Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Nem kedvelem különösképpen sem a Campát sem a Cannondale-t, de érdekes összevetés ez itt:

nekem is kidobta

izzadnia kellett hogy belekössön a 10-es recordba. annyit sikerült összehoznia hogy elöl, ha ledobja a láncot, pár fokozatban utána kell állítani az átdobót

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Nem kedvelem különösképpen sem a Campát sem a Cannondale-t, de érdekes összevetés ez itt:

• MJani01 és gren_tamas kedveli ezt

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Úgy válaszolok, hogy nem akarok én megmondani, de hátha én is megtudok valamit, amit eddig nem.

A Planet-X London Road vázánál az áll a mérettáblázatban, hogy 173-180 centi között az M-es, 51 centis váz dukál, 178-188 között az L-es, 54 centis.

Én pont 180 vagyok, és az M-esből tervezek venni, csak ilyen jellegű vázam még sosem volt, cserébe kissé túl hosszú MTB-m igen, és ott már tudom, hogy inkább lefelé kellett volna választani. A belső lábhosszom elvileg 85 centi, ha jól mértem.. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a hosszu lab, rovid torzo temara... van itt van elfogadott ajanlas, hogy mit erdemes valasztani meretben? tehat eggyel kisebb meretet, vagy inkabb a megfelelo meret kisebb stucni? elobbinel persze nagyobb lesz a drop, a masiknal viszont a 2cmel rovidebb stucnit (altalaban ilyesmi elteres van az m-l kozott) eleg draszitkusnak gondolom a bringa iranyitasat illetoen.

nezegettem sokat a reach-stack temaban, de vegeredmenyben a spacerek, kormanycsapagyhaz, is resze a csomagnak ha a magassagrol van szo (meg a default stucni persze). sot ha nincs lehetoseg probanal a nyereg setback korrekt beallitasara, azzal is kalkulalni kell, amugy becsapos lehet egy setbackes vagy zero setbackes bringa osszevetese.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Harom napot fogok dolgozni hetente a kov fel evben, ki kell hasznalni :)
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.257 hozzászólás

merida gravel? a silexennek még én is elértem a kormányát, le bírtam hajolni addig... :D

de arn, a múltkor még az volt, hogy az asszony problémázik, hogy sokat vagy távol bringázni. most meg 150km a cél?  :P

Kisherceg módosította - 2019. március 09. - 18:40

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A merida gravelen kivul melyik endurance bringanak van hasonloan magas frontja? Kiprobaltam a scott addictet es a trek domanet, mindegyikbol az mes volt kenyelmes, az les hosszu (184cm, 89 labhossz). Sportos geonak mindketto jo lenne (cx es a varosi bringam sem magasabb - sot), de hosszabb tavon nem tudom, hogy mennyire lenne a kezemnek megterhelo.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.257 hozzászólás

ez a cangi egészen megtetszett, bár abszolút semmi extra:

https://bolha.testbi...--aksium-330441

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

na, ez a pöpec bringabeállítás https://bolha.testbi...kerekpar-331254

ez pedig olyan nehéz hogy nagyobb kihívás mint egy 7 kgs-t összerakni https://bolha.testbi...ar-elado-331249

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Ki tudja, lehet lesz majd 32-es is. Miert pont a 29 lenne a jo.

Söt: https://bikerumor-wp...9er-vs-29er.jpg :D :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

az ertheto lepes volt vhol, mert azt akartak, hogy a gumis meret kb megegyezzen az outis kerekkel - az outis oldalon is eltelt egy ido, mire kikristalyosodott ez.

amellett, hogy a budos eletben nem mennek vissza a 29er utan, a 27.5 se tetszett, es csak 29erem lesz a jovoben is.

Ki tudja, lehet lesz majd 32-es is.  Miert pont a 29 lenne a jo.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Foleg, ha figyelembe vesszuk, hogy azzal kezdodott a "monti forradalom", hogy kezzel csinaltak 26-os felniket a 28-asokbol...

az ertheto lepes volt vhol, mert azt akartak, hogy a gumis meret kb megegyezzen az outis kerekkel - az outis oldalon is eltelt egy ido, mire kikristalyosodott ez.

amellett, hogy a budos eletben nem mennek vissza a 29er utan, a 27.5 se tetszett, es csak 29erem lesz a jovoben is.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

hat ebben van vmi :) es szomoru... mongy a 26os montikrol se gondolta senki 10 eve, hogy a tobb evtizedes bevalt kerekmeret teljesen eltunik.

