Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Szep a Reacto, csak nem biciklizesre valo. Buntet rendesen.

Mi baj van vele?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szep a Reacto, csak nem biciklizesre valo. Buntet rendesen.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Kb:185-187cm.

Szabad kérdeznem a magasságod?

GT-Atee

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

L méretnek 575 mm a felsõcsöve? az tényleg nagy a 175 cm magassághoz. kettõvel kisebb (SM) 545-el lenne talán megfelelõ.

..azt sem mondom, h majd a következõ mérethelyes lesz. Nyakig vagyok egy rekumbens projektben. :)

Ridley Noah Fast 

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Az én "szar"-om :D, L-es méretû és 175cm vagyok. Az év végén kicseréltem a kormányt, nyeregcsövet, stucnit, nyerget és az istenért sem sikerült magamhoz beállítani. Az elõzõ alkatrészekkel semmi bajom nem volt. A mostaniakkal meg fájt a derekam, a térdem és Q..va kényelmetlen lett a gép. Tegnap voltam egy BG Fit beállításon ahol fény derült a következõkre. A váz természetesen nagy, a kormányom széles. A nyeregmagasság és távolság messze nem volt a helyén. A stopli szintén. A cipõ orrába kellett valami spec betét ami elbillenti egy kicsit a lábfejem. A beállítás elvégzése alatt fokozatosan javult a komfortérzetem, bár én egy kicsit magasnak találom az üléspozíciót, de azt gondolom sokat javult a helyzet. Jövõ szombaton megyek egy 300km-es távot a Bakony és környékére, majd akkor tudok érdemben nyilatkozni és visszajelezni a beállítást végzõ szakembernek.

L méretnek 575 mm a felsõcsöve? az tényleg nagy a 175 cm magassághoz. kettõvel kisebb (SM) 545-el lenne talán megfelelõ.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Kíváncsi vagyok a tapasztalatodra, gondolom többen is várjuk majd.
Mi volt a lényeges eltérés a két beállítás között?

Alacsony volt a nyereg és túl hátul pozicionáltam, a stoplit pedig a lábfejem mûszeres megmérése után valami kütyübe fogva állították be. A cipõbe a betét szintén egy mérés után került bele. Ne gondoljatok óriási változásokra, 3 óra volt a vizsgálat és beállítás, eközben tekertem görgõn. Érezhetõ volt a különbség, de ezt majd egy több órás, hosszabb tekerés után tudom eldönteni és meghatározni.

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Az én "szar"-om :D, L-es méretû és 175cm vagyok. Az év végén kicseréltem a kormányt, nyeregcsövet, stucnit, nyerget és az istenért sem sikerült magamhoz beállítani. Az elõzõ alkatrészekkel semmi bajom nem volt. A mostaniakkal meg fájt a derekam, a térdem és Q..va kényelmetlen lett a gép. Tegnap voltam egy BG Fit beállításon ahol fény derült a következõkre. A váz természetesen nagy, a kormányom széles. A nyeregmagasság és távolság messze nem volt a helyén. A stopli szintén. A cipõ orrába kellett valami spec betét ami elbillenti egy kicsit a lábfejem. A beállítás elvégzése alatt fokozatosan javult a komfortérzetem, bár én egy kicsit magasnak találom az üléspozíciót, de azt gondolom sokat javult a helyzet. Jövõ szombaton megyek egy 300km-es távot a Bakony és környékére, majd akkor tudok érdemben nyilatkozni és visszajelezni a beállítást végzõ szakembernek.

Kíváncsi vagyok a tapasztalatodra, gondolom többen is várjuk majd.
Mi volt a lényeges eltérés a két beállítás között?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Én az L-est 100mm-es stucnival(kormányom nagy elõrenyúlású) és szintén hátranyúlás nélküli nyeregcsõvel(mint minden bringám)használom,így kényelmes.

Szabad kérdeznem a magasságod?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Én az L-est 100mm-es stucnival(kormányom nagy elõrenyúlású) és szintén hátranyúlás nélküli nyeregcsõvel(mint minden bringám)használom,így kényelmes.

