Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

bal térdemen részleges szalagszakadás van....mûtét nem javasolt, gyógytornával kell a "környéket" erõsíteni, jobb bokaszalagom szakadva volt évekkel ezelõtt – meglepne ha egyforma hosszú lenne a 2 lábam. ja, befigyelt még egy nyakcsigolya csatt, szóval ezt a BG-t lehet hogy én is bevállalom.

beállok én is a reumás csigák közé. :) nemrég vettem egy selle italia max flite nyerget. bazi kényelmes. van egy kis rugózása is. egyébként 97es modell,szóval használtan vettem. kicsit féltem is tõle,mert nem szeretek használt nyergen ülni,de szerencsére nem volt kiülve. az is éredkes,h kb 1 cm-vel közelebb kerültem a kormányhoz,pedig full hátratoltam. a "magassága" is nagyobb,mint a régi ülésemnek,szóval lejjebb kellett tolni a nyeregcsövet. most végre már volt olyan idõ,h ki tudjam próbálni az új decás,spéci betétes rövidgatyóm is. az is elég jónak tûnik. szóval ezek a hétvégi tapasztalataim. majd jön még a javított elsõ villám is,mert beadtam felújítani. berendeltem még néhány kütyüt. többek közt elõre is 2-1,5-2-es dt küllõk lesznek berakva. már csak azt kéne kitalálnom,h mikor szerelem meg a gépsárkányom. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
bal térdemen részleges szalagszakadás van....mûtét nem javasolt, gyógytornával kell a "környéket" erõsíteni, jobb bokaszalagom szakadva volt évekkel ezelõtt – meglepne ha egyforma hosszú lenne a 2 lábam. ja, befigyelt még egy nyakcsigolya csatt, szóval ezt a BG-t lehet hogy én is bevállalom.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Nekem nem volt semmi gondom arrafele, se defekt, se vágás. 325km lett a túra vége mert elkavartunk egy helyen. A hátsó gumin látszik még az öntési nyom, az elsõn meg konkrétan még ott fityeg. Nagyjából 100km után kezdett jobban gurulni a gumi, biztos kell ezeknek is valami bekopási idõ ami után csökken a gördülési ellenállás a dobozból kivett gumihoz képest.

Nem hiszem, hogy a keményebb keverék sokat dobott volna az élményen, ellenben valami használható itiner igen, mert iszonyat idõ elment a navigálással. A GPS track is szar, a szintrajz is, az itiner is, még szerencse, hogy volt nálunk papír térkép.

..valóban szar volt az útvonal leírás, mi is kóvályogtunk, Pápán mire megtaláltuk az ellenõrzõ pontot teljesen kiidegeltem magam. Nem volt ez másként az elõzõ helyen sem (Gannán),ott a track vitt el máshova. A kõröshegyi és a farkasgyepûi szakasz számomra nagyon undorító volt. Elnézést, de tényleg így éreztem. Abszolúte nem outira szabták. Szerencsére defekt nélkül megúsztam, de a szar út szétszedte a look stoplit, annyira, h a jobb lábam alig tudom kiszakítani a pedálból. Ennek az lett a következménye, h Pápán talajt fogtam, mert nem tudtam nyitni a megállás pillanatában. Az útvonal hiányosságait elmondtam Ákosnak. Az újítás erre a 300-as etapra nem jött be. Jövõre átértékeli. A GPS track-eket nem Õ csinálta, igaz már nem kérdeztem meg, h ki volt az agyas. Bár ez már így utólag mit sem ér.

Milyen lett a beállítás?

A beállítás szuper lett, nagyon féltem a térdem miatt, mert az már az elsõ pár 10 km után szokott fájni, most semmi. A cipõben a lábam sem görcsölt vagy fájt, mint annak elõtte. A derekam viszont fáj egy kicsit, de az még az elõzõ beállítás hozadéka, nem lett rosszabb a megtett távtól. Így azt gondolom az is rendben van A nyereg (Selle SMP Composit) viszont nekem nagyon brutál kemény. Nincsenek óriási fájdalmaim, de érzem a hátsóm. Szóval a 316 km megtétele után nem panaszkodtam semmire. Nem volt olcsó, de azt gondolom így már megérte.

