Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ne itelj elsore a kulacseldobasbol!
En pl. Turul kupan az utolso emelkedo elott tavaly ledobtam a meg teli kulacsom pont az arokba, ahol nem volt szem elott. Amikor indultam hazafele, akkor felszedtem.

btw. meg az is lehet, hogy akit osztraknak nezel, az magyar.
De a szemeteles tenyleg bosszanto, a zseles zacsikat sokan eldobaljak.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
hm. elsõre a zacsira designolt nyeregre gondoltam. genetikailag mindenkinek a baloldal van lejjebb, szóval ehhez akár passzolna is ez a nyereg-kialakítás :-)

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Kösz a válaszokat.

Igen, elég széles az eleje, és a Nyereg topicban nemrég írtam is negatívumként, hogy emiatt dörzsöli a comb belsõ felét. Namost azóta (újra :) ) rájöttem, hogy valójában csak túlságosan hátul ültem rajta, és ahogy a triatlonos kolléga is írta már, teljesen az elején kell ülni: a "két fél" orr-rész tökéletesen alátámasztja a két ülõcsontot, pont ahol kell, ellenben semmi mást nem nyom. (A zacsi és a mûszer nem is a nyergen van, hanem elõtte!) Tehát ez a kettéosztott orr azért ilyen széles, mert valójában ez a hagyományos nyergek hátsó részének a megfelelõje!

Még a kulacs témáról jut eszembe: az egyik osztrák versenyzõ épp a szemem láttára hajította el a kiürült kulacsát. Épp valamelyik faluban jártunk, és az út menti árokba dobta, ahol nem is látszott, gondolom ott rohad egy ideig. Pénz, pazarlás, szemetelés úgy látszik neki nem számít. :(

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Pár hete észrevettem, hogy el van ferdülve kicsit a nyergem: a jobb nyeregpálca, és így az osztott orr-rész jobb fele feljebb van
Feltöltött kép
Azután vettem észre, hogy egyik edzésen álló helyzetben eldõltem a bringával (nagyon meredek emelkedõn akartam elindulni, de nem sikerült a pedálba lépni, mert lecsúszott róla a lábam, hülye voltam na...), de nem is ütöttem meg magam (leraktam a kezem), épp csak egy kis karc lett a nyereg oldalán, mivel az oldalam érte a földet. Ezután vettem észre, ahogy átnéztem a bringát, emiatt arra gondoltam, hogy az esés okozta az elferdülést. De aztán közben azon is gondolkodom, lehet, hogy nem az okozta (csak akkor vettem észre), hanem egyszerûen az, hogy senki nem szimmetrikus, én is rég észrevettem már magamon ezt, sõt amikor elkezdtem használni ezt a nyerget, még olyan idõszak is volt, amikor egy picit elfordítottam oldalirányba az orrát! (A nyereg leírásában van, hogy oldalirányba is nyugodtan el lehet fordítani, pont az aszimmetria korrekciója miatt, nem feltétlenül pont szemben van a két ülõcsont.) Nálam a focista múltam okozta az aszimmetriát, a bal volt a támasztó lábam. Bár szerintem a 2,5 év bringázás már jelentõsen javította az eltérést. Mindenesetre most azon gondolkozom, hogy lehet, hogy ez az elferdülés nem is esés miatt keletkezett, hanem folyamatos egyenlõtlen terhelés miatt. A nyerget levéve próbáltam kézzel visszahajlítani, de rugalmas, hiába deformálom szinte pattanásig, visszamegy, nem is tudom, hogy lehetne megoldani. Vajon próbáljam kiegyenesíttetni valahol? Vagy várjak még pár hetet, mi lesz, okoz-e pl. fájdalmat?

