Szezonban nincs hiány versenybeszámolókból.
Jani, megkérdezném, hogy pontosan mit értesz hidratáltság alatt. Mert mondjuk egy jó sós-nátriumos-magnéziumos "izó" (valójában hipo, mert higítok) löttybõl 4-5 decit elkortyolok, az idén elég volt 100+km-re is akár 35-36 fokon, míg vízbõl akár 2-3 litert is vedelhettem, szomjas maradtam. Mondjuk a bringázás utáni folyadék-ásványianyag bevitel meg a fellegekbe szökött. : )
Nálad hogy mûködik ez a hidratáltság-dehidráltság?
még extra kérdés: szezonon kívül lesznek még technikai írások? Korábban taglaltad a hajtástechnikát, de pl. a testtartásról sem árt megemlékezni (igaz, arra elég lehet egy rövid fórumposzt is akár.) mert nagyobb tempónál sokat nyer az ember, ha csak javít a testtartáson.
Súlyosan keveset iszol. Ha szomjas vagy az már régen rossz.
Hogy nálam, hogy mûködik az titok.

Nem terveztem, hogy írok a testtartásról, de most már lehet mégis írok róla, mert összeállt egy fél cikk a fejemben. A kedvencem azok, akik fent középen fogják a kormányt, amikor nagy sebességgel vezetnek, van mögöttük szélárnyék rendesen, õk meg nagyon fáradnak.

Egyébként most is dolgozom egy technikai jellegû cikken, már csak pár fotó kell hozzá (kb két hete) és kész van.
nem a kerékpár tömege számít hanem a kerékpár és a kerékpáros tömege együtt (na meg amit még a bicóra felpakolsz pl. tele vizes palack(ok) , pótszerszám)
A kellõ fordulatszám és a kellõ áttétel megválasztása . Aki ugye nem járt szakavatott edzõhöz annak nehéz ezt megtalálni de nem lehetetlen. Ha van fordulatszámmérõd (vagy újabban csapásszám mérõd -bár én ezt a szót nagyon nem szeretem) akkor látod hogy a neked kellemes fordulat mennyi. Általában ez az amatõröknél kevesebb mint ami kerékpáros szempontból jó lenne. Mondjuk legyen az optimális 90. Amivel Te közlekedsz az mondjuk 70-75. Akkor pl. érdemes olyan edzést csinálni ahol fokozod a fordulatszámot. Vagy télen a padon (ha van) elindulsz mondjuk 65-tõl akkor 5 percenként növelheted 100-ig mondjuk 5 perces intervallumokkal és vissza. Sokan lehet mosolyognak ezen de egy kezdõ amatõrnek lehet még ez is sok.Viszont ehhez be kell lõnöd , hogy milyen áttétel a jó neked. 52/16 talán ? Dombra meg nincs mese oda erõ kell, hogy felcipeld a 100 kilót.Ha már tudod mire vagy képes akkor a domb elõtt már tudod milyen áttételre válthatsz. Ha nem akkor inkább könnyebbre mert lejjebb váltani könnyebb mint erõsrõl terhelés alatt , kis fordulaton feljebb. Majd bizti ír Jani is .Õ már profibb kategória mint én 
Én kicsit agresszívebben állnék hozzá (az edzéshez), mondjuk van sok ember akit nehéz megtanítani rendesen biciklizni, mert már beleégtek a rossz dolgok.