Miért mondod? 6 mezőny (ebből 1 kritérium) , 6 időfutam (ebből egy "4000m üldözőverseny", akár millin is tarthatnák...) vagyis kiegyenlített. Egyébként nekem sem tetszik ez így, de nem is vagyok érdekelt. Sosem akartam ott lenni az akesz listán év végén. Gondolom rendezés szempontjából lényegesen egyszerűbb egy TT-t rendezni mint egy mezőnyversenyt. Azt nem értem, hogy nálunk miért nem rendeznek körzős versenyeket többet. egy 10-20 km-es kört azért egyszerűbb biztosítani is és ott is lehetne menni 2-3 órát.
Ami meg volt az meg szépen elhalt: Tour de Gella, volt egy ami a Pap-rétre ment föl 3 kört a Visegrádi hegységben, Tarján kupa, vagy Fonyódon 2-3 éve is volt hasonló.
Szerintem az AKESZ még sokáig élni fog: minden évben nő a résztvevők száma.
De azért megkérdezném a versenyzők véleményét is a TT hangsúlyosságáról. Vagy a másik ötlet: miért nem írnak ki egy külön TT bajnokságot akkor már?
Arra is figyelhetnének, hogy 1 hétvégére ne essen 2 hasonló karakterű verseny (Velencei tó és Kínok kínja) vagy ez direkt van így? kinek jó az, hogy emiatt mindenhova kevesebben mennek? azt gondolják, hogy ezzel higítják a Velence mezőnyét, hogy könnyebb legyen jó eredményt elérni mert a "profik" úgyis az akeszosra mennek? nem értem...
Én még ezt láttam utoljára http://www.akesz.hu/naptar . Mondjuk kerékpáros szemszögből akkor lenne kiegyenlített, ha 10 mezőnyversenyre jutna 2 időfutam.
A TT azért népszerű a szervezők körében, mert sok az induló és lényegében nagyon egyszerű biztosítani, az indulók többségének meg nem versenyt jelent, hanem TeljesítményTúrát. ![]()
A részvételi számokat érdemes lenne megnézni csak a mezőnyversenyekre.
Velencét tavaly egy profi nyerte, a Kínok Kínja győztese pedig előző nap 2. lett Velencén. Tavalyelőtt én is annak köszönhettem Kínok Kínján a dobogómat, mert egy hétvégén volt a verseny és gyenge volt a mezőny, egyébként Velencén is gyenge a mezőny.

Sign In
Create Account

Back to top