Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

na szép. Rám nem is emlékszel.
és a sok versenyre amit csináltunk ?
Lacinak Tatabányán van bicós boltja, Hurvinyeknek meg Tatán a Narancsbike.
Szép volt, régen volt. Vertük az egész megyét annó.

Tatán voltak a Gorba hegyi idõfutamok, 1994-ben szombaton volt az idõfutam és vasárnap volt egy mezõnyverseny, erre emlékszem mert nyertem egy montenbájkot :) Igy el nem tudom képzelni hogy ki lehetsz :) A Lacira és a Hurvira azért emlékszem mert velük találkoztam "komolyabb" versenyeken is.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Montimi: a Lénárd team jó kis csapat volt,még emlékszem a piros zsigulira,Nagy Laci, Hurvinyek.

na szép. Rám nem is emlékszel.
és a sok versenyre amit csináltunk ?
Lacinak Tatabányán van bicós boltja, Hurvinyeknek meg Tatán a Narancsbike.
Szép volt, régen volt. Vertük az egész megyét annó.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Kicsit szûknek érzem a kormányomat a mostani 42cm C-C. Mennyire érezném meg a különbséget ha 44cm-re váltanék? A vállcsont-távolságom kb 42 cm, elvileg +2cm szokás rászámolni, ebbõl gondolom, hogy a 44-es jobb lenne. Érdemes gondolkozni a cserén?

Nekem 44-es Dedam van a telin (Ez ugye kb. 42-es), meg egy 44-es Eastonom a szep bicon. Also fogasban ezt a kulonbseget is nagyon erezni. Fekkar fogasban nincs nagy kulonbseg, mert az Easton ott ~42.5-es, a kormany vegei fele szelesedik picit.
Szoval erezni a kulonbseget rendesen, ha felul is ereznem, akkor azt gondolom nem volna jo a szelesebb.
Foleg most a trend a keskenyites. (Adam Hansen nem kicsi, es 38-as kormanyon, Greipel is 40-esen asszem)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kicsit szûknek érzem a kormányomat a mostani 42cm C-C. Mennyire érezném meg a különbséget ha 44cm-re váltanék? A vállcsont-távolságom kb 42 cm, elvileg +2cm szokás rászámolni, ebbõl gondolom, hogy a 44-es jobb lenne. Érdemes gondolkozni a cserén?

Menj pár órát könyöklõvel, utána talicskának fogod érezni a 42-es kormányt. :)

A sebesség mindent megold.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Acél anya sajnos van, nem szegecselt felnibe úgy be tud rohadni, hogy lehetetlen a CENTRÍROZÁS

alu küllõ??? max gyári kerékben (Mavic ksyrium SL) amúgy nem kapható. De én azzal nem is fûznék kereket. Aki ismeri az anyagok tulajdonságait az tudja, hogy az alu a fárasztást nem bírja. A Mavic kerekeiben szeretnek is törni az alu küllõk (montis kerekeikben)

Én sem értem, meg az alu küllõt sem, sõt az acél anyát sem (van egyáltalán még olyan?).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Küllõzsír?

A felnifék vs. asszimetrikus fûzést nem értem.:confused: (Fõleg , hogy tárcsás agynál ugye mindkét oldal terhelt.)

Én sem értem, meg az alu küllõt sem, sõt az acél anyát sem (van egyáltalán még olyan?).

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Meggyõztetek! Hátul mindenképp maradok a 3 keresztnél mindkèt oldalon. Elöl bevállalom a radiált. 36 küllõ lesz ,a tartósság szempontjából szerintem ezt érdemesebb mint 32-est. Amúgy a bringa városban lesz használva, de semmi durvulás, padkázás.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Alu anyák az acél küllõvel oxidálódhat, szóval ha nincsenek mozgatva akkor beáll, és akkor se centírozás se semmi, lehet újrafûzni. Ha cél hogy könnyû legyen, akkor alu küllõ alu nipli, de ha tartósat szeretnél és nem extra fûzést akkor acél küllõ acél nipli párost mondanám.

Küllõzsír?
Az acél küllõanya meg elrohad.
A kérdés amúgy is rézre irányult.Pályaagyon meg úgyis fogja "mozgatni".(gondolom fogja centírozni)Ha fix áttételes lesz , akkor meg pláne.Már , ha városban is járkál vele.
A felnifék vs. asszimetrikus fûzést nem értem.:confused: (Fõleg , hogy tárcsás agynál ugye mindkét oldal terhelt.)
Amúgy azért linkeltem neki , mert oda válaszoltam.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Azt szeretném kérdezni hogy az Ambrosio Excursion elöl radiálisan, hátul aszimmetrikusan fûzve(hajtás oldal 3 kereszt, túloldal radiál) bírná e a 90kilómat? Valamint az ilyen fûzésminta mennyivel gyengébb mint a hagyományos 3 keresztes? Pályaagyra lenne fûzve tehát középpontosan. Alu anyákkal fûzve mennyivel lenne gyengébb, vagy érdemesebb lenne réz niplikkel összehozni?

