Pár hete észrevettem, hogy el van ferdülve kicsit a nyergem: a jobb nyeregpálca, és így az osztott orr-rész jobb fele feljebb van

Azután vettem észre, hogy egyik edzésen álló helyzetben eldõltem a bringával (nagyon meredek emelkedõn akartam elindulni, de nem sikerült a pedálba lépni, mert lecsúszott róla a lábam, hülye voltam na...), de nem is ütöttem meg magam (leraktam a kezem), épp csak egy kis karc lett a nyereg oldalán, mivel az oldalam érte a földet. Ezután vettem észre, ahogy átnéztem a bringát, emiatt arra gondoltam, hogy az esés okozta az elferdülést. De aztán közben azon is gondolkodom, lehet, hogy nem az okozta (csak akkor vettem észre), hanem egyszerûen az, hogy senki nem szimmetrikus, én is rég észrevettem már magamon ezt, sõt amikor elkezdtem használni ezt a nyerget, még olyan idõszak is volt, amikor egy picit elfordítottam oldalirányba az orrát! (A nyereg leírásában van, hogy oldalirányba is nyugodtan el lehet fordítani, pont az aszimmetria korrekciója miatt, nem feltétlenül pont szemben van a két ülõcsont.) Nálam a focista múltam okozta az aszimmetriát, a bal volt a támasztó lábam. Bár szerintem a 2,5 év bringázás már jelentõsen javította az eltérést. Mindenesetre most azon gondolkozom, hogy lehet, hogy ez az elferdülés nem is esés miatt keletkezett, hanem folyamatos egyenlõtlen terhelés miatt. A nyerget levéve próbáltam kézzel visszahajlítani, de rugalmas, hiába deformálom szinte pattanásig, visszamegy, nem is tudom, hogy lehetne megoldani. Vajon próbáljam kiegyenesíttetni valahol? Vagy várjak még pár hetet, mi lesz, okoz-e pl. fájdalmat?