A Tahi idofutamon melegitettem gorgon, azota nem csereltem vissza a gyorszarat. Koszi a tippet!
Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2014. április 10. - 10:27

Írta 2014. április 10. - 09:57

Az jo hir. Johet info arrol, hogy ki/hol/mennyiert.
Igazan persze most az bosszant, hogy mi a fenevel fogok a hetvegen versenyezni... A 11kg-s acellal hegyi versenyt? :/
Ház ez igazi szívás, bad luck. Menj be a Probike-ba vagy hívd fel őket és érdeklődj náluk. Ők már többször javíttattak karbont jó minőségben, megvan hozzá az emberük (ha jól tudom akkor a bringás Szeghalmi apja) szerintem ők biztosan tudnak segíteni de meglepne ha hétvégére összejönne. A helyedben néznék valakitől cserebringát.
Ha simán csak cső sérül azt biztosan meg tudják oldani. Törött csövekből is lett már náluk újra bringa úgy, hogy alig mondod meg, hogy javítva volt. A papucs az más tészta, az azért bonyolultabb picit.
bájdevéj te a Look-al görgőzöl??? (gyorszár miatt)
Írta 2014. április 10. - 09:55

Mcmester megoldást javasoltak ennél a cikknél:
http://bikemag.hu/ma...l-z-ig#comments
"Campa berágódás elleni védelem : A kapaszkodó körmök hátsó, tehát nem terhelt oldalait megreszelni kb. 0,3mm-t, mindegyiket. Aztán a campa testre úgy felhúzni, h előtte két csepp pillanatrag.-val a kazettatest bordák terhelt éleire 0,2-es hézagolólemezt ragasztunk. Ilyet beszerezni nem probléma, méretre vágni már esetleg igen. Eltávolítható, nem teszzük tönkre a kazettatestet. A hézagolólemez
eloszlatja a nyomást, megszünik a benyomódás, berágódás."
mondjuk alacsony bordás shimano rotornál nehezebb a megfelelő méretű acéllemezt kivágni. Meg nem is hangzik túl elegánsan, bár kétség kívül ötletes és frappáns. : D
Olvastam, de nehezen kivételezhető. Régebben gondolkoztam hasonló megoldáson, a 0,2-es helyett mindenképpen vastagabb lemez kéne.
A sebesség mindent megold.
Írta 2014. április 10. - 08:14

Rutinos alu rotor használó vagyok, 2009 óta vannak folyamatosan ilyen kerekeim. A 13-as is berágja magát, az nem gond, csak ne vágja át a bordákat. 17-esem van/volt országúton, azzal nem volt gond, főleg, hogy csak versenyeken használtam. De most 10-es sorom lett és az ultegra sort lebutították, csak a felső három van tartóbakon. 11-28-at használok edzésen, de kéne egy másik sor is versenyekre, a 11-25-tel nem vagyok előrébb, mert ott is külön van a 19-es, ebből a szempontból a 11-23 lenne jó, de azt meg nem biztos, hogy szeretni fogom.
Mcmester megoldást javasoltak ennél a cikknél:
http://bikemag.hu/ma...l-z-ig#comments
"Campa berágódás elleni védelem : A kapaszkodó körmök hátsó, tehát nem terhelt oldalait megreszelni kb. 0,3mm-t, mindegyiket. Aztán a campa testre úgy felhúzni, h előtte két csepp pillanatrag.-val a kazettatest bordák terhelt éleire 0,2-es hézagolólemezt ragasztunk. Ilyet beszerezni nem probléma, méretre vágni már esetleg igen. Eltávolítható, nem teszzük tönkre a kazettatestet. A hézagolólemez
eloszlatja a nyomást, megszünik a benyomódás, berágódás."
mondjuk alacsony bordás shimano rotornál nehezebb a megfelelő méretű acéllemezt kivágni. Meg nem is hangzik túl elegánsan, bár kétség kívül ötletes és frappáns. : D
Írta 2014. április 09. - 22:47

Most megneztem, adtak egy tartalek valtotarto fulet is a vazhoz. Nezem, nezem, es most latom, hogy eg es fold a biciklin levo es a tartalek.
A tartalek kb. 1.5mm vastag, ez tuti elhajlott volna. Persze a manualban egy szo sincs errol...
Írta 2014. április 09. - 22:26

Igazan persze most az bosszant, hogy mi a fenevel fogok a hetvegen versenyezni... A 11kg-s acellal hegyi versenyt? :/
Szia!
Két cégről tudom hogy Carbon javítással foglalkozik néha.
Az egyik kapcsolatok nélkül megközelíthető és elismert kompetencia: hadács boats Balatonkörnyéke (http://www.hodacs.hu/hu/), a másikat pedig a reptér környékén keresd, de őket kontakt nélkül kár zavarni.
Árakat nem tudok sajnálom.
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???
Írta 2014. április 09. - 21:54

