Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

A konyoklo az erezheto. En nem tudnek ilyen tempot nelkule az biztos.
a tobbi (kerek, vaz, sisak, egyberuha) mar kevesbe jelentos, de ilyen rovid tavon is jelenthet vagy 15-20mp-t, ha valaki eleg gyors. 40 alatti temponal termeszetesen joval kevesebbet szamit, mint 50 korul.

telekerék vajon mennyit segít?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Aszfaltminoseg erdekelne igazabol, a szintet azt latom nagyjabol.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A konyoklo az erezheto. En nem tudnek ilyen tempot nelkule az biztos.
a tobbi (kerek, vaz, sisak, egyberuha) mar kevesbe jelentos, de ilyen rovid tavon is jelenthet vagy 15-20mp-t, ha valaki eleg gyors. 40 alatti temponal termeszetesen joval kevesebbet szamit, mint 50 korul.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Valaki ismeri ezt a kornyeket? (Bonyhad)
Április 13-án rendezik az ítéletidõ miatt lefújt Országos Szezonnyitó Kerékpárversenyt

Kisdorogon már jártam(hosszutávu ob-n) az egy másik pálya volt,de ez sem lesz egy hegyi pálya(azért nehezebb mint a Pátyi kõr)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Tahival kapcsolatba, mennyit számit a könyöklõ meg ezek az idõfutam cuccok? csak azért kérdezem mert ha valaki szökik egy mezõnyversenyen az nem ül át egy TT gépre és igy is megy 40-45 környéki tempót(nem Cancellárára gondoltam)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hosszu imbusz anyat en rob4bike.com -tol szereztem, boltokban 2-3 heteket mondtak.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Valaki ismeri ezt a kornyeket? (Bonyhad)
Április 13-án rendezik az ítéletidõ miatt lefújt Országos Szezonnyitó Kerékpárversenyt

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Sziasztok.

Kellene nekem egy ilyen elsõfékhez való csavar, mint ami a képen van.
http://pbkmedia.prob.../1/1/110063.jpg

A lényeg, hogy hosszú fajta kéne, mert karbon villa van elöl.

Hol lehet kapni, vagy nincs valakinek egy elfekvõben?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ha pl a kormánynak nagyobb az elõrenyúlása, akkor elõrébb kerülnek a fvkarok is. a nyeregcsõ meg lehet hogy hátrahajló lett, elõtte meg lehetett nullás (szerintem a 25 mm a standard, még az egycsavaros idõszakból eredendõen)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
BRM 300 - Tour de Bakony? Tavaly lenyomtam, kellemes túra. Optimista voltam, lámpát nem vittem, hogy úgyis beérünk világosban...hiba volt

Fitting: Nem értelek, pusztán az alkatrészcsere nem kellene hogy bmilyen változást jelentsen a komfortban, ha azonos méretûek és azonos pozícióba szereled. Nem arról van szó, hogy télen elszoktál a terheléstõl? Tavasszal az elsõ tekeréseknél én pl mindig hosszúnak érzem a bicót, amíg a derekam meg nem szokja újra a pozíciót.

Az én "szar"-om :D, L-es méretû és 175cm vagyok. Az év végén kicseréltem a kormányt, nyeregcsövet, stucnit, nyerget és az istenért sem sikerült magamhoz beállítani. Az elõzõ alkatrészekkel semmi bajom nem volt. A mostaniakkal meg fájt a derekam, a térdem és Q..va kényelmetlen lett a gép. Tegnap voltam egy BG Fit beállításon ahol fény derült a következõkre. A váz természetesen nagy, a kormányom széles. A nyeregmagasság és távolság messze nem volt a helyén. A stopli szintén. A cipõ orrába kellett valami spec betét ami elbillenti egy kicsit a lábfejem. A beállítás elvégzése alatt fokozatosan javult a komfortérzetem, bár én egy kicsit magasnak találom az üléspozíciót, de azt gondolom sokat javult a helyzet. Jövõ szombaton megyek egy 300km-es távot a Bakony és környékére, majd akkor tudok érdemben nyilatkozni és visszajelezni a beállítást végzõ szakembernek.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem 166-os atlagom volt, egyszeruen nem birom feljebb tolni, a vegen is csak 170-ig jutottam, pedig 172 korul tudok menni 40 percet is, ha felfele kell.
A lustasag nagy hiba volt reszemrol, racsnit nem csereltem, "jo lesz ez" alapon, de persze hianyzott a 18-as kifele.
101-es pedalfordulat, de 63 kg-val valoszinu muszaj is porgetni, erobol nekem nem megy.

