1,8kg nekem nem tűnik túl nehéznek, montik között jó érték, de lehet hogy országúti acélvázak között más a könnyű.
minőségi ritchey termék?
legfeljebb célnak megfelelő, túlárazva.
azt a papucsot láttam, linkeltem is. gyászos.
tehát éhbért fizettél. nekem 200e/váz, még ha az alap megoldásokkal és a legkevésbé neves, de neves csőszettből épült vázról van is szó, nem tűnik olyan veszettül soknak. pláne nem, ha tipp-topp mint írtad is és elhiszem tényleg olyan. Grafitember valahol egy interjúban elmondta, mennyi is marad a végén amiből kiflit lehet venni. nem voltam tőle elájulva.
annyira sztem ne feszegessük az árat. én láttam,és tapiztam is vittore vázát. nagyon szépen van megcsinálva. kb az árával is tisztában vagyok. nekem a "fogamat szívom,de még kifizetem" kategória. ez mondjuk elég szubjektív dolog. azt tudom,h az én vázam,amit a Papék csináltak 2000-ben,az 60000 ft volt. ezt lehet olcsónak mondani. egyébként most sem sokkal drágább náluk egy váz,villa kombó.
az 1,8 kg tényleg nem tűnik soknak,de pl az említett,muffos Pap vázam is ennyi. a Bianchi-m,meg 1,6 kg. igaz nem muffos,hanem hegesztett,mint a Ritchey. meg talán kicsivel jobb csőszettből készült,mint a bajuszkirályé.
éppen tegnap olvastam a Merényi pályaváz történetét a piros oldalon,és amikor a szerző/tulaj kitért a csőszettre. ha jól emlékszem columbus life csövekből készült,de mindjárt bemásolom ide a szöveget.
" A fő háromszöget alkotó Life csőszett a Columbus „Niobium” ötvözetéből készült, mely mangánt, krómot, nikkelt, molibdént és nióbiumot tartalmaz. A Columbus által kifejlesztett ötvözet egyik erénye, hogy kristályszerkezete sokkal finomabb, mint más, közönségesebb fémötvözeteké. Az ötvözés során használt nióbium a Columbus szerint sokkal hatékonyabban járul hozzá az ötvözet szilárdságához, mint a más csövek esetében hasonló célból alkalmazott vanádium. A csőszett végleges karakterét speciális hőkezelési eljárás adja meg, mely amellett hogy kiváló mechanikai tulajdonságokkal ruházza fel, a környezeti behatásokkal szemben is ellenállóbbá teszi. A hátsó háromszöget alkotó csövek szintén a Life család tagjai, de nióbiumot nem tartalmazó hagyományos ötvözetből készültek. A Life szettet muffolt és hegesztett technológiával épített felsőkategóriás versenyvázakhoz ajánlják, ahol az alacsony tömeg és a megbízhatóság egyaránt fontos szempont."
na szóval ez az. az én Genius csöveim is tartalmaznak nióbiumot,úgyhogy a Genius leszármazottja lehet a Life. egyébként én úgy tudom,h ez nióbium nevű anyag a rezgést jobban elvezeti a vázban. miután nem vagyok mérőműszer,így ezt sem megerősíteni,sem cáfolni nem tudom. mindenesetre a Reynolds 531-es cövekből készült Pap vázam,és a Columbus Genius csöves Bianchi-m hasonlóan kényelmes. igaz a Bianchi-nak néhány csöve nagyobb átmérőjű,és a cső húzása is elég speciális így merevebb is tud lenni bizonyos helyzetekben.
http://framebuilding.com/Genius.htm
http://framebuilding.com/Butt.htm