A csoport címe Országutikról MINDENT! :) Szerintem belefér. :)
Érdemes utánanézni, de bizonyos agyakat nem ajánlja a gyártó hogy radiálisan fûzz, mert a perem nem biztos hogy elviseli az olyan jellegû erõket, plusz a küllõk ott egyenesen "ütnek" a felnibe, így hamarabb lelazulhat a nipli is.
Én felnifékhez mindent szimmetrikusan fûznék, asszimetrikus inkább a tárcsafékhez ajánlott. Én a helyedben ekkora súllyal megmaradnék a jól megszokott 2-3 keresztnél, a tartósságot szem elõtt tartva. :)
Alu anyák az acél küllõvel oxidálódhat, szóval ha nincsenek mozgatva akkor beáll, és akkor se centírozás se semmi, lehet újrafûzni. Ha cél hogy könnyû legyen, akkor alu küllõ alu nipli, de ha tartósat szeretnél és nem extra fûzést akkor acél küllõ acél nipli párost mondanám.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Azt szeretném kérdezni hogy az Ambrosio Excursion elöl radiálisan, hátul aszimmetrikusan fûzve(hajtás oldal 3 kereszt, túloldal radiál) bírná e a 90kilómat? Valamint az ilyen fûzésminta mennyivel gyengébb mint a hagyományos 3 keresztes? Pályaagyra lenne fûzve tehát középpontosan. Alu anyákkal fûzve mennyivel lenne gyengébb, vagy érdemesebb lenne réz niplikkel összehozni?

Van ennek topicja.http://forum.bikemag...rekepites-2396/

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Veszprémi Napilap - Exluzív interjú Márkus Jánossal

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Jó, de neki nézd meg hol van a kormánya és nem is bírja sokáig ezt a pozíciót, mert eléri a térde a könyökét, gyorsan átfog fékváltókar bekönyöklõ pozícióba. Szerintem nem is az a lényeg hogy ki hol fogja a kormányt(kivéve hajrában) hanem milyen a testtartás, mondjuk aki felegyenesedve,csukott szájjal tud sokáig 50-el menni annak nem is kell ezzel foglalkozni :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Montimi: a Lénárd team jó kis csapat volt,még emlékszem a piros zsigulira,Nagy Laci, Hurvinyek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

soha ne mondj olyat , hogy soha. Mi a bajod az országúti bringával? Azt is kell tekerni ám nem csak a montit :)
Sokak használnak is versenyeznek mind a kettõvel.

Jó, igazad van. Nem mondom, hogy soha.
Vagy ha már megszállott terepen bringázóként aktívan olvason ezt a topicot, ez az elsõ lépés egy országúti bringa felé ?:confused: ;) Ki tudja, mit hoz a jövõ.....
Marci

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Simán lehet még "kövér", én 188 vagyok és 69kg, de csak zsírból még fogyhatnék kb. 3kg-t és akkor talán már 10% alatt lenne a testzsírom. :)

Basszus, ilyenkor érzem, hogy rohadt kövér vagyok. :) Én 192 és 90 kg. Mondjuk 47 évesen, meg totál amatõr, hobbi bringásként én elégedett vagyok ezzel, de az tuti, hogy ha akarnék fogyni még 15 kg-t, akkor itthon ledarálnák a biciklit, nehogy ráüljek véletlenül. :)

AIS

AIS

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Cyclocross bringát vennék! Ha tud valaki szóljon! Kispamat@freemail.hu
0670427tizennégy13

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

184 magas és 84 kilo, ha nem akar sky-os lenni minek fogyjon :) 75kg vagyok 170 centihez és már élvezem az emelkedõket, egy hónapig k3(persze nem mindennap) és mindjárt javul az ereje,nálam ez bevált.

Simán lehet még "kövér", én 188 vagyok és 69kg, de csak zsírból még fogyhatnék kb. 3kg-t és akkor talán már 10% alatt lenne a testzsírom. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani, ez nagyon hasznos lenne. Ami hirtelen eszembe jut, és szívesen olvasnék róla, bár ez biztosan túlmutat a tervezett témán:

- anatómiai adottságok, különbségek avagy bikák és kígyók :) )
- alacsonyabb kormányfogáshoz való alkalmazkodás fejlesztése (háti mélyizomzat edzése?), "szabályos" kar pozíció (ejtett váll, testhez zárt karok stb) elérése, gyakorlása
- bringa paraméterek hatásai a testhelyzetre, mikor min változtassunk (stucni hossz, nyereg-kormány esés, kormány szélesség drop reach, nyereg pozíció)
- outi kormányfogások, mikor melyiket, versenyen jellemzõen milyen arányban
- ha nem sért személyiségi jogokat, (külföldi) amatõr mezõny / idõfutam verseny fotókkal lehetne illusztrálni a rossz és jó beállításokat és testtartást

Ez így kicsit több, mint amire gondoltam. :) Nagyon sok munka lenne vele, de lehet megpróbálom.

azért felsõ fogásban is lehet "áramvonalasan" tekerni, pld.Andrea Tafi 4:30-tól Tour of Flanders 2002 - YouTube

Jó, de neki nézd meg hol van a kormánya és nem is bírja sokáig ezt a pozíciót, mert eléri a térde a könyökét, gyorsan átfog fékváltókar bekönyöklõ pozícióba.