Az idofutam setupom nekem is egy csak konyoklo, no meg beallitasok. Nyereg elolre, feljebb, kormany lejjebb es hatrabb. De szerintem igy is hosszu meg a bico. Igaz, ha sokkal rovidebb lenne, belerugnek a konyoktamaszokba kiallas kozben. Ja, es 50mm magas peremes felnik. (mondjuk orszaguton is ezzel megyek, szoval ez nem extra)
Sisakot le se ragasztottam. Ez kellene egyebkent az elso, amit vegyek, egy rendes idofutam sisak.

Ez a hivatalos atlagod a 37.5? 17.87km a valos tav, szoval kicsit kisebb a valos atlag.
Nekem a sajat meresem 37.9, az eredmenylistan meg 38.12 van.

PBG nagyon kemeny, abszolut 2. ido U19-eskent, nem is kapott sokat Fejestol. Nagyon szep!
btw. Aki talal a neten fotokat, az linkelje mar be, plz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Es elhiszed, hogy abba a kis fekvaltokarba 2 hidrohenger belefer? ;)
Meg doubletap hidroval? Nem tudom, nagyon nem gondolok bele, de mechben joval egyszerubb ezt megoldani, hogy csak egy mozgo pocok van.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Sziasztok! Túl vagyok életem elsõ idõfutamán és az eredménylistán láttam pár nevet ami ismerõs innen. Kíváncsi lennék, hogy nektek hogy ment, milyenek voltak a tapasztalataitok.
Részemrõl tesztnek tekintettem ezt és arra voltam kíváncsi, hogy egy kb. fél órás távon tudok-e relatíve magas pulzuson menni síkon. Ezért kezdésnek belõttem egy 85-87%-os pulzust, hogy ezt talán bírni fogom (ez nálam 158-161 körül van) és csak ezt figyeltem meg a lábfordulatot, hogy lehetõleg 85-90 körül legyen. Így "utaztam" az elsõ 4-5 km-en de egyszercsak bejött mellém egy forma idõfutam bicóval, full idõfutam cuccban és ha már ott volt, gondoltam megnézem, tudok-e menni vele.Tudtam és mentünk is együtt (mellette, nem mögötte) egy ideig, erre hátulról érkezett egy kék-fekete mezes "vonat" érthetetlen tempóval. Na oda már nem gondoltam, hogy beállok, na ez volt a Pelikán elvtárs.
Úgy értem be, hogy 164 lett az átlagpulzus és a végén azt éreztem, hogy maradt még bennem kb. 20 sec biztosan, elsõsorban az elején, de a végén is. Ott meg az volt a gond, hogy nem tudtam a távot nézni az órán (ehhez nézetet kellett volna váltani) és nem tudtam, hogy mikortól induljak meg a végén úgy minden-mindegy alapon. Szóval jó lecke volt ez. A TT-setup nálam kimerült egy könyöklõben ja és a leragasztott "téli" sisakomban. átlag 37,5.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
[ATTACH=CONFIG]2728[/ATTACH]

2 x 11
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tipikus triatlonista. :D

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
LOL

Feltöltött kép

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sajnos nem volt kisebb

ne már! nincs hiánygazdaság :-) és 2 éve is volt net, szerintem minden beszerezhetõ és nem drágább mint itthon

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

"Az én "szar"-om , L-es méretû és 175cm vagyok"

saját gondolat volt ekkora vázat venni, vagy "szakember" ajánlotta ?
mert akkor az inkább menjen papaírzsebkendõt árulni.

Nem az eladó, és talán az enyém sem, amikor 2 éve vettem a vázat sajnos nem volt kisebb. Mondták, h ez nagy, de egyszer élünk. :D Nem is volt gond amíg az alu WCS komponensek voltak fent rajta, baromi kényelmes volt. Nem vagyok versenyzõ, amolyan amatõr kocabringás. Tavaly a 6:49-es Pelso után még aránylag fitten a nejemmel színházban voltam, vagy egy 320km-egybe etap után 12:50 elteltével vigyorogva szálltam le róla. Kicseréltem mindent karbonra és csak szopok azóta vele. Már 40km után minden bajom van, a két héttel ezelõtti Balaton karika után egyenesen a halálomon voltam. Majd meglátom mit javított a BG Fit konzultáció, szombaton megyek egy 300-as karikára, ott eldõl, vagy én dõlök el. :D

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
"Az én "szar"-om , L-es méretû és 175cm vagyok"

saját gondolat volt ekkora vázat venni, vagy "szakember" ajánlotta ?
mert akkor az inkább menjen papaírzsebkendõt árulni.

Coffein, az hogy a bikefun nem hoz minden méretet amit gyártanak .................:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Mi baj van vele?

Gondolom rodeóbika kényelmû, annyira merev az egész, ráz, mint jóélet. (kocabringás lévén ma reggel le se lehetett vakarni a pofámról a vigyort, hogy a jó acélra átültem, annyira nyúlós meg lágyan ringatózó volt a kõmerev sörösdobozhoz képest. a Reacto váz meg gondolom, még egy fokozatot jelent kényelmetlenségben :) )