Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

régebben a triatlonosok mentek kisebb kerékkel (571 mm),ne kérdezzétek milyen koncepció volt benne,mert nem tudom. oda pont jó volt az 56-os lánctányér,mert kb kiadta a sima 622 kerekekkel elérhetõ áttételeket.

akkor ez a megoldás :) ez eszembe sem jutott.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
ezzel a szettel meg lehetne építeni egy frankó kis bianchi-t: Campagnolo Record Titanium szett « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

Lánctányérok: 56X42
ez kinek készült? :confused:

régebben a triatlonosok mentek kisebb kerékkel (571 mm),ne kérdezzétek milyen koncepció volt benne,mert nem tudom. oda pont jó volt az 56-os lánctányér,mert kb kiadta a sima 622 kerekekkel elérhetõ áttételeket.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nem oregszik. 2007 pedig nem is olyan regi.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts

Vigyel magaddal egy hozzaertot.
Vagy vigyetek el kozosen egy Pinarellot forgalmazo helyre "atvizsgalasra".

Autonal ez teljesen bevett dolog, ha nem titkol semmit, akkor az eladonak sem lesz kifogasa ellene, nekem nem lenne.

Koszonom, szivem szerint ezt tennem, de sajnos hijan vagyok hozzaerto ismerosnek.
Valaki irta, hogy ez 2007 koruli modell, letezo dolog karbon vazaknal az "oregedes" illetve az ebbol adodo gyengules?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
55 es 56 jellemzoen idofutamokra keszult.
A nagyobb lanctanyerral egy valtas hatul kisebb valtozast okoz a pedalfordulatban.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
komolyabb szettet érdemelt volna a váz Colnago B-Stay Matuz Mester mûhelyébõl « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Régen elég volt sok minden, mert nem volt más. Ma pörgõsebbek a versenyzõk és soknak mégsem elég az 53/11.

És nyilván sokkal jobb kokszokat nyomnak beléjük. :)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Miért pucolod 500km után?

Én berheltem magamnak láncmosót, mert ami kapható, az pici. Ebbe belefér fél liter oldószer, és max 200km-ként átpörgetem a láncot rajta. Hiába olajozom rendszeresen megfelelõ olajjal, csak összeszedi a szemetet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

53x12 elég volt mindenhová(nem csak magyarországra) 56x12 lehet hogy Paris-Brest-Paris derny versenyre készült.

Régen elég volt sok minden, mert nem volt más. Ma pörgõsebbek a versenyzõk és soknak mégsem elég az 53/11.

A sebesség mindent megold.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
53x12 elég volt mindenhová(nem csak magyarországra) 56x12 lehet hogy Paris-Brest-Paris derny versenyre készült.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
12-es volt akkor a legkisebb lánckerék.

A sebesség mindent megold.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

egy jól sikerült fotó,errõl a szép dura ace hajtókarról: Shimano FC 7410 Dura Ace hajtómû « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
egy jól sikerült fotó,errõl a szép dura ace hajtókarról: Shimano FC 7410 Dura Ace hajtómû « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Ez eredeti váz. Nekem is ilyen van, 2007-es széria. A kamu pinarello vázak 99,9 %-a mind dogma, dogma 2 típusú.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Miért pucolod 500km után? ha rendes olajat használsz és nem kened agyon (olajozás után átpörgeted és a külsõ részét majdnem szárazra törlöd) akkor nem szedi össze a port. Én is 500-1000 km után veszem le a láncot de azért mert egyszerre többet használok és cserélgetem õket. Nekem sosem kellett pucolnom, max ronggyal áttörölni.
Én 10-es patentszembõl eddig csak olyat láttam amit szinte kínszenvedés volt szétszedni, annyira szoros volt (nem olyan mint a 8 meg 9 sebis patenszemek, annál sokkal szorosabb) ezért én ehhez vettem is egy szétszedõ fogót.
Egyébként Sram szerint 1 patentszem 1-szer használatos (1 szét és összerakás) aztán kuka. Én a mostani lánc szettemhez legalább 15-ször szedtem már szét és tény, hogy kopik. Most már 7-8000 km és 15-20 szétszedés után nem kell hozzá a szerszám.
A következõ láncszetthez újat fogok használni.

1-et!
sokat szeded szét úgyis amikor kitakarítod a hajtást.
1 lánc kb 5000km, 500km-enként pucolás-->10szétszedés, az már elég sok

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Ma defektet kaptam a téli bringámmal, ebben még nem lenne semmi érdekes, viszont itthon kaptam a görgõn. Ráadásul 1,5 óra után. :-) Ez nekem nem jelenthet mást, mint ideje eltenni mert itt a tavasz.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Hali! Egy kérdésem lenne. Vettem egy Connex X-link-et 10 sebességes láncomhoz. Az lenne a kérdésem ha az elkövetkezõkben cserélem a láncot akkor a patentszemet is cseréljem vagy az maradhat? Ha nem kell cserélni a patentszemet akkor kb. mennyi láncot bir ki egy szem?

1-et!
sokat szeded szét úgyis amikor kitakarítod a hajtást.
1 lánc kb 5000km, 500km-enként pucolás-->10szétszedés, az már elég sok
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Vigyel magaddal egy hozzaertot.
Vagy vigyetek el kozosen egy Pinarellot forgalmazo helyre "atvizsgalasra".

Autonal ez teljesen bevett dolog, ha nem titkol semmit, akkor az eladonak sem lesz kifogasa ellene, nekem nem lenne.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
hi,

nem tudok érdemben segíteni, de elsõ bringának nagyon király választás