Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Vagy a nagyker a ride-ból szeretne többet eladni és ezért lett ez a teszt eredménye. :D

Ezekből kb egyet sem fognak eladni itthon, nem is azért vannak ezek a bringák, hogy ezen keressenek.

Mellesleg szerintem nem szarabbak mint akár bármelyik amerikai vagy más ismert gyártő. Ők a lagnagyobb gyártó most és nem mellesleg pl a Specialized is az övék. Náluk van pénz az innovációra és legalább nem a nagy tajvani katalógusból rendelnek tucatvázakat amit csak matricáznak.

Az más kérdés, hogy én nem vennék soha ilyen bringát mert kb. hányok attól ahogy kinéznek de műszakilag sztem nem rosszak - kivéve egy-két mostanság sajnos trendi hülyeségtől, belső bowdnek, hátsó fék....

A Merida helyében csináltam volna egy magasra poziconált külön márkát ezekre

A külön "becsúszásgátló" bilincs helyett meg nem kéne lakkozott nyeregcsövet használni vagy be kéne kenni beszerelés előtt a csövet fogkrémmel és máris nem lenne gond.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Monti keréken van most 2 országútis 700 x 28C külsőm, országútis belsőkkel.

Visszaolvastam, látom, hogy volt, aki tett defektgátló folyadékot a belsőkbe, de az nem tiszta, valóban ad-e egy kis plusz defektvédelmet. Ad? :) Érdemes tenni bele egy pár 10 ml Joe's NoFlats-t, vagy inkább vegyek 1-2 pótbelsőt és cipeljem magammal?

Edit: a 7-7.5 bar guminyomás miatt kérdezem, fogalmam sincsen, ott hogy viselkednek ezek a szmötyik.

Pótbelső mindenképpen.

Nekem volt már 6-7mm-res vágásom a gumin. Nem fogta meg a lötyi. Belső volt nálam és gyors folt is. Azt belülről ragasztottam a külsőre és kicseréltem a belsőt. Így haza tudtam menni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

olvastam a merida tesztelést itt a bikkmakkon: http://bikemag.hu/ma...s-ride#comments

ezen a részen azért elgondolkodtam: A végkövetkeztetés tanulságos, főleg a hosszú távú fáradtság szempontjából. Egy átlag bringáshoz képest én gyakori látogatója vagyok az edzőteremnek, és ennek ellenére is kijött a két bringa közötti markáns eltérés a hatodik órára. Ha mindezt átvetítem mondjuk egy 200 kilométeres versenyre/országúti maratonra, akkor a képlet így néz ki: A Ride-dal van egy átlagosan jó, könnyű, merev, kevésbé aerodinamikus bringám, viszont képes vagyok a verseny végén is hatékonyan hajtani. A Reacto esetében pedig van egy elenyészően gyorsabb kerékpárom, sokkal inkább leharcolja a szervezetem az ötödik órára. Nyilván, ha egy profi versenyzőről van szó, akinek az a munkája, hogy az 5-6 órás versenyekre eddze a szervezetét, máshogy alakul a fáradtsággörbe, de még erről sem vagyok teljesen meggyőződve. Mindenki vonja le saját maga számára a következtetéseket, én saját részre, a saját élethelyzetemben biztosan a Ride-ot, vagyis az eddig méltatlanul lenézett „komfortkerékpárt” választanám a két csúcsgép közül.

nekem az jön le az egészből,h satnya habtestem felett már eljárt az idő,és maradnom kéne az acélvázaknál. :D gondolom más is így lehet vele. attól,h könnyebb,merevebb,de mégis kényelmes-legalábbis a marketing így adja el-még nem biztos,hogy mindenkinek jók ezek az új űrvázak. 

nem bírom ki,h ne savazzam a meridát: sztem még mindig egy vicc az országúti vonaluk....... de legalább jó drága. 

Vagy a nagyker a ride-ból szeretne többet eladni és ezért lett ez a teszt eredménye. :D

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

olvastam a merida tesztelést itt a bikkmakkon: http://bikemag.hu/ma...s-ride#comments

ezen a részen azért elgondolkodtam: A végkövetkeztetés tanulságos, főleg a hosszú távú fáradtság szempontjából. Egy átlag bringáshoz képest én gyakori látogatója vagyok az edzőteremnek, és ennek ellenére is kijött a két bringa közötti markáns eltérés a hatodik órára. Ha mindezt átvetítem mondjuk egy 200 kilométeres versenyre/országúti maratonra, akkor a képlet így néz ki: A Ride-dal van egy átlagosan jó, könnyű, merev, kevésbé aerodinamikus bringám, viszont képes vagyok a verseny végén is hatékonyan hajtani. A Reacto esetében pedig van egy elenyészően gyorsabb kerékpárom, sokkal inkább leharcolja a szervezetem az ötödik órára. Nyilván, ha egy profi versenyzőről van szó, akinek az a munkája, hogy az 5-6 órás versenyekre eddze a szervezetét, máshogy alakul a fáradtsággörbe, de még erről sem vagyok teljesen meggyőződve. Mindenki vonja le saját maga számára a következtetéseket, én saját részre, a saját élethelyzetemben biztosan a Ride-ot, vagyis az eddig méltatlanul lenézett „komfortkerékpárt” választanám a két csúcsgép közül.

nekem az jön le az egészből,h satnya habtestem felett már eljárt az idő,és maradnom kéne az acélvázaknál. :D gondolom más is így lehet vele. attól,h könnyebb,merevebb,de mégis kényelmes-legalábbis a marketing így adja el-még nem biztos,hogy mindenkinek jók ezek az új űrvázak. 

nem bírom ki,h ne savazzam a meridát: sztem még mindig egy vicc az országúti vonaluk....... de legalább jó drága. 

olvastam már pár karbonváz tesztet, de ez, hogy a gyártó nyeregcső becsúszásgátló bilincset ajánljon a saját cuccához....kissé meredek

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,467 posts

Edited by donciccio, 2014. February 27. - 11:15.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,326 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

nem ugyan azok a feltetelek de hatha jo lesz viszonyitas kepp.

dec eleje ota 700x35c gumit hasznalok 4-4.5 baron slime takonnyal varosban.eddig egy defektet sem vettem eszre.