Ridley Noah Fast 

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Gratula itt is a Stop-Cukis idõfutam eredményekhez.
GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szvsz a tajekozodas az resze a teljesitmenyturazasnak, nem?
Kb. mint ahogy a rally sem csak a gyorsasagikrol szol.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Nem az eladó, és talán az enyém sem, amikor 2 éve vettem a vázat sajnos nem volt kisebb. Mondták, h ez nagy, de egyszer élünk. :D Nem is volt gond amíg az alu WCS komponensek voltak fent rajta, baromi kényelmes volt. Nem vagyok versenyzõ, amolyan amatõr kocabringás. Tavaly a 6:49-es Pelso után még aránylag fitten a nejemmel színházban voltam, vagy egy 320km-egybe etap után 12:50 elteltével vigyorogva szálltam le róla. Kicseréltem mindent karbonra és csak szopok azóta vele. Már 40km után minden bajom van, a két héttel ezelõtti Balaton karika után egyenesen a halálomon voltam. Majd meglátom mit javított a BG Fit konzultáció, szombaton megyek egy 300-as karikára, ott eldõl, vagy én dõlök el. :D

Milyen lett a beállítás?

Tinca

Tinca

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Nem hiszem, hogy a keményebb keverék sokat dobott volna az élményen, ellenben valami használható itiner igen, mert iszonyat idõ elment a navigálással. A GPS track is szar, a szintrajz is, az itiner is, még szerencse, hogy volt nálunk papír térkép.

Pedig de, a keményebb keverékbe nem rágódott be a zúzalék. Amikor megálltam defekttel, még mindegyik külsõbõl kiszedegettem 6-8 ilyen apróságot, jó mélyrõl. Amitõl a defektet kaptam, az átrágta magát a védelmen is (merthogy elvileg az is van benne).
Az itiner meg ugye ilyen, amilyen, túrázóknak készült. Én nem tévedtem el, bár néha bizonytalan voltam, hogy valóban ott lyukadok-e ki, ahol kell. Az viszont kétségtelen, hogy az útvonal majd felét már ismertem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ez a Kõris-hegyi zúzalék nagy szívás volt. Többet oda csak kemény gumiösszetétellel.

Nekem nem volt semmi gondom arrafele, se defekt, se vágás. 325km lett a túra vége mert elkavartunk egy helyen. A hátsó gumin látszik még az öntési nyom, az elsõn meg konkrétan még ott fityeg. Nagyjából 100km után kezdett jobban gurulni a gumi, biztos kell ezeknek is valami bekopási idõ ami után csökken a gördülési ellenállás a dobozból kivett gumihoz képest.

Tinca

Tinca

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Holnap Tour de Bakony, fel lesz avatva rendesen. :D BRM 300 - Tour de Bakony (2013.04.13.) Jön erre innen valaki?
Vasárnap ha már bírok mozogni, leírom a tapasztalatokat.

Ez a Kõris-hegyi zúzalék nagy szívás volt. Többet oda csak kemény gumiösszetétellel.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts
megtaláltam a hegyi idõfutamunk szintrajzát: Route: Mészkõember | Bikemap.net

még nem láttam így a Naszályt sosem. :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Sziasztok.
Van két szett gumim. Az egyik egy Conti GP 4000s (kissé kopott) a másik egy zsír új Vittoria Rubino Pro. Az egyiktõl meg kell válnom, ti melyiket tennétek fel?
Köszi!

..szerintem is a Conit hagyd, én tavaly közel 10e km-t tettem bele. Egy fia defektet sem kaptam, azonkívül, h a hátsóm szögletesre kopott, semmi baja nincs, így az idén csak azt cseréltem le.

Ridley Noah Fast 

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Stop cuki idõfutam fordítója: Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül Bajna után kb:1,5-2km-re.
GT-Atee

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Vejnecske, ez eszembe sem jutott. Lehet így teszek.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
.... Contipárti vagyok, de mérlegelnem kell azt is, hogy ha fölteszed a Vittoriát, a Contit eladhatod, a bicaj meg kap szép 3000 ft-os luganot :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
tartsd meg azt amelyiket így meg lehet dönteni mint a fotódon

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Két bicajból lesz egy amit megtartok és egy ami az apróba megy. Így válok meg tõle. ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Az egyiktõl meg kell válnom
Milyen formaban? Eladni? Kidobni? :)
Kopott gumit eladni no good.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Sziasztok.
Van két szett gumim. Az egyik egy Conti GP 4000s (kissé kopott) a másik egy zsír új Vittoria Rubino Pro. Az egyiktõl meg kell válnom, ti melyiket tennétek fel?
Köszi!

Én a Continentalt tenném fel.
11:38:11 IM 2012

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
The World's Lightest Bike - BikeRadar :-))

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Sziasztok.
Köszi!