Ez a nagy vázméret miatt lehetséges, vagy tényleg ekkora kolbász ez a váz? http://bit.ly/1n4NKIS
Írta 2014. április 09. - 21:36

Írta 2014. április 09. - 21:15

Gyok kettovel ma sikerult ugy eldolnom, hogy elrepedt a hatso papucs.
Ami igazan bosszanto, hogy az alu valtotarto ful egyaltalan nem hajlott el, pedig hat azert volna.
Lehet ilyet javitani valahogy?
Ez karbon, igaz? Ha igen, lehet javítani, Viccesnek volt hasonló problémája szezon végén és megcsinálták neki.
Írta 2014. április 09. - 21:14

Esetleg vele föl tudod venni a kapcsolatot? Ezek az eldőlős dolgok ilyenek, nekem szerencsére csak papucs hajlott el, de úgy, hogy a váltókanál felső 4 lánckeréken a küllők között volt már..
Ize, ez karbon papucs. O meg femhez irt, igy ranezesre...
Írta 2014. április 09. - 20:53

Ami igazan bosszanto, hogy az alu valtotarto ful egyaltalan nem hajlott el, pedig hat azert volna.
Esetleg vele föl tudod venni a kapcsolatot? Ezek az eldőlős dolgok ilyenek, nekem szerencsére csak papucs hajlott el, de úgy, hogy a váltókanál felső 4 lánckeréken a küllők között volt már..
Írta 2014. április 09. - 20:46

Írta 2014. április 09. - 20:43

En fogyasztok L karnitint, ilyesmi folyekonyt. Nem vettem eszre igazan semmi extrat. Persze en eleg sovany vagyok mar igy is, lehet aki jobban ki van parnazva, annak eszrevehetobb a hatasa.
Írta 2014. április 09. - 18:31

kéne egy kis segítség fogyás ügyben. kinéztem magamnak ezt a terméket: http://www.biotechus...70000mg-chrome/ használ e vlki ilyet,ha igen,akkor mennyire vált be. tudom,h nem vág a témába,de nem találtam hozzá normális topikot. heti 350-400 km kellene nekem minimum,h magamtól tudjak fogyni. ezt biztosra tudom,mert néhány éve kb ennyi km-el jött le rólam 15 kg. sajna nem tudom,h tudnék e menni ennyit a jelenlegi munkám miatt. tervezni sem tudok,mert nem mindig tudok időben elindulni.
hasonló dolog segitett(kicsit) a lényeg hogy kevesebbet egyél és többet mozogjál. Tekerjél annyit amennyit tudsz,de ne ugy ahogy bírod én pik-pak leadtam 20 kilot,igaz volt is miből. Ha jól csinálod(gondolom hogy tudod hogyan kell jól csinálni) meglepödsz milyen gyorsan felszívod magad(állitolag a test emlékszik) aztán mire feleszmélsz már ott fogsz állni a rajtvonalnál(hisz ahogyan mondják:ezt nem lehet abba hagyni)
Írta 2014. április 09. - 13:55

Sajnos nincs rá garancia, hogy nem rágja be magát..
http://forums.mtbr.c...hub-835444.html
itt már a 15t-s is nyomot hagyott a kazettatesten.
Rutinos alu rotor használó vagyok, 2009 óta vannak folyamatosan ilyen kerekeim. A 13-as is berágja magát, az nem gond, csak ne vágja át a bordákat. 17-esem van/volt országúton, azzal nem volt gond, főleg, hogy csak versenyeken használtam. De most 10-es sorom lett és az ultegra sort lebutították, csak a felső három van tartóbakon. 11-28-at használok edzésen, de kéne egy másik sor is versenyekre, a 11-25-tel nem vagyok előrébb, mert ott is külön van a 19-es, ebből a szempontból a 11-23 lenne jó, de azt meg nem biztos, hogy szeretni fogom.
- Vejne kedveli ezt
Írta 2014. április 09. - 12:46

Használ itt valaki shimano rendszerben alu kazettatesthez olyan sort, amin a 19-es már nem alu tartóbakon van?
Sajnos nincs rá garancia, hogy nem rágja be magát..
http://forums.mtbr.c...hub-835444.html
itt már a 15t-s is nyomot hagyott a kazettatesten.
Írta 2014. április 09. - 12:34

