Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
merida,és shimano. a 2 jó barát: https://www.facebook..._count=1&ref=nf
https://www.facebook..._count=1&ref=nf

:D :P

belbo

belbo

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
donciccio: köszi az infót, nem tudtam, hogy melyik csapat használta, csak annyit, hogy 93-ban vezették be, akkor ez volt a Columbus teteje. Én mértem, de elfelejtettem a pontos tömeget, de ahogy írtam, 1800 gramm körül van - kevés acélváz tudja hozni ezt súlyt.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

donciccio: igen, az, ezt a vázat valóban versenyzésre készítették.

így van. a 90-es években a gewiss ballan csapat is használta ezeket a vázakat. jobban mondva nekik méretre készítették. mi is építettünk egy lánynak ilyen vázzal bringát. teljes dura ace szett volt rajta. az a váz a kis méret miatt (48 cm) nem volt 1,5 kg. 1400 vlhány gramm volt.

belbo

belbo

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
donciccio: igen, az, ezt a vázat valóban versenyzésre készítették.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

Vejnecske: nincs geotáblája (legalábbis én nem találtam) sehol a neten.

hagyományos olasz geo lesz. szóval semmi trükk. colnago,pinarello geometria is ilyen. nagyon kicsi eltérésekkel.

belbo

belbo

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Vejnecske: nincs geotáblája (legalábbis én nem találtam) sehol a neten.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A fejcsövet hogyan mérted csõközéptõl csõközépig? Azt az aljától a tetejéig mérjük.

azt elnéztem, az alsócsõ csatlakozásának közepétõl felsõcsõ csatlakozásának közepéig néztem. vagyis rosszul..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hahó!

Egy georajz van valahol a vázról? :) Tegnap méricskéltem a sajátot, ott meg egész érdekes dolgok jöttek ki.. CC 58 nyeregvázcsõ, cc56 felsõcsõ, és 13 cc homlokcsõ .. :S Utóbbit nem értettem.

Szögeket nem mértem mondjuk, de lesz itt eltérés..

A fejcsövet hogyan mérted csõközéptõl csõközépig? Azt az aljától a tetejéig mérjük.

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

donciccio: üléscsõ C-C 54, felsõcsõ C-C 55

Hahó!

Egy georajz van valahol a vázról? :) Tegnap méricskéltem a sajátot, ott meg egész érdekes dolgok jöttek ki.. CC 58 nyeregvázcsõ, cc56 felsõcsõ, és 13 cc homlokcsõ .. :S Utóbbit nem értettem.

Szögeket nem mértem mondjuk, de lesz itt eltérés..

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
acélvázat mostanában nehéz reális áron venni, itt van pl ez , legalább 30 éves, festék szétkopva, 126-os seggel és még 250 eur-t akarnak érte. nevetséges . Ciöcc Stahlrahmen, Rahmen, Fahrrad, RH=56cm, Columbus Aelle, Rennrad (42) | eBay

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Sziasztok!
Máig 3 hajtókarhosszt hajtottam, városi outi 170, országúti 172.5, monti 175. Nem éreztem soha különbséget. Viszont aktuális lett az országútin a lánckerék csere, és jobban kijöttem, hogy új hajtómûvet vettem, ez 170-es lett. Elképzelhetõ, hogy érzem ezt a 2.5mm-t, plusz kevésbé halad a bringa? Lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak, csak simán pihenni kellene. Valakinek tapasztalata, megjegyzése? Végül is simán vissza tudom rakni az 172.5-ös hajtókart, csak azon morfondírozom, hogy jó lenne mindkét outin ugyanazt a hosszt hajtani. (Egyébként 173 magas vagyok.)

171 centi vagyok és 172,5 hajtokart hajtok, nekem ez jó tudok tartossan 110-es fordulattal pörgetni és tudok izomból taposni is vele,volt régen egy profi aki hasonló magassággal 180-ast használt :) persze olyanra is emlékszem aki 185 centivel nagynak találta a 180-ast, talán ez is olyan mint a kormányszélesség.

belbo

belbo

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
donciccio: kár, jó helyre ment volna:)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

akkor én már biztos nem leszek a vevõd :) nagy lenne nekem

ez már inkább a méreted: 28" Rennrad-Rahmen GIOS mega lite * Stahlrahmen 54 cm * road bike frame steel | eBay

hátrány hogy a Giosnál non stop hazudnak a tömeget illetõen: annyira megalite hogy 2090 gr, az 1850-es katalógusadattal szemben Weight Weenies - Road Frames

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Sziasztok!
Máig 3 hajtókarhosszt hajtottam, városi outi 170, országúti 172.5, monti 175. Nem éreztem soha különbséget. Viszont aktuális lett az országútin a lánckerék csere, és jobban kijöttem, hogy új hajtómûvet vettem, ez 170-es lett. Elképzelhetõ, hogy érzem ezt a 2.5mm-t, plusz kevésbé halad a bringa? Lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak, csak simán pihenni kellene. Valakinek tapasztalata, megjegyzése? Végül is simán vissza tudom rakni az 172.5-ös hajtókart, csak azon morfondírozom, hogy jó lenne mindkét outin ugyanazt a hosszt hajtani. (Egyébként 173 magas vagyok.)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

akkor én már biztos nem leszek a vevõd :) nagy lenne nekem

belbo

belbo

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

na az jó köszi a tippet! power tape-t tudtam szerválni, gondolom kb ugyanaz. így megmenekült egy jó külsõ, amiben még bõven volt kraft

Meg kell próbálni, ha nem nyílik a vágásnál a külsõ, akkor nincs gond.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Belülre két réteg dáktép és még ütni sem fog. Nekem facsavar csinált hasonlót, a parktool külsõfoltjától dobolt a kerék, de valami vékony erõsített ragasztószalag tökéletesen megold egy fél cm-es vágást.

na az jó köszi a tippet! power tape-t tudtam szerválni, gondolom kb ugyanaz. így megmenekült egy jó külsõ, amiben még bõven volt kraft

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

mai pusztítás http://bit.ly/139CKS1 fél cm vágás, üvegszilánktól. asszem a külsõ ezzel kuka

Belülre két réteg dáktép és még ütni sem fog. Nekem facsavar csinált hasonlót, a parktool külsõfoltjától dobolt a kerék, de valami vékony erõsített ragasztószalag tökéletesen megold egy fél cm-es vágást.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

donciccio, nekem columbus genius vázam (Bianchi - eladásra kerül) van, és nem muffos, a súlya 1800 gramm körül van.

milyen méretei vannak? ülõcsõ,felsõcsõ, csõközéptõl-csõközépig.