Megint meg kell törnöm a témát.. 
Ergopower újjáépítés baleset után?
Lehet hibáztatni, hogy az út szélén közlekedtem, nem a járdán (kacc.) Sőt, hogy nem a sávban bent rodeóztam a péntek délutáni csúcsforgalomban, de jó ötlet az út szélén parkoló autósnak tükörbe néznie, s nem akkor ajtót nyitni, mikor valaki a hátsó ajtónál érkezik kerékpárral.
Karcok a fékváltókar-testen, fékkaron, és egy "elferdült" kioldógomb, valamint valószínűleg eltört rugó a hüvelykgomb alatt?
Szerencsére az EC-RE204 nevű pót is 100% kompatibilis a régi ergopowerekkel, így ez könnyen beszerezhető megfelelő ár fejében (2008-ig gyártott ergopowerek gombja, kivéve a quickshit és escape mechásokét). A rugó érdekes feladat, remélhetőleg ugyanaz jó lesz a régi ergopowerhez, mint a mostanihoz.. (ie:: EC-RE204,
http://branfordbike....ht-side-543.htm )
Annyi szent, hogy még1szer 49 angol fontért nem fogok karcmentes-erős mechanikás-szakadásmentes gumis Record fékváltókart venni 8s érából. Pedig amikor vettem, 340-be váltották a fontot, nem 380-ba, mint most -.-'.
Egy nagyon rendes bringabolt még segítőkészebb tulaja felajánlott egy lezúzott 10s ergopowert, mint "spare part source/donor". Már csak az a kérdés, hogy vajon jók lesznek-e belőle az alkatrészek? Sajnos, mivel bringabolt, sanszos, hogy 2008 utáni ergopowerről van szó. Rob4bike szerencsére tud szerezni bármilyen pótalkatrészt, csak sajna pont a drágábbakra van szükségem a jelek szerint (a G-rugó és a rugótartógyűrűk relatíve olcsók, míg a kioldógomb s hozzá tartozó rugó eléggé borsos áron méretik, ld. branfordbike oldala).
Ilyenkor bánom, hogy az összes 8s ergopowerem eladtam..
amiből biztos jó lenne az alkatrész, az ez:
mert ez az első generációs 9s karokból való, de hiába hirdeti eco már 1 éve, tuti nem adná ide olcsóbban.
hjajj, és a fizikai kárról (hogy hány napot kell edzésből kihagynom az alig mozgó boka, sajgó térd és használhatatlan jobb kar miatt) nem is beszélek, az idővel gyógyul magától
Nagyon amatőr egy ilyen baleset, vagy megeshet?