Szerintem várjál vele egy hetet,de ha tényleg az eséstõl ferdült el akkor hamar észre fogod venni hogy nem kényelmes. Az aszimmetriára a legjobb példa Luc Leblanc, neki "majdnem 45" fokban dõlt oldalra a nyerge mivel az egyik lába rövidebb volt mint a másik.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mivel a ket palcat kulon rogziti ez a nyeregcso, meghuzas elott ha lenyomod a jobb oldalit (foton baloldalon) es ugy szoritod meg, akkor lent szimmetrikus(abb) lesz. Remelem ertheto mire gondolok.
btw. jo szeles ez a nyereg, igy ranezesre. (nem hatul, hanem az orra)
Ennek a faja nyeregcsonek a ket oldalso szoritokupakja kilog egy SLR, vagy hasonlo alol.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Amikor megláttam, az volt az elsõ gondolatom a szövegbe való olvasás nélkül, hogy "én még szimmetrikus embert nem láttam". 'szerintem' az lesz a fõ ludas, az enyhe esés nem hinném, hogy deformálná így a nyerget. Használd szerintem így, nem hinném, hogy bármilyen befolyással lenne, több, mint valószínû, hogy az aszimmetrikus terhelés hatott be neki a huzamosabb használat során. : ) Szép Ricsirúd, btw.

egyes embereknél föltûnõbb mondjuk, hogy egyik lábuk-karjuk jóval erõsebb, sõt, térd-csípõ magasságában is lehet nem kicsi eltérés. Ha nem zavar a tekerésben, nem feszengetném a nyerget.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Pár hete észrevettem, hogy el van ferdülve kicsit a nyergem: a jobb nyeregpálca, és így az osztott orr-rész jobb fele feljebb van
Feltöltött kép
Azután vettem észre, hogy egyik edzésen álló helyzetben eldõltem a bringával (nagyon meredek emelkedõn akartam elindulni, de nem sikerült a pedálba lépni, mert lecsúszott róla a lábam, hülye voltam na...), de nem is ütöttem meg magam (leraktam a kezem), épp csak egy kis karc lett a nyereg oldalán, mivel az oldalam érte a földet. Ezután vettem észre, ahogy átnéztem a bringát, emiatt arra gondoltam, hogy az esés okozta az elferdülést. De aztán közben azon is gondolkodom, lehet, hogy nem az okozta (csak akkor vettem észre), hanem egyszerûen az, hogy senki nem szimmetrikus, én is rég észrevettem már magamon ezt, sõt amikor elkezdtem használni ezt a nyerget, még olyan idõszak is volt, amikor egy picit elfordítottam oldalirányba az orrát! (A nyereg leírásában van, hogy oldalirányba is nyugodtan el lehet fordítani, pont az aszimmetria korrekciója miatt, nem feltétlenül pont szemben van a két ülõcsont.) Nálam a focista múltam okozta az aszimmetriát, a bal volt a támasztó lábam. Bár szerintem a 2,5 év bringázás már jelentõsen javította az eltérést. Mindenesetre most azon gondolkozom, hogy lehet, hogy ez az elferdülés nem is esés miatt keletkezett, hanem folyamatos egyenlõtlen terhelés miatt. A nyerget levéve próbáltam kézzel visszahajlítani, de rugalmas, hiába deformálom szinte pattanásig, visszamegy, nem is tudom, hogy lehetne megoldani. Vajon próbáljam kiegyenesíttetni valahol? Vagy várjak még pár hetet, mi lesz, okoz-e pl. fájdalmat?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
sokat jársz hegyre jó minõségû aszfalton?
ha igen, akkor igen!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
urak, mondjatok véleményt !

kb 250-270 grammot tudnék levenni az elsõkerekem tömegébõl, kérdés persze hogy megéri-e.

10 évente egyszer kapok elsõ defektet, ezért be lehet vállalni, szóval szingós lenne a történet.

ez lenne a konfig, sajnos egyik része sem az olcsóságáról híres, összesen 50 e ft-ból lehetne összerakni:

- mavic reflex felni, 375 gr, kb 13e ft
- agy: régebbi campa centaur 128 gr/13-14e ft
- alu niplik (32db) 10 gr
- 32 db küllõ 2/1.5/2 ....150 gr (2 kereszt)
- conti giro szingo, 280 gr/ 7e ft
- gyz: 63 gr
- ragasztó: 20 gr

össz: 1026 gr
a klasszikus értelemben mért kerék: 663 gr. ez körülbelül a campagnolo eurus kategória, legalábbis a tömeg alapján . az eurus kerékszett viszont 200e, ez viszont a szingó nélküli kb 40e (csak elsõ)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a lightweight sehol nincs Eladó országuti « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása 100 grammos kerekek, haha

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

sztem a keleti blokk egyik "gyöngyszeméhez" van szerencséd. márkát nem tudok mondani.

fércbuchon írta tegnap ismerõs:

"az valami csepel
muffok meg vázszám alapján
S mint forrasztott 27"
B mint 1988
a szám sorszám
ez sas, marathon vagy apolló"

a srácnak nincs valami magas véleménye egyébként a technikáról. 30 éves Bianchi vázat hajt, columbus cromor csõszettbõl, szép állapotban. Az édesapjának van 1988-as Maratonja, hát. Az már nagyon nincs szép állapotban, "lóg keze-lába", rozsdál, gyakorlatilag már semmi sem eredeti rajta, úgy kikopott minden.

