Azt szeretném kérdezni hogy az Ambrosio Excursion elöl radiálisan, hátul aszimmetrikusan fûzve(hajtás oldal 3 kereszt, túloldal radiál) bírná e a 90kilómat? Valamint az ilyen fûzésminta mennyivel gyengébb mint a hagyományos 3 keresztes? Pályaagyra lenne fûzve tehát középpontosan. Alu anyákkal fûzve mennyivel lenne gyengébb, vagy érdemesebb lenne réz niplikkel összehozni?
A csoport címe Országutikról MINDENT!

Szerintem belefér.

Érdemes utánanézni, de bizonyos agyakat nem ajánlja a gyártó hogy radiálisan fûzz, mert a perem nem biztos hogy elviseli az olyan jellegû erõket, plusz a küllõk ott egyenesen "ütnek" a felnibe, így hamarabb lelazulhat a nipli is.
Én felnifékhez mindent szimmetrikusan fûznék, asszimetrikus inkább a tárcsafékhez ajánlott. Én a helyedben ekkora súllyal megmaradnék a jól megszokott 2-3 keresztnél, a tartósságot szem elõtt tartva.

Alu anyák az acél küllõvel oxidálódhat, szóval ha nincsenek mozgatva akkor beáll, és akkor se centírozás se semmi, lehet újrafûzni. Ha cél hogy könnyû legyen, akkor alu küllõ alu nipli, de ha tartósat szeretnél és nem extra fûzést akkor acél küllõ acél nipli párost mondanám.