)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
" A résztáv nem azt jelenti, hogy maxon tolod neki, hanem hogy adott idõtartamot adott intenzitáson edzel. Akár GA1-ben is lehetne résztávozni, de annak túl sok értelme nincs. Télen GA2-ben és K3-ban fejlesztek erõt. " alighanem értem :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Megvan mi lesz az uj kormanyom.
Superleggera

A tokeletes forma es tenyleg csak 180-185g. Lehet ebben a honapban a gyerek nem kap kindertojast. ;)
De csak ha tenyleg raszanom magam a cserere, vegulis a mostani is nagyon jo.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ot ismeri valaki szemelyesen?
myworld.ebay.com/velossimo/

Az itteni Andris szponzora (volt?).

"én jelenleg is aerobban résztávozok hegyen. " ezt hogyan csinálod MJani? nagy az aerob zónád vagy gyenge az intenzitás?

A résztáv nem azt jelenti, hogy maxon tolod neki, hanem hogy adott idõtartamot adott intenzitáson edzel. Akár GA1-ben is lehetne résztávozni, de annak túl sok értelme nincs. Télen GA2-ben és K3-ban fejlesztek erõt.

A sebesség mindent megold.

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
www.velossimo.hu - Velossimo Kft. - Új és használt kerékpárok, alkatrészek és kiegészítõk

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ot ismeri valaki szemelyesen?
myworld.ebay.com/velossimo/

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
"én jelenleg is aerobban résztávozok hegyen. " ezt hogyan csinálod MJani? nagy az aerob zónád vagy gyenge az intenzitás?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
En ugy tudok hegyre (6%) aerob menni, hogy viszonylag alacsony pedalfordulattal (70 alatt) tekerek. Ez persze nem gond, mert pont ez van eloirva. :)
Igaz ilyenkor van meg 2 fokozatom, de a nekem kenyelmes fordulathoz az is keves lenne.

Sikon magas pulzust tartani nekem is nehez, nem szokott menni, foleg nem egyenletes pulzussal menni.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
használom, amint emelkedik mindig leteszem kónuszra!

egyébként kb. én is erre gondoltam, ezért mentem idén hosszú laza etapokat, hegyre is most menetem elõször. Az 53-as tányért meg lassan csak lejtõn váltom. síkra is bõven jó a 39. Ahogy ezért próbálgattam résztávozni magasabb intenzitáson 5-10 perceket jobban megy mint 1 éve.

Edzetlen vagy aerobban, én jelenleg is aerobban résztávozok hegyen. Régen nekem is nehezen ment síkon a magas pulzust tartani, de amióta országútizom ugyanúgy megy mint hegyen.

Használd hegyen a váltót. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

És ezt hogyan lehet kivitelezni pl. hegyen? Ha abszolút kényelmesen megyek valahova föl ami kicsit is emelkedik akkor is bõven belenyal a pulzusom az anaerobba. Jó tudom, akkor maradjak a síkon. Nekem hegyen sehogyan sem megy ez. Az viszont érdekelnek, hogy ti hogy vagytok azzal, hogy hegyen simán megyek fél órát 85%-on, de síkra (idõfutam) valahogy ezt nem tudom átvinni. Az tény, hogy idõfutam versenyen még nem indultam, lehet, hogy ott a versenydrukk segít ebben, nem tudom.
amúgy mennyit menetek mostanában? (óra/hét)

Edzetlen vagy aerobban, én jelenleg is aerobban résztávozok hegyen. Régen nekem is nehezen ment síkon a magas pulzust tartani, de amióta országútizom ugyanúgy megy mint hegyen.

Használd hegyen a váltót. :)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
[quote name='MJani01']Tavaly vagy tavalyelõtt volt az, hogy Fejes Gabi rommá vert minket versenyeken és õ is még csak aerobba edzett akkor.

És ezt hogyan lehet kivitelezni pl. hegyen? Ha abszolút kényelmesen megyek valahova föl ami kicsit is emelkedik akkor is bõven belenyal a pulzusom az anaerobba. Jó tudom, akkor maradjak a síkon. Nekem hegyen sehogyan sem megy ez. Az viszont érdekelnek, hogy ti hogy vagytok azzal, hogy hegyen simán megyek fél órát 85%-on, de síkra (idõfutam) valahogy ezt nem tudom átvinni. Az tény, hogy idõfutam versenyen még nem indultam, lehet, hogy ott a versenydrukk segít ebben, nem tudom.
amúgy mennyit menetek mostanában? (óra/hét)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hat igen, azt ma sem ertem, nehezen hiheto, hogy 400 Wattot annyira konnyed aerob modon tol.

Tavaly vagy tavalyelõtt volt az, hogy Fejes Gabi rommá vert minket versenyeken és õ is még csak aerobba edzett akkor.

>kezd az az érzésem lenni, hogy a SKY-on kívül mindenki elfelejtett biciklizni.
Ugye? Nem vagy egyedul ezzel...

Már tavaly is mondtam, hogy õk az új US Postal. :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

tudom, hogy sokan leszólják, de ha nagyon vágynék pl egy drága alkatrészre/vázra, akkor megvenném áruhitelre. 200e ft esetén fizetném mondjuk 10 hónapig és lenne rajta +1 hónapnyi bukóm/költségem

Elvileg pont ezt nem lenne szabad: fogyasztást hitelbõl finanszírozni. Széchenyi ilyen témájú könyve sem errõl szólt anno, hanem termelõ beruházások beindításáról. Ilyen kicsiben persze tökmindegy, nekem is "0% THM" akció keretében vett monitorom van. De aki autóval játszott el hasonlót, azok közül sokan csúnyán megszívták... Nem szabad egyenlõségjelet tenni a "vágyom rá" és a "szükségem van rá" közé.
Ha fiatal vegy és egyedül élsz, akkor megteheted azt is, hogy megkoplalod a vágyott vázat, vagy akármit. De családdal ilyesmi már nem jöhet szóba...
Sokminden eszembe jut még a témáról, de az már nagyon messzire vezetne az országúti kerékpározástól, úgyhogy inkább lakatot teszek a billentyûzetemre.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>kezd az az érzésem lenni, hogy a SKY-on kívül mindenki elfelejtett biciklizni.
Ugye? Nem vagy egyedul ezzel...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat igen, azt ma sem ertem, nehezen hiheto, hogy 400 Wattot annyira konnyed aerob modon tol.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

MJani, Az lehet, hogy van aki meg nem edzett anaerobban (pl. en se, hogy egy komoly peldat hozzak ;)), de hogy aki az elejen ott van, az tuti.

Froome pl. a Tirreno szombati szakaszan az utolso kilometeren (~2'20") 510 Wattot tolt.

Nem feltétlenül, láttad te is azt a teljesítmény diagramot, ami valamelyik idõfutamán készült.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Hát ja... ha az utolsó 1,5-t kivesszük belõle akkor más azért a helyzet!

http://www.cols-cycl...ourbes/1066.gif

Porte, Wiggins, Froome mint referencia...kezd az az érzésem lenni, hogy a SKY-on kívül mindenki elfelejtett biciklizni. De ott van még Uran is (monduk ilyen névvel értem ha jól megy) meg a másik kolumbiai cimbije - Cataldo talán. Ahol elindulnak ott nyernek is (vagy minimum dobogó)

MJani, Az lehet, hogy van aki meg nem edzett anaerobban (pl. en se, hogy egy komoly peldat hozzak ;)), de hogy aki az elejen ott van, az tuti.

Froome pl. a Tirreno szombati szakaszan az utolso kilometeren (~2'20") 510 Wattot tolt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts