Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Bognár Miklós

Bognár Miklós

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok,
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy véleményetek szerint amatõr szinten mennyit számít a kerékpár súlya?
Van egy felújított cro-mo vázas országútim, ami mindennel együtt 10,4kg, az én súlyom 84-85kg, és egyszerûen a dombokon felfelé meghalok...
Eléggé kezdõ vagyok az országútizásban, lehet hogy a nem megfelelõen megválasztott áttétel miatt haladok nehezen?
Nemrég tekertem 80km-ert 28.4-es átlaggal, sok kisebb-nagyobb emelkedõvel-dombbal. Lehet hogy egyszerûen még puding vagyok?:)
Nyilvánvalóan dombon felfelé számít a kerékpár tömege, mivel "cipelni kell felfelé" , de lehetséges hogy ez ennyit jelentene?

Kapanyanyi monyok

Kapanyanyi monyok

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello!

Ez nem teljesen a megfelelõ fórum szoba a kérdésemnek, de nincs olyan, amelyik lefedné.
Van egy 10 éves jubileumát ünneplõ merida T3 speederem. Én már használtan vettem, akkor megfelelõ állapotban. Az idõ vasfoga és az intenzív használat nyomot hagyott rajta és aktuálissá vált több alkatrész cseréje. Itt kezdõdik a probléma, mivel pénzem az akad, hogy szép lassan megvegyem az alkatrészeket, de szerelõhöz nem tudom beadni, mivel nem tudnám megfizetni. Ráadásul a legutóbb is kértem egy lánccserét és nem csinálták meg. Szóval érdeklõdnék, hogy van valakinek bármilyen leírása errõl a régebbi modellrõl - akár német, magyar vagy angol nyelven. A neten nem találtam -vagy csak béna vagyok - és a meridától hiába vártam bármilyen választ.
Következõ kérdésem az volna, hogy miképpen álljak neki a szerelésnek, mert elõtte nem csináltam ilyet. Amire gondolok: lánccsere, valószínû lenne a hátsó csoportkerék csere, hogy ne ugorjon az új lánc, teljes újrahuzalozása a fékeknek és vátóknak, pedál csere, középsõ tengely zsírozása, fékkarok cseréje. Ezeket mondanám hirtelen a legégetõbbnek, viszont ha szerintetek mást is érdemes javítani, cserélni, akkor várom a tanácsokat. Ami tuti, hogy az elmúlt négy évben külsõleg folyamatosan karban volt tartva.
Kösz elõre is a válaszokat!

Üdv,
Monyok

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Szerintem arra gondol, hogy sok ember 57-58% hidratáltságú, pedig ha jól rémlik (utána kellene nézni) 63-64% lenne jó. Ez egy 70 kilós embernél jó 4 liternyi vizet jelent, ami nem kevés.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>Az átlagember jobban dehidrált állapotban van általában, mint én ennek a versenynek a végére.
En nem tudom milyen atlagemberekre gondolsz...
Szerinted van atlagember aki kepes meginni 2 kulacs vizet majd utana plusz 1 litert csak ugy helyben?
Hat akkor en K-ra nem atlagember vagyok, sot nem is ismerek atlagembereket. :)

Persze vegulis mindegy, hogy csinalod. :)
Bar ha azt irod lehet mas nyerhetett volna, ezt nehez nem ugy olvasni, hogy azert sajnalod.

Nem ivásképességben mérik a hidratáltságot. :) A folyadékhiány számít.
Persze, sajnálom, de elõre nézek. Egyébként nagy valószínûséggel nem én nyertem volna akkor sem.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Az átlagember jobban dehidrált állapotban van általában, mint én ennek a versenynek a végére.
En nem tudom milyen atlagemberekre gondolsz...
Szerinted van atlagember aki kepes meginni 2 kulacs vizet majd utana plusz 1 litert csak ugy helyben?
Hat akkor en K-ra nem atlagember vagyok, sot nem is ismerek atlagembereket. :)

Persze vegulis mindegy, hogy csinalod. :)
Bar ha azt irod lehet mas nyerhetett volna, ezt nehez nem ugy olvasni, hogy azert sajnalod.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mert visszavetett? Azt irtad csak tech. okok miatt maradtal le.

btw. lesz meg iden fontos versenyed? Csak hogy tudjam, mikor erdemes tapadni rad! ;)

upd: egyebkent a dehidratacio nem csak az adott versenyen okoz gondot, szerintem, persze nem vagyok doktor.

Igen. Megkockáztatom, hogy más nyeri a versenyt, ha viszem magammal a két kulacsom.

Lehet lesz, lehet nem. :D

Elég tapasztalt vagyok ebben. Az átlagember jobban dehidrált állapotban van általában, mint én ennek a versenynek a végére.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mert visszavetett? Azt irtad csak tech. okok miatt maradtal le.

btw. lesz meg iden fontos versenyed? Csak hogy tudjam, mikor erdemes tapadni rad! ;)

upd: egyebkent a dehidratacio nem csak az adott versenyen okoz gondot, szerintem, persze nem vagyok doktor.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani, baze, mi lenne ha egyszer rendesen keszulnel egy versenyre? :)
Elvesztett kulacs utan el se vitt kulacs, biztos, hogy ezt buntetlenul lehet csinalni?