Foleg, ha figyelembe vesszuk, hogy azzal kezdodott a "monti forradalom", hogy kezzel csinaltak 26-os felniket a 28-asokbol...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Biztos azt a markat a legkonnyebb jo aron eladni, amibol van meg 10 masik tokugyanolyan feleszereltsegu/szinu eppen hirdetve?

Meg hat az mindegy, hogy most mivan, az a kerdes 3 ev mulva mi lesz. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szrintem, ha valamit nem tudsz majd jól eladni három év múlva, az a felnifékes akármilyen bicikli lesz. ;)

hat ebben van vmi :) es szomoru... mongy a 26os montikrol se gondolta senki 10 eve, hogy a tobb evtizedes bevalt kerekmeret teljesen eltunik.

• Rabbit kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.041 hozzászólás
  • LocationKelenföld

tudom, csak arra voltam kivancsi, hogy mi latszik a legnepszerubb apro oldalon :) amugy meg bele lehet mindenfelet magyarazni.

azt akartam is kerdezni, hogy a jonak tartott felnis fekeknel (endurance bringa meg mindig) - mi az a max gumimeret, ami elfer? outinal felesleges szvsz a tarcsa, inkabb csak a vastagabb gumi miatt erdekel.

Szrintem, ha valamit nem tudsz majd jól eladni három év múlva, az a felnifékes akármilyen bicikli lesz. ;)

• petter78 kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

tudom, csak arra voltam kivancsi, hogy mi latszik a legnepszerubb apro oldalon :) amugy meg bele lehet mindenfelet magyarazni.

azt akartam is kerdezni, hogy a jonak tartott felnis fekeknel (endurance bringa meg mindig) - mi az a max gumimeret, ami elfer? outinal felesleges szvsz a tarcsa, inkabb csak a vastagabb gumi miatt erdekel.

arn módosította - 2019. március 07. - 12:02

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.257 hozzászólás

arn, ezekből a listákból csak annyi látszik, hogy harmadannyi merida országútitól és feleannyi merida montitól akar megszabadulni a gazdája, mint a listavezető specitől ill. ktm-től. ezt azt is jelentheti, hogy a merida ennyivel jobb, mert a gazdik megtartani akarják, nem eladni. :P

• Rabbit kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

azért még mindig a világ 1.-2.legnagyobb gyártója (hol ők hol a giant az első) . ebben nyilván benne van a bérgyártás is, meg a szarabbul sikerült konstrukciók amit a másik márkanéven adnak el :)

lehet sogoroknál nem annyira erősek, de fritzeknél (ami azért kicsit nagyobb piac) biztos hogy szabad szemmel is látható mennyiséget produkálnak. itthon egyébként már erősen nem ők a legnagyobbak. 

ez csak egy szukitett kor, amirol beszeltunk - montinal mas a sorrend :) elso kettore en nem nagyon emlekszem az erdobol :D

KTM    623
Scott    588
Specialized    465
Merida    323
Trek    302
Cube    291
Giant    189
Cannondale    188
Canyon    121
Focus    115
Da Rosa    44
Bianchi    39
BMC    35
Orbea    27
Felt    10
Rose    7
Colnago    5
Wilier    4
Kuota    3
Pinarello    0
Cervelo    0
Cinelli    0

zLd9oSC.png

u33KrVZ.png

arn módosította - 2019. március 07. - 11:45

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

azért még mindig a világ 1.-2.legnagyobb gyártója (hol ők hol a giant az első) . ebben nyilván benne van a bérgyártás is, meg a szarabbul sikerült konstrukciók amit a másik márkanéven adnak el :)

lehet sogoroknál nem annyira erősek, de fritzeknél (ami azért kicsit nagyobb piac) biztos hogy szabad szemmel is látható mennyiséget produkálnak. itthon egyébként már erősen nem ők a legnagyobbak. 

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való