Szep a Reacto, csak nem biciklizesre valo. Buntet rendesen.
Mi baj van vele?
..azt sem mondom, h majd a következõ mérethelyes lesz. Nyakig vagyok egy rekumbens projektben.L méretnek 575 mm a felsõcsöve? az tényleg nagy a 175 cm magassághoz. kettõvel kisebb (SM) 545-el lenne talán megfelelõ.
Ridley Noah Fast
Az én "szar"-om
, L-es méretû és 175cm vagyok. Az év végén kicseréltem a kormányt, nyeregcsövet, stucnit, nyerget és az istenért sem sikerült magamhoz beállítani. Az elõzõ alkatrészekkel semmi bajom nem volt. A mostaniakkal meg fájt a derekam, a térdem és Q..va kényelmetlen lett a gép. Tegnap voltam egy BG Fit beállításon ahol fény derült a következõkre. A váz természetesen nagy, a kormányom széles. A nyeregmagasság és távolság messze nem volt a helyén. A stopli szintén. A cipõ orrába kellett valami spec betét ami elbillenti egy kicsit a lábfejem. A beállítás elvégzése alatt fokozatosan javult a komfortérzetem, bár én egy kicsit magasnak találom az üléspozíciót, de azt gondolom sokat javult a helyzet. Jövõ szombaton megyek egy 300km-es távot a Bakony és környékére, majd akkor tudok érdemben nyilatkozni és visszajelezni a beállítást végzõ szakembernek.
Alacsony volt a nyereg és túl hátul pozicionáltam, a stoplit pedig a lábfejem mûszeres megmérése után valami kütyübe fogva állították be. A cipõbe a betét szintén egy mérés után került bele. Ne gondoljatok óriási változásokra, 3 óra volt a vizsgálat és beállítás, eközben tekertem görgõn. Érezhetõ volt a különbség, de ezt majd egy több órás, hosszabb tekerés után tudom eldönteni és meghatározni.Kíváncsi vagyok a tapasztalatodra, gondolom többen is várjuk majd.
Mi volt a lényeges eltérés a két beállítás között?
Ridley Noah Fast
Az én "szar"-om
, L-es méretû és 175cm vagyok. Az év végén kicseréltem a kormányt, nyeregcsövet, stucnit, nyerget és az istenért sem sikerült magamhoz beállítani. Az elõzõ alkatrészekkel semmi bajom nem volt. A mostaniakkal meg fájt a derekam, a térdem és Q..va kényelmetlen lett a gép. Tegnap voltam egy BG Fit beállításon ahol fény derült a következõkre. A váz természetesen nagy, a kormányom széles. A nyeregmagasság és távolság messze nem volt a helyén. A stopli szintén. A cipõ orrába kellett valami spec betét ami elbillenti egy kicsit a lábfejem. A beállítás elvégzése alatt fokozatosan javult a komfortérzetem, bár én egy kicsit magasnak találom az üléspozíciót, de azt gondolom sokat javult a helyzet. Jövõ szombaton megyek egy 300km-es távot a Bakony és környékére, majd akkor tudok érdemben nyilatkozni és visszajelezni a beállítást végzõ szakembernek.
Ridley Noah Fast
Szabad kérdeznem a magasságod?Én az L-est 100mm-es stucnival(kormányom nagy elõrenyúlású) és szintén hátranyúlás nélküli nyeregcsõvel(mint minden bringám)használom,így kényelmes.
Nekem 2 meridám van, egy road race 904 és egy scultura. Amikor az alut vettem ( 2010-ben ) , 4 méretben láttam. Az aluval kapott 120-as stucni nagyon hosszú volt, derekam nem bírta.
Most 90-es, és jó.A sculturán 100-as stucni , hátrahajlás nélküli üléscsõ, az kényelmesebb. 190 cm a magasságom.
Mindkettõt jónak tartom, szeretem, a carbon sem volt ijesztõen drága.
pedig akkor is 6 féle méret volt
Road Bike - Road Race HFS series - Road Race HFS 905-com - Merida Bikes International
Én ezekrõl a Merida méretekrõl tudok:XXS-XS-S-S/M-M/L-L-XL.Aki ezekbõl nem tud választani,azt tudom sajnálni.
Irjatok már légyszives olyan új aluvázszettet(fullcarbon villával) amit itthon be lehet szerezni 80-100eft környékén.Kiváncsi vagyok mit ajánlanátok a "szar" Merida helyett.
Én ezekrõl a Merida méretekrõl tudok:XXS-XS-S-S/M-M/L-L-XL.Aki ezekbõl nem tud választani,azt tudom sajnálni.
Irjatok már légyszives olyan új aluvázszettet(fullcarbon villával) amit itthon be lehet szerezni 80-100eft környékén.Kiváncsi vagyok mit ajánlanátok a "szar" Merida helyett.
"A merida szûk méretkínálatára utalhat S, M, L, XL.
Tény, hogy az üléscsõ és kormányszár kiválasztása nagyobb odafigyelést igényel. ( Saját tapasztalat ) "
ez 4 méret, ellenben évek óta 6-7 (tipusfüggõ) méret van belõlük.
valóban az ész (vagy tapasztalat) nélkül választott 54/56-os nekem (176) is nagy volt. de az a user hibája is volt.