Becsúszhatnak kisebb-nagyobb hibák. :) Vannak fontos és kevésbé fontos versenyek, ez a kevésbé kategóriába tartozott. Különben is én versenyezni szeretek, nem feltétlenül a gyõzelemre hajtok.
Most is megbûnhõdtem miatta, a dehidratáció visszavetette a teljesítményemet.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jani, baze, mi lenne ha egyszer rendesen keszulnel egy versenyre? :)
Elvesztett kulacs utan el se vitt kulacs, biztos, hogy ezt buntetlenul lehet csinalni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Gratulálok! Úgy látom a végül nem csak a kulacsot, a kesztyût is elfelejtetted :)
Ezen a képen jól látszik, hogy a mögötted tekerõ három úrhoz képest vízszintesebb tartásban, domború háttal tekersz. Ez adottság, vagy tudatos munka van mögötte? Légellenállásban nyilván sokat számít. Örülök hogy személyesen is összefutottunk.

Köszönöm. A kesztyû szándékosan maradt a kocsiban, kockáztattam. :)
Nincs mögötte tudatos munka, így kényelmes.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

A hétvégi balatonfüredi versenyek története Márkus Jani kerékpáros blogja: Balaton Bike Fest országúti versenyek - 2013.08.24-25.

Gratulálok! Úgy látom a végül nem csak a kulacsot, a kesztyût is elfelejtetted :)
Ezen a képen jól látszik, hogy a mögötted tekerõ három úrhoz képest vízszintesebb tartásban, domború háttal tekersz. Ez adottság, vagy tudatos munka van mögötte? Légellenállásban nyilván sokat számít. Örülök hogy személyesen is összefutottunk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A hétvégi balatonfüredi versenyek története Márkus Jani kerékpáros blogja: Balaton Bike Fest országúti versenyek - 2013.08.24-25.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Csak egy apró élmény, a bringámban gyárilag Acros kormánycsapágy van, ami amúgy kiváló cucc, de a központosító gyûrût (compression ring) - amúgy szándékosan - mûanyagból és nem fémbõl gyártják, már összeszereléskor letört a peremébõl egy darab, szétszedéskor (villaszár vágás miatt) tovább amortizálódott, így most van egy minimális "kotyogása" a villának. Írtam az acrosnak Németországba, most jött egy hatalmas boríték, két központosító gyûrûvel, egy szett ajándék távtartó gyûrû készlettel, katalógusokkal, és ipari mennyiségû matricával, hogy a gyerkõcök is örüljenek .... mindezt tök ingyen, jótállás sem kötelezi õket felém. Van még mit tanulni idehaza....

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Bakker, Jani, jol csinalod, a foto alapjan te voltal a legerosebb! :)
http://www.velo.hu/k...__683x1024_.jpg

A hegyen mindig az IFA megy elõl :) (bocsi, olcsó poén volt)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Bakker, Jani, jol csinalod, a foto alapjan te voltal a legerosebb! :)
http://www.velo.hu/k...__683x1024_.jpg

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Pályi Csaba megdöntötte a 24 órás magyar rekordot! Eddig 784km/23:44. KISKUNLACHÁZA, 24 óra BRINGA.

Egy kerékpáros elverte a "sztárokat" a ki alszik kevesebbet játékukban. :)

Nem hinném, hogy bármelyik RAAM-osban felmerült az alvás gondolata. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem ugrik be ki o, de szep teljesitmeny!
Rekorddonteshez idealis terep: tok sik, nagy szel se volt, es hat lehetett bolyozni rendesen, mert nagyon sokan indultak, egy nagyon rovid palyan.

En kivancsibb vagyok a BBF-re. :)

upd: Akkor miert nem keresem az eredmenylistat, nemigaz?
Bakker, Szuromine Dia eleg rendesen tolja. :o Voltam meg tavasszal vele egy Kekes koron, a hegyen se maradt le, pedig azert eleg jo tempot mentunk, ha nem is versenyhez merhetot.
Bence is ujra versenyben, cool, es megy is ahogy kell.
Te is jol mentel, ahogy nezem, megint idofutam, hogy kulon idod van? ;)
5. meg az a Solyom Teames srac akivel a Tarjanon mentem egyutt. Korabban nem ismertem, de nagyon eros...

Dia a legerõsebb kerékpárosnõ Magyarországon. A szélezéseket is simán bírja, a wattok vele vannak. Simán leverné bármelyik profi országúti versenyzõnõnket és a montis lányokat is. Múltkor Pécsen még féltem mögötte, hogy nehogy miatta szakadjak le, ma már nem volt így.

Nem, nem volt idõfutam :) , technikai gondjaim voltak az utolsó 5km-en, ezért a külön idõ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jo a velos cikk, hogy "A hölgyeknél célfotó döntött." 2:52:36 vs 3:03:05 hat igen, tenyleg szoros volt. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem ugrik be ki o, de szep teljesitmeny!
Rekorddonteshez idealis terep: tok sik, nagy szel se volt, es hat lehetett bolyozni rendesen, mert nagyon sokan indultak, egy nagyon rovid palyan.

En kivancsibb vagyok a BBF-re. :)

upd: Akkor miert nem keresem az eredmenylistat, nemigaz?
Bakker, Szuromine Dia eleg rendesen tolja. :o Voltam meg tavasszal vele egy Kekes koron, a hegyen se maradt le, pedig azert eleg jo tempot mentunk, ha nem is versenyhez merhetot.
Bence is ujra versenyben, cool, es megy is ahogy kell.
Te is jol mentel, ahogy nezem, megint idofutam, hogy kulon idod van? ;)
5. meg az a Solyom Teames srac akivel a Tarjanon mentem egyutt. Korabban nem ismertem, de nagyon eros...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pályi Csaba megdöntötte a 24 órás magyar rekordot! Eddig 784km/23:44. KISKUNLACHÁZA, 24 óra BRINGA.

Egy kerékpáros elverte a "sztárokat" a ki alszik kevesebbet játékukban. :)