Köszi! Megpróbálom mindenképp, aztán majd megosztom később, hogyan működött. Kapásból fogom tudni tesztelni, mert az egyik kerekemben a 0 km-es új belső már defektes lett, gondolom összerakásnál (nem én szereltem).

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Köszönöm szépen!

Szerintetek kell telefonon időpontot kérni, vagy tudnak fogadni időpont nélkül is? most hogy kezdődik a szezon...

Nagyon pici a bolt (a Mészöly utcai) bringát nem nagyon tudsz otthagyni ha éppen mást csinálnak. érdemes telefonálni

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

Köszönöm szépen!

Szerintetek kell telefonon időpontot kérni, vagy tudnak fogadni időpont nélkül is? most hogy kezdődik a szezon...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

+1 tőlem is

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,279 posts

+1

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

Zöldpont

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

OFF:

tudtok egy megbízható biciklis boltot ajánlani csepelen, vagy  a belvárosban (2. kerület környékén)?

Be szeretném állítani a fékeket, meg a váltót, és lehet hogy bandázsoltatni is szeretnék.

Válaszokat előre is köszi!

Edited by .vackor., 2014. February 26. - 20:07.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

nem ugyan azok a feltetelek de hatha jo lesz viszonyitas kepp.

dec eleje ota 700x35c gumit hasznalok 4-4.5 baron slime takonnyal varosban.eddig egy defektet sem vettem eszre.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,279 posts

pótbelső mindig kell. mindig.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,326 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Monti keréken van most 2 országútis 700 x 28C külsőm, országútis belsőkkel.

Visszaolvastam, látom, hogy volt, aki tett defektgátló folyadékot a belsőkbe, de az nem tiszta, valóban ad-e egy kis plusz defektvédelmet. Ad? :) Érdemes tenni bele egy pár 10 ml Joe's NoFlats-t, vagy inkább vegyek 1-2 pótbelsőt és cipeljem magammal?

Edit: a 7-7.5 bar guminyomás miatt kérdezem, fogalmam sincsen, ott hogy viselkednek ezek a szmötyik.

Edited by zscs, 2014. February 26. - 16:27.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Kíváncsi lennék, a Kalloy UNO stucnik hogy teljesítenének ezen a teszten.

Egyébként ez jó:

http://apro.bikemag....s-l215480.html#

28ezerért párban 7800as DA fvk. 

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Stucni teszt.

http://fairwheelbike...-stem-review-3/

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

nekem bejönnek a fekete bringák,divat ide vagy oda.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Akkor most nagyon vidámmá teszlek. Ismerős kollégája ugyanígy járt. 3 hét kóma után már csak 2 hónapig volt a kórházban. Az ajtó éle szétütötte a koponyáját. Újra tanult járni....meg ilyenek. Szóval megeshet.

A cuccaid ne is sajnáld annyira, azok csak egyszerű tárgyak. Hidd el, iszonyú szerencséd volt !

Minden esetre tanultam az esetből. Országúti bringával országútra, ingázni marad a 20k-t nem érő trekking.

Mondjuk belegondolva a forgalomba, meg ahova estem, tényleg szerencsém volt. 

Más:

http://road.cc/conte...b’twin-alur-700

Egész kellemesek a formák, az ár, a felszereltség, de ezt a mattfekete gyásztengert el kéne már felejteni. Nem is tudom, miért jött divatba. A francia nemzeti színek is teljesen jól mutatnak egy kerékpáron, vagy az áruházlánc kék-fehérje. A hátsó fék mondjuk maradjon a támvillákon szerintem, konzervatív vagyok ^^

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts

Megint meg kell törnöm a témát.. :D

Lehet hibáztatni, hogy az út szélén közlekedtem, nem a járdán (kacc.) Sőt, hogy nem a sávban bent rodeóztam a péntek délutáni csúcsforgalomban, de jó ötlet az út szélén parkoló autósnak tükörbe néznie, s nem akkor ajtót nyitni, mikor valaki a hátsó ajtónál érkezik kerékpárral.
hjajj, és a fizikai kárról (hogy hány napot kell edzésből kihagynom az alig mozgó boka, sajgó térd és használhatatlan jobb kar miatt) nem is beszélek, az idővel gyógyul magától :D
Nagyon amatőr egy ilyen baleset, vagy megeshet? 

Akkor most nagyon vidámmá teszlek. Ismerős kollégája ugyanígy járt. 3 hét kóma után már csak 2 hónapig volt a kórházban. Az ajtó éle szétütötte a koponyáját. Újra tanult járni....meg ilyenek. Szóval megeshet.

A cuccaid ne is sajnáld annyira, azok csak egyszerű tárgyak. Hidd el, iszonyú szerencséd volt !

Marci