Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34322 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

https://www.youtube....h?v=IjjGuEtoVaE

ilyen az amikor nem egy kerékpáros tesztel

hogy lehet hó fehér a lába nyáron?

• donciccio kedveli ezt

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

https://www.youtube....h?v=p38W2AF-3qc

az aussy angol kegyetlen, de ez az edzőpálya nagyon ott van.

sajnos itt csak az okádék soccerben gondolkodnak

• donciccio kedveli ezt

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
index.hu/sport/bringa/2020/03/13/giro_d_italia_2020-ban_nem_lesz_magyarorszagon/

Bizonytalanná vált a koronavírus-járvány miatt a Giro d'Italia kerékpárverseny idei májusi megrendezése, de az már most biztossá vált, hogy Magyarország nem rendezi meg az első három szakaszt és a Nagy Rajtot idén májusban, derült ki Révész Máriusz kormánybiztos Facebook-posztjából. Révész azt írta, a súlyos járványügyi helyzet miatt nem lesz lehetőség a magyar szakaszok megrendezésére. 

Az elmúlt hetekben többször egyeztettek az olasz féllel, elmondták az RCS-nek is, hogy a magyar emberek biztonságát nem veszélyeztetheti a verseny. A magyar partnerek egy csütörtöki videókonferencián jelezték, hogy az eredeti időpontban nem rendezhető meg Magyarországon a Giro, de abban egyetértettek, hogy egy későbbi időpontban nálunk legyen a Giro-rajt. A koronavírus a kerékpársportot is átírja, sorra mondják le a versenyeket, világszerte maradnak el futamok, míg a jelenleg is zajló Párizs–Nizzán korlátozzák a rajt- és célterületen megjelenő szurkolók számát. A járvány egyik gócpontjának számító Olaszországban is patinás versenyeket halasztottak el, az RCS Sport sem tarthatta, tarthatja meg sem a Strade Bianche-t, sem a Tirreno-Adriaticót, sem az első tavaszi nagy klasszikust, a Milánó–San Remót. A RSC Sport vezetője, Mauro Vegni azt mondta, az olasz kormány és hatóságok rendelkezéseit fogják követni minden esetben. Az olasz sportéletet április 3-áig állították le, Vegni azt nyilatkozta a Tuttobicinek, hogy csak azután dönthetnek a Giróról. 

„Természetesen próbáljuk megtartani a Giro d'Italia május 9-ei rajtját Magyarországon, de egy másik dátum is lehetséges" – mondta Vegni korábban. Szerinte az egész évet újra kellene gondolni a sportban, de április 3-ig várniuk kell.

Pár napja, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnöke, David Lappartient nyilatkozta azt, hogy katasztrófa lenne a kerékpársport számára, ha nem tudnák megtartani idén a Girót és a Tour de France-t. Véleménye szerint a Giro elég nagy veszélyben van. 

A Giro d'Italiáig ugyan még két hónap lenne hátra, addig a járvány is elcsendesedhet, de a szervezők egy hónapnál tovább nem nagyon lebegtethetik a döntést, hogy lesz vagy nem lesz verseny, mert eurómilliókat bukhatnak. A Giro miatt rengeteg embert és felszerelést kell mozgatni, több száz embernek kell szállodát biztosítani, ezek költségét pedig feleslegesen senki sem vállalja fel szívesen, és a közvetítésekre készülő tévécsatornákat sem hozhatják lehetetlen helyzetbe. A verseny időpontját nem nagyon lehet tologatni, elég feszes a versenynaptár, ami az olimpia miatt eleve szigorúbb az átlagos évekhez képest, vagy a Giro kénytelen lesz felvállalni, hogy más versenyekkel ütközzön, ami a mezőny összetételét is befolyásolhatja. Ha egy-két hetet csúszna a Giro-rajt, akkor azzal a Tour de France-on induló mezőnyt is meghatározhatják. Eleve 27 nap van a két verseny között, ha még szűkebbé válna a különbség, a duplázást gyakorlatilag lehetetlenné tennék. A csapatok is szembe mehetnek ezzel az ötlettel.

Még jó, hogy nem csinálták meg a kátyúkat a 11-esen meg az andrássyn...

blash módosította - 2020. március 13. - 15:45

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

én sem értem ezt a körbetekerem a Balatont című akármit is. :D ugyan én sem mentem körbe 1x sem az életemben,de nem is kívánom. 