Használ itt valaki shimano rendszerben alu kazettatesthez olyan sort, amin a 19-es már nem alu tartóbakon van?
Írta 2014. április 09. - 12:25

ezt linkeltük már neked: http://apro.bikemag....u-l223706.html# ? sztem nagyobb,mint amit írnak. jó ár,jó alkatrészek,jó a váz is.
perfetto! tricolor ultegra, kétszer húzott tange csövek (nagyon jó váz) szép állapot.
Ennyiért megéri
Don: valoszinuleg hosszabb a váz. Sok német outi váznál látom, amik tange csövesek, hogy hosszabb a felsőcső, mint a nyeregvázcső. Hosszú nyeregcsővel jó lesz szvsz MM-nak is.
Vejne módosította - 2014. április 09. - 12:26
Írta 2014. április 09. - 12:12

Mi a baj a 8 sebis campagnoloval vejne? És a fékek? Azon kívül, hogy csak 1 forgáspontosak.
ezt linkeltük már neked: http://apro.bikemag....u-l223706.html# ? sztem nagyobb,mint amit írnak. jó ár,jó alkatrészek,jó a váz is.
- Vejne kedveli ezt
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Írta 2014. április 09. - 12:11

A szteroidok már egy külön kategória. Az épeszű emberek többsége, aki hobbiból mozog, azért mozog, mert szeret mozogni, és h egészségesebb legyen. A verdenyzőket hagyjuk most, mert minden élsportoló, aki világ szinten komoly eredményt ér el, mind teli van nyomva cuccal. Igazából legalizálni kellene, és csinálni egy olyan díjat az orvosaiknak, mint az f1-ben a győztesek mérnök csapatai kapnak.
De aki cuccol, annak tisztában kell azzal lennie, h csak akkor érdemes, ha az edzése 110%-os, és a kajálása is 110%-osan perfekt, valamint a genetikája is alkalmas rá. Különben csak tönkreteszi magát, látványos eredmény nélkül.
Porokban pedig az van, ami rá van írva: tejsavó, vagy tojás, vagy kazein, vagy mondjuk szója fehérje. Olvasd el, rá van írva a papírra, h mi van benne. De pont ugyanez van, mikor mondjuk veszel csirkét: ki tudja, min nevelték fel? Minden élelmiszerrel így van ez, még a zöldségekkel is. Mivel permetezék, és mikor? Itthon a népek az olcsóra mennek rá, így minőséget alig kapni.
HMB pedig nem tudom, hogy jön ide. Anno szedtem 3-4 hónapig, nem vettem észre semmi változást.
Inkább fehérje, ha már kiegészítő.
Engem nem zavar, ha mások hisznek ezekben és használják ezeket a termékeket és lebeszélni sem akarok senkit semmiről. Felnőtt emberek el tudják dönteni, hogy mit esznek-isznak. Én arra utaltam, amikor azt írtam, hogy nem tudjuk mi van a dobozban, hogy valóban az van-e benne amit ráírnak. Ezektől a szerektől az emberek eredményt várnak. A gyártók ezért abban érdekeltek, hogy ezt az igényt kielégítsék. Simán előfordulhat olyan, hogy adott cél eléréséhez készített tápkiegbe kerül olyan dolog is amitől a fogyás valóban jobban megy vagy az izom jobban nő de a szer mondjuk nem legális... Hány olyan sztori volt már amikor az derült ki, hogy valakit elmeszeltek doppinggal miközben bizonyíthatóan tápkieggel került be a szer úgy, hogy nem volt feltüntetve (azon lehet elmélkedni, hogy ez igaz-e meg azon is, hogy szennyezéssel került be vagy direkt rakta bele a gyártó) Ez nekem nem is a doppingvétség miatt érdekes, hanem maga a tény, hogy nem tudjuk mit viszünk be ezekkel a termékekkel. Abban igazad van, hogy ez a normál táplálékokra is igaz, viszont a kockázatot lehet csökkenteni.
A doppingot valóban nem kell összemosni a tápkieggel.
Én úgy gondolom, hogy egy amatőr sportoló a normál táplálkozással be tud vinni annyi tápanyagot a szervezetébe amennyi szükséges. Az élsport az más, ott már valóban szükség lehet pótlásra ebből-abból viszont ott jó esetben van rendszeres orvosi kontroll, ezért a dopping sem annyira veszélyes mint amatőr körökben.
Nálunk vannak emberek akik eszetlenül beszednek mindent amitől azt remélik, hogy jobbak leszek és pont azért mert nem teszik bele sem edzés, sem táplálkozás, sem egyéb szinten a 100%-ot, vagy nincsenek jó adottságaik. Viszont eredményeket meg akarnak, vagy tudják, hogy a másik is tol ezt-azt és jól megy tőle, akkor ők miért ne tennék. Nekem is volt olyan tapasztalatom már, hogy olyan fizikai teljesítményt tudtam leadni (nem bringán) amit korábban nem és ráadásul betegség után. Nem is értettem, hogy ez most hogy van, aztán kiderült, hogy mit "szedtem".... megfázás elleni szer volt.
én nem haragszom senkire :-)
petter78 módosította - 2014. április 09. - 12:12