: -(
tudom unalmas de.. http://apro.bikemag....hu-l171136.html az astra úgy rémlik, columbus EL csöves, mindenhol Dura Ace meg Record szettekkel mászkál.. Szóval itt valami nem fog stimmelni.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

a teljes domb olyan 4-5 km hosszú, az egyik oldalán 13%-os, a másikon 15%-os emelkedõ van.

Az jo, szoval ~150meterrol 735-ra megy fel? ;)

En 1km-nyi emelkedot latok, de tenykleg 10% koruli meredekseggel

lehet, hogy nincs olyan hosszú, az endomondo-s trackemen néztem. de a 13 meg a 15% az ki van táblázva.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.428 hozzászólás

Helló Mindenki.
Nem vagyok nagy országútis és amit most építek az se igazán outi.
Viszont csak ebben a topicban tudok segítséget kérni.
A helyzet az hogy 1 régi országúti vázat építek a továbbhaladáshoz jó lenne tudnom,hogy tulajdonképpen milyen váz ez...
Ha esetleg valaki felismerné szívesen fogadnám a véleményeket.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

sztem a keleti blokk egyik "gyöngyszeméhez" van szerencséd. márkát nem tudok mondani.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Elsosorban a vacak utak miatt esnek ki.
Persze nem jol parositanak tartot kulaccsal.
Nekem meg a torott tartombol sem esett ki eddig, de azert olyan mar volt, hogy 5 centit feljebb csuszott egy nagyobb katyunal.

Van olyan kulacsom, ami siman kiesik a Tacx Taobol meg jo uton is. Bar a Taobol szerintem egy belevalo kulacs is kiesik rossz uton.

bicsi

bicsi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Helló Mindenki.
Nem vagyok nagy országútis és amit most építek az se igazán outi.
Viszont csak ebben a topicban tudok segítséget kérni.
A helyzet az hogy 1 régi országúti vázat építek a továbbhaladáshoz jó lenne tudnom,hogy tulajdonképpen milyen váz ez...
Ha esetleg valaki felismerné szívesen fogadnám a véleményeket.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Hihetetlen, mennyi elejtett kulacs van egy mezõnyversenyen. Mi miatt van ez??! A gramm-mániás kulacstartókból esik ki a rázós utakon, vagy nem bírják egyesek ivás után visszarakni a helyére? Többet is láttam, egyre én is rámentem az elsõ kerékkel, de szerencsére nem keresztben állt, hanem félig hosszában, így rögtön kiment a kerék alól.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
a teljes domb olyan 4-5 km hosszú, az egyik oldalán 13%-os, a másikon 15%-os emelkedõ van.

Az jo, szoval ~150meterrol 735-ra megy fel? ;)

En 1km-nyi emelkedot latok, de tenykleg 10% koruli meredekseggel

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Imádnám. :)

Más. Zalakaroson volt tavaly valaki? Tényleg olyan meredekek az emelkedõk, mint ahogy hirdetik õket?

nem ismerem a teljes útvonalat, de az egyik emelkedõt (Börzöncénél) megjártam mindkét oldalról, a teljes domb olyan 4-5 km hosszú, az egyik oldalán 13%-os, a másikon 15%-os emelkedõ van.

42/27 majdnem kevés volt hozzájuk....(vagy csak én vagyok gyönge :o )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak ugy egy kep. :)
MJani, neked tetszene egy ilyen lejto. :) /Oke, tudom, hogy ez csaloka kep, de azert jo./
http://www.steephill...006_VEG0116.jpg

Imádnám. :)

Más. Zalakaroson volt tavaly valaki? Tényleg olyan meredekek az emelkedõk, mint ahogy hirdetik õket?

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Csak ugy egy kep. :)
MJani, neked tetszene egy ilyen lejto. :) /Oke, tudom, hogy ez csaloka kep, de azert jo./
Feltöltött kép