én olyan edzkört erőltetnék, amin hazafelé mindig hátszél fúj :-) mint kajakkal a Dunán, csak árral szemben érdemes elindulni---

• donciccio kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Ez már az én hülyeségem tudom: az még elmegy, hogy a ruha-szemüveg, stb. gyártójának valami logója ott virít valahol, de más cég reklámját nem hordom magamon kötelező jelleggel úgy, hogy még fizetek is érte boldogan. Személyes vagy csapat szponzoráció esetében más a helyzet természetesen.

Mondjuk most olyan dologba ugattam bele amin biztosan nem indulnék se így, se úgy  :D, csak én is túlzónak találom.  

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

Talan ha nem lesz eleg nevezo, majd leviszik a nevezesi dijat.

De Balaton korul eleg draga dolog versenyt rendezni.

SZvsz tul van ertekelve, oke szep dolog korbetekerni a Balatont, de miert kell ezt versenyen csinalni.

Versenyen inkabb legyen jo a palya.     Es hat abban nem tul eros a Pelso szerintem.

(En mondjuk sosem indultam, szoval lehet csak tudatlan vagyok.)

én sem értem ezt a körbetekerem a Balatont című akármit is. :D ugyan én sem mentem körbe 1x sem az életemben,de nem is kívánom. 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Talan ha nem lesz eleg nevezo, majd leviszik a nevezesi dijat.

De Balaton korul eleg draga dolog versenyt rendezni.

SZvsz tul van ertekelve, oke szep dolog korbetekerni a Balatont, de miert kell ezt versenyen csinalni.

Versenyen inkabb legyen jo a palya.     Es hat abban nem tul eros a Pelso szerintem.

(En mondjuk sosem indultam, szoval lehet csak tudatlan vagyok.)

• donciccio és zscs kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Kicsit OFF lennék...

30ezer egy nevezésért kis hazánkban? Sokan jól keresnek már nálunk is de ez még most is egy árérzékeny ország. Ok, adnak egy pólót de... Könnyű lesz terelgetni a maratonozókat. (mind az 60-70 résztvevőt...)

Itália, Sella Ronda Hero maraton, A Dolomitokban egy montiverseny. Kifogtam valami őrült évet. Nagyon korán (febuár v március) neveztem, ezért csak kb 60€ körül volt. A rajtcsomagban volt egy egyedi Deuter Race-X hátizsák a verseny logojával (még szép is), a hátizsákban volt egy egyedi verseny logos Gore Bike Wear póló + zselék. Csak ennyi... (Ott helyben felpróbálhattad a pólót és olyan méretet adtak amilyet kértél, nem kellett előre blindre beikszelni a méretet, mint ahogy gondolom ezen a maratonon lesz)

És másnap lezárva a környék összes országútja és ingyen tekerhettek az országútisok, montisok a Sella hegycsoport körüli utakon.

marton módosította - 2020. március 03. - 00:10

• zscs kedveli ezt
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

"de kötelesek a KRESZ minden más szabályát betartani, különös tekintettel a kerékpárosokra vonatkozóakat!"

sebességet is ? :)

• zscs kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

ennyiért ilyen helyekre utazom inkább. Szállásktg. is ott van valahol, mint a Balcsinál. És ez nem vicc! ;)

https://www.ischgl.c...Ischgl-Ironbike

...ó igen, ebben az árban szintén van póló. És szívesen hordom. Cuore márka, svájci, top quality! ;)

zscs módosította - 2020. március 02. - 17:21

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

a meglepetés hogy fel se merült bármiféle aszfaltcsere

tartok tőle hogy Máriusz mester 24/7-ben egy A8-assal közlekedik, 21 colos gumikkal, így nem látja át, mi a probléma

És csak emlegetni kellett: index.hu/belfold/2020/03/02/kerekpar_turistahaz_elhizas_revesz_mariusz_interju/

„A kerékpáros túrázó a szép útvonalban érdekelt, a munkába járó pedig a legrövidebben. Van, amikor ez egybeesik és van, amikor nem.”

Talán lehetne több vagy párhuzamos útvonalon is vezetni bicajutat, talán telne rá...

Tour de Pelso. Vagy Satini Balaton Maraton? :D

...29 900 Ft a kedvezmény nélküli nevezési díj. Plusz 1500 ha időmérést is szeretne valaki?

Félreértek valamit talán; de ha nem, akkor itt elgurult a gyógyszer...

tourdepelso.hu/hu/versenykiiras/balaton-maraton-200km

De hát kapsz érte mezt, sőt csak abban tekerhetsz:

santinimeztourdepelsoztjcq.png

A Maraton résztvevői végig főútvonalon teljesítik a távot. 

