sikerült kb 100 grammot lefaragnom a bringám tömegéből.
a képen látható állapotban mértem le. így 8690 gramm,pedálokkal,és kulacstartókkal. azt hiszem,h ez nem rossz tömeg,ettől a bringától,és azt hiszem,h ezzel ki is maxoltam a lehetőségeimet. lehetne még karbon cuccokkal könnyíteni rajta,de ezt pont nem szeretném. esetleg a fékeket,és a nyereg csövet lehetne egy kicsit újabb modellre cserélni. ezt a vázat,annak idején titán record nyereg csővel árulták. na egy ilyennek a beszerzése nem 1xű feladat,és nem is olcsó. a fékek,meg nagyon régi,2 forgáspontosak. mondjuk ezt sem szívesen cserélném le. nagyon jól működnek.
szóval úgy jött az ötlet,h lehetne kicsit faragni a tömegből,h elmerültem az aliexpress bugyraiban,és találtam egy csomó titán csavart. amit lehetett lecseréltem. ezekből a csavarokból kb 40 gramm jött össze. találtam még titán-alu gyors zárat. ugyan olyan,mint a wiggle saját márkás cucca,csak ezért mertem megvenni. előtte sachs new succes zárak voltak ehhez a kerékhez. azokhoz képest kb 50 gramm mínusz a ztto gyors zárak. az eredeti campához képest meg 75 gramm mínusz. meg cseréltem pedált is. igaz,h ennél a döntésnél nem a tömeg volt az elsődleges,csak éppen még nem nagyon volt gyári,új look kéo pedálom. az eddigi kéo max pedáljaim mind használtak voltak. a decából rendeltem egy kéo blade-et. 10 gramm mínusz. így jött ki a 100 gramm. a shamal kerekek is könnyítve lettek ztto gyors zárakkal,és egy alu záró anyával. a záró anya sem volt tervben,csak épp kellett egy rendeléshez még 2 euró,h ingyen szállítás legyen,és pont belefért az árba egy token záró anya.
a shamal-ról így kb 85 gramm jött le. azokkal a kerekekkel 9045 gramm a bringa. mind a két variációban 12-23-as sorokkal mértem.
donciccio módosította - 2019. augusztus 20. - 07:06