Nekem 2 meridám van, egy road race 904 és egy scultura. Amikor az alut vettem ( 2010-ben ) , 4 méretben láttam. Az aluval kapott 120-as stucni nagyon hosszú volt, derekam nem bírta.
Most 90-es, és jó.A sculturán 100-as stucni , hátrahajlás nélküli üléscsõ, az kényelmesebb. 190 cm a magasságom.
Mindkettõt jónak tartom, szeretem, a carbon sem volt ijesztõen drága.

GT-Atee

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
hja kérem,ha én is 190 centis lennék akkor engem sem zavarna 1 centi, de ami egy 170 centis embernek fél centi az egy két méteresnek másfél (rossz az aki rosszra gondol :) )

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

pedig akkor is 6 féle méret volt :)

Road Bike - Road Race HFS series - Road Race HFS 905-com - Merida Bikes International

Pontosítsunk: 5 méret volt ( BIKEFUN katalógus) 2010-es 45 xs ,48 s, 50 m, 52,5 l , 55 xl

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
pedig akkor is 6 féle méret volt :)

Road Bike - Road Race HFS series - Road Race HFS 905-com - Merida Bikes International
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Én ezekrõl a Merida méretekrõl tudok:XXS-XS-S-S/M-M/L-L-XL.Aki ezekbõl nem tud választani,azt tudom sajnálni.

Irjatok már légyszives olyan új aluvázszettet(fullcarbon villával) amit itthon be lehet szerezni 80-100eft környékén.Kiváncsi vagyok mit ajánlanátok a "szar" Merida helyett.

Nekem 2 meridám van, egy road race 904 és egy scultura. Amikor az alut vettem ( 2010-ben ) , 4 méretben láttam. Az aluval kapott 120-as stucni nagyon hosszú volt, derekam nem bírta.
Most 90-es, és jó.A sculturán 100-as stucni , hátrahajlás nélküli üléscsõ, az kényelmesebb. 190 cm a magasságom.
Mindkettõt jónak tartom, szeretem, a carbon sem volt ijesztõen drága.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
"Még az a méretkiosztás egész tûrhetõnek tûnik, úgy rémlik, vannak, akik méginkább redukálták az elérhetõ méreteket, pl. Kellysék talán három méretben ha gyártanak.

ilyen S-M-L az egész."

azért nagyon nem egy kategória a 2

merida tetszik nem tetszik a geó saját maga tervezi és gyártja (az alut ) a tótok csak matricáznak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Én ezekrõl a Merida méretekrõl tudok:XXS-XS-S-S/M-M/L-L-XL.Aki ezekbõl nem tud választani,azt tudom sajnálni.

Irjatok már légyszives olyan új aluvázszettet(fullcarbon villával) amit itthon be lehet szerezni 80-100eft környékén.Kiváncsi vagyok mit ajánlanátok a "szar" Merida helyett.

A vizeshispánt, Tuttiéktól. ;-) Igaz, az sincs sok méretben :) Nem rossz váz az sem.

A kérdés most már az: van egyáltalán gyártó még, aki cm-es ugrásokban készít vázat? Mert a legtöbbször 3 cm-es ugrások vannak.

http://www.tuttibrin.../termekek/VAZAK

szép de nem csúnya, kivéve a narancsost, mert az egy pszeudoktm.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

GT-Atee

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

"A merida szûk méretkínálatára utalhat S, M, L, XL.
Tény, hogy az üléscsõ és kormányszár kiválasztása nagyobb odafigyelést igényel. ( Saját tapasztalat ) "
ez 4 méret, ellenben évek óta 6-7 (tipusfüggõ) méret van belõlük.
valóban az ész (vagy tapasztalat) nélkül választott 54/56-os nekem (176) is nagy volt. de az a user hibája is volt.

Még az a méretkiosztás egész tûrhetõnek tûnik, úgy rémlik, vannak, akik méginkább redukálták az elérhetõ méreteket, pl. Kellysék talán három méretben ha gyártanak.

ilyen S-M-L az egész.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
"A merida szûk méretkínálatára utalhat S, M, L, XL.
Tény, hogy az üléscsõ és kormányszár kiválasztása nagyobb odafigyelést igényel. ( Saját tapasztalat ) "
ez 4 méret, ellenben évek óta 6-7 (tipusfüggõ) méret van belõlük.
valóban az ész (vagy tapasztalat) nélkül választott 54/56-os nekem (176) is nagy volt. de az a user hibája is volt.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
egyéb bakik http://www.papp-vary...et_nem_megy.pdf