Rajthoz állni, kizárólag az ajándék, egyedi SANTINI mezben és rajtszámmal lehet! 

Az "útvonalengedéllyel" (mez és rajtszám) rendelkező bringások mindenhol a kijelölt útvonalon, a főúton haladhatnak, de kötelesek a KRESZ minden más szabályát betartani, különös tekintettel a kerékpárosokra vonatkozóakat!

Nagyon szép ez az oldal, főleg ezek a talpas betűk, meg olyan könnyen meg lehet bármit is találni. 

blash módosította - 2020. március 02. - 17:02

• zscs kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Tour de Pelso. Vagy Satini Balaton Maraton? :D

...29.900 Ft a kedvezmény nélküli nevezési díj. Plusz 1500 ha időmérést is szeretne valaki?

Félreértek valamit talán; de ha nem, akkor itt elgurult a gyógyszer...

• blash kedveli ezt

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Erről jut eszembe, hallottam olyat, az idei tihanyi Félsziget Kupa elmarad. AKESZ oldalán ott szerepel még, mint idei első verseny. Lehetséges volna?

Pontosabban, nem lesz Tihanyban verseny. Most az alternatív helyszín keresése folyik a környéken.

• zscs kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Ez az utvonal mar tavaly nyar ota ismert, mi most ez a nagy meglepodes? Amugy felfoghatjak egy haromnapos paris-roubaix-nak is, csak hozzanak odavalo bicajt. De ki tudja, lehet el is marad a kozelgo apokalipszis miatt...

a meglepetés hogy fel se merült bármiféle aszfaltcsere

tartok tőle hogy Máriusz mester 24/7-ben egy A8-assal közlekedik, 21 colos gumikkal, így nem látja át, mi a probléma

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Erről jut eszembe, hallottam olyat, az idei tihanyi Félsziget Kupa elmarad. AKESZ oldalán ott szerepel még, mint idei első verseny. Lehetséges volna?

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
esti hir: hvg.hu/sport/20200226_Veszelyben_a_Budapesten_rajtolo_Giro_dItalia_is_a_koronavirusjarvany_miatt

pedig mar kezdtem beleelni magam, hogy vegre befoltozzak az andrassyt...

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

flowcycle.hu/ime-a-2020-as-giro-ditalia-magyarorszagi-szakaszai/

ebből remélhetőleg kibaszott nagy botrány lesz. 11-es úton 8-9 bar-ra fúj bringákkal közlekedni pro-tempóban? úgy hogy a versenyzők 98%-a életében nem látott még ekkora hulladéktelepet, mint a magyar aszfalt???

Ez az utvonal mar tavaly nyar ota ismert, mi most ez a nagy meglepodes? Amugy felfoghatjak egy haromnapos paris-roubaix-nak is, csak hozzanak odavalo bicajt. De ki tudja, lehet el is marad a kozelgo apokalipszis miatt...

blash módosította - 2020. február 27. - 00:36

• Kisherceg kedveli ezt

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

https://flowcycle.hu...zagi-szakaszai/

ebből remélhetőleg kibaszott nagy botrány lesz. 11-es úton 8-9 bar-ra fúj bringákkal közlekedni pro-tempóban? úgy hogy a versenyzők 98%-a életében nem látott még ekkora hulladéktelepet, mint a magyar aszfalt???

• dzsonhee kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

816_2949.jpg

a múlt héten ropira szedtem,és újra összeraktam a Bianchi-m. 3 napig tartott a meló. eléggé kifáradtam a végére. legközelebb máshogy kell csinálnom,mert ez így elég gáz volt. cserélt alkatrészek: az ergókban a G rugók,bandázs,bovdenek,lánc,váltógörgők,fékbetétek. korábban vettem egy pár titán Record fékpárt,és nyerget. a nyerget,sajna kényszerűségből cseréltem. a réginek vlhogy kiugrott a helyéből a sín. a fékek,meg véletlenül kerültek a látóterembe. 15 ezer volt a pár. ezekkel a Shamal kerekekkel is 9 kg alatt van így már a tömege a bicajnak. egészen pontosan 8985 gramm,a képen lévő állapotban. a könnyű kerekekkel meg 8670 gramm.   

• blash, Kisherceg, Rabbit és 1 további fórumtag kedveli ezt

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

érdekes

https://www.jofogas....r_100577794.htm

speed felett hiányzik a 10-es felirat

a bal karon a Record felirat lentről indul :-)))

párhuzamosnak kell lennie

és a BB system felirat sincs rajt', nem lennék meglepve, ha sima veloce lenne a drága.

• donciccio kedveli ezt