Közben mire szerkesztettem volna, lejárt az idő.
Vettem egy Speedplay pedált. Egy rövidet mentem vele. Eddig ok. Kicsit tartottam attól amit írnak, hogy a szabad mozgás miatt az álva tekerésnél olyan mintha jégen lenne a cipő. Nem vészes, nem zavaró nekem. Belépni még nagyon nehéz, kifelé könnyebb, de nagyob erő kell hozzá, mint amit használtam a Campa pedálomon.A kétoldalassága jó nekem. A stack-height csökkenés, pedál talp távolság, tényleg érezhető. Nem billeg annyira mint a magasabb pedálnál. Most három hét fogműtét kihagyás után próbáltam ki. A bal lábam gyengébb és azt vetem észre, hogy a rugómentessége miatt először nagyon kelebelált a lábam mindkét irányban, amikor kezdett fáradni, de hazafelé már nem volt gond. Megszoktam. Viszont a stopli élére fogok ragasztani egy egy alu L-profilt kopórésznek.
Cipő méretezésnél mi a jó megoldás? Legyen passzentos vagy laza picit. A speci passzentos volt 47/302mm, a Chain picit nagy 47/~310mm. A speci BG mérésen a lábam 296/290mm bal/jobb és mégis a nagyobb cipők kényelmesek. Northwave meg pont a kettő között van a 47/305mm vagy 48/314mm. Kíváncsi vagyok. Elméletileg jövő hétre hoznak egy 47-est próbára. Legalábbis remélem ideér 2.5 hét alatt.
eddie1978 módosította - 2014. április 20. - 10:33